Discutii "sensibile" cu fetitzele. De cand?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Eu si fiimea(5 ani) am avut o discutie scurta despre sani. Niciodata nu m-am ferit de ea, m-a vazut in baie, imbracata, dezbracata....

M-a intrebat de ce imi pun sutien? Eu... ca sa-mi tina sanii! dupa care i-am spus ca v-a purta si ea cand va fi mai mare si va avea sani! iar fii-mea cu toata mandria Pai, am deja, uite! Si isi pune manutele pe piept privea spre asa-zisii sani!

Am realizat ca asa percepea ea, ca deja ca are sani, si am linistit-o ca o sa-i creasca intr-o buna zi!

V-am citit relatarile si ma pregatesc, caci a sosit vremea intrebarilor grele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Cand am ramas insarcinata cu bb2 fimea de 5ani spunea la toata lumea.."tati i-a pus lu' mami un bebe in burtica"...de unde stia fraza asta nu pot sa stiu,dar eram fericita ca nu mai trebuie sa-i explic eu ce si cum....dar intr-o zi ma intreaba..."dar pe unde ti-a bagat tati bebele in burta"...al meu sot radea pe sub mustati asteptand si el explicatia inteligenta din partea mea...dupa cateva secunde de dres glasul i-am explicat ca mami si tati se iubesc mult si cand se saruta si se imbratiseaza se transfera un milion de spermatozoizi de la tati(care era pe jos de ras) care fecundeaza ovulul lui mami si se formeaza un embrion care se transforma pe parcursul a 9luni intr-un bebe...intradevar termeni stiintifici ii bulverseaza si o lasa mai moale cu intrebarile....Dupa aproape 2 ani stiti cu ce a ramas fimea in minte..."mei, nu va mai pupati atat ca poate se face transferul ala si ne trezim cu un bebe pe cap " ...acu' spuneti-mi voi ce sa-i explic ca sa nu ne mai certe cand ne de fata cu ea....

Iulia mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Haiosi copii si cu imaginatie bogata!
Doamne ce m- o astepta si pe mine...

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Si eu am avut o discutie cu fica-mea de 10 ani asa...aiurea in timp ce mergeam amandoua cu masina acum vreo 2 ani. Am acoperit aproape toata "aria" : menstruatie, sex, abuz.

Insa au ramas multe lucruri neexplicate si acum e intr-o faza in care nu mai vrea sa discutam. Ma sperie putin asta...insa incerc sa am rabdare.

Oricum, amandoua fetele mele stiu ca au fost la mami in burtica iar cea mica mi-a spus intr-o zi (are 3 ani) ca prietena ei stie ca barza aduce copii si de ce pe ea a adus-o barza si ana mica a stat la mine in burtica ??

Sincer, am evitat un raspuns clar pentru ca habar nu am cum ar fi reactionat mama fetitei auzindu-ma cum ii "spulber" educatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

Am ajuns si noi (eu si fetitza mea cea mare, 9.5 ani)la intrebarea "cum ajunge samantza de la tata la mama?" Stie deja despre menstruatie, sarcina, nastere, nu a fost greu pana aici, insa acum ma simt depasita. Imi amintesc ca la randul meu si cred ca pe la aceeasi varsta, tot intrebam si eu chestia asta, pana i-am zapacit pe ai mei si intr-un final tata n-a mai rezistat si mi-a spus, clar si concis, de nu mi-a mai trebuit nimic dupa aceea. Sincer, nu ma asteptam ca ala sa fie raspunsul si am fost socata si neplacut surprinsa, atat de maniera de comunicare, cat si de ideea in sine. Mi se parea scarbos, iar gandul ca mama si tata facusera asta, ma scarbea si el, multa vreme n-am putut intzelege si accepta...
Deci, OK, suntem sinceri cu copiii, dar de unde stim cum percep ei sinceritatea asta, de unde stim ca nu e prea mult pentru ei, ca sunt pregatiti pentru un raspuns dintr-asta "sincer si firesc"?

Eu vreau sa cumpar o carte care sa explice asta pe intzelesul ei si pe care sa i-o dau sa o studieze. Apoi vom discuta, daca va cere. Daca nu voi arunca eu cate o intrebare, sa ii fac curaj... Am cautat o astfel de carte, dar ce am gasit nu mi s-a parut potrivit; Fie nu atingea subiectul, fie il trata mult prea complex.
Daca stiti o carte potrivita, ceva gen "corpul uman", care sa cuprinda info despre toate zonele corpului si printre ele si asta, v-as fi recunoscatoare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaelk

Citat:
citat din mesajul lui Lauraa

Apropo, chiar mai foloseste cineva vata-vata? se mai gaseste asa ceva? Eu nu am mai vazut de ani de zile .. cand am nevoie de vata ca sa imi sterg lacul de pe unghii si n-am discuri de-alea la indemana, distrug un OB

In Romania se mai gaseste in farmacii.

**blonda rau**

Nu stiu daca mai foloseste cineva (poate cine are o menstruatie f.f. abundenta, desi si pentru asta se gasesc tampoane XXL), dar si in Ro, si in De am vazut vata siin supermarketuri, si in farmacii.

Al meu, la 6 ani, nu stie inca nimic despre actul sexual si cred ca e cam devreme sa afle, pur si simplu simt eu ca inca nu-i momentul potrivit si ca i-as rapi inocenta, asa ca mai aman momentul. Deocamdata are multe alte preocupari si inca nu mi-a pus intrebarea "cum ajunge samanta de la tata la mama?", dar sunt constienta ca va urma in viitorul apropiat. In Germania li se spune copiilor la scoala, la biologie, intr-a 3-a sau chiar a 4-a cum sta treaba dar presupun ca, pana atunci, unii stiu deja de acasa. Tin minte ca noua ne-au spus la scoala de-abia intr-a 8-a, dar erau alte vremuri pe atunci (in Romania anilor 80).

Interesant este ce explicatie le dam copiilor - ma refer la prescolari- cand, din intamplare, vad doua animale imperechindu-se (la TV, de exemplu). Le spunem ca se inmultesc si ca asa fac si oamenii, nu? Simplu si firesc... Atunci chiar nu mai poti ocoli raspunsul. Nu ni s-a intamplat, dar ma gandeam asa.

Mergi la inceput