Suzeta sau deget?
Raspunsuri - Pagina 2
pet.cost2005 spune:
Eu sunt pt. suzeta ... motivele au fost enumerate mai sus.
Ne dati si noua un vot aici www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=2" target="_blank">pe1 si pe2 ?? Multumim !!!!
Petronela si
Nasturica
Nicoleta spune:
Salut.
Si multumesc pentru raspunsuri.
Am deschis subiectul mai devreme de data la care as fi inceput sa ma ingrijorez fiindca vreau sa ma informez, sa aud opinii, sa fiu pregatita...
Stiu ca nu e musai sa fie una sau alta, poate sa nu fie niciuna dintre aceste situatii.
Astept in continuare opinii, sunteti niste dragute ca ati raspuns.
Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)
gazzella spune:
nicoleta, se poate si fara suzeta si fara deget
ai mei n-au avut suzete, dar nici cu degetele in gura nu i-am vazut decat cand mai gustau pamantul
buuuuuun
daca poti alapteaza cand si cum vrea
e o conditie ca sa ocolesti si una si alta
Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza
Nicoleta spune:
Eu alaptez la cerere, pana acum e ok. La primul copil nu am alaptat decat putin si am ales suzeta. I-am scos-o noi la 1 an si 2 luni, fara multa lupta, si acum e cu degetele in gura uneori de stau si ma gandesc... oare nu mai bine il lasam cu degetul la 3 luni si acum nu mai aveam stres?
An@ spune:
Nu cred ca are legatura cu alaptatul...am alaptat pana la 10 luni cand s-a intarcat singura, dar asta nu ne-a "ferit" de supt degetul incep cu 3 luni. pana la 3 luni a avut suzeta din cand in cand, dar l-a 3 luni si-a descoperit degetele, apoi s-a oprit la cele mari si...gata "viciul".
Si eu cred ca cu suzeta e mai bine (daca e sa poti alege) pt 2 motive ff importante: o poti "pierde" usor cand vrei sa renunti si se poate steriliza. Acum e mic copilul, dar cand va incepe sa umble pe la leagane, nisip si hop si cu degetul in gura...
Eu recunosc ca am tot citit, dar tot am fost stresata ca i se deformeaza una alta de la supt degetul (mi-au confirmat si dr-ii, dar in acelasi timp militeaza pt lasat copilul sa-si suga degetu'), plus bataturi la deget, plus ca se va simti prost cand va fi mai maricica (4-5 ani) daca si atunci isi va suge degetul, asa ca putin inainte de 1 an am inceput procesul de dezvat. A durat doar o sapt si
victorie!! am scapat de deget. Am preferat sa o "traumatizez" acum cand e mai mica si uita repede (desi nu cred asta cu traumatizatul),decat sa fie traumatizata mai tarziu de complexe.
mami de Ana (22 mai 2007)
gazzella spune:
Ana, are legatura cu alaptatul
ai mei pe mine m-au luat pe post de suzeta (fals, dar asa place unora sa creada)
tu i-ai dat suzeta inainte de trei luni
scuza-ma, dar cum are acces copilul la suzeta la trei luni din proprie initiativa?
eu suzeta am una in casa, de cristal si ...atat
deci reformulez, alaptati copiii la cerere, oricand si oricum
fara adausuri de apa, ceai, fara suzeta in paralel cu alaptarea si feriti de situatii frustrante pentru ei nu ajung sa stea nici cu suzeta si nici cu degetul in gura
decat cel mult in perioada in care -si descopera mainile, dar dureaza putin, doar cat sa inteleaga cum sunt constrite, dupa trec la picioare![]()
p.s. ma intreb unde le-ar fi incaput suzeta alor mei
in primele 2 luni de viata amandoi statea la tzatzu cate 45 de minute la un san, pauza de 10-15 minute si treceau cu gratie la al doilea
Felix
botezul muntelui Pauza
Nicoleta spune:
Mda, uite ca incep parerile sa fie mai impartite... Si eu alaptez exclusiv, fara ceai si suzeta sau alte cele...
gazzella spune:
Ana, si ca sa-mi clarific ceva
cat de disponibila erai sa-i vii in intampinare copilului?
adica ai mei cum caraiau cum erau luati in brate si li se oferea sanul
fara cea mai mica incercare de a-i lasa sa astepte (nu stiu ce), fara sa le propun suzeta, fara sa le propun biberonul
si asta pana cand au vrut ei
ca sa nu spun ca eu eram fixata pe un aspect
imi adormea fata in brate si-mi spunea mama unei prietene s-o pun jos (eram in vizita) si eu ma incapatanam s-o tin in poale
deci discursul dupa mine e unul cat se poate de logic
copiii cauta sanul, suzeta sau degetul (in afara acelei scurte perioade cand isi recunoaste mainile) datorita nevoii sale de sunctiune
nevoie care se poate satisface in varii moduri
cine resimte, crede ca-i e greu sa alapteze sau chiar nu poate e ok sa treaca la suzeta
sau la deget...cum crede
dar a spune ca n-are legatura cu alaptatul nu mai e ok
pentru ca asta ar conduce la 2 unice concluzii:
ori ca suzetele se fabrica de sute de mii de ani
ori ca face parte din specificul speciei imaginea copilului cu degetul in gura in timp ce-si suge degetul cautand sa se contina
deci un copil alaptat fara rezerve, in afara oricarui orar si fara sa i se fi oferit suplimente (suzete, paturici imbibate cu mirosul transpiratie mamei, etc) clar n-o sa ajunga nici la suzeta nici la deget
nicoleta, am intrat doar sa-ti spun ca se poate si altfel
si am facut-o pentru ca inainte sa se nasca feciorul ma macina si pe mine dubiul asta
pana cand am inteles ca-i falsa problema, ca nu exista daca acceptam ca suzetele is pe piata de 50 de ani, iar specia umana de ceva mai mult
Felix
botezul muntelui Pauza
Nicoleta spune:
Gazzella, multumesc pentru opinia ta.