Mamici de pepenasi de iulie- august 2008 (99)
Raspunsuri - Pagina 19
Yael spune:
Buna burtici si deja mamici
M-am mai trezit si eu sa scriu, am mai incercat adevarul e, insa am tot felul de mood-uri
. Pt. cine nu-si mai aduce aminte de mine... AICI.
Am primit multe raspunsuri de la voi atunci, sunteti niste dragute
<atb:
Yael, bun venit printre noi! Iti doresc sa ai o sarcina usoara, sa nu mai intampini nici un fel de probleme, sa ai un bebe sanatos! Sa-ti dea DD multa sanatate, rabdare si intelepcine sa-i poti avea grija de toti 3 deodata.
mariana:
Yael ti-am citit povestea cu emotie si iti doresc bine ai venit la odiseea noastra!
(si ca sa te linistesc,uite, si aici se fac doar 2-3 ecografii in sarcina daca nu exista probleme...) Eu am avut o nastere vaginala dupa o cezariana in care nu am dat nici o secunda ochii cu doctorul,ci doar moasa m-a ajutat...Deci ai incredere,in tarile nordice,desi par destul de "delasatori",supravegherea mamei s a copilului este TOTUSi de calitate.(si eu am fost la particular la ecografie dar nu m-a impresionat cine stie ce nici acolo).
flo1980:
Yael bine ai venit! Doamne prin ce ai trecut.....nu stiu ce as fi facut in locul tau......Ma bucur ca sarcina e bine acum! Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!
marimar:
Yael, bine ai venit mamico , si eu tot cu bebe 3, ai mei sint mai marisori, 8 ani si 3 ani . Felicitari pt curaj si decizie !
sursula:
YAEL-Bine ai venit!Si mai ales bine ca ai pastrat copilasul!Ce de peripetii!Mi se pare foarte ciudata chestia cu doar 2 ecografii-nici cand e sarcina foarte avansata nu se mai fac???Acum esti fericita,prin urmare si bebe e fercit!
cristina_26:
Yael, bine ai venit!!! Prin ce peripetii ai trecut!!! sarcina usoara mai departe si bebe sanatos!!!
monysorescu:
Yael bine ai venit printre noi. Doamne prin cate ai trecut. Tinem pumnii ca de acum incolo sa fie totul ok si sa nasti un bebe sanatos.
danangie:
YAEL bine ai venit si tare ma bucur pentru tine ca ai pastrat copilasul!! 3 copii!! si eu si eu vreau !!Naspa cu prima gravidanza. Aoleu...21 de ore??D-ne scriu in timp ce citesc!! Socat ceea ce ti s-a intamplat. Dar cum e posibil??D-ne prin ce ai trecut.....dar tot nu inteleg cum de astia au fost asa pasivi. Bine ca bb2 e bine! Ce emotii. Sa fiti sanatosi, sa ai o usoara si un sanatos si mancacios! cum de te-ai mutat in Finlanda. Zic eu e mai bine acolo decat in Israel....nu?Ce mai ai? 2 baietei? 2 fetite? Hai ca acu' te-am bombardat eu prea mult.Ca sa te trecem pe listutza noastra trebuie sa ne dai DN,adica data nasterii tale, UM, adica data primei zi a ultimei menstruatii, DPN, adica data presupsa a nasterii bebelusului. Si numele copiilor tai cu cati ani au.
mada_mxm:
Yael bine ai venit! Uff prin ce peripetii ai mai trecut si tu , ma bucur ca in final ai ales sa pastrezi sarcina iti doresc sarcina usoara si bebe sanatos si papcios, ai sa vezi ca va fi bine. Si aici tot doua eco se fac mai ales la a doua sarcina, numai la prima se fac 3 in rest daca totul este ok si nu sunt probleme ei sunt mai relaxati asa, dar e totul ok.
bujo:
Yael bine ai venit. Ai avut si tu peripetii cat sa-ti ajunga.
didi81:
YAEL, bine ai venit si sarcina usoara! Am fost foarte impresionata de povestea ta
AnnaBaby:
Yael bine ai venit, iti urez sarcina usoara si BB sanatos! Ai avut ceva peripetii pana acum dar uite ca DD are grija sa le aranjeze pe toate - mai intai n-ai facut avort (Bravo!) si apoi BB a supravietuit momentului critic! Toate se intampla cu un motiv!
narcisa.s:
Yael, bine ai venit...Prin ce ai trecut, draga de tine...Si mai ales ce deosebiri intre Israel si Finlanda.Dar daca ma gandesc bine si aici fac astia doar 3 ecografii pe perioada sarcinii, daca bineintzeles e fara probleme. Eu am fost in decembrie, in februarie si mai merg in aprilie. In cele din urma bine ca e bb-le tau in regula.
