Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (95)
Raspunsuri - Pagina 4
simonacip spune:
Nicole, Lorich mai avea probleme cu okisorii cu secretii, dar n-a mai intrat...Lorich, ce mai faci dragutza, cum e RObertel??Mai intra sa ne mai spui despre voi..
ALina, suna super botezul vostru..Cit despre cadou, eu i-am luat nasului un ceas, iar nasei o sa-i iau o icoana pictata cu Sfintii Mihail si Gavril. Ea e Gabriela, oricum asta isi doreste ea, ii plac tare mult icoanele.
Cami, imi inchipui ce-a fost pe voi atitea zile fara sa faca kk...Eu mai mult de 3 zile nu-l las, ca nu rezist eu. Ii pun tot asa, 1/2 de supozitor. si el face cam rar in ultima vreme, desi nu e constipat, pt ca e moale kkuta..Misto ideea ramei electronice, e tare sic.
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
CamiM spune:
Nicole si Sabina mea are secretii la ochisori. Medicul ne-a recomandat sa facem masaj pe nasuc( au explicat fetele la cap precedent parca) si ne-a dat si o crema( din cele cu care se dau bebeii imediat dupa nastere) dar cel mai mult ne-a spus sa avem rabdare. daca se inroseste sau se umfla in jurul ochisorilor atunci iute la medic; altfel canalele respective se vor desfunda si o sa fie ok.
Simona da asa ne-am gandit si noi ca rama da bine, o sa le luam ceva separat si nasilor mici(au 5 si respectiv 3 ani) si gata. Acum numai sa rezolvam cu biserica..uff ce rau e ca nu suntem aproape ca veneam sa facem botezul acasa dar asa...
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
cleo78 spune:
nicole,secretie la ochisori e doar lacrimi sau e galbui-cleioasa?
daca e doar lacrima- masaj la baza ochiului, langa nas, miscari cirulare si in lungul nasului.
Daca sunt si cleioase...e posibil sa fie si o usoara infectie. Igiena stricta: spalat pe miini, sters ochiul intr-un sens, cu o singura bucata de compresa sterila, cu ser fiziologic. Noua ne-a dat pediatra si nishte picaturi, Netacin, dar nu ti-ash recomanda sa le fol. fara sa zica dr-ul. Stiu ca e obositoare repetitia cu igiena...dar sunt multi copii cu secretii la ochi, si orice dr si asistent iti repeta ca depinde numai de igiena.
Mda, si io am prins socru imi cerea un servetel sa stearga ochiul lui bebe cu un servetel, afara. Ce sa le zic, mai....cu prima ocazie ii zic socrului sa isi caute de munca si sa nu ma mai piseze la creeer ca chiar le am pe ale mele. Ca tati nu are curaj sa ii zica nik. Lasa ca am io!
Asha, deci am fo la doftor sa ii arat . Si sa il intreb daca avem voie sa facem . A zis ca de acu incolo- avem viza. O sa fie cam nasol ca ma jeneaza epiziotomia, cica e posibil sa fi ramas unr rest de atsa, dar aia o sa se elimine singura. De contarceptie: prezervativ, si vb la 1 sept de un papanicolau + sterilet. Ar mai fi si pastilutse care se iau pe alaptat, dar el nu le recomanda....
A, si am fo cu fifitsa la dr!!! si i-a dat nishte zambete asta mica... a chitsait putin, si tati sa o legene sa taca, la care dr l-a certat, ca nu e bine, ca se alinta, lasa sa carrie putin! Ca el pleaca la munca si ramane mama cu bebe. Si e singura pers. care i-a zis (fara sa ii suflu) ca fifitsa seamana cu tati!! Doar ca tati deja e convins ca nu seamana deloc cu el...
despre iritatiile lafund si solutii, s-a cam zis. Si la noi a fo 1 data, si a mers cu ceai spalat, si cu fundul lasat la aer. Puneam un scutec dedesupt, dar nu il inchideam. SI mai am si aleze sau cum se numesc cearceafurile absorbante de unica folosinta. Si bepanthene. dar la urmatorul pipi/caca spalam bine. A, servetele nu am fol. decat cand eram depashita de situatie (big kaka) si sa strang cat pot pana nu intinde bebe peste tot!
caca rar. da, e normal. Se intampla. Doar ca dr -ii romani recomanda la >3 zile: intervenit. in magica mnea carte franceza - zice ca si la 10 zile e normal.
alina_anto, 65 euro cu tot cu beutura - nu e scump. mai ales ca zici ca e local fancy/trendy. Unde faic botezul?
noi din febr am cautat...si am gasit - cel mai eftin, 140 roni, si cu beutura noastra. Despre ce sa iei la nashi...nu am NICIO idee. Si cand gasesti ce - sa ne zici si noua. Ca am aceeasi problema!
despre scos bebe: de la cateva zile. Noi am ieshit la 7 zile, ca primele nu reuseam cand. Eram rupti. si tot asha, treptat: 10 min, a 2a zis 20, apoi 1 ora. Prima data - cu fata in brate, imbracata prea gros . Mama natanga.
stefany_p, cu cat amani nascarea, cu atat mai greu iti va fi. Asha ca... votez sa fie miine. Deci ai nr de tel sa ne anunti?
simonacip, ia stodal. Io am mai luat si homeogene, pastile de supt. Sunt din plante, ambele...Oricum, si bebe ia prin lapte anticorpii tai, deci zic ca se imunizeaza.
jozsaerika, multimim!! si aasha ma simt clovnul forumului...dar ca mai inseninez chipurile...e ceva. Si nu e bai ca intri greu, tu ai 2 pui, nu stiu cum te descurci!!
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii
simonacip spune:
Merci, Cleo..deci si tu ai luat..uuf, ce ignoranta am fost sa beau apa rece pe caldura asta infernala...Sper doar miine sa pot respira, ca ma doare si cind ma misc, si cind respir...Bine ca nu e viral sa-i dau lui bb.
SI mie mi-a dat dr anticonceptionale(Exulton), am cumparat dar nu le-am luat si ma bucur. Se pare ca totusi n-ar fi chiar ok cind alaptezi, nu-i bai, noi mergem pe metoda clasica (prezervativul)...si acum dc o fi sa vina si al treilea bb...asta e, oricum vergeturile sunt facute
Cu steriletul, nu prea m-as arunca, am o colega de serviciu careia i-a ramas intepenit desi il avea doar de 2 ani si el era garantat pe 5...SI a avut o experienta tare nasoala. SI nu e singurul caz nasol pe care-l stiu..Acuma fiecare cum crede dar tb analizat foarte bine inainte de a face asta..
Stefany, hai miine!!!!Macar stii o treaba, scapi mai repede..si dc amini si tot acolo ajungi...tot aia e!
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
alina_anto spune:
quote:
Originally posted by Nicole1980quote:
Originally posted by alina_anto
Am vorbit azi cu nasa Sarei si mi-a spus ca a facut comanda speciala de trusou de botez. O s-o imbrace cu o rochita alba lunga (ca la botezurile catolice). A vorbit si la biserica - va impodobi biserica si cazanul cu multe flori .
Am vorbit si la restaurant- de fapt e o terasa acoperita- si vor aranja foarte frumos cu flori multe, faclii, au si fantana artezizna...va fi foarte frumos! Abia astept! Meniul costa 85 eoru, dar pt ca suntem prieteni buni cu proprietarul localului ne-a lasat la 65 euro/ persoana. Vom fi in jur de 45 de persoane...eu as fi vrut doar 15-20 max, dar am familie mare.... In meniu intra bauturile (nelimitate!!!), bufet cu 14 feluri de salate, icre rosii, negre, apoi peste, vita cu ciuperci si pui + garnituri. Tortul vreau sa-l facem in forma de bebelus, asa ca trebuie sa facem comanda la cofetarie. Mie mi se pare super ok pretul, nu? Mai ales ca este un local destul de scump..ma asteptam sa fie mai mult meniul/persoana...
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi
Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
La ce local faceti Alina-anto, este cumva vorba de Residence ?
Foarte frumos ai descris locul cred k o sa fie superb la voi la botez.
Si noi cautam disperati, dar gasim numai meniuri de peste 80 eur.
Poze
Bebe David Adrian 16.06.2008
Localul se numeste Provence, e pe Barbu Vacarescu. La fosta baza sportva Cutezatorii.
E foarte frumos acolo. Voi cand faceti botezul?
Oricum o sa pun poze de la botezul Sarei
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi
Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
stefany_p spune:
am vorbit cu asistenta si pana m-am mocait cu data nu mi-a mai gasit nici un loc disponibil la case room pentru maine..ma rog, daca ar fi o urgenta s-ar putea aranja, dar cu programare...nu...
asa ca luni la ora 16 trebuie sa fiu prezenta la spital cu bagaj cu tot si bruma de curaj pe care-o mai am. mi-a explicat ca mi se va aplica un gel pe cervix si daca peste noapte nu se declanseaza nasterea, marti dimineata la prima ora trece la inducere
Getutza81 spune:
Fetele, merci de raspunsuri... stiam si eu ca nu e combatabila solutia asta alaptatul... dar ziceam asa doar... acu asta e, nasollll de tot asa repede sami vina, e vb si de discomfort... iar am avut program cu bb si lam repezit...uoofff, e asa usor sati pierzi cumpatul si asa greu sa te controlezi... nu vroia nicicum sanul...
Iulia draga, tu nai mers inca la medic???? ai te rog grija macar pt bb dc nu pt tine, gandestete la el, are nevoie de tine sanatoasa... ce te faci cu ea dc trebuie sa te internezi ??? eu una prefer sa ma chinui cu pietrele astea decat sa ma operez, iti dai seama ca ar trebui sa renunt la alaptat dc ma operez...
Eu pe bb lam scos fara probl din a doua zi de cand am iesit din spital... nam avut treaba cu el... vaccinul i lam dat ala gratuit, dupa ce i lam dat iam dat panadol sirop ala de la 3 luni in sus, dr a zis ca e ok, cate 3 ml de 3 ori.. iam dat vaccinul pe la 1-2, apoi nu iam mai dat 2 ore laptic, apoi iam mai dat seara, si dimineata... nam avut probl... intradevar a fost putin necajit dimineata dar pana la amiaz ia trecut...
Fetele, sa va pove putin cum a fo la botez...neam trezit dimineata, totul ok... am fo eu la coafor timp in care tati sa plimbat cu piticu prin oras, dormind tot timpul.. apoi a trecut fff repede timpul pana sau adunat toti la noi, fotograful, filmatorul, socrii, nasii... eu cu nasa lam imbracat, intre timp el mai radea, mai caraia, dar na plans... lau luat toti la poze... am plecat spre biserica... ma lasat si pe mine sa intru ca mia facut ce trebuia inca din ziua in care am iesit din spital si preotul a spus ca e ok... A plans nitel in biserica, a tacut cand la botezat (a crezut cai face baie ) dupa care a plnas din nou necajit ca la pacalit nenea popa...apoi la plimbat putin, tot ia citit, mi la dat mie, am pupat icoanele, mia cetit popa ceva, si apoi nea felicitat... am terminat acolo, am plecat spre restaurant... acolo a fost tare agitat, lam dus in camera, iam mai dat sa pape, pana a trecut de ora aprox. 8-9... de acolo a fost un cumintel de numa, lam plimbat prin bratele tuturor pt poze, a stat la toata lumea... a rezistat eroieste pana noaptea la 2... a dormit pana dimineata... la tort a fo o faza, nea adus tortul altul bb, a fo deci si botezat in Eric... cand am vazut eu ce tort nea adus, am facut o mutra si am mers la chelner si iam spus asta nu e tortul nostru, la care el sa intors 90 grade fara sa scoata un cuvant si a revenit in vreo 10 min cu tortul nostru... nu va spun ce hohote de ras sau iscat... va dati seama ca am facu botezul la cel mai mare rest din arad, la hotel continental, ei neau facut tortul... siau cerut scuze de nspe mii de ori, au spus cai puteam da la ziar...asta e adevarul, dar nu suntem noi asa rai, a fo o faza comica tare totusi.. nu o sa uit niciodata moaca chelnerului cand iam spus... a doua noapte bb mia dormit de la 11 la 7.30 dimineata... a mai dormit si a doua noapte asa, dar de atunci nu sa mai intamplat...doarme acu tot alternat, cand cum, dar mai tarziu de 6 nu rezista... cadou la nasi noi nu am dat, doar la nunta, nu stiam ca se da si la botez.. asta e, le dam totusi un dvd original cu filmarea de la botez...
eu fol crema cu oxid de zinc si mi se pare excelenta...
fetele, noi am iesit duminica la lac aci aproape langa arad... tin sa va spun ca acolo nu este urma de umbra...bb a stat in landou acoperit bineinteles cu acperitoarea pt umbra... a fo ft cuminte, ma lasat sa ma balacesc in voie... bine, a mai tras el 2 ture de plans, dar per total a fo ft cuminte... in schimb tati a fo fff rau, nu ma ascultat si a stat doar in soare de la 12-4 si sa prajit de numa... a fo si salvarea la el ca a avut frisoane... si nici namar in apa nu a inmtrat, cica fo prea multa lume... si de nu iam spus de 20 de ori sa nu mai stea in soaree.... stiti cum e acuma ? mai ceva ca un rac fiert... ia venit un rand de piele jos, dintro bucata ca a avut pe spate doar o besica cat tot spatele, si acu e carne vie...lam dat cu toate lotiunile posibile, dar mia tras una din greseala si a tipat de durere, va dati seama, si e barbat !!!si i tot spun ca deacu incolo dc nu ma asculta, vai de curu lui va fi !!!!
eu pe bb nul las deloc singur, mie frica... bine, cat ies in curte la poarta sa deschid dc vine cineva in vizita, dar atat !!! nu am curaj mai mult de atat...
Stefany, si eu zic tot maine, hai curaj !!!
Felicia, hai si tu curaj, las ca mai e putin si scapati si voi de chinuiala...si sa ai maaaare grija cu operatia ca uite ce a patit iulia...
ce frumos imi doarme piticu, trebuie sa se trezeasca sai dau sa pape si la culcare pana dimineata....
uof, hai ca mam lungit cat o zi de luni... va puup si va multumesc inca o data de sustinere si o noapte sa va ticneasca cat mai bine va doresc !!!
toate gravidutele, mamicile, mladitele si mugurasii !!!
===============
Geta mami de Bogdan Silviu
Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !
mihaser spune:
quote:
Originally posted by stefany_p
am vorbit cu asistenta si pana m-am mocait cu data nu mi-a mai gasit nici un loc disponibil la case room pentru maine..ma rog, daca ar fi o urgenta s-ar putea aranja, dar cu programare...nu...
asa ca luni la ora 16 trebuie sa fiu prezenta la spital cu bagaj cu tot si bruma de curaj pe care-o mai am. mi-a explicat ca mi se va aplica un gel pe cervix si daca peste noapte nu se declanseaza nasterea, marti dimineata la prima ora trece la inducere
Sora unei prietene a fost indusa cu gel din asta si a nascut foarte repede! Am mai spus eu aici pe forum...ea acum 2 ani a nascut prin cezatiana tot in Ungaria si acum a nascut natural prin inducere la 42 de saptamani o fetita de 3600 gr.
Getutza81 spune:
Stefany, tu ai scris pana sciarm si eu mesajul... ei, asa a fo sa fie, va veni el pana cel tarziu marti dimineata, hai ca nu mai ai mult si iti vei tine puisorul mult asteptat in brate, iti spun doar ca viata ta nu va mai fi aceeasi de marti incolo !!! tot universul tau se va invarti in jurul puiului, vei face totul in functie de el, cum te va lasa el... si cand iti va zambi ....................!!!!!!!!!!!!! vai ce fericire !!!!! si cand se uita cu atata nevinovatie si puritate in ochii tai cand suge, si cand cauta cu gurita sanul tau !!!!! nam cuvinte sati descriu ce fericire, si cine zice ca nu exista fericire suprema si dragoste pura inseamna ca nu a fost mama !!!!!! Somn usor sa ai si numai bine iti doresc !!!
===============
Geta mami de Bogdan Silviu
Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !