RE: Pozitia Oficiala Desprecopii.com in legatura c

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eu am o dilema maaare de tot vis a vis de parintii ei. Unde au fost si ce anume exact au facut in perioada de sarcina? Este o sarcina inaintata! Atata timp CUM anume si-au exercitat obligatiile parintesti? Vedem coada nu vedem corpul si mai ales capul! Eu personal sunt EXTREM de rezervat! Prin coada inteleg sarcina, media si mediatizarea. NIMENI nu ridica din media problema RESPONSABILITATII LEGALE a parintilor fata de copilul minor. In mod normal LEGAL ar putea fi decazuti nu pentru ca a ramas insarcinata fata ci pentru neimplicarea efectiva in rezolvarea acestei probleme in perioada scursa. Cel putin pt. asta.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Da Marius,ca de obiecei ai perfecta dreptate!Unde a fost mama ei,cand fata era insarcinata in 2 luni,in 3 hai in 4,ce-a facut pana la 5???De ce nu s-a dus sa-l reclame la politie pe nenorocitu de frati-su care ia violat copilul?De ce nici macar acum,in al tz'pelea ceas n-a depus plangere impotriva lui?Ce fel de parinte esti tu,ala care lasi sa-ti fie batjocorit copilul si nu ai nici o reactie!Ce-a facut DPC-ul de cand s-a aflat de cazul asta si pana acum?
Situatia este una oribila,nu vreau sa ma gandesc,ca mi se face efectiv rau,la gandul ca are 11 ani si-o sarcina de 5 luni si la gandul ca un copil,ca la 5 luni deja ai toate cele formate,sanatos o sa fie omorat prin aspirareStiu eu pot fi subiectiva in aprecieri,doar de 9 ani incerc sa am ce are ea,doar ca ea nu-l vrea si o inteleg perfect data fiind situatia!
Si cate nu or fi in situatia ei si nu se stiu....
Ma scuzati daca nu intelegeti mare lucru din ce-am scris....

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Sunt aici, alaturi de fetele fenomenale, cu suportul moral! Va admir!

Desi nu am avut inca ocazia sa donez nimic pentru operatia Florinei in UK, sper ca imi vor da totusi ocazia sa o contribui si eu cand vor gasi timp pentru chestiunile secundare si se vor simti pregatite.

In primul rand Florina trebuie ajutata sa revina pe linia de plutire. Sunt convinsa ca va fi tratata acolo cu profesionalismul, respectul si atentia cu care ar fi trebuit de fapt sa fie trata de la bun inceput si am incredere ca se va face ce e mai indicat pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Marius, eu nu pot sa-i condamn pe parinti. Si stii de ce? Practic ei au avut incredere in unchiul fetei. Era ruda cu copila, nici nu si-ar fi imaginat ca se va intampla asa ceva! Cati nu-si lasa copiii in grija rudelor cand merg la lucru sau cand au treburi de facut? Apoi, un copil, la varsta de 10-11 ani inca mai are fluctuatii: crestere-greutate. Poate ca mama fetei nici nu se gandea ca prima menstra a fetei ei va veni asa de devreme. Poate ca ciclurile fetitei au fost neregulate. Copila fost amenintata de unchiul ei si s-a temut sa spuna ce-a patit. Cand copila a spus ca nu se simte bine, parintii au dus-o la medic. De ce tot blamati parintii copilei? Sunt niste oameni simpli, care incearca sa-si creasca copiii bine, asa cum stiu ei. Si o fac mai rau ca unii, mai bine ca altii. Nu poti sa interzici anumitor oameni sa mai faca copii si nici sa le iei copiii, nu?
De ce ii condamnati asa? Mult mai de blamat sunt autoritatile noastre care au tot lalait-o o luna de zile!!!!! O luna!!! Si si politia a avut lalaielile ei, ba se poate, ba nu se poate aresta unchiul. Asa ca ce pretentii mai aveti de la niste oameni simpli?
Si inca ceva. Nu mai puneti baza pe ce spune presa. Ba se aduna probe pentru viol, s-a depus plangere, ba nu se aduna... Realitatea nu o stie decat familia!

In incheiere. Intotdeauna am fost contra avorturilor. Dar nu am cautat sa impun asta nimanui, a fost numai parerea mea. Vazand situatia copilei m-am gandit, daca as fi avut si eu o fetita si ar fi fost intr-o situatie similara, ce as fi facut? Brrrrrrrrr!!! Sincer, nu stiu! Pot spune doar ca OOCristina a redat foarte bine parte din gandurile mele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

quote:
Originally posted by oocristina

Nu stiu unde sa scriu mesajul meu. Dar trebuie sa il scriu.

Sunt gindurile mele. Ma apasa de zile.
Sunt pro - choice, pentru ca nimeni nu traieste viata altuia.

Dar ...
Dar ... pe cel mic, mic, cine il apara?
Dar si fetita de 11 ani are dreptul ei, normal, la viata.
Este dreptul mamei fetitei sa lupte pentru copii ei.

Sunt intre aceste doua dileme, pro si contra, mai mult pro. Dar parca simt ca pacatuiesc. Nu sunt impacata.

Incerc sa gindesc cum ar fi viata viitoare a celui mic, din incest. Fericita?
Si totusi cine sunt eu sa imi dau cu parerea ca el nu isi poate trai viata? Poate va fi fericit, poate va fi un spirit puternic, un luptator. Nu stiu de ce gandesc si vorbesc ca despre un baiat. Dar asa simt.

Ma gindesc la viata fetitei. 11 ani. 11 ani. O operatie, ca de apendicita. O urma pe care o va vedea toata viata pe corpul ei. 11 ani. Imi mai amintesc cit de naiva eram eu la 11 ani. Inca ma jucam cu papusi. Categoric eram rupta complet de realitate. Eram copil. Visam. Lumea era a mea.
Naiva, da, acesta este termenul cel mai corect.

Mama fetei, 26 de ani. Doar 26 de ani. Cu 2 fete. Cu vise. Probabil incearca sa isi puna viata in ordine, sa o tina sub control. Si brusc fetita ei cea mare ...
La 26 de ani, bunica. Copilul copilului tau. La 26 de ani multe femei nu sunt pregatite sa aiba copilul lor. Daramite sa accepte copilul copilului lor.

Tatal. Probabil un barbat simplu. Pare genul impins de la spate de sotia lui. Pare, ce stiu eu. A ridicat o casa, probabil sa straduie pentru famila lui.

O poveste atit de complicata. As vrea sa imi linistesc constiinta si sa ma rog lui Dumnezeu pentru iertare.

Viata nu este numai acum, doar situatia asta. Sunt anii care vor veni, sunt valurile care vor urma peste familie, sunt anii fetei, ai mamei, ai surorii mai mici, ai tatalui.

Iertati-mi incoerenta. Nici eu nu stiu exact ce doresc. Nu am limpede in minte o barca in care sa stau. Pro sau contra. Situatia in sine ma tulbura.

Imi amintesc ca prin liceu, am avut o lectura, cu Ghita Samadau, nu imi amintesc titulul. Era tot asa, o situatie imposibila. Nici nu mai stiu despre ce ar vorba, dar am aceeasi senzatie de ... tristete.

Incerc sa inteleg, si sa accept. Alegerea pro sau contra nu ma elibereaza. Indiferent ce as alege, este o situatie trista.

Trebuie sa scriu aceste mesaj. Trebuie, indiferent. Sper miine seara sa citesc ca totul s-a terminat si timpul nu mai poate fi dat inapoi.

Cred ca este o tristete a situatiilor imposibile.
Eu nu ma descurc deloc bine fata in fata cu situatiile imposibile.

Sunt trista. Am depasit sentimentul initial de panica.

Indiferent de ce va fi, sper ca Dumnezeu sa ne calauzeasca pe toti. Va sti El sa calauzeasca calea cea dreapta.

Va rog, sunt doar gindurile mele. Sunt ... varza.

Vreau doar sa imi eliberez putin gindurile care ma macina. Nu vreau sa raspund nimanui, nimic, nu vreau sa ma contrez cu nimeni. Nu am energie si voi sterge postul, daca...

Pentru mine este o situatie imposibila. Exista doar lose - lose si asta ma intristeaza.

E clar, nu reactionez deloc bine in situatii critice / imposibile. Luarea unei decizii nu duce neaparat la eliberare. Sunt trista, asta este cert.

cam asa au fost si gandurile mele in aceste zile, am citit pe aici...dar sunt foarte rezervata, foarte ....in a ma exprima...
am si eu o fetita, o minune de copila care a veint pe lume grabita, mult prea grabita si neanuntata.... (am ramas insarcinata cand baiatul avea doar 4 luni jumate!) si m-am gandit mult la ea in ultimile zile!
e un copil, cu parul negru si ochii albastrii, super de albastri, se joaca cu papusi, cu tot felul de jucarii, vb germana si engleza, plange, se comporta ca un copil de trei ani uneori... ( are aproape 9 ani!) si ma gandesc cu groaza uneori....daca i s-ar intampla ceva....daca vre-o bestie cu chip de om ar incerca...

nu stiu daca parintii Florinei sunt de condamnat, ....nu stiu.... e greu de precizat....sunt oameni simpli, de la tara, care muncesc, au alt mod de gandire... mai simplist....pentru ei e foarte important ce spune gura satului, trairea inaintea oamenilor, grija ca ce va spune lumea....si scapa din vedere esentialul, copii lor, ca trebuie sa fie implicati pana la maduva oaselor in viata copiilor si sa nu-i intereseze de gura lumii....
parerea mea....

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by marius

Eu am o dilema maaare de tot vis a vis de parintii ei. Unde au fost si ce anume exact au facut in perioada de sarcina? Este o sarcina inaintata! Atata timp CUM anume si-au exercitat obligatiile parintesti? Vedem coada nu vedem corpul si mai ales capul! Eu personal sunt EXTREM de rezervat! Prin coada inteleg sarcina, media si mediatizarea. NIMENI nu ridica din media problema RESPONSABILITATII LEGALE a parintilor fata de copilul minor. In mod normal LEGAL ar putea fi decazuti nu pentru ca a ramas insarcinata fata ci pentru neimplicarea efectiva in rezolvarea acestei probleme in perioada scursa. Cel putin pt. asta.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Absolut de acord. In plus, parintii nu au facut plingere contra unchiului care a violat-o, il acopera. In plus fata are 12 ani nu 10-11 si este destul de dezvoltata pentru virsta ei. Eu tind sa cred ca multe lucruri despre familie nu se spun, si ca ar trebui spuse pentru ca sint relevante. De ce nu se face ancheta sociala in cazul asta? Tot aplombul public a fost contra medicilor care nu i-au facut avort, a ministrului care s-a bagat in scandal complet aiurea, parca anume ca sa mute atentia opiniei publice de la ce se intimpla in familia fetei de fapt.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Marius,
si mie mi-a trecut prin cap decaderea din drepturile parintesti.Gandind la rece,asta merita.Dar gandind putin si cu sufletul,dupa toate chinurile sufletesti pe care le trece(si le va trece si de-acum incolo)fetita,sa-si piarda si acesti parinti(care totusi pana la punctul dinaintea sarcinii) au crescut-o ok(din cate am dedus),cred ca va fi o trauma extrema...:(((

E complicat...intr-adevar o situatie imposibila...

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Daca as avea o fata si i s-ar intampla asa o tragedie sa fie violata, nu stiu ce i-as face nemernicului!!

Dar daca nenorocirea s-ar intampla, in mod sigur as face test de sarcina, analize de sange, ecografie, etc astfel incat as putea interveni undeva in saptamana 6-8.

Evident parintii habar nu aveau si nu cred ca si-au putut inchipui asa ceva. Greu sa ii decazi din drepturile parintesti in aceasta situatie, cel putin si-au dovedit bunavointa de a rezolva o situatie.

Scandalul media a facut "bine" pentru ca pana la urma o persoana si-a asumat rezolvarea cazului, dar in continuare, mai mult decat atat nu va putea sa faca decat rau. Si asa ei vor fi nevoiti sa traiasca acolo in sat toata viata cu aceasta "celebritate" pe umeri.

Revin la idea mea initiala, daca in urma acestuoi caz nu se modifica legislatia, atunci ne-am racit gura de pomana.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Simona, cum adica sa abata atentia de la ce se intampla in familia fetei???? Sunt niste oameni simpli, care isi duc viata simplu... Nu te supara, pur si simplu nu inteleg, vrei sa fii mai explicita? Si de unde stii ca nu s-a depus plangere? Cine ti-a zis tie asta? Ca speculatii se fac multe! Si nu stiu daca iti aduci aminte, dar Andreea a spus, de mult, ca parintii vor sa se adune probe, sa dovedeasca violul. Cauta subiectul vechi si reciteste postarile, te rog.

Iar cu decaderea din drepturi, exagerati! Puteti sa dati voi cu ce vreti, eu nu consider ca e cazul. Au incercat sa-si creasca copiii bine. Nu i-au abuzat, nu i-au batut, nu le-au facut rau! Au incercat sa-i creasca asa cum au stiut si au putut ei. Pentru ce sa fie decazuti, pentru ca un cretin, care le era ruda si in care au avut incredere, nu si-a tinut prohabul inchis???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

1.Asta cu "oameni simpli, de la tzara" nu prea tine. Adica daca esti de la tzara nu stii ce e aia o sarcina sau cum se fac copii? Sau daca esti om simplu si nu ai citit n-spe volume pe tema nu stii cum ramane o fata gravida? E absurd .... Aici vorba depre grija fata de copil, nu de nestiinta. Adica tu, ca mama, nu stii ca fetei tale de 11 ani nu-i mai vine menstruatia? Si daca stii, nu-ti pui intrebari? Nu neaparat de graviitate, dar poate are o boala, nu mergi la un consult cu copilul? Acolo, la medicul din sat ...

2. De ce au permis mediatizarea asta excesiva a cazului? Adica se lasa filmati, impreuna cu copilul ? Bon, au mozaicat televiziunile chipul fetei, dar mama nu prea avea nici o reactie de a o apara de camera de filmat... Voi ati fi facut la fel? V-ati lasa copilul maltratat sa fie urmarit si filmat????

3. Nu va mai amintiti declaratia tatalui data imediat dupa ce s-a anuntat ca NU se poate face avortul ... a fost ceva de genul, "asta este daca asa trebuie" .... astea nu-s cuvinte de om disperat, chiar simplu si de la tzara sa fie ...

Asa ca, din puncutl meu de vedere, fie doar si pentru aceste trei motive, parintii au un vot de blam din partea mea. Cunosc foarte multi "oameni simplii, de la tzara" care isi adora copii si nu ar fi avut, in nici un caz, atitudinea aceasta.

Cat despre problemele legate de nici nu stiu sa-i dau un nume exact, hai sa-i spun "conflictul" dintre administratori si unii membrii, mi se pare exacerbat. In primul rand consider ca site-ul nu este unul si acelasi lucru cu forumul, chiar daca acesta din urma ii da mult in farmec. Asadar administratorii site-ului au dreptul la o parere/opinie/pozitie/comunicat oficial. Care poate fi combatut in limite civilizate. Chestia e ca problema e asa de stufoasa ca n-am reusit sa retin prea multe lucruri esentiale. Ca la ziar au zis ro. in loc de com. e naspa si e logic sa se ceara corectarea, mai ales cat timp exista acel ro. Ca Mirela a gresit atunci cand a atribuit exclusiv calitatea de membru DC unei persoane si a estimar eronat numarul de membrii care au contribuit la fondul destinat plecarii nu e ok, dar se putea lamurii desttul de simplu, printr-o precizare clara. Plus ca cei de la EVZ banuiesc ca ar fi ripostat daca meritul era al lor si numai al lor. Cat despre banii pentru consiliere n-am inteles nimic, se strang sau nu? Singurul lucru care mi-a ramas in minte pe tema este ca trebuia sa spunem psihoterapie si nu consiliere ...

Mamica de spiridus

"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel

NOI

Spiridusul meu drag

Mergi la inceput