Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 66
Raspunsuri - Pagina 12
georgia_c spune:
sa va povestesc o chestie .. cumnata mea , la prima sarcina s-a dus la cea mai tare dr , pe vremea aia noi asa ziceam ca e , pe parte de fertilizari .... dr protopopescu ... si vreau sa va spun ca a ajutat-o pe cumnata mea sa ramana gravi , insa mai pe drept , mai pe ocolite , a cam pasat-o la un dr cu care colabora .... de nascut a nascut cu ea , insa pot sa spun ca urmarirea sarcinii a fost impartita .... si uite asa , la prima sarcina a avut cerclaj , si perfuzii .... si pana la urma a fost ok ... insa dr a fost fair dr si i-a spus cumnatei mele , ca ea este preocupata de cazurile mai speciale ... gen fiv ... ei da ... asta imi place mie ... sa-mi explice , ca io sa decid , raman sau nu la dr respectiv , stiind ca este "prins" cu preocupari diferite ... 10 puncte pt doctorita
cea de-a 2 sarcina a urmarit-o cu o dr care nu era asa aglomerata ..
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
georgia_c spune:
ca o completare a ceea ce deja am scris ... io vad lucrurile cam asa ...ca la nunta ... nu poti sa multumesti pe toata lumea , in mod cert o sa gasesti si o carcotasa , asa ca mine acum , care sa se puna cu in usa si zice ... mie nu-mi convine ... clar apare si gica contra ...care de data asta sunt io ...dar ... si aici e un mare dar ... lucrurile mici le fac pe cele mari ... asa ca anumite lucruri minore de altfel ,sunt energofage ...gen statul la coada ... sau analizele ... vedeti ca io am ideile mele putine si fixe .... ... ei astea mici se pot rezolva ...zic io cu optimism ...
insa anadomnica , are mareeee dreptate
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
pen spune:
buna fetelor!
apar si eu din "joi in Paste", dar va citesc constant. am avut o perioada tare dificila: laparo, serviciu, examene la master, s.a.
am facut laparo pe 18.05.2008 si dianosticul in urma interventiei laparoscopice a fost: aderente multiple intre ambele trompe si ovare; multliple leziuni de endometrioza dispuse in fundul de sac Doulas. S-a practicat electroexcizia leziunilor de endometrioza si adezializa. Verificarea permeabilitatii tubare neativa bilateral.
Mi s-a recomandat 3 fiole de Diphereline 3,75 UI timp de 3 luni, dupa care se procedeaza la FIV.
Ar trebui sa scriu la FIV si la ENDOMETRIOZA, dar nu prea sunt hotarata daca sa fac FIV cu dr. T sau in strainatate: in Grecia, in Austria sau in Unaria, sau "la naiba". Iertati-ma ca sunt rea, dar nu vad prea multe rezultate cu Tutu. si voi ziceti ca deabia peste 2 saptamani isi deschide clinica. Nu prea imi arde sa fac pe pionierul la varsta mea.
GEORGIA, vezi ca nu esti sinura in situatia asta si am avut eu in 2006 noduli fibromatosi in nr de 6 eliminati prin operatie clasica , iar acum nu mai exista niciunul. Eu iau Difereline si sunt la a 2-a fiola. Nu-ti fie frica, fiindca eu, de ex., nu am nicio simptoma: bufeuri ioc, nu m-am inrasat, nu ma simt deloc diferit. dar la o saptamana dupa prima injectie am avut scureri maronii care au durat doua saptamani. mi-a fost cam frica, dar apoi a intrat totul in normal.
si vrei sa-ti zic cum m-a convins Tutu sa fac injectiile?
mi-a explicat ca endometrioza asta este ca o retea de andaci care se inmultesc prin oua. laparoscopic omoara andacii (eneric vorbind), dar raman ouale. aici intervine Diphereline care le omoara pe oua, deci nu se inmultesc ulterior, plus ca in cazul meu ma preateste ptr. FIV. adica voi avea mai multe ovule si de o calitate superioara. n-am mai ezitat nicio secunda cu toate ca am dat pe 3 fiole 1380 lei.
la fel pentru ELENY79, CURAJ!!!
ARIS, vreau si eu tripleti!!!!!!!! FELICITARI!!!!!!!
Si tuturor fetelor care nu renunta si au rezultate pozitive!!!!!
PUPICI MULTI la toate si BAFTA!!!!!!!
Eu ma bucur de CO si sper ca pana la toamna cand sunt proramata la FIV, la dr. T la clinica noua, sa iau o hotarare.
pen spune:
inca ceva...
Nu v-am spus cat de finut a lucrat : stiti ca se fac trei taieturi si eu ma andeam ca o sa am trei in plus fata de celelalte vechi.
Dar de unde: nu o am decat pe cea din buric (chiar in interior) in plus, fiindca pe a 2-a a facut-o in vechea cicatrice de la peritonita si pe a 3-a in vechea cicatrice de la operatia de fibrom. "Mare om, mare caracter!" Sa il intereseze pe el si aspectul burtii mele, ce mai tura, vura, l-am iertat si pentru ca a tipat la mine cand am fost la scos firele (intarziasem din cauza traficului din Bucuresti) si s-a enervat f. tare. Dar dupa ce s-a calmat mi-a vorbit f. frumos si mi-a explicat si treaba cu Dipherelinul plus ca a insistat sa-l sun daca apare vreo problema. dar eu nu l-am sunat cand am avut scurerile acelea de care v-am zis.
aris26 spune:
PEN - esti o dragutzasunt sigur primele felicitari. dar din pacate copii sau copilul meu mai are de ashteptat pana dupa tratamentul cu diphereline. nu eram eu fericita posesoare de tripleti, ci o alta pacienta a lui t. sper sa ai gura aurita si felicitarile tale sa fie intemeiate imediat dupa tratament.
bafta tuturor!
pen spune:
Ha, ha, ha!
hai ca sunt aiurita! ai dreptate, tu povesteai de o pacienta pe care ai intalnit-o la cabinet, dar ce vrei sunt atatea de citit, ca mai sar peste randuri. Dar nu ne-ar strica niciuneia trei bebei frumusei si daca se pate si de ambele sexe. sunt pretentioasa, dar dupa atatea deceptii e bine sa fim optimiste.
sim_stoian spune:
Cunosc problema timpului mare de asteptare, am trecut si eu prin asta si peste un an, doi o sa o iau de la capat pentru bb2. Stiu ca nu e prea vorbaret, dar eu imi faceam lista cu intrebari si cand ma duceam la consultatie incepeam sa intreb ce aveam pe lista. Nu am plecat niciodata de acolo fara sa am raspunsuri la tot ce era pe lista. Sincer. L-am prins si in pase super cand incepea el sa imi povesteasca ce si cum, l-am prins si ocupat si fara chef, si intre 2 nasteri, dar a fost OK. Cred ca prin septembrie o sa ii fac o vizita sa imi monteze steriletul pana ne hotaram sa demaram proiectul bb2.
Stiu ca sunt fete din alte orase care vin la el la control si le inteleg ca le e greu. Am stat si 4 ore la rand cand eram gravida, noroc de cele 16 ore de consultatii lunare la care are dreptul o gravida .
Eu va tin pumnii, sa reusiti sa vedeti dublu pe test cat mai repede. De fiecare data cand intru aici ma uit intai in lista de pe prima pagina sperand sa vad pe cineva nou la proaspete gravidute.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
lalitica2000 spune:
am apucat sa citesc si eu din urma toata discutia asta iscata in jurul activitatii lui tutu si nu pot decat sa va dau dreptate. Ma gandesc si eu ca dupa ce ma intorc din concediu, adica in august, vreau sa fac laparo+histero, iar pe urma nu stiu ce cale sa aleg daca in 3 luni nu o sa raman insarcinata, tocmai din cauza acestor inseminari care nu ies, ca daca doamne fereste voi ajunge la FIV acela cu siguranta il voi face in Ungaria, dar despre inseminare nu mai stiu ce sa zic.
georgia, te felicit pentru curaj. Taci si faci. Vezi ca pana la urma nu a fost asa de greu? Nici n-am stiut (sau mi-o fi scapat mie) ca te-ai programat pt laparo. Ia zi-mi si mie cat a durat de cand te-ai programat pina te-a chemat? Ti-a facut cumva si histero sau tu ai vrut doar laparo.
ma retrag ca e timpul sa merg si pe acasa.
o seara faina sa aveti!
lali
Alina1974 spune:
BUNA FETELOR , VA PUPACESC PE TOATE IN MOD SPECIAL PE : MAGDITA,FELIX SI MADA23.AM FOST PLECATA IN VACANTA IN TURCIA 2 SAPTAMINI SI ABIA M-AM INTORS SI DACA A-TI STII CE RAU IMI PARE DE REVENIREA IN TARA PT. CA DIN MOTIVE BINE CUNOSCUTE TUTUROR LITORALUL NOSTRU LASA DE DORIT DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.LA CAPITOLUL TURISM DAR SA REVENIM LA LUCRURI MAI SERIOASE ACUM . AM APUCAT DOAR FOARTE PUTIN SA CITESC DIN URMA CE A-TI MAI FACUT CU PLIMBARILE PE LA USA DR.T. DAR O SA RECUPEREZ ABIA DUPA CE IMI REVIN DIN SOCUL PE CARE L-AM AVUT CIND AM SOSIT DIN VACANTA SI ACUM SA VA SPUN PE SCURT CE AM PATIT : IERI A FOST PRIMA MEA ZII DE SERVICIU SI AM FACUT CAFELUTA DE DIMINEATA VORBA LUI FELIX SI M-AM PUS PE LUCRU LA CALCULATOR SI CIND SA BEAU O GURA DE CAFEA AM SIMTIT O USOARA GREATA DAR N-AM DAT IMPORTANTA DELOC LUCRULUI ACESTA STIIND CA SANSE NU SINT PT. A FII INSARCINATA DAR CA SA CONTINUI SA VA SPUN MAI AM O COLEGA IN FATA MEA CARE MINCA MINI PATEURI CU SPANAC ( CARE MIE NU IMI PLAC ) A ERAU CALDE SI MA INTREBAT DACA DORESC PT. CA STIA CA MIROS IN TOATA INCAPEREA DAR EU NU AM VRUT CIND DEODATA AM SIMTIT CA IMI VINE APA IN GURA SI M-AM RIDICAT SI AM LUAT 2 BUC. DE PARCA O BUC. NU IMI AJUNGEA PT. CA V-AM SPUS CA EU AM SLABIT PINA ACUM 28 KG. DAR CE SA VEZI DUPA CE LE-AM " INFULECAT " REPEDE DAR AM SIMTIT CUM MI SE RIDICA STOMACUL LA GURA SI FARA SA MA MAI CONTROLEZ AM VARSAT IN COSUL MEU DE HIRTII LA CARE O DOCTORITA DE A MEA SA INTORS CATRE MINE SI IMI ZICE CITEZ : " CRED CA DE DATA ASTA AI PUSO PT. CA VERSI IMEDIAT CE AI BAGAT IN GURA " LA CARE EU II RASPUND CITEZ : " E ALTCEVA NU AVETI CE SA IMI ZICETI DE PARCA NU A-TI STII POVESTEA MEA DE ANI DE CHINURI " LA CARE EA MA INTREBAT CIND AM AVUT ULTIMUL CICLU SI EU AM SPUS CA PE DATA DE 11.05.2008 LA CARE DINSA SPUNE " E VEZI CA AM DREPTATE CIND TI-AM SPUS CA TREBUIE SA PLECATI IN VACANTA CIND ESTI LA OVULATIE PT. CA TOATA LUMEA IN ZIUA DE AZI ESTE FOARTE STRESATAAAAA SI CA UN PIC DE LINISTE CONTEAZA FOARTE MULT PT. TINE SI SOTUL TAU PT. A PROCREA ACEST COPIL" MA UITAM SI EU SI COLEGA MAE LA DINSA SI IMI ZICEAM IN MINTEA MEA CA NU STIE DE CAPUL EI CE ZICE PT. CA EU NU MAI SPERAM SA AJUNG LA ACEST MOMENT DE FERICIRE DUPA CE A PLECAT DINSA DE ACOLO NU AM MAI PUTUT SA MA CONCENTREZ ASUPRA ACTELOR LA CARE COLEGA MEA SPUNE: "FATA SI DACA ARE DREPTATE PT. CA DE CIND AI VENIT DIN C.O. ESTI FOARTE ADORMITA SI AI VARSAT DESTUL DE MULT DOAR DIN CAUZA A 2 MINI PATEURI " SI IESE DIN BIROU. DUPA 10 MIN. REVINE CU UN TEST DE SARCINA IN MINA SI ZICE HAI LA BAIE PT. CA NU MAI AM RABDARE EU DAR MITE TU . EU I-AM SPUS CA NU MERG PT. CA STIU CA VA IESI NEGATIV SI SA NU MAI CREADA TOT CE SPUNE DR. DAR TOTUSI MA MACINA CURIOZITATEA SI M-AM DUS CIND AM INTRAT IN TOALETA MA APUCAT UN TREMURAT DE NU MAI PUTEAM SA TIN NICI BORCANASUL IN MINA DAR COLEGA MEA A SPUS CA NU MAI ARE RABDARE SI MI LA FACUT EA , EU PLECASEM INAPOI LA BIROU . LA 10 MIN. REVINE SI EA CU TESTUL IN MINA SI CU O FATA FOARTE TRISTA SI SE UITA LA MINE FIX LA CARE EU ZIC " NU TI-AM SPUS EU CA NU E NIMIC " CIND DEODATA O VAD CA VINE DE GITUL MEU SI MA PUPA SI IMI SPUNE FELICITARIIIII VEZI CA AI REUSIT IN SFIRSIT LA CARE EU AM RAMAS CA LA DENTIST SI MA UITAM SOCATA LA TESTUL DIN FATA MEA SI NU IMI VENEA SA CRED CEA CE VAD ( SI ACUM CIND VA SCRIU IL TIN LINGA MINE . NU MA MAI DESPART DE EL DE LOC) NU VA MAI SPUN CACI COLEGA MEA A RIDICAT O POLICLINICA IN PICIOARE CU CHIOTELE EI DE BUCURIE DE PARCA EA ERA FERICITA POSESOARE A UNEI BURTICI. BINENTELES CA A VENIT TOATA LUMEA SA VADA CE SA INTIMPLAT SI DUPA CE TESTUL A UMBLAT DIN MINA IN MINA TOTI AU SARIT SA MA PUPACEASCA ABIA ATUNCI AM REUSIT SA MA DEZMETICESC SI EU PUTIN PT CA NICI ACUM NU IMI VINE SA CRED CA SA INTIMPLAT O MINUNE DUMNEZEIASCA DUPA 11 ANI DE CHIN SI SUFERINTA DAR DUMNEZEU VA VA AJUTA SI PE VOI SA AJUNGETI SA VEDETI CELE DOUA LINIUTE MULT ASTEPTATE DE CATRE NOI FETELE DE PE ACEST FORUM . EU VA TIN PUMNII SI VOUA SI O SA MA ROG PT. VOI LA BISERICA LA CARE MERG SA II MULTUMESC LUI DUMNEZEU PT. ACEASTA MINUNE.CRED CA V-AM AMETIT DE TOT CU POVESTEA MEA DAR ERAM NERABDATOARE SA VA SPUN DESPRE ACEASTA BUCURIE PE CARE O TRAIESC ALATURI DE SOTUL MEU SI FAMILIA MEA . APROPO SI SOTUL MEU A MERS LA UN XEROX COLOR CA SA IL MAREASCA SI SA IA CU EL O COPIE LA SERVICI SA LE ARATE COLEGILOR LUI.
CAM ASTA ESTE POVESTEA MEA , DAR CRED CA NU O SA VA SUPARATI CA AM SCIS ATIT DE MULT DAR MA VETI INTELEGE CIND O SA BATA ACEL CEAS SI LA VOI A AM UITA SA VA SPUN CA IERI A FOST ZIUA DE NASTERE A SOTULUI MEU SI AZI A TATALUI MEU CARE TINE FOARTE MULT LA MINE SI CIND I-AM SPUS LA TELEFON LA POCNIT PLINSUL DE FATA CU TOTI MUSAFIRII VENITI LA ZIUA LUI DUPA CARE SI EU AM INCEPUT SA PLING . MI-A ZIS "ASTA DA FERICIRE PE CAPUL MEU SI A INCEPUT SA CHIUIE DE FERICIRE IMPREUNA CU MAMA MEA SI INVITATII LOR" CRED CA AM SCRIS DESTUL PT. ASTAZI VA PUP INCA ODATA SI VA DORESC SI VOUA ACEASI MINUNE SA SE INTIMPLE CIT MAI CURIND . NOAAPTE BUNA ! FETELOR SI O SA VA TIN LA CURENT CU VESTI DESPRE PUIUTUL MEU.PUPPPPPPP CIAO
ALBINUTA
Te rog sa nu mai folosesti majuscule cind scrii. Pe forum sunt considerate echivalente strigaturilor, zbieraturilo. Multumesc. Alé
pen spune:
ALINA esti tareee! Ma bucur din suflet ptr. tine. Mi-au dat lacrimile.
Sa vabucurati tu si sotul tau de aceasta perioada si sa ne tii la curent.
pe mine m-a apucat vorba, dar e asa bine in concediu, acasa, linistita....