Suzeta sau deget?

Suzeta sau deget? | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Salut.

Am un baietel de 2 luni. Nu-i dau suzeta, a refuzat-o la 1 luna si nu insist... de curand si-a descoperit manutele, cred ca ii vor fi dragi degetele pe care le suge uneori... La primul copil am spus clar: suzeta... la al doilea... ezit, as vrea sa il las cu degetul, daca va fi. Eu mi-am supt degetul pana la 4 ani aproape, nu am nimic deformat la gura, dintii sunt bine aliniati... Insa nu vreau sa devina frustrat din cauza celor din jur, care vor rade sau mai siu eu ce ca isi suge degetul...

Si, ca sa va dau un exemplu, a fost soacra pe la noi si a stat o saptamana, l-am lasat pe bebe cu ea sa intind rufele si cand m-am intors... asta micu isi baga nou-descoperitele maini in gura, soacra le scotea spunandu-i "Nu e voie!". I.am explicat ca e o etapa in dezvoltarea lui, sa il lase, ca e voie. :)

Din experienta voastra si din ce ati mai citit... deget sau suzeta?

Multumesc.

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Suzeta e ok. Deget nu. La a mea am incercat sa nu-i mai dau suzeta si am vazut ca-si baga detegetele in gurita, i-am dat-o iar, cam pe la 4. 5 luni incepe sa rareasca sutpul asta si , voi incerca din nou atunci.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................

Reflexia luminii pe suprafata apei
se misca neincetat.
totusi luna straluceste
si nu pleaca nicaieri
ea sta, dar se misca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

La fel zic si eu, suzeta e OK, mai ales ca acum marea lor majoritate sunt ortodontice, degetul nu ... plus ca atunci cand vine vremea sa ii dezveti, e mult mai usor de "pierdut" o suzeta, pe cand degetul in are in inventar toata viata ... asta ti-o spune o persoana care si-a supt degetul pana la 14 ani , si care, evident, si-a deformat un pic si dintii cu sportul asta.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

suzeta, suzeta!!! ca degetelul nu poti sa il iei cand consideri ca nu-i mai trebuie...

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

ok, insa mai nou unii pediatri spun ca degetul e mai ok... mamici care sunteti pro-deget., unde sunteti?

Si oare de ce isi sug unii copii degetul atat de mult timp? Si unii mai putin?

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Eu sunt pro deget, daca si-l doreste copilul, dar daca prefera suzeta, suzeta sa fie!
Fetita mea cea mare si-a supt degetul pana la 4 ani si jumatate, apoi a renuntat (e adevarat ca am ajutat-o, pentru ca pe de o parte voia sa renunte, fiind jenata de reprosurile celor care o vedeau, iar pe de alta parte ne spunea ca nu poate sa doarma fara deget). Nu si-a deformat dintii. Initial am incercat cu suzeta, dar cand a reusit sa-si controleze degetele a preferat degetul.
Acum, bebica de aproape doua luni are suzeta, dar de vreo saptamana vad ca reuseste sa-si gaseasca si unul din degete si e incantata:D].

Eu i-am luat apararea fetitei in fata celor care au criticat-o pentru ca-si sugea degetul si chiar "ma certam" cu binevoitorii de pe strada care-i spuneau ca nu e frumos etc. (isi sugea degetul in carucior cand era mai micuta).
Am observat ca in afara parintii nu sunt asa stresati de suptul degetului si ii lasa pe copii, nu stiu de ce la noi sunt asa inraiti pe acest aspect.
Oricum, mie una imi sunt tare dragi copiii care-si sug degetul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Eu sunt pro deget.Fetita mea, fiind primul copil, a avut suzeta pana pe la 1.6 insa doar la somn. A renuntat la un episod de raceala cand nu putea respira pe nas si se enerva, aruncand suzeta ca sa respire pe guraCe-a fost nasol e ca noaptea si-o mai pierdea prin pat si se trezea plangand, eu trebuind s-o pescuiesc.
La baiat n-am mai vrut sa-i dau suzeta. Dar am avut noroc ca nu si-a supt degetele in mod obisnuit pana la varste inaintate ci doar in perioadele de eruptie dentara sau cand era flamand, obosit. La 2 luni el incepe sa-si cunoasca corpul, mainile, bagatul in gura e si un mijloc de cunoastere. Asa ca eu nu m-as impacienta asa tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Eu nu inteleg dc trebuie sa fie musai una din ele. Eu nu am dat suzeta baiatului de la inceput pt ca mi-am adus aminte de ea prea tarziu si nu prea mai era cazul pe la 3-4 luni ,parca a bagat degetelele in gurita ,apoi pe la 6 luni i-am luat niste jucarele cu gel inauntru de se baga la frigider si asa am scapat de inflamarea gingiutelor cat i-au aparut dintisorii.
Acum la 2 ani jumate nu avem probleme de genul acesta mai sta cu un deget in gurita cate o data si ii zic sa il scoata si gata dar in rest nu si-a facut o obisnuinta de nici o culoare (deget VS suzeta ).
Mult succes in alegerea pe care o vei face !!!

[URL=http://s265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/?action=view¤t=70cc69e3.pbw][/URL]

http://i265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/19.jpg

GAMBATE KUDASI !!!

Mami Amy & bebe Stefan(15.12.2005 ora 11:35)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

quote:
Originally posted by amyarabella

Eu nu inteleg dc trebuie sa fie musai una din ele. Eu nu am dat suzeta baiatului ...

Pentru ca nu toti copiii sunt ca baitul tau, unii cer ceva de supt, suzeta , deget ,jucarii, altii nu cer.Multi bebeusi se linistesc si adorm cand primesc suzeta .Suptul la bebelusi e o nevoie pe care multe mame nu o inteleg si scot suzeta prematur cand copilul nu e pregatit sa renunte la ea.Noi la dr. de familie avem un anunt mare " Pacifier better than thumb" si sunt date acolo toate motivele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

La noi sunt probleme mari cu somnul, foloseste suzeta, nu a fost atrasa de deget...

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

informatii in plus aici:

http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=1225

la mine cu suzeta, au fost doi copii, doua atitudini fata de suzeta: fata nu a vrut deloc, chiar scotea suzeta din gura copiilor pe care ii vedea cu ea :D - nici macar nu si-a supt degetul

baiatul a vrut-o, iar cel putin acum, cand are gingiile umflate in asteptarea dintilor ce vor iesi, daca noaptea ii cade din gura plange pana cand o gaseste si o pune la loc sau i-o da cineva, si isi baga si mainile in gura uneori - el are aproape un an, asa ca vom vedea ce va mai fi :D

imi este greu sa ma pronunt, cred ca depinde de mai multe lucruri, de la personalitatea copilului la afectiunea pe care o primeste

la doua luni este inca devreme sa te ingrijorezi, mai degraba incearca sa fii atenta daca nu cumva petrece prea mult timp sugandu-si degetele - iar pentru suzeta nu e prea tarziu sa o foloseasca daca o vei prefera degetelor

sa-ti traisca micutii sanatosi si sa te bucuri de ei

Mergi la inceput