Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (19)
Raspunsuri - Pagina 7
roxanaz spune:
asparagus clar ca e mai bine in vacanta, stie ci sopchilu tau asta
szmonic, eu as zice ca e doar speriat. e speriat de noutatea ideii, de faptul ca o sa aiba multe responsabilitati, poate ii e si teama ca nu veti fi la fel unul cu celalalt... multe din astea. barbatii sunt destul de derutati de faptul ca nu au aceeasi relatie ca mama cu copilasul. asa ca eu as zice sa nu te impacientezi foarte tare acum. lasa-i ceva timp, nu il presa atunci cand vezi ca e stresat sau agitat. incearca sa il lasi sa aduca vorba el despre bebe, despre lucruri din astea. poate asa se mai relaxeaza si vede ca nu e nimic de speriat. iar tu incearca sa te linistesti putin. hai, nasul sus!
Selene_Bunny spune:
Raluca si fetele, sa va zic exact ce am, sa nu-l bag pe doctor in rahat chiar de tot, poate sunt si eu mai zapacita, asa...
Am un buletin echografic pe care e trecut numele meu (gresit, desi era cu buletinul in fata, LOL) si varsta. Pe buletin mai scrie asa:
- sac ovular intrauterin
- fat unic
- CRL = 69,5 mm (13 saptamani si o zi)
- grosimea pliului nucal = 2,9 mm
- cord ritmic = 162 batai / minut
- miscari active ale fatului prezente
- placenta situata fundic, nomal structurata
- lichid amniotic in cantitate normala
Diagnostic: sarcina 13 saptamani in evolutie
Pe urma mai am o hartie, nu-mi pare deloc a fi bilet de trimitere, ca pe alea le cunosc, stiu cum arata, asta e ca o reteta dintr-aia de tip vechi. Pe asta scrie asa:
Triplu test
- beta HCG
- alfa fetoproteina
- estriol neconjugat
intre saptamanile 16 - 18.
Atat. Nu mi-a zis sa ma prezint cu acest document la vreun laborator de recoltare, de asta intrebam cum fac cu triplul test.
Am mai vazut o clinica in apropiere, Gyneco Center ii spune, acolo scria 3D live, cred ca o sa fac o vizita.
Raluca, multumesc pentru sugestii.
Acum imi e tare rau, am niste dureri de burta de numa', am luat o pastila de No-Spa, sper ca bine am facut...
Naty spune:
A fost doctorita la fie-mea ... are o infectie in gat de toata frumuseata, una din amigdale e plina de puroi . Sper ca nu am luat si eu ca am prostul obicei sa mananc dupa ea. Chiar ieri am mancat supa pe care nu a vrut-o, dar dupa ce luase doua guri ...
Offf, fetelor, pe mine m-a apucat groaza ... In ultimele 2 nopti nedormite din acuza de copil bolnal ma tot gandeam ce ma fac eu cu doi? Cum va fi cand or sa aiba 2 deodata febra? Pe care o sa il pazesc mai intai? Ce o sa fac cand vor plange amandoi deodata?
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 11+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
szmonic spune:
Va multumesc fetelor, ce bine ca va am pe voi
Chiar mi-au mers la inima raspunsurile voastre. Deja am inceput sa fabric din tantar armasar
Oooff, grea-i viata, pai si pe barbati noi sa-i consolam, chiar si atunci cand NOI am avea nevoie de imbarbatare si de o vorba buna?
Eu si cu sotul am fost obisnuiti sa le facem pe toate imreuna(cu comunicarea stam mai prost), iar acum chiar imi lipseste sa am un partener pe langa mine. Mai ales ca suntem doar noi doi si nu avem pe nimeni in apropiere. Familia si prietenii(prietenele) sint la 600 km distamta. Eu am sperat ca macar acum va intelege ca eu chiar am nevoie de suportul lui psihic...
Acum eu sa il consolez pe el ca nu se vede in rolul de tatic?! Printre toate starile astea nenorocite prin care trec eu?
Hai ca asta a fost o intrebare retorica. S-a trezit din nou scorpia din mine
13+ (mai e muuult pana la 40)
Selene_Bunny spune:
szmonic, e o faza cu barbatii, chiar am citit niste articole pe tema asta. Unul dintre raspunsuri era ca ei se indeparteaza de... teama. De teama ca tu devii mai fragila, mai sensibila, mai... altfel decat cum te stiau ei. Si cum barbatilor le vine greu sa comunice si sa se planga... se refugiaza in hobby-uri.
roxanaz spune:
Raluca, ufff biata Ioana. hai ca nu ai luat si tu. mai mult d ela pupat si fi luat decat de la o lingura de supa. refacere rapida. cand or sa planga amandoi... puah, nu vreau sa ma gandesc, te rog nu imi zice din astea de luni, da?
szmonic, nu esti scorpie.... se intampla. eu cred ca isi va reveni. mai ales cand se mai rezolva din necunoscute.... ideea e sa o iei doar putin mai usor. imi dau seama ca si fara prieteni/familie este mai greu.. dar ce sa facem. orice situatie are pro-uri si contra-uri... ata ete.
Selene, la varsta embrionara estimata de ecograf pliul nucal are valoare ok. nu te mai stresa . biletelul se vrea a fi o trimitere ptr medicul de familie care iti va da la randul lui trimiterea catre analiza. sau te poti duce direct cu ala de la gineco la laboratorul de analize (ca ai zis ca ai problemele alea cu medicul de familie).
RalucaAlexa spune:
szomnic chiar daca spuneai ca stati prost cu comunicarea poate ar fi bine sa incerci sa-i povestesti - eu asa mi-am propus sa fac - ce am facut de fapt: 2 crize de nervi si plans in care ii spuneam tot ce nu-mi convine, tot ce vreau eu diferit, de ce si ce se intampla diferit cu mine. Pana la urma toate suntem mai sensibile in perioada asta si ar trebui si ei instiintati!! Altfel de unde sa stie??? (raspunsu ar fi: de pe net... da' na, au si oamenii timpu' limitat...). Si daca ai stari din alea, stii tu de care, vorbeste cu noi, ca trece mai usor... Si mai e si ce zicea Selene, le e frica de schimbare iar tu cu siguranta te schimbi pe zi ce trece! Vorbeste cu el!! (nu face ca mine!!!)
Eu una nu prea ma pot reculege, am citit ce s-a-ntamplat cu Catalina de la odiseea de noiembrie-decembrie si nu-mi vine sa cred!! E prea mult pentru oricine... Mi-au dat lacrimile!!! Sper sa aiba puterea de a se reface si de a merge mai departe!!! Si sper din tot sufletul sa-i dea DD bebe sanatos si la termen cat va putea ea de repede!!!
12+
galmita mea
BillyBilly spune:
poftimmm?? ce s-a intamplat cu Catalina?? haide mai... ma duc sa citesc...
Catalina
14+
Bebelusa
RalucaAlexa spune:
ok, acum imi pare si mai rau ca v-am dat si voua vesti proaste!!
N-am vrut!!
12+
galmita mea
Michelle81 spune:
Raluca-si eu am citit ce i s.a intamplat Catalinei si m-au dat lacrimile,foarte trist
13+ Doamne ajuta!
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev004pp_.png