Discutii "sensibile" cu fetitzele. De cand?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elush_k spune:

Si eu consider ca o mama nu are voie niciodata sa spuna copilului 'nu stiu' chiar daca intrebarea este una banala si mai ales daca este una interesanta.Copii pana la maturizare si chiar si atunci sunt plini de intrebari.Si mi se pare si normal,dabia incep sa se descopere.Eu imi doresc foarte mult sa fiu o buna prietena cu fetita mea pentru ca acest lucru conteaza foarte mult.Fetita mea are doar 4 ani si binenteles vazandu-ma cand imi schimbam eu tamponul sau cand il luam si ma duceam in baie mereu m-a intrebat ce fac,ce e cu ala,pentru ce e...si mereu am incercat sa ii explic(in termenii de 4 anii de zile) si s-a aratat foarte atenta si dedicata subiectului.In general daca o intereseaza un subiect face ochii mari si baga la cap totul.Prietenia dintre mame si fetite este un lucru foarte important,trebuie sa vada in tine un refugiu in orice problema o are,pt ca tu esti DEX-ul ei

Dragoiescu Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Monica are 5 ani si 10 luni si stie ca bebelusul creste intr-un loc special in burtica mamei numit uter. Ca bebelusul atunci cand este in burtica mamei este protejat (sa nu se loveasca, sa nu-i fie frig) de un saculet, un perete dublu al uterului (i-am desenat cum arata) in care este sange. Si ca atunci cand in uter nu este bebelus - sangele respectiv curge si se reface luna viitoare.
Monica este foarte interesata de anatomie - functionarea organelor, chestii din astea si ii tot povestesc cand ne uitam pe enciclopedii ....

Din ce ziceti voi reaclizez ca fi-mea stie mai multe despre ciclu decat unii copii mai mari.

Eu nu am voluntariat neaparat informatii dar atata ma intreaba si ma suceste pe toate partile ca pana la urma ii dau toata informatia :)

Eu am alta intrebare acum la care am amanat raspunsul si cand ma intreaba a doua oara trebuie sa zic ceva inteligent.
Deci:
- Cum ajunge samanta de la tati sa se intalneasca cu samanta de la mami? Unde se intalnesc?

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crig72 spune:

sorana grea intrebare...astept cu nerabdare variante de raspuns.eu inca nu am fost intrebata

Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

mda, si eu ma astept la intrebarea asta! Fiica-mea a vazut o gravidutza chiar inainte de a naste, deci cu burta maaaare de tot. Si apoi am mers la proaspata mamica acasa si a vazut bebelusul. Avea 3 ani jumatate atunci. Am profitat de ocazie si i-am explicat ca bebelusii cresc in burtica mamei si apoi d-na doctor o ajuta pe mami la nastere, adica iese bebe din burtica sau il scoate d-na doctor. La mine e mai simplu, ca am facut cezariana si pun in spinarea d-nei doctor responsabilitatea nasterii :D Ideea e ca a trecut ceva timp de atunci, dar nu o las sa uite ce i-am spus si ce a vazut. Din cand in cand mai deschid subiectul si-i amintesc. Nu vreau s-o iau de la capat.
Dar astept - cu teama - intrebarea despre cum ajunge bebe in burtica. Si cred ca tot atunci ii voi explica despre nastere.

Gea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

aoleuuuuuuuu ce intrebari!!!! bag seama ca fata mea e imatura rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Multumesc tare mult de povestiri si explicatiuni !
Astept pregatita ziua in care Giulia va vedea ceva nou si ma va intreba.
Sper ca intrebarea cu "cum se uneste spermatozoidul unui barbat cu ovulul unei femei" sa fie dupa ce explicati voi acasa

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Hai sa-ti spun eu Sorana cam ce i-am spus lui fiimiu... nu este chiar o chestie inteligenta, dar n-am fost in stare sa-i spun adevarul intreg . Asa ca i-am povestit ca atunci cand un barbat si o femeie se iubesc foarte mult si-si petrec noptile impreuna sa saruta, se iubesc, spermatozoidul fecundeaza ovulul si se naste un ou, care se divide apoi in 2, apoi in 4, etc...si-i arat in Atlas. Este atat de fascinat de chestia cu dividerea incat uita de esenta intrebarii primare...O alta stratagema, este folosirea limbajului stiintific...pe de o parte il invata pe de alta ii pune dificultati si mai dureaza pana intelege ce si cum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelk spune:

quote:
citat din mesajul lui Marilen
Si ca sa inchei cu o gluma...eram intr-un loc public, multa lume in jurul nostru, fetita mea era mica si se juca la citiva metri de mine si ma striga la un moment dat: Mami!!!Vreau si eu niste vata dar nu de aceea de care iti pui tu la pasarica, din aceea pe bat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Apropo, chiar mai foloseste cineva vata-vata? se mai gaseste asa ceva? Eu nu am mai vazut de ani de zile .. cand am nevoie de vata ca sa imi sterg lacul de pe unghii si n-am discuri de-alea la indemana, distrug un OB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

quote:
citat din mesajul lui filofteia

Hai sa-ti spun eu Sorana cam ce i-am spus lui fiimiu... nu este chiar o chestie inteligenta, dar n-am fost in stare sa-i spun adevarul intreg . Asa ca i-am povestit ca atunci cand un barbat si o femeie se iubesc foarte mult si-si petrec noptile impreuna sa saruta, se iubesc, spermatozoidul fecundeaza ovulul si se naste un ou, care se divide apoi in 2, apoi in 4, etc...si-i arat in Atlas. Este atat de fascinat de chestia cu dividerea incat uita de esenta intrebarii primare...O alta stratagema, este folosirea limbajului stiintific...pe de o parte il invata pe de alta ii pune dificultati si mai dureaza pana intelege ce si cum

Da, da si eu folosesc chestia asta cu limbajul stiintific Si am studiat si noi in atlase / enciclopedii aia cu divizarea celulei (oului) si etc. Dar acum a inceput sa intrebe clar: Cum ajunge spermatozoidul la ovul. Si eu inca o aburesc dar nu stiu cat mai tine ...

Oricum fi-mea m-a intrebat de ce mai am sani daca am alaptat-o deja (de ce nu mi-au disparut) si pe sora mea a intrebat-o de ce ea are mai multe glande mamare decat mine .... de a lasat-o cu gura cascata ....

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput