M-am hotarat.........adoptie(48)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ma bucur mult, Anca, sa citesc asa vesti grozave!! Cred ca era imposibil sa nu se ataseze orice copil de tine Daca s-a impacat fetita si cu sotul tau, imi inchipui cat sunteti de fericiti. Va doresc tot binele din lume, si voua si tuturor celorlalte fete care sunt in curs cu adoptia!

Edit: la mine, la incuviintare, m-am gandit la ce intrebari ni s-ar putea pune; cu toate astea, vorbele judecatoarei ne-au luat pe nepregatite: "va rog sa-mi spuneti de ce credeti ca ar trebui sa incuviintez eu adoptia" Asa ca, Ancuta, lasa deschisa lista intrebarilor si du-te cu sufletul deschis, cu gandul doar la copilul tau, si vei gasi raspunsul in inima ta! Succes!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Anca vestile sunt minunate.N-am trecut printr-un plasament dar nu cred ca e nici un motiv sa nu se termine intr-o infatisare.

Rozi multumim ca esti alaturi de noi poate , cine stie, iti facem pofta si te hotarasti la un fartior/surioara pentru Victor.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

buna fete dragi!

vad ca a fost ceva activitate .
carmenul-bine ai venit printre noi si iti doresc sa iti gasesti puiul cat mai repede. La mine asa s-a intamplat...imediat, deci se poate si asa.
mutimac- mult curaj iti doresc si incearca sa vezi partea pozitiva a lucrurilor, ca de asteptat asteptam si pentru a reusi sa ramanem insarcinate, apoi cele 9 luni...facea cineva aici o paralela intre procedura de adoptie si sarcina, si eu cand am depus dosarul m-am simtit ca si cum vazusem ||.

Anca- ma bucur tare mult ca formati o familie fericita. Doamne ajuta la tribunal.

despre mine numai de bine - sunt super prinsa, ca saptamana asta a trebit musai sa prestez la munca, asa ca Matei a cam stat cu mama, dar de luni reintru in concediu iar pe 13 august plec cu Matei la mare, asa in doi. Va fi si Laura prin zona dar ea separat cu trupa ei de dans ca participa la un festival la Costinesti -am un star si un boier (alias Matei) acasa, sotul e cantitate neglijabila.

dar sunt si super stresata ca vineri ne ducem la comisie la primarie in vederea pregatirii dosarului de a deveni adoptabil (eu acum il am de 2 luni in plasament simplu).
Diciu - pe tine te am ca exemplu, ce se intampla acolo? Stiu ca vine si naturala, si mi-o frica sa mor. Sau cine a mai avut plasament si e prin zona (Sabineta?)....incurajati-ma.

O zi excelenta,
Mihaela

Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997)
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenul spune:

miha74 multumesc mult pt ce ai spus si o iau ca pe o incurajare.Insa tu inteleg ca ai gasit puiul dorit dar inca mai ai un ghimpe in inima sa nu il ia cineva.Asa este sau nu am inteles eu bine?nu te teme si ai incredere in D-zeu !!!!!!!
Eu iti tin pumnii sa fie totul bine .Nu stiu povestea ta dar poate e vina mea ca nu am citit tot din urma, tot ce ma preocupa acum este sa reusesc sa duc dosarul zilele astea.
Nu pot sa va spun cat alerg de o saptamana dupa toate actele si cred ca trebuie sa stie fetele care o sa mai faca demersurile pt adoptie ca si costurile sunt f mari.
Actele notariale, adeverinte medicale , analize totul se plateste. Eu nu fac rabat la bani dar e bine sa stie si fetele si sa ia in calcul si aspectul asta.in plus , caracterizarile de la birou si adeverintele de la serviciu in care treb sa scrie clar ca sunt necesare pt DGAS te expun la tot felul de comentarii.
La mine dupa ce au aflat ce am de gand , colegii au inceput fiecare sa isi dea cu presupusul.Nu mai zic ca un coleg a zis si o perla cum ca numai tigani ar fi de infiat.L-am lasat in pace saracul....
Adevarul este stiut numai de cele ca noi.Nimeni nu poate fi pus in locul nostru ca sa simta ca noi, sa isi doreasca ce ne dorim noi si sa fie in stare sa daruiasca dragoste in mod neconditionat.
Va mai astept si pe voi pe site.
Va pup pe toate !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenul spune:

quote:
citat din mesajul lui mitumac

Buna fetele....va spun sincer....mi-e frica sa ma apuc de dosar....am tot citit...ca nu sunt copii, e tare greu procesul de adoptie....imi e frica ca ne vom atasa de un copilas....si dupa se poate sa ramai cu doar cu suferinta...noi stam cu parintii in sectorul 4...si cred ca primul pas va fi sa mergem la Directia pt protectia copilului sector 4 sa pregatim dosarul....dar tare indecisa mai sunt....

http://new.photos.yahoo.com/mitumac/albums/

Multimac draga te rog sa ma asculti putin si sa iti asculti ratiunea si inima.Nu te apuca de dosar daca nu simti ca a venit momentul.Asta nu e un drum din care sa dai inapoi sau sa te gandesti e bine sau rau.
parerea mea e ca trebuie sa faci acest dosar cand o sa vina momentul iar tu sigur o sa simti asta.Daca nu simti inseamna ca poate nu este momentul potrivit.
Oricare ar fi decizia ta cred ca eu si fetele de aici o sa te sprijinim in orice decizie o sa iei.Cred ca asta e scopul nostru sa ne sfatuim si sa vedem ce e mai bine pt fiecare dintre noi, ca daca nu ar fi asa nu ar mai avea rost forumul asta.
Te pup mult multimac si sa mai ne spui ce faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia72 spune:

Draga Carmenul,

Tot citesc la tine cum te indoiesti daca sa faci dosarul sau nu, cum ca pe toate actele trebuie sa scrie DGASPC,cum colegii tai iti spun rautati ca nu exista decat romi. Eu una te sfatuiesc sa nu ti cont de toate rautatile si daca inima ta si a sotului simte alceva, urmati-va instinctul. Pe mine m-au interesat ce spun colegii, prietenii, sa vad daca ma sustin sau nu , si am ajuns ca sunt foarte multi cei care sunstin adoptia. Sunt foarte surprinsi de legea care te ingradese in adoptia un copilas care este aruncat pe unde te miri. Eu una nu disper ca nu sunt , sa stii ca sunt, dar numai ca nu sunt adoptabili. Unele dintre noi am ales calea cea mai grea, dar cu speranta in suflet si ca DD o sa ne trimita spre noi copilasii la care gandim.Iti dau un ex. cei de la DPC ne-au pus sa scriem o scrisoare mamei naturale

Scrisoare catre mama naturala

Draga mamica,

Mai intai iti multumesc pentru ca mi-ai dat asa un dar : un copil frumos si istet, cum rar intalnesti. Desi eu m-am chinuit mult sa raman insarcinata, dar n-am reusit, Dumnezeu a gasit modalitatea sa-mi trimita copilasul pe care il doream, si asta numai cu ajutorul tau.

Oricat am indurat si oricat am luptat, nimic nu se compara cu momentul in care ingerasul iti intra in viata ta si o umple de lumina si dragoste. Stiu ca poate iti este greu sa il dai unei alte mame si sa nu te trezesti in fiecare dimineata cu surasul , cu plansul copilasului tau, sa iti dea lacrimile atunci cand el se uita uita in ochii tai, iar el sa iti zambeasca complice, sa il privesti minute in sir cum doarme si sa ii multumesti lui Dumnezeu pentru o asa minune de copil.

Apoi, vreau sa-ti spun ca, desi eu nu sunt mama biologica a minunii, simt ca l-am nascut eu.
Iti promit ca voi avea grija de copil, ca il voi iubi si il voi ocroti, il voi forma ca om ca el sa simta ca este un dar cum putini oameni primesc.

Cand o sa fie mare o sa-i spun povestea lui: cum l-am cautat mult, cum Dumnezeu mi l-a trimis, dar intr-o alta burtica de mamica si cum mamica aceea, dandu-si seama ca eu il astept, mi l-a adus mie, ca sa fim cu totii fericiti.

Iti doresc numai bine si sa dea Dumnezeu sa primesti intr-o zi si tu copilul tau."

Cred ca aceste cuvinte sa iti suna ceva.
Claudia

Mergi la inceput

Si iti mai spun ceva " ADOPTIA ESTE UN ACT DIVIN ""

Mergi la inceput

Claudia72, scrisorica aia dulceaga m-a dat pe spate!! Nu zic ca nu trebuie sa-i fim recunoscatoare biologicei, unele chiar merita (ca nu l-au omorat, ca nu l-au aruncat la gunoi, ca si-au dat acordul), dar sa-i enumar bucuriile pe care le pierde e ca si cand i-as spune: "ia-ti copilul inapoi, scumpa mea!".
Sau, daca a fost obligata sa renunte la copil (nu comentez aici), hai sa-i mai rasucesc si eu cutitul in rana, poate nu sufera destul.

Zici ca DPC-ul v-a pus sa scrieti asta?? E textul lor sau al vostru?

Asta clar face parte din incercarile statului de a reintegra copilul in familia naturala, incredibil este ca o face prin intermediul unor potentiali parinti ADOPTIVI!!

Ori am inteles eu gresit, ori ma declar depasita!!

Mergi la inceput

Asi, draga mea, "pofta" de fratior/surioara pt Victor am, ma gandesc mai ales la el, sa nu fie singur cand va fi adult (nu ma gandesc la fratii pe care ii are si pe care poate o sa-i caute). Am insa fo' 3 "contra": nu stiu cum as rezista stresului unui plasament (ca altfel vad ca nu prea se mai poate), ca am implinit deja 4 decenii de viata si ca, poate, ar fi mai corect ca vreuna din fetele care cauta bebici sa aiba si ea un copilas, decat sa am eu doi . Stiu, e posibil sa fie un fel de scuza pt a evita inceputul demersurilor

Ah, si daca tot m-am apucat sa scriu, va dau si linkul catre www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?UV=799279565027_64545857613&collid=54229160213.43928139513.1217441350321&page=1 br / " target="_blank">pozele din iunie de la mare

Si, neaparat, o poza cu www.kodakgallery.com/PhotoView.jsp?UV=799279565027_64545857613&collid=54229160213.39137272513.1217441350321&photoid=64332372513&folderid=0&view=1&page=1&sort_order=&albumsperpage=&navfolderid=2008" target="_blank">
"cocoshelul" de la serbarea de la gradinita!

Va pup pe toate, va doresc muuuulta rabdare si putere si ambitie, pentru ca MERITA!!!

Mergi la inceput

Draga Rozi ,

Cei de la DPC ne-au pus sa facem scrisorile astea si nu numai astea sunt mai multe, am fost ajutata si de cineva de pe forum, pe aceasta cale ii multumesc.Sa stii ca le-am dat pe spate si pe cele de la DPC , au inceput sa planga.
Stiu ca este dureros dar din moment ce ele il arunca pe unde apuca, e mai bine sa le spui adevarul in fata. BB oricum o sa ii spui cand va fi mare.
Claudia

Mergi la inceput