M-am hotarat.........adoptie(48)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia72 spune:

Nasol !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Carmenul vorbeam despre copii in plasament nu despre cei adoptabili.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitumac spune:

Buna fetele....va spun sincer....mi-e frica sa ma apuc de dosar....am tot citit...ca nu sunt copii, e tare greu procesul de adoptie....imi e frica ca ne vom atasa de un copilas....si dupa se poate sa ramai cu doar cu suferinta...noi stam cu parintii in sectorul 4...si cred ca primul pas va fi sa mergem la Directia pt protectia copilului sector 4 sa pregatim dosarul....dar tare indecisa mai sunt....

http://new.photos.yahoo.com/mitumac/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

quote:
citat din mesajul lui mitumac

Buna fetele....va spun sincer....mi-e frica sa ma apuc de dosar....am tot citit...ca nu sunt copii, e tare greu procesul de adoptie....imi e frica ca ne vom atasa de un copilas....si dupa se poate sa ramai cu doar cu suferinta...noi stam cu parintii in sectorul 4...si cred ca primul pas va fi sa mergem la Directia pt protectia copilului sector 4 sa pregatim dosarul....dar tare indecisa mai sunt....

...probabil ca nu-ti doresti suficient de mult un copil. Mai bine mai stai, mai asteapta, pana vezi exact ce simti si ce vrei. Cand o sa vrei cu adevarat sa faci acest pas, nimic nu-ti va sta in cale. Bafta multa!

Si n-am inteles: cum adica "imi e frica ca ne vom atasa de un copilas....si dupa se poate sa ramai cu doar cu suferinta"? La ce te referi? Ca pleaca atunci cand va creste, sau cum?

Tzuni mic si drag si scump si pisicos si cu...blog

Mergi la inceput

Diciu, am uitat sa-ti spun: sunt MINUNATE pozele de la mare! Iar micutza e bucatica rupta din tine - iti seamana foarte tare! Ma bucur ca v-ati distrat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitumac spune:

quote:
citat din mesajul lui Tzuni

quote:
citat din mesajul lui mitumac

...probabil ca nu-ti doresti suficient de mult un copil. Mai bine mai stai, mai asteapta, pana vezi exact ce simti si ce vrei. Cand o sa vrei cu adevarat sa faci acest pas, nimic nu-ti va sta in cale. Bafta multa!

Si n-am inteles: cum adica "imi e frica ca ne vom atasa de un copilas....si dupa se poate sa ramai cu doar cu suferinta"? La ce te referi? Ca pleaca atunci cand va creste, sau cum?

Nu m-ai inteles....nu sunt dusa cu pluta sa imi imaginez ca un copil trebuie sa stea toata viata langa parinti...ma refeream la faptul ca daca vin parintii naturali si efectiv il iau de langa tine....dupa ce il obisnuiesti cu un stil de viata normal,ce faci??? nu ramai cu suferinta? Si te pot asigura ca ne dorim tare mult un copil....doar ca suntem foarte constienti... ce presupune acest proces...poate ai auzit de cazuri cand familii care aveau atestatul ca pot infiia asteptau de vreo 14-16 luni, si fara nici un rezultat.
Eu privesc acest forum ca o chestie constructiva....nu sa ne judecam unii pe altii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrada77 spune:

Dar cine crezi ca ti-l ia?Dupa ce copilul a fost declarat AL VOSTRU de tribunal,nu ti-l mai ia nimeni.Pot sa sa razgandeasca parintii,degeaba.Sa-l ia de langa voi pe strada?Asta e un pic deplasat.Oricum,noi speram cu totii ca parintii biologici nu vor stii adresa si datele noastre.Asa ca stai fara grija.
De asteptat,e adevarat se asteapta mult.Depinde de noroc.Sant familii care au gasit imediat,si familii care asteapta de doi-trei ani.
Chestia e ca nu trebuie sa te lasi intimidata ne nimic.Altfel..nu rezisti, mult stress,multe obstacole.Ai nevoie de vointa de fier.Eu inca mai rezist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Mitumac daca adopti un copil nu vine nimeni sa ti-l ia de acasa dupa ce il obisnuiesti tu un anumit stil de viata.Iar referitor la asteptare nu cred ca e o problema sa astepti chiar si 2 ani pentru ati implini visul de a fi mama.Procesul de adoptie nu e greu deloc ci asteptarea e grea insa ,asa cum imi spunea azi o foarte draga prietena ,nerabdarea si prejudecatile nu au loc cand adopti.Trebuie sa ai in primul rand inima deschisa sa poti primi puiul de om in noua lui familie.

Tzuni

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

asi + (te-am batut! )

mitumac, ti-m trimis un pm in care iti explicam cam ce ti-au spus fetele mai sus. Sper sa te ajute sa intelegi ce si cum e cu adoptia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Buna ziua la toata lumea.

Nu am avut timp sa citesc din urma, dar promit s-o fac.
Noi ne-am intors din vacanta de la mare unde a fost frumos: veselie, balaceala si cel mai important - ne-am "sudat" relatia. Nu-mi mai spune deloc pe nume, ci doar "mami", iar pe taica-sau il pupa toata ziua, ceea ce ma face sa-mi cante inima de bucurie.

Pe 5 august avem prima termenul la tribunal pentru plasament. Imi spuneti si mie cam cum se desfasoara lucrurile, daca ne intreaba ceva, daca se termina, de regula, totul la primul termen?

si celor care urmeaza sa plece in vacanta, timp frumos si distractie placuta!

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput