Suzeta sau deget?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

si inca o ultima interventie si am fugit, chiar nu mai deranjez
copiii alaptati la san si care nu ajung la suzeta sau deget sunt acei copii a caror mame nu s-au preocupat sa-i invete nici cum se adoarma singuri nici cum se doarma singuri
sunt copiii acelor mame care au raspuns plansului copilului oferindu-i sanul, disponibilitatea crezand in copil, crezand ca acesta are doar un discomfort si necautand sa transforme situatia intr-o lectie prin care copilul sa deprinda abilitatea de-a se calma, linisti singur

deci, uita-te in jurul tau, e simplu
si unde vezi o suzeta bagata in gura ca-i nelinistit colilul, plange sau oricare alta conjuctura inchipuieste-ti ca-i sanul unei mame cu tot cu prelungirea acestuia, cu mama deci, cu mirosurile ei, cu disponibilitatea ei

suzeta acopera, linisteste, dar e doar un obiect
iar eu am preferat de departe ca copiii mei sa fie continuti de ceva mai mult de un obiect
suzeta are valoare doar c-o mama langa
nu se da suzeta copilului pentru a-l linisti, scapa de acesta
ci se da suzeta pentru a-l contine pe copil, deci nicio suzeta nu este platita suficient decat daca se administreaza cu mama langa, in bratele mamei
sau cati copii ati vazut mergand de-a busilea cu sanul mamei in gura?
daca veti intelege discursul acesta puteti sa dati suzeta sau sa-i premiteti uzul degetului in seninatate
niciodata nu se vor construi cu suzeta sau degetul ci cu imaginea, prezenta voastra

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Am alaptat exclusiv pana la 6 luni (fara apa, ceai,...) si la cerere (oriunde in parc, in magazine, in excursii,...), de cate ori a vrut si cat a vrut, am luat-o in brate indiferent ca a "cerut" sau nu, fara sa-mi fie frica ca o rasfat, am adormit-o in brate sau la san (cum i-a convenit ei), pana la 1 an nu am lipsit 1 zi de acasa si oricum am luat-o cu mine peste tot si pt ca o alaptam si pt ca mi-e draga rau si mi-e dor de ea si daca plec juma de ora la piata,... si am facut totul cu multa dragoste, fara sa mi se para greu, fara sa ma simt sacrificata.
Alaptatul a fost cel mai minunat lucru si imi pare rau ca s-a intarcat asa devreme...

Deci nu i-am dat suzeta ca sa suplineasca lipsa mea, pt ca n-am lipsit, nici sa suplineasca sanul pt ca am alaptat la cerere

Faptul ca unii copii nu-si sug degetul sau suzeta nu inseamna ca mamele lor sunt mai bune decat altele.
Si iar, timpul cat sta copilul la san (45 min) nu te face o mama mai buna decat altele. Chiar nu e un criteriu. (daca unii copii sunt mai rapizi si stau 5 min la san, nu inseamna ca mamele lor sunt denaturate).

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Apropos, pe mine maica-mea m-a alaptat doar 3 luni, pt ca a trebuit sa inceapa serv (asa era pe vremea aia) si n-am avut nici suzeta si n-am supt nici degetul. Si la sor-mea la fel. Si mai cunosc o gramada de ex si intr-un sens si in altul. Deci inca sustin ca nu exista nici o legatura intre alaptat si supt deget/suzeta.

Oricum intrebarea initiala era alta : ce e de preferat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Serios, nu vreaú sa transformam subiectul in altceva... as vrea sa aud si o parere de genul: copilul meu a supt degetul pana la 3 ani si este un copil echilibrat, vesel, acum independent... care a avut din partea noastra toata atentia...

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Copilul meu a supt degetul pana la un an si este un copil ff vesel, ff vioi, ff istet, ff iubit si iubitor, ff rasfatat de toata familia(in sensul bun), un copil ff echilibrat,...este un copil normal, care doarme bine, care...

Acum, serios si sincer vorbind, cred ca fiecare mama stie ce e mai bine pt copilul ei, pt ca il cumoaste cel mai bine. Ai primit sfaturi si pro deget, si pro suzeta si pro niciuna (care este ideala). Cel mai important este sa ai un copil sanatos! (cu sau fara suzeta, deget,..astea sunt chestii minore si n-am vazut pana acum nici un adult cu deget in gura sau cu suzeta).

Sa cresteti mari si sa fiti sanatosi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Si eu sunt de acord cu ce a spus gazzella. Nu mai stiu unde citisem ca suptul degetului sau suzetei este de fapt o nevoie neamplinita a bebelusului/copilului. Poate sa fie o frustrare a lui care se exteriorizeaza astfel. Nu e neaparat vina mamei ca nu-i da atentie. Stiu ca sunt cam vaga dar nu mai tin minte exact care erau explicatiile.

In cazul personal copilul meu nu suge nici suzeta nici deget. Mama mea i-a bagat suzeta in gura cand avea cateva saptamani "sa-l linisteasca". Am avut tot felul de meciuri pe tema asta, eu evitand folosirea suzetei si intr-un final el nu a mai vrut si eu am fost pe faza sa nu i-o mai dau- avea vreo 4 luni.

