Discutii "sensibile" cu fetitzele. De cand?
Raspunsuri - Pagina 4
szivarvany spune:
Btw OB.
Stem la asteptarea unui rezultat la rmn pt shalele mele, sala plina. Giulik isi cauta guma de mestecat in geanta mea si scoate un ob. Intreaba sec "asta ce e", ii raspund "ob" si dau sa inchid geanta. Il studiaza si incepe sa zica "mamiii, dar stai k trebuie sa-l bag" ... am ramas cam toti din jur cu ochii precum cepele, la care fi`mea "mamiii, stai ca trebuie sa-l bag in geanta"
Multumesc si eu de pontul cu explicatiile stiintifice
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
filofteia spune:
Daria super Giulia .
Eu am avut noroc si n-am fost pusa in public in dificultati de astea, iar acum, la aproape 8 ani pare sa stie care sunt subiectele ce pot fi sau nu discutate in public...sau asa sper eu.
Sorana este tare iscoditoare printesa ta... . La faza cu sanii fiimiu voia sa incerce sa vada daca mai au lapte ...I-am explicat eu ca au lapte numai cand este copilul mic, ca au avut pana a implinit el un an si apoi gata, organismul considera ca deja copilul este destul de mare sa manace mancare. Dar tot m-a alergat vreo 6 luni prin casa ca nu si nu el vrea sa incerce ...pana la urma s-a lasat pagubas, s-a multumit cu explicatiile. De ce nu dispar...pentru cazul in care vei mai avea un copil...Oricum este super ideea printesei tale cu disparitia... Au o imaginatie extraordinara copii.
mihaelk spune:
quote:
citat din mesajul lui Lauraa
Apropo, chiar mai foloseste cineva vata-vata? se mai gaseste asa ceva? Eu nu am mai vazut de ani de zile .. cand am nevoie de vata ca sa imi sterg lacul de pe unghii si n-am discuri de-alea la indemana, distrug un OB
In Romania se mai gaseste in farmacii.
Kea spune:
quote:
citat din mesajul lui Lauraa
Apropo, chiar mai foloseste cineva vata-vata? se mai gaseste asa ceva? Eu nu am mai vazut de ani de zile .. cand am nevoie de vata ca sa imi sterg lacul de pe unghii si n-am discuri de-alea la indemana, distrug un OB
Eu am vazut la dm, dar cred ca au toate drogheriile.
Happy_in_TO spune:
Fetele mele au aproape 9 ani si 6 ani si le-am spus deja despre sex, menstruatie, condom, aids, atingeri nedorite, abuz, penis, sarcina, ce mai... despre tot!
Fara rusine, fara retineri, si fara sa ma prefac. Cit se poate de sincer, ca de la prietene la prietene.
Le-am spus ca eu nu am stiut la virsta lor nimic despre sex, menstruatie si baieti si ca mi-ar fi prins tare bine sa fi stiut de la mama mea dau de la bunica (pe mine m-a crescut bunica) decit sa aflu pe bijbiite din alte surse.
De exemplu eu nu am stiut nimic despre menstruatie si am aflat in tabara! Mi-a fost groaza, am crezut ca o sa mor, nu stian ce sa fac, cui sa ii spun... Prefer ca fetele mele sa nu treaca prin ce am trecut eu zilele alea! Asa ca stiu petru ce sint padurile pe care le folosesc si stiu ca este un proces normal in viata fiecarei fete cind ajunge la pubertate.
Incerc sa le educ sincer, deschis si cu prietenie in toate...
roxanal spune:
da io, sa va spun cum am comis-o..pe cand avea Maria vreo 4 ani..m-a intrebat cum e treaba cu organele sexuale feminine si masculine..ca a vazut ea la gradi ca baietii n-au pasarica..si ptr ca doctorii aia mai destepti spun ca nu tb sa folosim vorbirea uzuala ci oarecum stintific..i-am explicat ca suntem diferiti..baietii au penis iar fetele vulva...hiuuuu..am scapt si de asta...bun...la cateva luni, ma suna mama cu o falca-n cer si una-n pamant...Maria era la mama..si cum stateau ei la o masa festiva..nu stiu cuma venit vorba ca baietii sunt diferiti de fete(se vorbea de comportament) si fie-mea isteata le-a trantit-o tare si raspicat, ca pana si ea stie ce baietii sunt diferiti de fete, ei au penis si fetele vulva...au ramas toti masca..a intrebat-o cineva da de unde stie..si ea senina..mi-a spus mami...am incercat sa-i explic eu la un moment dat cu atingerile..da nu prea a priceput..intreba mereu ce fel de atingeri cum si ce fel..si a lasat-i balta pana la urma...
lucia3 spune:
mai fetelor si eu am ajuns cu fiica-mea ce are 6.9 ani la faza cu ,,samanta" din care iese copilul dar cum ajunge samanta de la tata la mama n-am putut sa-i explic si o tot dau pe dupa visin dar nu stiu pana cand
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lucia3 faza nostima e ca vrea si sa vada ,,samanta" |
Samanta este mica - mica, foarte mica si nu poate fi vazuta cu ochiul liber, doar la microscop (ca daca zici lupa poate gaseste o lupa ....)
Ia o enciclopedie si vezi cu divizarea "oului"
Pana la urma am tras aer adanc in piept si am citit dintr-o enciclopedie pentru copii cum barbatul si femeia se iubesc, se culca impreuna in pat siiii ... ma rog o explicatie foarte clara. Am citit tot, dar repede-repede. Nu stiu ce a priceput fi-mea, dar n-a mai intrebat de atunci.
Sorana si Monica (5 ani)
Tisina spune:
Mai fetelor, faza tare de tot: fii-mea, pe la 2 ani si foarte putin, ma gaseste lipindu-mi tamponul de slip. Ce credeti ca ma intreaba?
"Mami, ata e papesu tau?" (adica ala era pampersul meu)
I-am zis ca da, oricum, e prea devreme sa inteleaga la ce foloseste, dar ideea e buna, ca pana la urma e un absorbant, ca si pampersul, nu?
Cat priveste treaba cu semintele, pe asta i-am explicat-o rapid lui fiu-meu pe cand avea aproape 3 ani (eu urma sa nasc), cam in felul asta: "cand mami si tati se iubesc mult si vor sa mai aiba un bebe, tati pune la mami in burtica o samanta, care se uneste cu samanta ei si din ambele se formeaza un bebelus care creste in burtica la mami". El a tras concluzia ca din burtica de la tati trece in burtica la mami samanta cu pricina (el se gandea ca prin atingerea abdomenelor - nu foarte departe de adevar, nu? )
A urmat si o discutie pe alaturi, gen vreau si eu un bebe in burtica, apoi cu explicatia ca doar la femei pot creste bebelusi in burtica. "De ce, pentru ca ele au tzatzici?"
A, si diferentele intre femei si barbati, in explicatiile lui Dragos (nu mai stiu cat de mititel era): barbatii au putza, femeile au tzatzici; barbatilor le creste barba, femeile au parul lung