Mamici norocoase de sept-oct 2008(86)
Raspunsuri - Pagina 6
diana21 spune:
Anca, imi permit sa scriu aici, desi nu e odiseea mea, sper sa nu supar pe nimeni! Insa vreau sa te linistesc putin pt. ca la sarcina trecuta am trecut prin aceeasi chestie: oligohidramnios, adica lichid putin! E o problema care poate deveni grava, dar daca o tii sub observatie, o sa fie bine! Mie Iosup mi-a zis atunci la fel, apa cat mai multa, chiar 3 l pe zi! Eu beam maxim 1 l pe vremea aia si era iulie, deci pierderile de lichid erau sporite! Poate fi si asta cauza! In orice caz, eu am nascut la 37s o fetita de 2,600 kg, mititca, dar care era perfect sanatoasa! Ma grav e cand lichidul e in cantitate prea mare, adica "hidramnios", asta poate da mai multe complicatii decat reversul pb.
Cat despre BPD, asta este diametrul biparietal, adica distanta de la tampla la tampla (lungimea fruntii), iar eu zic ca e destul de...irelevanta masuratoarea! Pt. ca unii bebei au fruntea mai lata, altii, mai ingusta. MAi importanta e circumferitna capului (care se coreleaza cu circumferinta abdominala, trebuie sa fie cat de cat asemanatoare valorile). Circumferinta capului (HC) cum a iesit? E in grafic?
Te pup si te citesc in continuare la subiectul tau! Si eu am contractii (si am cerclaj facut, deci nu am voie sa am contractii), insa le tin in frau cat de cat cu No-spa! Sa dea Dumnezeu sa ajungem toate cu bine la final!!!
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
cu Bebedoi 20+
andy.p spune:
Andreea_and O sa-i treaca mai ales cand va fi gata.Ce bine ca nu mai ai mult,nu??
musette nu te ingrijora,pe masura ce inaintam cu sarcin vom avea scurgeri,nu lichide da mai abundente
freshananasi pofta buna la fructe.Ce combinatii faci!!
28+bbelina
laura si andy (07.04.2002)
anca81 spune:
Andreea_and, Andy.p, 300, Freshanana, Musette
Musette, nu am avut nici un fel de scurgeri. Am o secretie mai abundenta din cauza Utrogestan-ului pe care il aplic intravaginal, insa nu e lichida. Oricum, secretiile mai abundente sunt normale in sarcina, atat timp cat nu au semnificatie patologica, e OK.
Diana, iti multumesc mult pentru raspuns. Intr-adevar, capsorul fetitei mele e mai alungit, doctorul mi-a spus ca a mai avut cazuri in prezentatii pelviene. Masuratoare BPD-ului facandu-se de la tampla la tampla, poate fi mai mica. Dar chiar cu 3 saptamani??? Mi-e teama sa nu aiba vreo problema sau Doamne fereste o malformatie pe care medicii sa nu o fi vazut cu atat mai mult cu cat contractiile mele sunt in partea superioara a burticii, deci exact acolo unde e capsorul ei. Referitor la celelalte masuratori (FL, AC etc) erau mai mari de fiecare data cu cateva zile, pana intr-o saptamana, deci nu erau diferente notabile. Acum sunt mai mici cu aproximativ o saptamana, iar scaderea de ritm a aparut de la ultima ecografie care a fost acum 3 saptamani. Iti doresc multa sanatate si sarcina usoara, sa dea DD sa ajungem cu bine pana la final iar bb-ii nostri sa fie sanatosi
Doamne ajuta ca micuta mea sa fie sanatoasa
O burtica mititica
30+ Carla Alexandra
AMR 10 saptamani
diana21 spune:
Anca, trebuie sa mergi neaparat si la dr. din Cluj sa excluzi posibilitatea ca fetita sa sufere in uter! A mea fetita n-a mai crescut deloc in ultimele 4s, deci de la 33s la 37s, evolutie zero! Insa la mine, suferinta fetala a fost cauzata de placenta, care era foarte, fosrte imbatranita! In caz de suferinta fetala, bebe se scoate mai repede din uter, chiar daca e prematur! Insa, eu zic ca daca dr. asta la care ai fost nu s-a alarmat, nu e o pb. grava, nu cred ca e vorba de retard de crestere intrauterina! Ti-ar fi spus daca era asa!!! Incearca sa bei foarte multe lichide, papa mai bine zilele astea (mai multe proteine: carne, oua, lapte) si odihneste-te! Iti tin pumnii!
_
Dialoguri strumfesti
cu Bebedoi 20+
musettepink spune:
Anca parerea mea e ca de la contractii nu are ce sa pateasca bebe,nu cred ca ii afecteaza dezvolatarea.Si masuratorile astea ai vazut cum se fac pune dr niste puncte unde vede el si masoara ,iti dai seama un mm daca pune mai incolo sau mai incoace se schimba masuratorile.Eu zic sa stai linistita si in nici un caz nu-ti mai face ganduri gen malformatii sau alte alea ca nu ai de ce.
Andy stiu ca secretile sunt mai abundente acum in trim 3 dar am auzit de cazuri cand poti pierde lichid picatura cu picatura si sa nu-ti dai seama,mai nou asta este spaima mea.
asa creste minunea noastra,un baietel
Doamne ajuta in continuare!Mai avem 11s!
29+LUCA
anca81 spune:
Diana, multumesc mult pentru incurajari. Saptamana viitoare luni merg la Cluj. Placenta e deja maturata grad 2.
Edit: am citit acum ceva vreme dialogurile cu micuta ta, este absolut delicioasa. Ai o fetita extraordinara
Doamne ajuta ca micuta mea sa fie sanatoasa
O burtica mititica
30+ Carla Alexandra
AMR 10 saptamani
musettepink spune:
A contactat cineva vreo firma pt recoltarea cordonului ombilical?eu am sunat la cei de la cord blood center si mi-au zis ca e prea devreme si sa revin in luna august,acum sincer am aproape 30 de saptamani iar august deja mi se pare f aproape de nastere......asa v-au zis si voua?Plus ca au zis ca-mi trimit pe mail contractul sa-l citim si nimic......nu mi-au facut impresie prea buna.Voi tot asa ati patit?
29+LUCA
monica_dicut spune:
Care stiti cum ajung si eu la SAnadorul din Victoriei??????
POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/?saved=1" target="_blank">POZE CU BURTOIU SI BUBU
29+ Cuculetz Andrei
AMR 74 DE ZILE PANA LA BEBE ANDREI
musettepink spune:
Anca placenta mea a fost gradul 2 de maturare de la inceput.iar dupa 30 de saptamani e normal sa devina si gradul 3 asa ca eu zic ca stai bine cu placenta.
29+LUCA
diana21 spune:
quote:
Diana, multumesc mult pentru incurajari. Saptamana viitoare luni merg la Cluj. Placenta e deja maturata grad 2.
Edit: am citit acum ceva vreme dialogurile cu micuta ta, este absolut delicioasa. Ai o fetita extraordinara
Anca, la mine placenta era gr. IV spre V, fara gluma, daca vrei scanez ecografia si iti arat! La eco de 34s la Iosup!!! Dr. meu s-a luat cu mainile de cap cand a vazut, a zis ca placenta gr. V nu exista in nici o carte de specialitate! Insa, na, e adevarat ca Iosup incepe cu numaratoarea de la gr.1, pe cand alti ecografisti incep de la gr. 0. Deci, gr. II in sapt. 30 e perfect!!!
Multumesc pt. complimente!
_
Dialoguri strumfesti
cu Bebedoi 20+