M-am hotarat.........adoptie(48)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Liliana, in sfarsit (ca-s prin Bulgaria) reusesc sa te felicit si eu pt fetita ta! Sa-ti fie sanatoasa, sa va iubiti si sa ajungi bunica fericita si implinita!! LA MULTI ANI, Laura!, ca acum stii sa citesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Hahahah, auzi la Rozi ce ureaza, sa fii bunica! Scuz-o Liliana, a batut-o soarele in cap rau.... Intai de toate sa ii vedem la scoala, la facultati...nu de pe acum cu bunicii...ca doar suntem atat de tinere... la 18 ani ai nostri.

PS: suntem impreuna la mare, una langa alta acum cand scriu.

Va pupam pe toti, sa aveti numai vesti bune, revenim cu poze saptamana viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Ei ce bine va merge si nu ziceti la nimeni nimc, ai?
Abia astept sa vad cu v-ati "destrabalat".

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalv spune:

Buna-dimineata fete dragi sa aveti o zi plina numai de bucurii;"comutarea termenului"- exemplific in faza in care suntem amandoua:in momentul in care avem hotararea,se face comunicarea la DPC si la parintii copiilor,trece termenul de recurs de 15 zile,intre timp se lucreaza la dosarele nostre pt a se introduce la tribunal pt incredintarea in vederea adoptiei pt 90 de zile,ni se da un termen care de multe ori este prin septembrie si noi il rugam cu lacrimi in ochi pe juristul DPC-ului sa faca cerere de comutare pt un termen mai repede.. de genul mijlocul lui august....pt ca inebunim de dorul copiilor si ii vrem acasa cat mai repede pt ca as.maternali de multe ori zic ca se ocupa de copii si cand colo....noi stim existenta copiilor inca din ianuarie dar de abia pe 05.06.08 si-a dat mama naturala consimtamantul pt adoptie....si acum asteptam sa treaca cat mai repede termenele legale pt a ne putea lua minunile acasa pt ca au foarte mare nevoie de grija si ocrotirea noastra

nusica <<viitoare mamica de bebici gemeni>>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Vad ca e o vara plina pentru multi...unii isi gasesc copiii mult cautati si asteptati (felicitari si sa va fie bine), altii se destrabaleaza prin Bulgaria... (vrem poze!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yubi spune:

Buna seara!Va citesc de ceva timp si m-au emotionat experientele voastre si am plans de fericire atunci cand am citit ca ati reusit sa aduceti puii vostrii acasa.Vreau sa va atasez povestea mea ,pe care am postat-o si la ,,Durerea unei pierderi de sarcina,, ,atunci cand o fata m-a intrebat daca , am pierdut sarcinile inainte sau dupa ce am nascut fetita (stia ca am deja un copil).Se spune ca in Romania adopta doar persoanele care nu pot concepe si cam asa este. Probabil eu fac parte din exceptii.Povestea noastra este mai deosebita.Eu si sotul avem aceeasi varsta si ne-am casatorit la 19 ani (iubire mare ).Intr-o zi am aflat ca mai multi prieteni mergeau in fiecare duminica la caminul de copii ,de unde luau fiecare cate un copil si il plimbau cateva ore prin parc.Am hotarat sa mergem si noi cu ei,pt. ca oricum mergeam prin parc si asa macar mai scoteam si noi la aer un copil (copiii mai mari ii scoteau in curtea caminului ,dar pe cei mici nu-i scoteau din lipsa de personal).Cand am ajuns acolo nu stiai pe care sa il alegi pt. ca erau foarte multi.Am intrat intr-o camera unde erau in jur de 10 copii ,majoritatea stateau pe jos si nu avea nici unul mai mult de 1 an.Trebuia sa aleg unul pe care sa-l spele si sa-l imbrace frumos si nu stiam pe care.In momentul acela unul care statea pe jos pe burtica s-a uitat la mine si mi-a zambit.Am zis sa mi-l dea pe acela ,iar ingrijitoarea mi-a zis ca este fetita si o cheama Mihaela.Am luat-o in acea duminica si inca vreo 4 duminici si am inceput sa ne atasam de ea.Am facut cerere sa o luam de vineri pana duminica si pana la urma nu am mai putut sa o ducem inapoi.Le-am spus ca vrem sa o adoptam ,dar ne-au spus ca ea nu are actele facute pt. adoptie.Intr-o zi cand ne-am dus sa prelungim cererea (pt. ca o luasem ca voluntari trebuia sa facem cerere in fiecare saptamana) ne-au spus ca este trecuta pe lista pt. adoptii internationale si am crezut ca mor .Am spus ca eu nu renunt la fata mea si ca stiu ca am prioritate la adoptie.I-am spus directoarei de la casa de copii ca o cunosc pe directoarea de la Protectia Copilului (nu o cunosteam ) si voi face scandal.Cand a auzit ca o cunosc pe directoare a sunat de fata cu noi la cine se ocupa de adoptiile internationale si i-a spus sa o scoata de pe lista pt. ca exista parinti romani care doresc sa o adopte. Ne-a spus sa ne grabim cu actele ca luni trebuiesc depuse (era vineri).Am alergat ca nebunii dupa toate actele necesare (nu sunt putine)si am reusit sa le depunem la timp.Am fost chemati la comisia de evaluare ,au venit acasa in vizita sa vada conditiile ,etc.Pt. ca nu aveam decat 21 de ani ,toata lumea a spus ca nu suntem sanatosi la cap si ca trebuie mai intai sa incercam sa avem copii nostrii.Precizez ca noi nu stiam daca putem ,sa nu ,sa facem copii pt. ca ne protejam tot timpul,vrand sa facem copii dupa 25 de ani.Vreau sa va spun ca in momentul in care am adoptat fetita ea avea 1 an.Doar eu aveam servici si nu o duceam foarte bine.Pt .ca sotul nu avea servici mai mult el s-a ocupat de cresterea ei si jumatate din salariul meu se ducea pe lucruri necesare fetitei ,dar nu am regretat niciodata alegerea facuta,iar D-zeu ne-a ajutat si acum avem amandoi servicii foarte bune ,avem casa noastra si nu ne lipseste nimic.Fetita noastra scumpa a implinit pe 28 martie -10 ani si suntem foarte mandri de ea.Cand aveam 25 de ani am zis ca e timpul sa-i facem o surioara si am ramas insarcinata din prima incercare ,apoi au urmat sarcinile de la 28 si cea de acum la 30 ani.Am trecut peste aceste pierderi destul de greu ,dar faptul ca o aveam pe fetita mea scumpa m-a ajutat foarte mult.Ne-am dorit amandoi o fetita si o avem . Daca D-zeu va dori sa-i dea un fratior sau o surioara e binevenit,daca nu, noi multumim lui D-zeu ca avem o familie implinita .Acum am si eu o problema - mi-as dori sa mai adopt o fetita ,dar imi este teama ca nu voi putea sa o iubesc la fel de mult ca pe fetita. Voi aveti mai multa experienta si as vrea sa stiu ce sanse am sa pot lua un copil pana in 6 luni ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Yubi,
Bine ai venit printre noi!
Desi esti veterana ca mama, esti nou venita pe acest forum. Impresionanta poveste si inteleapta alegere! DD le face cu un scop, iar noi nu putem decat sa ne minunam.
Asteptam poze.
Dorinta ta de a avea inca un copil cred ca ti se va indeplini intr-un fel sau altul. Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Scuze ca nu am mai intrat insa am fost plecata si nu am avut net pe unde m-am preumblat.
Yubi, eu nu cred ca nu vei mai putea iubi inca un copil. Dragostea izvoraste tot din dragoste, asa ca asteptam sa ne spui in curind cum arata surioara sau fratiorul...
Miha TI-AM SPUS EU???? Ma bucur ca nu e nimic grav si chiar nu imi fac probleme ca nu va fi un copil sanatos tun.
Anca acum am vazut si eu pozele. E o minune de copil. Eu cred ca nu vrei sa spui ca de fapt e nascuta de tine insa te da de gol asemanarea . Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa.

Eu, ca de obicei, inca nimic, insa astept ca poate cine stie....

Toti vor sa traiasca in virful muntelui...Dar toata fericirea si cresterea au loc in timpul urcusului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Yubi sa va traiasca fetita si sa va bucure sufletul in continuare.Copii sub 6 luni adoptabili nu sunt dar poti lua in plasament.

Misha ne luam de manuta si asteptam impreuna.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yubi spune:

quote:
Originally posted by asi
Yubi sa va traiasca fetita si sa va bucure sufletul in continuare.Copii sub 6 luni adoptabili nu sunt dar poti lua in plasament.
Poti sa iei in plasament fara sa fi asistent maternal?Noi lucram amandoi si nu putem fi asistenti maternali.

Mergi la inceput