Suzeta sau deget?
Raspunsuri - Pagina 5
szivarvany spune:
Gazella,
, dar sunt sigura ca fetita lui Kay a primit absolut toata caldura, dragostea, devotamentul din partea mamicii ei, pt ca este o bebelina speciala, o luptatoare si o invingatoare !!!
Daria &
GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3 ![]()
An@ spune:
quote:
Originally posted by gazzellaquote:
Originally posted by eld
Pe de alta parte, nu sunt de acord ca un copil trebuie tinut la san tot timpul, daca el asta vrea - sa foloseasca sanul pe post de suzeta.
Eld, mami de fetite -Theodora(25.01.03) si Irina
(5.05.08)
se pare ca numai io si inca cateva persoane, putine, care am fost fraierele de serviciu, lasand cezarului ce-i a cezarului
oricum multumesc pentru interventie Eld
confirmi credinta mea
alaptarea e un factor important in a nu determina copilul sa ajunga ori la suzeta ori la deget
dar eu prin alaptare am in vedere "continerea" nounascutului, mai tarziu a copilasului, "continere" care, oricum, in cazuri deosebite se poate realiza si in afara alaptarii
Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza
Alaptatul la cerere nu inseamna sa stea copilu' toata ziua cu tzatza in gura. Bebele, desi hranit, schimbat,...poate plange, poate avea colici si nici chiar cu sanul nu se linisteste.
Medicii pediatri recomanda ca intre mese (alaptat) sa fie o pauza de min 1 h, ca sa aiba timp laptele sa se digere. Daca ii tot dai lapte proaspat peste cel in proces de digerare, ii accentuezi durerile de burta. Deci e o chestie medicala, nu comoditatea mamelor. Si cam pe aici pe undeva vine suzeta/degetul.
Si iar o chestie care m-a frapat...copiii care dorm in patutul/camera lor si nu in pat cu parintii, nu sunt copii abandonati, neiubiti, lipsiti de atentie si afectiune...si nici nu afecteaza alaptatul,...ci asa au fost obisnuiti. Iar obisnuita asta de a dormi singur, sigur nu s-a facut cu severitate, militarie,...(Asta ref la Kay: Sonia s-a obisnuit sa doarma singura pt ca a petrecut primele luni mai mult in spital si mama ei nu putea sa doarma cu ea in patut, printre firele de la aparate. Deci nici nu se pune problema ca a avut parte de mai putina atentie, dragoste si devotament decat cei ce dorm cu parintii!!)
Si sunt o multime de chestii benefice pt cei care dorm asa (adica in patutul lor). Nu condamn mamele care dorm cu copiii pt ca si aici depinde de o gramada de lucruri si e la alegerea fiecaruia. Atat timp cat e bine pt toata lumea, e o alegere buna, oricare ar fi ea.
Eu ma opresc aici cu mesajele, pt ca subiectul asta deja a degenerat in altceva...va doresc sa aveti copii sanatosi, ca pana la urma asta e cel mai important (cu sau fara suzeta/deget).
mami de Ana (22 mai 2007)
doxinu spune:
bravao An@!!!!!!!!!!!!!!!!
Subiectul a degenerat ca intotdeauna.Unde sunt femei multe este si venin mult.
Nicoleta dorea dor opinii pro sau contra sizetei si degetulului insa s-a ales cu un circ!
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
gazzella spune:
doxinu, de unde-ti rezulta ca a degenerat subiectul?
poate din pozitia mea?
ceea ce fac se chiama argumentatie intr-o sicietatea democratica
nu-mi rezulta sa fi injurat pe nimeni
asta daca te refereai la mine
ana, trebuie sa-mi duc copiii in parc, trag de mine si nu am timp
de fapt, calmul imi lipseste
de ce? pentru ca ai afirmat niste lucruri in fata carora nu pot sa nu simt ca-mi pierd calmul
dar asta este doar problema mea
si tot problema mea e sa nu las lucrurile asa, si nu pentru tine pentru ca banuiesc ca tu nu cauti sa vezi si cealalta perspectiva (ti-am lansat o provocare dandu-ti niste linkuri, nici nu le-ai deschis foarte probabil, deci banuiesc ca discutia ar trebui sa se limiteze la "care urla mai tare")
eu nu vreau sa urlu, dar nici nu vreau ca sa fie luata drept adevar ineptia referitoare la frecventa pusului copilului la san si colicile
colicile sunt "fiziologice" doar in societatea noastra, una de "rupere", ele neexistand acolo unde copilul este pus la san c-o frecventa de 50-70 de ori pe zi
exista un studiu, publicat pe AAP, daca nu ma insel
al lui Barr, care reuseste sa puna si el in relatie frecventa crescuta a alaptarii cu calmul copilului
si te intreb care medici pediatri recomanda o pauza de cel putin o ora?
atunci cum e cu recomandarea aceea la cerere?
ori crezi ca un nounascut s-a nascut cu ceasul pe puls?
sau cu suzeta in buzunar?
nu, s-a nascut c-o mama langa el, pe deplin competenta, capabila sa satisfaca nevoile unui nounascut
Felix
botezul muntelui Pauza
szivarvany spune:
Acest subiect este iar o discutie pro alaptat cu orice cost si catalogari si replici pe care nu le-a cerut autoarea subiectului.
Ce panamea e asa de greu de inteles ca suntem diferiti, ca si copiii sunt diferiti, ca ceea ce e ok pt unii, nu e ok pt altii ...
Daria &
gazzella spune:
ma deranjeaza teribil victimismul asta
din partea mea puteti sa nu alaptati, puteti chiar sa le dati suzeta, sa le permiteti degetul, chiar nu ma deranjeaza
deranjul meu i-l realizez doar cand se fac afirmatii nefondate gen "alaptatul frecvent duce la colici"
fals!
sau cand fara suzeta sau fara deget nu se poate
si io zic ca se poate, daca copilul e "continut", daca copilul "cupleaza" cu mama (winiccott, psihanalist englez, nu vraci)
putem sa discutam asupra acestor concepte, cat pot sa fie de corecte/gresite, cat pot sa fie adaptate contextului fiecarei mame (poate e bolnava, poate e depresa, etc..si de acolo de unde nu se poate nici D-zeu nu cere)
dar nu putem anula totul doar pentru ca una din noi incepe serviciul si tre' sa-i dea suzeta
Felix
botezul muntelui Pauza
An@ spune:
quote:
Originally posted by gazzella
doxinu, de unde-ti rezulta ca a degenerat subiectul?
poate din pozitia mea?
ceea ce fac se chiama argumentatie intr-o sicietatea democratica
nu-mi rezulta sa fi injurat pe nimeni
asta daca te refereai la mine
ana, trebuie sa-mi duc copiii in parc, trag de mine si nu am timp
de fapt, calmul imi lipseste
Daca tu stai pe forum, in loc sa-ti duci copiii, care trag de tine, in parc, inseamna ca nu esti o mama buna, pt ca nu le anticipezi/indeplinesti nevoile, nu esti langa ei, nu-ti petreci timpul liber cu ei, bla, bla...
Asa cum am spus pt mine subiectul e inchis, deci nu te mai obosi sa-mi aduci contraargumete ca nu ma intereseaza. Am intrat pe subiectul asta ca sa-mi spun parerea si sa povestesc experienta mea (eu asta inteleg prin forum), nu sa "dea verdictul" cineva, care nu ma cunoaste, ca sunt sau nu o mama buna.
STIU CA SUNT CEA MAI BUNA MAMA PT COPILUL MEU!!
Nicoleta cred ca a auzit suficiente pareri ca sa ia o decizie.
mami de Ana (22 mai 2007)
gazzella spune:
nu se anticipeaza nevoi
e o alta gaselnita anticiparea asta a nevoilor
dar de indeplinit cand si cand o mai fac 
Felix
botezul muntelui Pauza
szivarvany spune:
As vrea sa intervina Sheannamp !
Off topic ...
Parerea mea e ca a alapta NU inseamna sa intretii copilu` si sa-l distrezi, in locul suzetei sau degetului.
A alapta inseamna sa-l hranesti, inainte de toate.
Revenind la subiect ... ma repet, categoric suzeta, daca are cineva dubii sa intrebe un medic stomatolog.
Daria &
dianocica spune:
ca sa fiu pe subiect as spune ca nu e nevoie nici de deget nici de suzeta. daca copilul are un disconfort, atunci se verifica scutec, haine, foame, temperatura, mici julituri (chiar si la bb mic, zgariat cu unghia, cu ceasul..). nu neaparat in ordinea asta.
daca copilul nu doreste sanul, insa prefera sa stea cu degetul in gura, as banui ca este la punctul in care isi descopera degetele si l-as lasa sa faca asta (cum am si facut cand a fost momentul la d).
insa nu reusesc in ruptul capului sa inteleg cum e folosit sanul pe post de suzeta si apa pe post de ceai. cred ca uitam care a fost primul si care la ce necesitati raspunde.
cat despre punerea gazellei la panou...ma mir ca durat atat. eu propun ca de fiecare data cand isi mai da cu parerea sa desemnati un sef de comitet care sa posteze un mesaj importiva a tot ceea ce insemna Ap, ca sa nu mai munciti ulterior, ca ea oricum spune aceleasi lucruri de fiecare data :)))
a, ana, nu TOTI pediatrii recomanda pauza de 1h intre supturi. deci nici asta nu-i un adevar universal
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

(5.05.08)