America (115)
Raspunsuri - Pagina 4
adriana spune:
Cenia, fantastic, ce draguti sunt cei de la biserica sa te ajute asa!! Bravo lor..
Fetele, ia mai spuneti aici ce activitati aveti pe vara cu copiii?.. Sau ii duceti la un summer camp?.. Eu m-am inhamat singura sa-i tot duc si acuma m-a lovit ideea ca fac o munca de Sisif, sa stau toata ziua cu masina de dus-adus.. Am gasit tenis, inot, fotbal.. si tot mai vor parc parc parc... oare atata energie aveam si noi cand eram mici?..Io stateam acasa la bloc, stiu sigur ca nu ma ducea nimeni la activitati...
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
arminad spune:
Cenia,fiul meu a facut logopedie ..
Ai doua variante sau combinatia lor:
1.te duci la medicul de familie ,ca aici fara recomandarea de la medicul de familie nu te primeste nicaieri,iti recomanda el un logoped sau cauti tu unul si el face doar recomandarea .Logoped gasesti prin auzite sau aici in functie de locatie
http://www.asha.org/findpro/
Exista ,spre deosebire de Ro,o multime de centre de terapie private in care se face logopedie si alte terapii insa tarifele sunt mari .Acum 2 ani cind am facut noi era ora 90 $ iar acum am vazut ca e pe la 165 $ chiar mai mult.
2.te duci la scoala primara de care apartii ,ceri o evaluare din partea scolii si iti ofera ei logopedie.Este gratuit dar nu are aceeasi calitate ca si cea in privat.
Hilde spune:
Ruxi,
Pai cum am zis, in primul rand tin lista cu tot ce fac. Si daca ma roaga sa mut un creion de pe biroul asta pe celalalt, pun pe lista. :)
Seful meu vrea sa citim carti de specialitate, asa ca le pun si pe alea pe lista. Apoi inflatia...eu ascult NPR News in fiecare zi si ziceau ei ca se prevede ca inflatia sa ajunga 8% de la inceputul anului pana in August. Pai daca pui 8% anul asta, mai pune 5% anul trecut din iulie pana in Dec, numai inflatia a "make up" pt cresterea mea. La mine in oras media de condus la lucru e de 20 min, nu consumam prea mult pt condusul la lucru dar impactul pretului benzinei a fost destul de mare la alimente si restul. :(
ruxij spune:
Merci Hilde! Bravo tie ca te-ai descurcat bine cu negocierea.
Bogdan al meu a fost la vreo doua campuri, saptamana asta e ultima cand il mai duc, intru in reduceri de cheltuieli si vine tata oricum. Face inot, dar se termina saptamna asta si nu il inscriu la alt curs, el e la level 4, stroke refinement si poate sa ia o pauza pana la toamna, oricum nu cred sa ajunga la Olimpiada prea curand:)). Intre timp ne ramane mai multa vreme de mers la strand si balacit pur si simplu, ca cu atatea antrenamente nu mai avem timp de distractie de vara. De inscris l-am mai inscris la diving si tenis, dar la tenis inca e pe lista de asteptare, sa vedem dc. se face loc. Pentru inot eu am facut "schimb" cu alte mamici din cartier, duceam copiii pe rand, ca era de 3 ori pe saptamana (de fapt de 4, dar sambata nu il duceam ca aveam chef sa dormim linistiti).
Deci imi ziceti cam cat va costa pe voi lunar mancarea si maruntisurile? Ca la mine se duce mia de dolari.
Ramona J spune:
Bravo Hilde!
Ruxij, te-as ajuta dar simt ca sint in aceeasi barca. Nu stiu de unde sa reduc. Am vazut ca unii renunta la telefon si ramin doar cu celularul. As putea sa mai reduc din programele de satelit. La celular am observat ca nu folosim nici pe departe minutele, deci am putea reduce si acolo.
Tocmai am facut contract nou pentru curent, am cautat firma cea mai ieftina si am ales varianta cea mai lunga de contract - 36 de luni.
Ma gindesc sa renunt la unele cursuri, sa mergem la sala si la piscina la recreation center.
Mai putem reduce din iesirile la restaurant si sa nu mai cumparam nimicuri ca acusi nu mai am loc in casa.
La mincare nu cred ca pot sa reduc. Am calculat si eu intr-o singura luna si am vazut ca a fost cam $800 mincarea. Fara restaurant si alte cele, doar la alimentara.
Aici e popular Dave Ramsey si planul lui. Eu n-am studiat cum vine chestia, desi mi-am tot propus. Din cite am inteles propune un buget de care trebuie sa te tii. Folosesti cash, nu credit cards. E o metoda cu plicuri. Pui in plic sa zicem $200 pentru entertainment, $600 pentru mincare etc. Cind sint gata banii astepti sa se termine luna.
Activitatile copiilor... Alexandru merge la summer camp la scoala, dar acusi e gata. Merge la taekwondo, la inot si in August merge si la tenis. Tot in August mai are o saptamina de camp la o rezervatie naturala din zona.
Anuta merge la inot si la balet.
Ambii copii merg la biblioteca, sint activitati toata vara. Cauta pe website sau intreaba la biblioteca din zona.
Mai avem Borders si Barnes & Noble, ambele au story time.
Mergem in parc, la piscina, cu bicicletele sau la cinematograf. Mai e teatru de papusi, n-am ajuns inca in vara asta. Sint concerte in parcuri sau filme, dar astea incep cam tirziu ca trebuie sa fie intuneric. Mai e cite un festival ba cu tematica de arta, ba culinare etc.
Daca n-am chef de nimic, le dau drumul la sprinklers in curte sau punem water slide.
Cu logopedia asta, mi-am amintit ca la biblioteca a fost un screening acum vreo doua luni. Gratuit. Poate se face la fel si in alte locuri. Imi amintesc ca am vazut anunturi in revista locala pentru copii. Aici se numeste Dallas Child si o gasesti la alimentara, in diverse locuri - e gratuita. Era si la NY, presupun ca toate orasele au ceva de genul asta.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Deci imi ziceti cam cat va costa pe voi lunar mancarea si maruntisurile? Ca la mine se duce mia de dolari.
Cu mincarea am scris, dar la noi "maruntisurile" sint la fel ca mincarea. Cel putin. Mi-e frica sa le calculez exact, zau.
Ramona J spune:
Ruxij, uite un exemplu de astazi. Am fost la medic - $30. Reteta - $23. Pina am asteptat la Walmart sa fie gata medicamentul am cumparat cite ceva, ca doar stabilisem ca n-am nevoie de nimic - $34. Tot n-a fost gata medicamentul, inca $3 la Dunkin' Donuts.
Sotul a spalat masina, a dus-o la schimb de ulei - $61.
Aproape toate astea intra la maruntisuri, nu?
ruxij spune:
Merci Ramona. Tocmai imi facui o lista. Renunt la telefonul fix, la internet, reduc cablul la un plan mai mic, no more eating out (fi-miu e asa obisnuit cu eating out ca e hotarat sa isi deschida un restaurant cand va fi mare :))), brown bag lunch more, turn off air conditioning cand suntem plecati. Activitati pt copii mai multe din alea gratuite si mai putine pe bani. Intentionam sa platesc in continuare la gradinita asta la care a mers bogdan la un fel de camp, chiar dc. vine tata, ca sa se mai poata juca cu copiii, dar zic pas, vanam copiii prin cartier ca tot ne-am luat trampoline din aia. Incep iarasi cu gatitul gen dintr-un pui patru feluri de mancare. Dar cine naiba o mananca, ca eu nu ma vad in stare sa mananc ciorba Cred ca mai mult orez si mai mult pui, mai putine fripturi T-bone se impun. Cu maruntisurile, gata cu salonul de frumuseste, ca oricum frumoasa nu ma fac :)) si gata cu hainele pana la iarna ca nu mai am loc in dulap si tot asa, mai frumoasa tot nu ma fac. I'll start clipping coupons soon
ruxij spune:
Ramona, ai dreptate, uitasem de doctor. No more doctor:)) Si asa ma tot duceam degeaba cu fi-miu, sa le zic eu ce are si ei sa dea din cap. Doar dc. cred eu ca trebuie neaparat sa ii prescriu un antibiotic, ma duc la papagalii aia sa scrie reteta.
Andrada spune:
Cenia la noi orasul, municipalitatea acorda gratuit logopedie, intereseaza-te la nurse-ul scolii de unde apartineti, virtual ea trebuie sa aiba toate informatiile, si e gratuit, vin ei si-l evalueaza acasa si fac lectii cu el.
Sinzi, pup-o tu mult pe Mariuca din partea mea si pe Cristina si spune-i ca mi-e dor de ele!
Pui de romansh David,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu