*Gravidute de noiembrie-decembrie (49)*

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

flori - pentru trimestrul I am facut o gramada de analize. nu mi le mai amintesc acum. si le-am facut prin sapt 12.
pentru trim II am refacut o parte din analizele din trim I : TORCH (listeria, toxo, cmv), glicemia, ex de secretie vag, probe coagulare, HL.
mie mi le-a recomandat dr ginec, dar te poti duce si singura la o clinica sa le ceri si singura.

bebecris - de ce iei tu aspenter? stiu ca am mai citit , dar nu mai stiam cine ia. si eu iau, dar in fiecare zi. tu inca mai iei acid folic?
eu inca iau utogestan 2/zi, magne b6 1 la 2 zile. aspenter 1/zi. nospa 2/zi, elevit.

mamiseli - felicitari pentru baietel.

criss703 - bine ai venit printre noi. da-ne mai multe detalii despre tine si datele tale. sa ai o sarcina usoara si fara probleme.

otilia - mutumesc ca ti-ai amintit ca merg azi la eco. mergem la pop si sper sa vin cu vesti mai bune decat data trecuta. sa vedem ce-o sa ne zica despre chisturile de plex coroid.
a mai fost cineva la dr pop?
linia neagra eu am vazut-o la mine pe la 13 sapt. dar era mai mult definita de o pilozitate mai crescuta. si, dupa cum stii, e baietel.
stiu ca si tu iti doresti baiat, pentru echilibru, sper sa afli cat de curand in romania ce e.

ginye - multa sanatate si sa ai grija de tine in continuare.
la ce medic ai nimerit la municipal de te-a trimis acasa? e doar o curiozitate.

18+
http://good-times.webshots.com/photo/2221574950103601207ZrfiRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ginye55, ma bucur ca ai aparut ca noi deja ne intrebam de cateva capitole pe unde esti si credeam ca ai plecat in vacanta. Ai grija de tine si de bebe. Cum de nu ti s-a facut cerclaj? Nu stiu de ce, dar asa cum si mie la 16 saptamani cu Ana mi s-a scris iminenta avort, am ramas cu impresia ca la 16-18 saptamani este o perioada critica pentru col. Banuiesc ca ti s-a spus, dar mai repet si eu sa stai in pat, sa nu ridici nici o sticla de 2L de apa, sa stai mereu la un unghi mai mare de 90 de grade, eventual in pat cu bazinul ridicat pe o perna si sa fii foarte atenta la cum te simti. E bine ca acum esti in vacanta si gata cu munca.
Mirtha, ce chiuretaj, despre ce vorbesti?
Brie, si cand pleaca in Grecia? sper sa se simta mai bine si sa ajunga la Atena fara emotii.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

Poze BB2 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

sa nu va suparati inca o ruga

Rugaciune catre Maica Domnului

Prea Curata Maica, Pururea Fecioara,
Sufletul din mine nu-l lasa sa moara,
Ci revarsa, Sfanta, peste el, de sus,
Mila Ta cea mare, mila lui Iisus!…
Ingeri imprejuru-mi fa sa se adune,
Sa-mi arate calea catre cele bune,
Sa-mi indrepte pa#351;ii pe cararea milei,
La-nceputul noptii, la-nceputul zilei!…
Sa goneasc#259; toate duhurile rele,
Ce pandesc in drumul vietuirii mele,
Bietului meu suflet sa-i dea viata noua,
Sa rasfranga cerul ca un bob de roua!…
Frant de umilinte, cu adanci suspine,
Sufletul la tine vine sa se-nchine:
Mila Ta din ceruri peste el coboara,
Maic#259; Prea Curata, pururea Fecioara!

Doamne Ajuta! o sa trecem noi peste toate greutatile o sa vedeti. va
20+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Am tot intrat sa vad daca sunt vesti de la Catalina. Mi se rupe sufletul cand ma gandesc prin ce trece saracuta. Ma rog sa fie bine si sa duca sarcina la termen.

==========
Corina 17+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Leeloo

Diana Otiliaam inteles ca nu mi-au facut cerclaj pentru ca era prea mare sarcina. Oricum mie imi pare bine ca nu mi-au facut mai ales ca mi s-a inchis colul. Sper sa nu se mai deschida decat cand voi naste.

Brie Elilov

Carmendu asteptam vesti bune azi de la echo.
Nu stiu sa-ti zic cum o cheama pe doctora de la municipal. ea era de garda cand am ajuns eu si la cat de rau imi era nu prea mi-a ars de nume. Nu voiam decat sa-mi faca ceva sa nu-mi mai fie rau. Toti o strigau Roxana. Mai mult nu stiu.

ginye 22+ Stefan

Bebitza
Asa a inceput totul
O minune

Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12 Bebe sapt22

Nepotelu'
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Elilov] am citi Pm-ul. Multumesc pentru ganduri.

ginye 22+ Stefan

Bebitza
Asa a inceput totul
O minune

Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12 Bebe sapt22

Nepotelu'
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns futuremother spune:

ginye ai mare grija, e o problema f serioasa oboseala-odihna. bine ca ai stat sub supraveghere, asa esi mai sigura. si eu tot la bucur urmez, acolo am nascut si primul copil ..... s- a mai schimbat ceva pe acolo ?

18+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Catalina,
ne rugam pentru floricele tale scumpe

Mamica stralucitoare
21+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Otilia vorbesc de acel chiuretaj pe care in general majoritatea ginecilor il recomanda cu atita naturalete si de plano de la prima picatura de singe. Vorbesc de majoritatea ginecilor pentru ca sunt si exceptii.
In privinta sarcinilor dificile si unde mai apare si o picatura desinge atitudinea generala este una de dispret , gen "nu are rost sa ne complicam" , se merge pina intr-acolo incit se fac presiuni asupra gravidei din ideea de a i se insufla convingerea ca nu mai are nici o sansa si cea mai buna solutie este chiuretajul.
Este o atitudine generala , majoritara fiind foarte rari ginecii care se lupta pentru o sarcina pe care 90% din colegii lui o considera o cauza pierduta.
Uite cum s-a intimplat la mine intr-un spital din Suceava : "Un chiuretaj mititel si maine dimineata sunteti fresh va puteti continua concediul" . Eram in concediu . Si alte si alte atitudini de mizerie toate orientate spre inducerea convingerii ca sunt o cretina daca vreau sa fac eforturi pentru pastrarea sarcinii , gen - Da" ce v-ati fi asteptat la 33 ani sa pastrati sarcina din prima ? Sau : sarcina e mica , nu aveti nicio sansa. Etc. Nu are rost sa expun mai mult pentru ca nu am convingerea ca ar ajuta pe cineva la cebva. Crezi ca in cazul Catalinei dat fiind ca este in Bucuresti si sarcina a fost obtinuta prin FIV situatia nu poate fi similara in privinta opticii ?
Fina mea intr-un spital din Craiova , sarcina cu hemoragie , atitudine ginec de la internare – mergem la sala (asta fiind sala bloc operator), ginec care urmarea sarcina , dupa o convorbire cu ginecul care facuse internarea ,vorbeste sub ochii nostri cu asistenta sefa si ii spune : pregateste-mi si mie sala , intr-o ora facem chiuretajul.
Degeaba am incercat noi sa explicam ambilor ca nu e cazul sa ne repezim in chiuretaj , era inutil. Lucrurile s-au lamurit doar prin racnete la cei doi medici : nu avem de ghid sa renuntam asa usor la sarcina !
Cam asta este atitudinea generala , majoritara . Nu spun ca daca la mine sau la fina mea s-a intimplat asa tot asa se va intimpla in cazul Catalinei , sau ca peste tot sau in toate cazurile este la fel dar este posibil. Si nici nu inseamna ca nu ii dau nici o sansa sau ca deja vad lucrurile iremediabil pierdute. Am vazut cazuri mai grave si care au avut un sfirsit fericit. Nu-i o regula. Ea trebuie sa lupte si asa cum o am cunoscut-o eu e o luptatoare .
Dar zic eu nu ii strica sa sa fie in garda cu privire la optica generala decit sa fie luata prin surprindere. Sa stie cum si cu ce are de luptat pe linga problemele fizice , biologice.
Aaaa.....fina mea are o fetita de 1 an si 4 luni.

Mirtha 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Fetelor, citind despre Catalina mi-au dat lacrimile.Ma rog ca ea si beblusii sa fie bine!
Ginye, imi pare rau ca ai trecut prin momente grele.Acum trebuie sa stai linistita, sa nu faci efort, sa stai mai mult la orizontala.
Carmendu, te asteptam cu vesti bune de la eco, eu pe 15 august voi merge la Dr. Pop pt eco morfofetala de trim II.

Ramo 15+

Puiutul meu scump

Mergi la inceput