Si tot personal, mie nu-mi place deloc sa vad copii cu suzeta. O bucata de plastic ce acopera juma de fata

fianna cu printisorul Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

In nici un caz deget, creaza o dependenta de care poate scapa cu mare greutate si din pacate in astfel de cazuri se ajunge la modifcari ale cresterii dintilor - eu am fost un astfel de copil :-( si am purtat multi ani aparat sa-mi indrept dintii

mai degraba suzeta, dependenta pe care o poate crea fiind mult mai mica, de cele mai multe ori copilul renunta singur

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

fetelor nu cred ca daca un copil suge degetul sau suzeta este vina maiei sau nu a fist alaptat suficient sau i s-a negat alaptarea......si tot felul de ...... sa fim serioase!fiecare copil alege daca vrea suzeta sau degetul!
io il alaptez pe STEFAN si acum cand si unde vrea,da' oriunde,la orice ora nu i-am negat niciodata acest lucreu si am zis ca il las pe el sa renunte.......daca o va facece.El a ales sa suga degetul si nu suzeta.De la suzete ,biberon ii vine sa vomite caci nu a mancat decat san,iar acum avem canita cu cioc.Este adevarat ca nu-si suge degetul decat atunci cand ii este somnic,pana adoarme bine,apoi gata ii cade degetul.Si daca ii dau sa suga inainte de culcare(el nu adoarme altfel)dupa ce termina de supt isi baga degetul

Haideti sa nu ne jignim intre noi fetelor!Toate suntem mame si facem ce credem ca este mai bun pentru puiutul nostru.Daca suge degetul sau suzeta asta nu le face pe unele mame mai denaturate si nici nu are legetura cu alaptatul.

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

quote:
Originally posted by Tia

In nici un caz deget, creaza o dependenta de care poate scapa cu mare greutate si din pacate in astfel de cazuri se ajunge la modifcari ale cresterii dintilor - eu am fost un astfel de copil :-( si am purtat multi ani aparat sa-mi indrept dintii

mai degraba suzeta, dependenta pe care o poate crea fiind mult mai mica, de cele mai multe ori copilul renunta singur

succes!

Si sora mea a folosit suzeta si tot a avut dintii ca vai de ea de pana la 13 ani a tinut-o in operatii si aparate.

quote:
Originally posted by doxinu

fetelor nu cred ca daca un copil suge degetul sau suzeta este vina maiei sau nu a fist alaptat suficient sau i s-a negat alaptarea......si tot felul de ...... sa fim serioase!fiecare copil alege daca vrea suzeta sau degetul!

Daaaaa, il si vad pe bebe teroristu' cum sta el si analizeaza avantajele suzetei in defavoarea degetului si apoi da clar de inteles ce vrea

quote:
Haideti sa nu ne jignim intre noi fetelor!Toate suntem mame si facem ce credem ca este mai bun pentru puiutul nostru.Daca suge degetul sau suzeta asta nu le face pe unele mame mai denaturate si nici nu are legetura cu alaptatul.

Calm down ca nimeni nu a jignit pe nimeni, doar s-a venit cu explicatii si pareri.

fianna cu printisorul Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

quote:
Originally posted by An@

Deci nu i-am dat suzeta ca sa suplineasca lipsa mea, pt ca n-am lipsit, nici sa suplineasca sanul pt ca am alaptat la cerere

Faptul ca unii copii nu-si sug degetul sau suzeta nu inseamna ca mamele lor sunt mai bune decat altele.
Si iar, timpul cat sta copilul la san (45 min) nu te face o mama mai buna decat altele. Chiar nu e un criteriu. (daca unii copii sunt mai rapizi si stau 5 min la san, nu inseamna ca mamele lor sunt denaturate).

ana, daca nu-i dadeai suzeta ce ti-ar fi cerut?
asta e marea intrebare! am mai pus-o si-o repet
in lipsa suzetei copilul la ce ar fi apelat?
la san, sunt convinsa
pentru ca sanul i-a fost lasat de catre mama natura
iar eu in privinta alaptarii la cerere am rezerve atunci cand s-a introdus suzeta
nu mai exista la cerere, e doar alaptare
uite, asta-i alaptarea asa cum eu o inteleg
http://www.youtube.com/watch?v=942FRjAJhxU
bucuria de-a impartasi, jocul, relaxarea langa cineva dincolode hrana
ma intreb unde-si mai gaseste locul suzeta in acest proces
si unde degetul
doarece cererea nu se face doar pentru a furniza zaharuri, proteine, lipide ci de-a furniza prezenta, atentia mamei
asta pana cand isi descopera degetele de la maini asa cum isi descopera degetele de la picioare ( face parte dintr-un proces de cunoastere si de la aceasta situatie se trece la altele, mai complexe (vezi dezv psihomotorie Piaget))
si referitor la ultimul pasaj
departe de mine credinta ca as fi o mama mai buna copiilor altora
dar pentru copiii mei cu toate iesirile, scaparile mele am reusit sa fiu suficient de buna (winiccott)
asa...si intentia mea nu e oricum de-a te judeca pe tine
eu pot sa-mi exprim niste credinte, chiar pot sa mi le sustin, argumetand
tu poti sa refuzi argumentele mele
poti sa nu te simti judecata de mine pentru simplu fapt ca nu este in intentia mea sa te judec limitandu-ma cel mult sa judec o cultura, o societate
de aici incolo, de la acest punct al discutie doar tu si numai tu decizi daca sa te simti judecata sau nu

pana una alta nu m-ai convins ca (,) chiar in prezenta alaptarii, suzeta sau degetul isi fac cunoscute prezentele
de ce? nu pentru ca te-as judeca pe tine ca fiind o mama rea ci pentru ca s-a introdus un obiect, suzeta, la care copilul si-a transferat atentia

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput