America (115)
Raspunsuri - Pagina 14
adrianaloy spune:
Cand am calatorit singura cu copilul n-am avut habar de nici o hartie pe care trebuia s-o am la mine...acordul tatalui sau cum ii spune...asa ca la intoarcere in State, domnii romani nu m-au lasat sa "fug din tara cu minoru'", am pierdut avionul, plus tot scandalul de rigoare ...Atunci mi-am dorit sa-mi iau cat mai repede cetatenia americana ca sa nu mai am de-a face cu chestii legate de legea romana.
Mi s-a parut absurd, in primul rand- fiindca pasaportul era facut de cateva luni si ca sa ai copilul trecut trebuie sa vii cu valiza de acte, declaratii si imputerniciri.
Anyway- pana la urma sotu'(in US)a facut o procura/acord in engleza si romana!!!!pe care a trimis-o pe faxul vamii din Otopeni! Actul a fost semnat si parafat la un notariat obisnuit(la banca e gratuit). Bine ca a avut inspiratia sa-l faca si in romana-ca la ala in "americana" strambau din nas.
Sper sa nu ai probleme!
Carolyne spune:
Si parintii mei au calatorit cu fiica-mea spre R (ea cu pasaport US) si au avut aceeasi imputernicire de la notarul public ($1 sau gratuit la banca ta). La intoarcere autoritatile romane nu mi-au cerut nimic (dar stiu si in alte cazuri cand acelasi fel de scrisoare a functionat bine merci).
Consulatul roman va sustine cu siguranta ca nu poti calatori decat cu aprobarea lor, dar lor cine sa le plateasca taxele ?????
Eu nu uit ca la consulatul din Chicago mi-a spus functionara la ghiseu ca trebuie sa platesc cu cash pentru certificvatul de nastere, dar nu elibereaza chitanta .
Eu, invatata proaspat in US cu drepturi, am insistat ca vreau chitanta si individa (ca nu pot s-o numesc functionara) m-a luat de sus ca nu se poate ! Si normal ca nu s-a putut...
blackpanterro spune:
Happy 4th!!!
Cum sarbatoriti azi?
Noi am fost de dimineata pana la 15.00 la un complex de piscine fabulous :) apoi dupa ce se trezeste Aidan mergem la baza sa participam la festivitati si sa vedem WALL*E si la sfarsit artificii. Yoohoo!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
josefine spune:
La noi s-a inceput sarbatoritul de ieri, 3 iulie. Au fost artificii in downtown, ziceau astia de la teve ca au fost spectaculoase- am vazut si noi cateva imagini, ca de lene nu am mai fost. Cica motivul pentru care s-a inceput asa devreme e ca omu' sa poata sa se duca si in alt oras sa vada si alte artificii.
Astazi cred ca vom sarbatori cu un film, kung fu panda si daca apucam sa se potriveasca la ore, si get smart.
VioletaH spune:
Buna, fetelor si Happy 4th of July!
Am nevoie de ajutorul vostru. As vrea sa o aduc pe mama in US in octombrie si urmeaza sa mearga la Ambasada pentru viza. Intrebarea mea este cum se face invitatia? Va rog mult, imi spune si mie cineva asa...ca la prosti? Se face in ro/en, trebuie notarizata? Cui o adresez, mamei sau Ambasadei? Habar nu am ce trebuie sa scriu in ea; ca o invit sa admire plaiurile americane?
Affidavit of Support (DOJ Form I-134) insoteste invitatia sau poate fi trimis de unul singur, fara a mai face invitatie?
Offf, stiti ca fiecare amanunt conteaza...
Va multumesc anticipat pentru raspuns si imi cer iertare ca nu am reusit sa citesc in urma sa vad daca s-a mai discutat despre asta.
Vio, mamic fericit de bebe Sean Adam (16 martie 2008)
MIRACOLUL DIN VIATA MEA
arminad spune:
Atunci cind copilul e cetatean american,deci are pasaport US nu are nimeni treaba cu el cind iese din tara .Legea se refera la copiii cetateni romani care ies din tara insotiti de un parinte sau neinsotiti de nici unul din parinti .Legea e asta
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_liberei_circulatii.php
Este art nr 30 din lege si uite ca zic astia acolo
(4) Pe langa informatiile prevazute la alin. (1) lit. d), declaratia parintilor, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor sau a reprezentantului legal, dupa caz, trebuie sa cuprinda si urmatoarele mentiuni:
a) scopul deplasarii;
b) ruta urmata pana in statul de destinatie;
c) indicarea faptului daca minorul urmeaza sa ramana in statul de destinatie, caz in care trebuie mentionata persoana careia urmeaza a-i fi incredintat minorul, sau daca urmeaza sa se reintoarca impreuna cu un insotitor, ale carui date de identitate trebuie indicate, in cazul in care acesta este o alta persoana decat cea cu care iese din Romania.
si mai zic ei
7) Declaratiile prevazute la alin. (1) lit. b)-d) trebuie redactate in doua exemplare si trebuie sa fie autentificate in tara de notarul public, iar in strainatate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca au fost date in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961, la care Romania a aderat prin Ordonanta Guvernului nr. 66/1999, aprobata prin Legea nr. 52/2000, cu modificarile ulterioare. Un exemplar al declaratiei se pastreaza de catre insotitor, iar al doilea exemplar insoteste pasaportul minorului.
Cum eu n-am priceput cum e cu apostila aia am zis ca mai bine ne ducem la consulat sa nu stresam copilu prin aeroport ,desi nici mie nu-mi place mutra astora de-aci de la consulat
Distractie placuta sa aveti ,de 4 iulie !
cenia spune:
Hai ca ma bag in seama cu apostila:
ca nu avem consulat la phoenix, sotul s-a dus la un notar a facut declaratia ca mama copchilului (adica moi) are voie sa iasa din Ro cu minorul si apoi s-a dus in down town la camera de comert, a cautat nenea ala numele notarului, era cica pe lista notarilor, totul ok, si a pus apostila. e un timbru auriu aplicat in relief, trebuie sa scrie ceva cu Haga neaparat.15 usd . si gata. era in engleza si romana. mi-au retinut-o la vama in ro cind am ieesit din tara. si gata!
miereamara spune:
Salutare din San Diego! Am sosit miercuri dupa amiaza dupa un drum foarte lung si obositor, mi-a fost rau tot timpul zborului, mai ales pe portiunea LA_San Diego unde am zburat cu un avion micut cu elice, cred ca avea capacitate de max 20 de persoane, nu ne-au lasat sa ne luam nici bagajele de mana cu noi.
Orasul este frumos, am vizitat o gramada de chestii, Zoo, Balboa Park, Downtown, Coronado Island, SeaPort Village, GasLamp Quarter, Old Town, La Jolla Cove...mi-au placut toate. Maine e nunta si poimaine o sa mergem la SeaWorld si apoi marti ne intoarcem. O sa pun si pozici saptamana viitoare, a facut Luc peste 400 de poze, pana acum...si mai avem doua zile de stat.
Alta veste buna este ca mi-a iesit riscul de Down Syndrome de 1 la 12000, foarte foarte scazut. Riscul normal pt cele de varsta mea este de 1 la 650, doctorii mi-au spus ca tb sa fiu nebuna sa mai vreau amnio in conditiile astea...inca nu am luat decizia finala.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
CamiM spune:
Happy 4th of July .. asa mai cu intarziere!!!
Miere felicitari pentru rezultatele bune la test!!! si distractie placuta la nunta!!
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
corinadana spune:
Noi suntem rupte dar nu ne lasam... biciclete, plaja, valuri, artificii si din seara asta WII. ha ha! eu care ziceam ca nu i cumpar uite ma cu jucaria in casa.
Maine iar ne cara Raluca la o alta plaja unde i un soi de dig, apa loveste n dig si apoi sare pe tine ca si de la dus. Si nu mergem cu masina, nu nu nu!cu bicicletele. Am slabit 1 kg si jumatate zilele astea.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca