Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (17)
Raspunsuri - Pagina 7
ancadragoman spune:
quote:
Originally posted by justme25
Asa...deci am sunat medicul sa intreb ce e cu durerea de mijloc si ce sa fac. Raspuns: prima transa de contractiMama lor...cica tot vor mai fi. Trebuie sa iau nospa de 3 ori pe zi!Super tare!
Justme12+
http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1
trebuie sa fii atenta ca nu e de gluma cu asta,eu de la 7 luni am stat cu injectii si cu colul deschis la pat din cauza contractiilor
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
ancadragoman spune:
quote:
Originally posted by roxie24rop
Buna fetelor!
Tocmai ce am aflat o veste nu prea buna pentru mine. Doctorul mi-a descoperit azi o rana pe col. Si apropo de col...bomba e ca il am inca deschis..larg deschis!! Ceea ce inseamna ca nenea doctorul ma interneaza luni ca sa-mi faca un cerclaj al colului uterin. Acum, am citit eu una alta pe net si m-am linistit intrucatva. Ce ma nelinisteste de-a dreptul e faptul ca tre' sa stau in spital o saptamana!!!!!!(n-am fost niciodata internata)Si-apoi spitalele noastre...vai de ele! Sau de noi...
Voi ce stiti de chestia asta? N-am avut nici un simptom cum ca ar fi fost ceva in neregula. Sper sa fie numai atat si sa nu patesc cine stie ce chestii. Oricum, sa fie bebele sanantos si sa nu se intample nimic cu el/ea.
Multumesc de pe acum si va urez tuturor sarcini usoare si bebelici sanatosi!
PS. si n-o sa mai am voie la ...asta da problema!! si eu care ziceam ca n-o sa mi se intample tocmai mie!!!
Cerclajul ajuta o sarcina sa ajunga la termen,nu poti sa stai de acum cu colul deschis ptr ca poti pierde sarcina oricand...oricum si cu cerclaj trebuie sa fii f grijulie,fara efort,fara sex si nu cari nimic.
Succes
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
anca_ spune:
Salutari burtici!
Am avut si eu control azi, a constant in: luat tensiune, greutate, PAP, control sani, verificat uter, col, luat sange pt analize, primit o multime de brosuri si in rest raspuns la intrebari. Cam atat.
Nu am facut ecograf deoarece a zis doctorita ca oricum trebuie sa il fac la dublu test si mai bine mai astept 2 sapt. Mi-a zis si mie ca aici se ia cinci picaturi de sange pe o hartie absorbanta si apoi analizeaza sangele uscat, exact cum zicea miereamara.
Mi-am facut programare pt combined screen (dublu test in Romania) pt 15 iulie (voi avea atunci 12 sapt si 4 zile). Testul e complet acoperit de asigurare.
In plus m-a intrebat daca sunt interesata sa fac testul pt cystic fibrosis (care e separat de combined screening), care e optional in sarcina. Se pare ca mi-l acopera asigurarea si pe asta, asa ca am sa il fac..se poate face oricand, nu conteaza varsta sarcinii.
9+
anca_ spune:
Selene_Bunny, nu te ingrijora cu rezultatele pt sunt multe rezultate fals pozitive, in plus din ce povestesti eu nu as avea prea mare incredere in doctorita...mai bine schimba medicul...asa eviti alte probleme in viitor.
Nr de ecografii nu e limitat, se spune doar ca cele intravaginale, mai ales cand sarcina e foarte mica(4-5 sapt) au risc de avort spontan...dar riscul e f mic
Michelle81: am intrebat-o pe doctorita mea cam cand ar trebui sa se termine greturile si a zis ca sapt 14-18...majoritatea gravidelor se simt bine dupa sapt 14, dar sunt si exceptii. Cand ma gandesc ca eu sunt de abia in sapt 10, off...a zis in schimb ca greturile sunt semn ca sarcina evolueaza bine.
roxie24rop, nu stiu cum e cu cerclajul, n-am trecut prin asta. Dar am auzit multe fete cu cerclaj care au dus sarcina la capat..Multa bafta!
9+
anca_ spune:
miereamara, acum ca am mai citit din urma cred ca m-am lamurit putin, sau poate m-am confuzat mai mult: eu cred ca dublu test din Romania = combined screen de aici. Se face la 11-13 sapt si consta in translucenta nucala (nuchal scan) si test pt sindrom Down si trisomia 18.
Acum in Romania s-a introdus si dry testul, care e dublu test + se testeaza fibroza chistica si hipoacuzie. Aici fibroza chistica (cystic fibrosis) e test separat, e optional si din cate mi-a zis doctorita in multe cazuri nu e acoperit de asigurare. Despre hipoacuzie nu stiu daca se fac aici. In schimb, la amnio se pot depista toate si atunci au valoare de diagnostic, nu sunt doar procente.
Cred ca confuzia apare din cauza ca aici combined screen-ul (dublu testul) se face folosind uscat (alea cinci picaturi), nu stiu cum o fi in Romania.
Acum asta e ce am conluzionat eu, dar cine stie...
9+
miereamara spune:
M-am zapacit si eu cu atatea denumiri. La mine testul de ieri s-a numit Early Screening, uite, chiar am brosura in fata. S-ar putea sa ai dreptate cu fibroza chistica, dar cred ca procedura in sine se numeste dry test pt ca e facut cu sange uscat?!!! Nu stiu, m-am confuzat de tot. La mine nici macar nu a fost acoperit de asigurare!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
anca_ spune:
aaa, mi-am amintit, legat de vitamine, doctorita mi-a zis ca trebuie sa continui cu ele pana dupa ce termin cu alaptarea...deci mai e multa vreme...pentru mine e ok, nu ma simt rau de la vitamine..le iau cu vreo 2-3 luni de dinainte de a fi insarcinata...asa mi-au fost prescrise.
9+
anca_ spune:
miereamara, probabil o sa vezi cand ai rezultatele daca a inclus si fibroza chistica sau nu...sau poti suna doctorita. Mie mi-a spus clar ca acest combined screening nu include fibroza chistica, si daca vreau trebuie sa fac testul separat...si cred ca am sa il fac, daca tot nu trebuie sa platesc.
Se pare ca fibroza chistica se transmite la copil doar daca ambii parinti sunt purtatori (au doar o gena, nu doua). O persoana purtatoare de fibroza chistica nu manifesta simptome. Sansele sunt totusi destul de mari pt europeni sa fie purtatori, 1/29, iar sansele ca ambii parinti sa aiba e ceva 1/800 sau cam asa.
Un copil cu fibroza chistica (2 gene, de la ambii parinti) ajunge maxim la 20-21 de ani, timp in care o multime de timp o petrec prin spitale, din cauze de insuficienta respiratorie, asa mi-a zis.
early screening = combined screening = dublu test = bi test, se mai zice combined pt ca e eco + test de sange
9+
roxie24rop spune:
Multumesc de raspuns! Sper sa fie bine si sa trec si peste cerclajul asta. Am citit ca nu ar fi cine stie ce complicat, dar ca, intr-adevar, trebuie repaos la pat si multa grija. Minunat!!
Sper numai sa nu trebuiasca sa stau in spital chiar o saptamana. Am citit ca de regula se monitorizeaza gravida timp de 24-48 de ore si daca nu sunt probleme, poate sa plece.
Succes, fetelor si numai bine!
Roxi
11+
jasmi spune:
Neatza fetele!
Vad ca nu a dat nimeni cafelutza cu mult lapte in dimineata asta, asa ca o dau eu: . Cine doreste altceva, se rezolva!
BillyBilly, multumesc de PM, intr-adevar eu cerusem parola, azi cand o sa am un pic de timp, o sa fac listuta promisa
Va doresc o zi usoara, racorosa si fara prea multe greturi!
Jasmi 6+
way to go