Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (19)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

quote:
Originally posted by RalucaAlexa
Selene- pt TT iti trebuie trimitere de la dr gineco si ultima morfo fetala! Da' dr tau cum ti-a calculat varsta sarcinii? Normal ca la varsta asta pliul sa fie mai mare... Nu mai inteleg nimic!! Pe mine de fiecare data cand ma trece la eco ma intreaba data UM...

Raluca, te dezamagesc, nu mi-a dat nicio trimitere si care "ultima morfofetala", ca n-am facut niciuna pana acum si in Galati nu se face (asa mi-a zis), ca nu este aparatura pentru asa ceva.

Mi-a zis doar: sa faci TT intre saptamanile 16 - 18 si, daca nu sunt probleme, ne vedem peste o luna. Io, de aici, am inteles ca ma duc eu sa fac testul si pe urma, la el cu rezultatul.

Cat despre calculat, puii mei mai stie, io tinusem minte ca a zis, in 20 iunie, cand am fost la el, ca bebe are 13 saptamani si 2 zile, acum vad ca pe buletinul medical scrie 13 saptamani si o zi...

Pe poza cu bebe vad un D = 9,0 cm, oare asta sa fie dimensiunea copilului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

miericico las ca nici nu vrem sa scapam de tine, vb Catalinei o sa te cam oboseasca calatoria, normal...dar poate reusesti sa atipesti putin macar in zborul pana la los angeles.
asparagus, bine ai revenit, unde ai fost in conced? poze vreau sa vad! ca azi am chef de vizionari, nu vreau sa mai muncesc deloc
edit: Selene la varsta asta a sarcinii nu se poate 9 cm copchilu' . si D nu e lungimea embrionului, asta inseamna CRL (Crown-to-Rump-Length adica). pentru TT: analiza de sange fara o ecografie in prealabil si fara o interpretare.... nu prea valoreaza nici cat o ceapa degerata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Selene uite ce am gasit despre triplu test; din cate inteleg sunt necesare analize de sange si ecografia morfofetala:

Triplu test
Este probabil cel mai important test neinvaziv efectuat in scopul detectarii unor anomalii fetale, cum ar fi defecte de tub neural, sindromul Down, sindromul Eduards.
Este indicat sa se efectueze obligatoriu gravidelor de peste 35 ani, dat fiind ca riscul de a naste un fat cu anomalii genetice creste exponential dupa aceasta varsta ( de exemplu pentru sindromul Down, de la 1/385 la 35 ani pana la 1/11 la 49 ani) si de asemenea in cazul depistarii unor anomalii cromozomiale la un copil nascut anterior.
Triplu test este o metoda de screening pentru trei markeri din serul matern si anume determinarea nivelurilor serice ale alfa- fetoproteinei, estriolului neconjugat si a gonadotrofinei chorionice.
Testul necesita o cantitate minima de sange venos si se efectueaza intre saptamanile 14-21 de gestatie.
De notat, testul are valoare orientativa. Majoritatea gravidelor la care se obtine un rezultat pozitiv pentru trisomie 21 ( sindrom Down), trisomie 18 (sindrom Eduards) sau defecte de tub neural poate avea un copil probabil normal. De aceea un rezultat pozitiv necesita testari diagnostice suplimentare- amniocenteza.
Pentru ca testul sa fie concludent, el bazandu-se pe corelatia dintre varsta sarcinii si determinarea cantitativa a markerilor serici, este important ca inante sa se efectueze o ecografie pentru stabilirea varstei gestationale reale, prin biometrie fetala.

Catalina

14+

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

roxanaz: am fost in Italia, la adriatica, in apropiere de Venetia, la camping...toata copilaria am fost cu ai mei la 2Mai la cort si de cand am ajuns in Germania mi-am molipsit si sotul...
poze pun maine ca acum sunt la servici si nu le am cu mine.

Nu mai pot de oboseala si de greata...cel mai ciudat este ca in concediu nu mi-a fost rau deloc, nici o secunda. Cum am ajuns acasa..Poate de la aerul de mare...chiar nu inteleg

Ioana

10+

Mergi la inceput

Mai Selene nu stiu tu, dar mie imi vine sa-l calc in picioare pe dr ala al tau

CRL-ul iti arata dimensiunea copilului...nu este nici un CRL pe acolo?

Catalina

14+

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szmonic spune:

Fetelor, am si eu un inceput de problema si nu am pe cine intreba ce sa fac
Eu si cu sotul ne-am inteles mereu foarte bine, fara certuri si probleme majore. De cand insa cu bebe am impresia ca nu mai este la fel ca inainte. Si nu as vrea sa-l pierd. Si eu sint mai plina de nervi de cateva luni, ma emotionez mai usor, dar ma stapanesc cat pot. Eu macar stiu ca e pe baza de hormoni, si de aceea sunt mai ciudata. Se petrec prea multe lucruri in corpul meu ca sa pot sta calma si senina 24 de ore/zi. Mi-e foame incontinuu, ma enervez mult mai usor, rad sau am chef de cearta, dar toate astea in limitele bunului simt, adica incerc sa nu ma exteriorizez prea mult ca sa nu il sperii pe sotior.
El in schimb a inceput sa devina din ce in ce mai distant, a inceput sa se preocupe mult mai tare de hobbiurile lui care sunt total pe langa bebe. Nu ma intreaba despre cum ma simt Este el saritor si ma ajuta la treburile casei, dar am impresia ca sufleteste se indeparteaza din ce in ce mai mult. Vad ca il enerveaza daca aduc vorba de viitor, daca vorbesc de bebe am impresia ca nici nu ma aude.
Ieri a facut un circ imens doar pentru ca nu gasea un amarat de creion...
Nu mai stiu cum sa il iau, ce sa fac cum sa-i vorbesc. Ne-am dorit amandoi acest copil, si ne iubim foarte mult. Insa imi lipseste persoana care a fost. Imi lipsesc calmul si intelegerea din casa.
Eu macar stiu ca am motivele mele ca sa fiu mai `hormonala` ca sa zic asa, dar el oare ce motive ar avea?! Problema e ca nici sa comunicam nu putem, daca incerc sa-i vorbesc despre problemele care ma macina se comporta exact ca un ... barbat oarecare.
Spuneti-mi ce sa ma fac cu el?!

13+ (mai e muuult pana la 40)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

quote:
Originally posted by BillyBilly

Mai Selene nu stiu tu, dar mie imi vine sa-l calc in picioare pe dr ala al tau

CRL-ul iti arata dimensiunea copilului...nu este nici un CRL pe acolo?

Catalina

14+

Bebelusa

De acord cu Catalina. Mergi urgent si la alt doctor. Cum sa nu se faca eco morfologica la Galati? Nu-ti trebuie decat un eco 2D. Neaparat schimba dr. URGENT!

Andreea, mami de Tudor- 10.08.200512+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor

Mergi la inceput

szmonic seamana a sindrom de sperietura, ceea ce experimenteaza barbatul tau...si se apropie fulgerator de al meu Eu nu cred ca are vreo alta problema, isi indreapta atentia in total alta parte decat ceea ce-l framanta. Ai rabdare, din pacate, tot tu treb sa ai rabdare , dar in timp se acomodeaza cu ideea si-si revine...iar dupa nastere, parca vad ca nu-i mai dezlipesti copilul de la gat. Al meu deja a inceput sa-si revina

Catalina

14+

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

szomnic - linisteste-te putin

in primul rand pt tine bebele e o prezenta continua. dar sotul tau cum sa il simta? nu se vede inca, nu misca...

poate un pic devine si el speriat de ce va fi dupa ce se naste bebe - intrebarile alea cu o sa fiu un parinte bun???

pt noi e normal sa vorbim non stop de bebe - ei poate sunt mai pragmatici. mie pana nu mi se vedea burtica tot mi se parea ca la iubi nu ii pasa de bebe - da sa vezi ieri cum o mangaia si o pupa. si am zis in ceva zi ca poate era mai bine sa mai asteptam un pic cu bebe- asa s-a suparat...

12+

http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaAlexa spune:

Selene, da' hai mama sa vedem ce avem de facut daca-i vorba de asa....Tu cati Km ai de la Galati la Bucuresti?? De la Galati la Iasi faci cu masina 3 ore 30. (stiu f bine drumul ala...). Daca vrei (si vorbesc foarte serios - desi mi se pare incredibil ca in Galati sa fie astia atat de prost dotati) putem vorbi cu doctorita mea si sa mergi la ea de acu'.... Mi se pare de necrezut si de o delasare si o nesimtire iesita din comun ce face doctorul asta al tau!
1. masoara pliu nucal la 14 saptamani si te intreaba pe tine daca-i bine... ?!?!?!?!?! Trebuia sa-i dai cu ceva in cap sa-i spui ca nu-i bine sa fi vazut atunci ce zicea...
2. Ca nu e aparat pt morfo in Galati?!?! Pai, cu ce a facut el masuratoarea pliului nucal?? Cu degetu??? Doctorita mea are 2D la spital si mi-a facut eco morfo cu ala si toate masuratorile aferente - adica: CRL, Circumferinta cap, circumferinta abdomen, lungime femur, greutate (ca medie) etc
3. Dupa fiecare eco (si am facut la 5 sapt, la 6, la 8 si la 12) pe foaia cu care plecam de la ea erau trecute cel putin: Varsta in functie de UM, varsta in fctie de dimensiuni, CRL! Macar atat! Altceva la ce sa se uite!!
4. si colac peste pupaza te trimite sa faci triplu test, fara sa-ti dea nimic in schimb - desi trebuia sa-ti dea rezultatul la eco morfo si trimiterea catre laborator!!! Paiii??????????
O sa vb cu o colega de-a mea din Galati care a nascut acolo poate imi da numele vreunui medic.

12+

galmita mea

Mergi la inceput