Discutii "sensibile" cu fetitzele. De cand?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rasfatzata spune:

ce sa spun de fetita mea care are 6,8 ani care a fost foarta curioasa de mica ,de menstruatie e obisnuita pt k venea dupa mine si la baie nu vroia sa ramana singura ,asa ca pt ea e ceva normal.IN schimb cred k o intereseaza cum arata penisul baietilor daca e la fel cum o are de mici .il urmareste pe tatal cand face baie poate poate vede ceva ,e constienta k e cevamai mare dar e f curioasa ,darnu ma intreaba nimik ,nu pt k e rusine ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Despre menstruatie am abordat subiectul in urma cu cateva luni, are 10 ani. N-a fost ff curioasa sau prea interesata, dar am zis sa fie cat de cat in tema, sa nu sperie in cazul in care i s-ar intampla. Copila mea si-acum e copilaroasa, asa ca n-o stresez cu subiectele, daca nici ea nu se agita. In schimb am cumparat pt. fiecare copil, avem si baiat de 12 ani cate o carte: Cartea fetelor si Cartea baietilor. Abia am apucat sa le rasfoiesc, le-am lasat lor in vacanta la mama, sa le mai citeasca. Sunt scrise super, asa ca nu ma tem.
In schimb, ne-am intalnit cu niste prieteni care au o fetita de varsta fetei mele si fi-miu a povestit glume, bancuri haioase si cuminti, dar in unul a folosit si cuvantul "testicol". Toti se amuzau, numai fetita lor nu-ntelesese bancul impreuna cu varul ei de 7 ani (care si el era posesor de...) Cel mic a fost nostim ca i-a facut recomandarea sa rada si ea degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Intrebare: cum ati explicat exact ciclul menstrual la fete ???

Pana acum Giulia (4 ani) stie ca folosesc tampoanele zilnice fresh si le-a asociat cu restul de always si ob uri. Nu a observat nimic "rosu" sa se alarmeze si sa intrebe.
Vreau sa stiu cum, ce ati spus voi !!!

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

mamagiulia cam mica printesa ta ptr asa explicatii

cum am facut eu????am luat o in bucatarie si i am spus ca tb sa i spun ceva ca intre fete(asta dupa ce venise sa ne arate ca i a crescut ceva par...la subrat)si i am zis cu cat trece timpul corpul ei va suferi ceva schimbari si va trece la o alta etapa,,va creste parii vor creste sanii si ii va veni ciclu ceea ce inseamna ca trebuie sa fie atenta(nu la baieti) cum cand si in cel se va face igiena ....si ca tb sa aibe in ghiozdan tampon si i am arata cum (stia ca nu ma m ferit niciodaat)am intrebat o daca are si alte intrebari legate de orice (n a avut) dar s a dovedit ca abagat la cap la o

Mergi la inceput

a bagat la cap la o lectie de dirigentie cand au discutat si cand cateva fetite au putut aborda subiectul...restul habar nu aveau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Cosmi, buna explicatia si instruirea.
Si nu a intrebat copila ce este sangerarea asta efectiva ?
De unde, pt ce, etc ? ...

Fi`mea o fi ea mik, da` io ma pregatesc :-)

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

ba da dar i am spus ca sangerarea vine din organele corpuli ca o ...curatare,mamagilia fata mea e foarte imatura(ea priveste la desene si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Fetelor, pot sa ma bag si eu, desi am baiat???

Adi are 7 ani jumatate si este pasionat de corpul uman... adica are cunostinte undeva la nivel de clasa a VI-a - a VII-a...La intrebarile lui cum este cu tampoanele...nici eu nu ma prea feresc de el, i-am explicat treaba cu menstruatia, care vine o data pe luna la femei, ca nu este o chestie de rusine sau ceva murdar si ca sangele acela il foloseste corpul pentru a hrani bebele, de aceea in timpul cand esti insarcinata nu mai ai menstruatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catinuta spune:

fetita mea are 6 ani si 10luni si este deja la al doilea ”iubit”, care o iubeste mult dar ea nu este inca hotarata daca il iubeste sau nu; eu privesc totul cu aceeasi detasare si lejeritate cu care priveste si dansa problema, incerc sa fiu prietena ei si sa-mi povesteasca totul, nu fac caz din ce nu-i nimic;iar despre problemele ”celalalte” discut cu ea de fiecare data cand e nevoie sau imi pune o intrebare, totul firesc si natural, fara a exagera nimic si fara povesti fantastice. Vreau ca ea sa creasca cu un sentiment de incredere si siguranta in mine si cred ca trebuie sa le spunem tot ce au nevoie si ne intreba, niciodata nefiind prea devreme sau prea tarziu sa discutam despre astea, momentul potrivit e cand ne pun intrebarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catinuta spune:

iar discutiile alea, gen ”hai sa vb ca intre fete” nu cred ca-si au rostul decat atunci cand fetita nostru o cere si nu cand consideram noi ca a venit momentul, cred ca dauneaza mai mult si ele nu vor recepta mesajul corect ci vor ramane cu senzatia aia de ”chestie extrem de serioasa si importanta”

Mergi la inceput