M-am hotarat.........adoptie(48)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catty spune:

ANDRADA, cred ca la intrebarea ta legata de adoptia unui copil rrom iti pot raspunde eu fara nici o retinere. Pitica noastra este pe jumatate rroma, Sincera sa fiu cand am aflat asta am acceptat sa mergem sa o vedem mai mult de rusine si curiozitate. In poze parea tare inchisa la culoare. Insa in momentul in care am intrat pe usa si am vazut-o cum ne privea cu ochii ei mari si cat era de curioasa, si mai ales cum s-a cuibarit la noi in brate prima data, toate ideile mele preconcepute au disparut. Da cresc un copil de jumatate de etnie si nu imi pasa. Familiile noastre stiu asta si nu s-au bagat. Bine au facut pt ca altfel nu mai aveau viata cu noi. Toti au uitat de originea ei si sincera sa fiu si eu am uitat de mult ca nu am nascut-o eu.
Si uita-te te rog la fetita mea in ultimele poze de la mare. Nici ta-su nu e deschis la culoare si nu e de etnie rroma. Daca ati vedea-o in realitate langa el ati jura ca este copilul lui biologic. Fara nici o falsa modestie.
Un copil ramane un copil indiferent de originea lui. Daca vrei cu adevarat sa fii parinte si pleci cu inima deschisa pe drumul asta parerile celor din jur nu conteaza. Ceea ce este cu adevarat important este ceea ce va doriti voi cu adevarat.
Pupici tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrada77 spune:

Catty,eu am vazut pozele cu fetita ta,e SUPERBA,cu ochii ei mari si frumosi
Si tatal meu era brunet cu mustata neagra si toti credeau ca e rrom,mama bruneta cu parul lung,fratele meu seamana cu ei..numai eu am iesit blonda
Nu conteaza deloc culoare pielii,(eu mi-asi dori o fetita din Etiopia)ci doar retinerile pe care le avem noi...probabil datorate experientelor neplacute din viata noastra(cred ca toti avem vreo experinta sau alta de gen).
Ma rog,poate reusim cu totii sa trecem peste..intr-o zi.
Va pupacesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Catty intr-adevar fetita ta e e superba.

Andrada intr-adevar nu conteaza culoarea pielii.Tu ai trimis cereri cu atestatul si in alte judete?

Eu astept niste raspunsuri azi.Sper sa fie de bine.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Am trimis niste mail-uri acum un an,si mi-au raspuns ca cei de la ORA se ocupa de asta.Adica au dosarele noastre si le trimit ei prin tara.
Si am primit un raspuns din Buc(o fetita cu retard)si un raspuns di Tragu Mures(alta fetita cu probleme psihice)Va dati seama ca m-am infuriat.Eu am Scris in cerere "COPIL SANATOS".Acum sant sigura ca majoritatea copiilor sufera de ceva.Sper sa am noroc si sa gasesc un copil sanatos.
Cum ai trims tu cerere cu atestat?Te-au sfatuit cei de la DPC?

Mergi la inceput

Andrada nu m-au sfatuit dar la Cluj sun atestate in acest moment 28 de familii si in evaluare alte 10 ,ca sa nu mai zic ca sunt si atestate si de anul trecut.Iti dai seama ce sanse am.Asa ca am dat telefoane si in alte judete.Ti-am trimis mail.

Mergi la inceput

Ti-am trims un PM cu noul mail.
Asa patesc si eu in Constanta,foarte multe familii sant...multi din anul 2006,apoi noi astia din 2007...reatestati.UFFF

Mergi la inceput

Am trimis pe mailul nou.Ai primit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia72 spune:

Buna seara fetelor, ce mai faceti? Misha,Daria - ati gasit vre-un bb sau un copilas?Miha ce iti face bb?
Asi ce se mai aude cu asociatia, cand credeti ca se pot face inscrierile? Cand veniti in Bucuresti?
Acum vreau si eu eu cateva detalii daca se poate, Ce acte se cer la PU? In cat timp de la accept poti sa iei copilul acasa? Il pot lua in 2-3 saptamani de la depunerea cererii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Buna fetelor! Eu sunt tot in asteptare. Care devine treptat resemnare. Nu ma astept la nimic nou, cel putin nu pana in septembrie, cand o sa treaca perioada de concedii. Cand am intrebat luna trecuta la DPC care este situatia, mi-au spus ca mai sunt 10 familii in asteptare inaintea noastra. (Trista formulare, ca si cand am sta la rand la un produs...)
Intre timp citesc mult despre adoptii si psihologia copilului, desi cred ca voi renunta la asta pt o vreme, deoarece ma sperie cand imi dau seama cate probleme apar la copiii adoptati sau pot sa apara:(. Daca a trecut cineva prin faza asta taaare mi-ar prinde bine o incurajare!

Catty, eu am vazut pozele de la mare, e fantastic cat de mult va seamana micuta. Si se vede cu ochiul liber ca sunteti foarte fericiti toti trei

Legat de intrebarea Andradei, eu m-am obisnuit cu ideea aceasta, nu cred ca sunt in sistem decat copii rromi, asa ni s-a dat de inteles la DPC, ca sunt copii "de alte etnii". La inceput mi-a fost f greu sa accept, nu stiu de ce, nu am prejudecati de acestea, dar e ciudat cum reactioneaza mintea noastra pusa in fata unor cazuri concrete.

Numai bine si sa va gasiti puiutii cat mai repede!

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Claudia a iesit codul fiscal si avem si cont la asociatie dar e perioada de concedii si la noi si n-am reusit sa ne intalnim sa punem la punct modalitatea de inscriere.Succes la plasamnet si sa aduci pe bebe cat mai repede acasa.

Irene te inteleg foarte bine cu asteptarea.Pe mine atat m-a purtat cu vorba asistenta mea asociala si mi-am facut atatea sperante de fiecare data de eram in pragul disperarii.Asa ca am luat harta cu DPC-urile de pe site-ul ora si m-am apucat sa dau telefoane prin tara.Am aflat ca sunt judete care nu au decat cateva familii atestate care vor copil de 4-5 luni si au disponibili copii mai maricei pana in 2 ani.Am primit niste poze pe mail acum ramane sa ma duc sa ii vad pe viu.
Referitor la psihologia copilului adoptat pot aparea probleme la copii cu varsta mai mare , peste 5 ani si la copii care au dus o viata grea.Din cauza sistemului de asistenta maternala s-au mai redus problemele.Deci te incurajez si ma incurajez si pe mine.

Mergi la inceput