ella81it:
YAEL...bine ai venit!Iti doresc sarcina usoara si bb sanatos!
scumpi:
Yael bine ai venit! Ma bucur ca l-ai pastrat pe bebe, iti doresc sarcina usoara si un bebe sanatos!>
Noi suntem bine, a 2-a ecografie a fost OK, am facut si TT care a iesit si el OK (insa am inteles de la voi ca se face impreuna cu o ecografie recenta, ori eu am avut-o pe la inceputuri, prima...) si am facut si 3d-4d la particular unde a iesit totul OK. In rest am mai mers cam o data pe luna la controale de rutina (bataile inimii, hemoglobina... greutate.. etc.) apoi 1 data la 2 sapt. si acum saptamanal. Joi am programare la spital si sper sa stiu si data pt. cezariana, de abea astept! In sapt. 28 se face Rh immune globulin shot insa bineinteles ca nu au vrut sa-mi administreze si am facut 2 teste sa vada daca produc antibodies.... Primul a iesit negativ, sper ca si cel de al 2-lea, inca nu am primit rezultatele. Daca Doamne Fereste iese pozitv si produc antibodies oare ce o sa se intample? Ca degeaba imi mai fac vaccinul, ca nu o sa aiba efect, normal... vaccinul e vaccin, pt. prevenire... UF.
Va citesc non-stop, am inceput sa va cunosc... Sper sa ne mai primiti si pe noi... Incerc sa inchei, promit sa scriu muullt mai des. Am cumparat si noi carucior, e superb AICI daca vreti sa-l vedeti, e cel cu mov si roz (e mai potrivit pt. clima din Finlanda) si scaunelul roz de masina. Hainute nu prea am luat, insa am primit de la Kela (sistemul social din Finlanda) o cutie mare cu tot felul de lucrusoare si tot ce am nevoie pt. bebe. Am sa va arat ce contine cutia.
Va pupic, imi sunteti dragi toate, e o atmosfera extraordinara aici la voi, la noi![]()
Revin!
I, Y
4v6kk, N
3v & surpriza, iar
37vk -21 days to go!
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)
boticelina spune:
rapid, pt AlinaM www.farmaline.ro/farmacie.php?cid=5&pid=376&&f59675f12c88b36a038df5a98abe32ac=1736067364" target="_blank">prospect Sab Simplex
Monica
37+ si gargaritza Nancy 
bunurile gargaritzei
camera gargaritzei - cuibul e gata ![]()
"If you are unware of your choices, then you have none"
Alina Maria spune:
Monica sarumana , insa nu scrie cand sa ii dau , dupa masa sau inainte , etc . sau poate nu conteaza , ca asta gasisem si eu . Esti o scumpa .
locca spune:
Felicitari celor care au nascut in ultimele zile!
Caprioara, super vesti de la Sun, multumim!
Gini, eu sper ca totul sa fie in regula. Du-te si la Iosup sau Pop eventual pt. a doua parere. Pe Pop numai la Diagnosis il gasesti, din cate stiu, dar daca suni si insisti la receptie cred ca te programeaza repede ca urgenta.
Alina Maria, din amintiri zic acum, eu ii dadeam seara la culcare, deci dupa ce manca. Dar cred ca nu conteaza cand anume i-l dai. Sper sa functioneze. Daca nu mai incearca si alte produse.
Saptamana asta sunt acasa singura cu copilul si deja simt ca nu mai pooot, energia lui ma doboara.
Sa va zic, eu am reusit performanta de a nu avea nici o poza cu burtica de data asta
. Poate o sa am peste 2 saptamani cand suntem nasi de botez, s-o indura cineva sa faca o poza
. Data trecuta aveam frumos poze pe saptamani.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
vias spune:
mda....vin de la un somnic...ca am facut si curatenie azi...
...am reusit sa fac ceva...mai am f mult...dar...tot a fost ceva...
Mada cand am vazut cate pagini s-au scris..am fost sigura ca nasti bebelina...dar oricum ai sa o nasti..se pare ca nu in iunie ...dar nu-i nimic...e bine si in iulie..important e ca bb sa fie sanatos..
Vio29 sper din suflet sa-ti treaca cat mai curand acea infectie dentara...si sa nu mai faci febra...ai grija de tine...
Magda...si Mada
,
, ..La Multi Ani atat pt sot cat si pt mama, sa fie sanatosi si fericiti
Gini75 poate ar fi mai bine sa mergi si la un alt dr....mai auzi si o a 2-a opinie...parerea mewa...acum eu sper ca bb sa fie doar mai micuta...
...si acum merg la treaba...din nou...
Cami 37s+, cu
????????
pustai
dana81 spune:
Bai am dormit ca apucata azi, cu pauze de juma de h nu stiu ce am..plus ca m-a lovit si o
... apa chioara...banuiesc ca am papat un ecler cu gust ciudat ieri...
GINI mergi la dr cat mai repede ca sa nu mai stai atat de stresata...
sa fie bebe bine si sa nu fie decat o alarma falsa...PUPICI
34 si
CLARA ANDREEA
MAI SUNT 6 SAPTAMANI
Alina Maria spune:
Locca multumesc de raspuns , ce mai imi poti zice din amintiri , merge din prima zi ? trebuie sa il dai zilnic altfel nu merge ?
Sa sti ca i-am dat 20 picaturi si acum doarme , coincidenta ? functioneaza asa repede ?
locca spune:
Alina, nu ii dadeam zilnic, dar stiu ca era o fata la piticodrom care ii dadea "preventiv" copilului in fiecare zi. Eu ii dadeam numai cand era agitat si simteam ca urmeaza o noapte chinuitoare. Uneori functiona, alteori nu. Cand nu functiona ii dadeam la cateva ore si ceva care se chema colic baby (parca), o chestie italieneasca din plante. Si asa tot mai aveam nopti in care plangea si plangea si plangeaaa si in final adormea cu mine in pat lipit de burta mea.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
AnnaBaby spune:
Buna fetelor. Am ajuns si eu in sfarsit acasa, sunt plecata de dimineata de la 10 si nu mai pot de oboseala, ma dor toate oasele, spatele, burtica iar picioarele sunt - bineinteles - umflate. Dar asta nu conteaza, am vesti - data pt cezariana este 11 iulie. Mada te rog, cand ai timp, sa treci tu pe listuta data. Asa a hotarat azi dr, cu toate ca eu as fi vrut sa fie saptamana asta, dar ea a zis ca daca poate sa mai stea bb in burtica, sa mai stea. Va fi exact in ziua in care implinesc 39 saptamani. asa ca mai am de indurat inca aproape 2 saptamani... Asta in cazul in care bb nu are alte planuri si strica "socotelile".
Apoi am mers la medicul de familie pt concediul pe luna iulie si ca sa-i arat rezultatele analizelor. Azi am luat rezultatele de la a doua urocultura, unde a iesit ceva-ceva, insa nu se specifica ce anume, dar oricum nu klebsiella de care spuneau cei de la prima urocultura. Deci am 2 rezultate contradictorii si dr mi-a zis ca e mai bine sa mai fac o data urocultura, sa vedem totusi ce se intampla, am sau nu klebsiella asta!!! Nici dr nu stia ce sa zica. Oricum ea imi recomanda sa iau antibiotic vreo 10 zile - augmentin, ca asta era pe antibiograma - dar eu nu o sa iau decat daca se dovedeste ca intr-adevar am ceva. Asa ca maine dimineata iar o sa fac in "eprubeta" ca sa zic asa, m-am saturat de atatea probe de urina. 

Cam astea sunt noutatile mele. Ma duc sa pap ceva ca mi-e cam foame.
Anna
37+ cu
Ioana Maria
AMR 2+ saptamani
vinebarza
bebe
poze
Caprioara spune:
Gini, imi pare rau sa aud ca aveti asa probleme. Ma rog si eu sa fie bb-lina ta bine
. Herghelegiu e doctor bun, dar poate mergi si la Iosup...
Fetelor, din ciclul "cum e pe la doctorii de familie", sa va spun cum am facut eu azi un drum degeaba
. Saptamana trecuta am dat telefon la programari si am spus clar ce vreau, adica concediu prenatal de la 1 iulie. Dar doamna de la programari mi-a facut programare azi (30 iunie). I-am spus inca o data ca mie actul cu pricina imi trebe cu data de iulie, si a zis ca e ok, ca poate doctoritza sa mi-l dea cu data asta chiar cu 1 zi inainte (zi care e si in luna diferita). Asa ca ma duc eu azi acolo, si in cabinet, dupa ce dadusem si atentia de rigoare, doctorita imi spune ca ii pare rau dar nu poate sa-mi dea asa, ar fi putut sa-mi dea cu data de 1 iulie daca veneam si pe 31 iulie sa il iau, dar nu inainte, asa cum era cazul acum
. Si ca sa vin miercuri, tot la ore de astea dupa 14:00 cand e caaaaald afara. Basca ca dupa ce-l iau trebe sa ma duc sa-l si duc la serviciu.
Si mi-a zis ca ar fi bine sa trec si pe la programari sa le atrag atentia sa nu mai faca asa. M-am dus, iar acolo, una din doamne a zis ca unii medici dau, asa ca ea de aceea stia ca se poate, si ca depinde de doctor
. No, ce sa mai zici
?
Dar am facut eu drumul degeaba azi? L-am facut...
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si in asteptare de
Ilinca 38+
AMR 9 zile
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud