Suzeta sau deget?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

s-a transformat in jigniri subtile si cu agramaticalitati serioase (vezi chiama-corect cheama). deci, nici un moderator nu se sesizeaza sa inchida subiectul asta?

gazzella, eu nu glumesc ca Ana, daca trag copiii de tine sa mergi in parc, de ce nu lasi pc-ul? asta nu e tot o neglijare ca si lipsa prezentei prompte in fata primului sunet scos care musai inseamna ca vrea la san? sau ca nu dorm cu copilul in pat (ceea ce mi se pare o greseala mare, cu toate ca link-urile tale de superspecialitate cu super psihologi si super super super etc) asa probabil ca zic. n-am timp sa citesc acum ce ai oferit tu. 50-70 de ori pus la san? resprectele mele, primestele (non-ironic). si tu cand mai dormi? stii ca e periculos sa dormi cu copilul in pat? stii ca il poti omora?

si victimizarea, pt ca NU exista cuv victimism , se referea la mine si la situatia mea si a Soniei?

vad multa inchistare si lipsa de perspectiva, viziuni ingustate. tipic romanesti. nasol, nu?

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia:www.onetruemedia.com/share_player_link_image/63e6ea475473c2ddd2fc4c/601" target="_blank"> intr-un an

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by gazzella

cred ca le dadeam suzeta daca chiar nu se putea altfel

n-am inteles care a fost rostul intrebarii...

acum ca sunt acasa, pot sa o las sa ma "foloseasca pe post de suzeta" sau trebuie sa-i refuz aceasta placere pentru ca mamele altor copii trebuie sa mearga la serviciu?

am vorbit despre necesitatile unui copil nu de posibilitatile de implinire practica a acestora

faptul ca mama trebuie sa se intoarca la serviciu nu ia din cumulul de necesitati a copilului..., dar e de inteles, chiar acceptat ca trebuie sa se intoarca la serviciu
si atunci se va incerca suplimentarea, adica chiar suzeta, fara nicio judecata de valoare

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

pentru ca sub lustrul cuvintelor frumoase si a sfaturilor pline de bune intentii faci tot timpul predoarie pro alaptat si pro AP, dar de asa natura incat celelalte care nu adera la vreuna din teorii sa simta ca nu sunt mame bune; si intotdeauna ce e prea mult strica!!

ah, si de curiozitate mi-am intrebat bunica si pe o prietena a ei ca varste72 respectiv 76 de ani, una nascuta, crescuta si traita la sat alta in Bucuresti... citez" pai cum sa ii bagi tata in gura de cate ori plange? si treaba cand mai faci? la porci si gaini cand mai dadei? la camp cine sa mai muncesca?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Ana, Kay, cu tot respectul dar unele afirmatii sunt mai rau ca bata-n balta....
(ref la colici, la faptul ca iti poti omori copilul daca dormi cu el in pat.....gizas maria magdalena, asta chiar n-am mai auzit-o de mult timp, nici macar aici..., etc...)

cat despre atentionarile de gramatica, eu stiu, Kay ca tu esti o mamica luptatoare si stiu cat de puternica e Sosonica si prin ce a trecut; asa ca, mai multa seninatate si mai putina indarjire ar fi binevenite; asta ca sa nu dau si eu trimitere la mesajul tau, care, saracul, nici el nu e perfect...

acuma, noah, fara suparare ca n-are rost

from dusk till dawn

Mergi la inceput

mi s-a sters mesaju.

ziceam :

noe, mai senina nu se poa :)

indarjita, eu? da cine se incapataneaza sa nu admita nici macar ca poate exista altceva decat alaptat forever? cine face face aluziui catre mamele care nu alapteaza cum ca ar fi neglijente sau ca nu-si iubesc indestul copiii? n-am facut decat sa sustin un punct de vedere diferit, si am fost destul de blanda, se putea mult mai rau.

oana deSOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia:www.onetruemedia.com/share_player_link_image/63e6ea475473c2ddd2fc4c/601" target="_blank"> intr-un an

Sonia

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

daca nu sunt senina si neindarjita faci referiri la mesajul meu, saracul? shoot ! misto amenintari (jur ca asa suna) vezi ca daca nu... fac eu... asa ca ai grija)

oana deSOSONICA (6.06.2007)

Sonia

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

quote:
Originally posted by kay

s-a transformat in jigniri subtile si cu agramaticalitati serioase (vezi chiama-corect cheama). deci, nici un moderator nu se sesizeaza sa inchida subiectul asta?

gazzella, eu nu glumesc ca Ana, daca trag copiii de tine sa mergi in parc, de ce nu lasi pc-ul? asta nu e tot o neglijare ca si lipsa prezentei prompte in fata primului sunet scos care musai inseamna ca vrea la san? sau ca nu dorm cu copilul in pat (ceea ce mi se pare o greseala mare, cu toate ca link-urile tale de superspecialitate cu super psihologi si super super super etc) asa probabil ca zic. n-am timp sa citesc acum ce ai oferit tu. 50-70 de ori pus la san? resprectele mele, primestele (non-ironic). si tu cand mai dormi? stii ca e periculos sa dormi cu copilul in pat? stii ca il poti omora?

si victimizarea, pt ca NU exista cuv victimism , se referea la mine si la situatia mea si a Soniei?

vad multa inchistare si lipsa de perspectiva, viziuni ingustate. tipic romanesti. nasol, nu?

oana de SOSONICA (6.06.2007)

Sonia

www.helpsonia.com

chiama = cheama
drept ii
asta mi-s, daca nu mi-o placut cartea
dar sa lasam agranustiucum ca ma indoiesc ca o sa scriu corect de azi incolo

referitor la de ce nu duc pruncii in parc cand cer
simplu
acum nu ma mai simt atat de mulata pe nevoile lor
fata re 20 de luni, baiatul peste 3 ani
cateva minute daca sunt prinsa cu ceava ii las sa astepte
se chiama capacitatea de-a expune copilul frustratiilor in masura in care el poate sa le accepte
e tot un concept conlegat cu toate cele prezentate pana acum
nu-i ca Ap inseamna sa stai sa distrezi pruncul cu tzatza cum gresit

sau din reavointa ainteles Mama Giuliei
Ap e si non centrare pe copil

referitor la frecventa punerilor la san, eu nu le numesc mese, e simplu
nu-i musai sa fii treaz cand se intampla
dormi langa prunc pentru ca condividerea somnului nu e periculoasa decat daca nu se respecta anumite conditii
as lasa link-uri, dar tot nu le citesti ca n-ai timp

kay, si deocamdata noi doua nu ne cunoastem, dar daca ne-am fi cunoscut ai fi stiut ca veci nu mi-as permite sa dispretuiesc eforturile unei mame in dificultate, chiar nealaptand ea

si acum m-am suparat, chiar rau

si as aprecia daca ai lucra pe text pentru a-ti sustine afirmatiile

unde am afirmat eu ca o mama nu-si iubeste suficient copilul daca nu-l alapteaza?

te-am tratat cu respect, as aprecia daca ai adopta aceasi atitudine fata de mine

iar ultima ta interventie cum ca esti blanda putea sa fie si mai rau unde s-o incadrez?

adica? cum mai rau?

Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

scuze, uita totul
nu-mi sterg postarea pentru ca nu consider ca ar fi corect
a fost doar o rabufnire
de aici incolo depinde de mine daca accept sa fiu ranita sau mai putin

Kay, multa sanatatte va doresc, tie si fetitei

si musai tre' sa reparcurg Lou marinoff ca sa inteleg de ce am facut-o

Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji de acum.Mai incolo isi va baga o mana ,pe urma o vrea si pe doua ,pe urma tot ce prinde.

Baiatul nu a vrut suzeta,biberon,etc,fata a vrut cateva luni,pe urma a inceput cu mainile si rest ce prine si nu a mai vrut suzeta.
Ma bucur ,nu imi plac copii mari cu suzeta.

angi pangi http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Raspund la intrebarea initiala...Suzeta ,se spune ca ar fi raul cel mai mic dintre "cele doua lucruri rele"...Ideal ar fi sa nu fie ...nici deget...nici suzeta!Eu am fost "pro suzeta"atunci cand lucrurile tindeau sa ma depaseasca!.Nu am alaptat,deci nu vorbesc din perspectiva celei care alapteaza...nu as avea cum sa fac asta.Daca am fost mama buna,super-mama ori un robotel tampit...asta doar copiii mei vor putea spune...Inca suntem pro-suzeta.Mai am un copil mic care are nevoie de mine,nu ar fi corect ca pt micile ei mofturi sa-l privez pe cel mare de hrana,haiine curate ori alte lucruri necesare...Cu un copil care-ti urla-ntr-o ureche si altul care isi doreste atentia ta,macar putin,nu stiu care-ar fii calea de mijloc!Eu m-am stradiut s-o aleg!Daca am reusit sau nu,ei vor spune!...Oricum...e foarte greu sa le faci pe toate!Si sa le mai faci si bine!...

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Cu atat mai mult cu cat...binele pe care consider ca-l fac eu...ar putea fi strigator la cer pt ceilalti...ori invers!...E totul o chestiune de perceptie!

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput