M-am hotarat.........adoptie(48)
Raspunsuri - Pagina 13
asi spune:
Am primit niste raspunsuri din alt judet si se pare ca in august ma duc sa vad un baietel de 1 an si cateva luni.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
IreneCAM spune:
Tocmai ce ma vaitam ieri ca nu am noutati...m-au sunat azi de la DPC, daca vrem sa mergem sa vedem un baietel, de 1 an si 5 luni. Singurul detaliu pe care mi l-au dat, in afara de varsta, e ca din fisa de externare din spital reise ca mama biologica era oligofrena. Am timp de gandire cateva zile daca merg sau nu sa-l vad.
Nu stiu ce sa mai zic, sunt surprinsa si confuza. Eram pregatita sa fie rrom, sa fie maricel, dar nu la asemenea antecedente. Viata nu ne pune niciodata in fata unor decizii usoare:((((...Ma tot gandesc ca o sa fie un calvar, ca voi incepe sa-i fac investigatii si sa suspectez orice lucru in neregula ca fiind o consecinta a mostenirii genetice. De fapt, nici nu mi-e prea clar ce inseamna oligofren, cred ca in seara asta o sa butonez de zor sa ma luminez.
Asta-i tot , sper sa iau decizia buna, oricare va fi ea...
"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb
andrada77 spune:
Irenne,sfatul meu:bolile psihice se transmit.Fi foarte atenta.La un bebe asa mic nu-ti dai seama de intelect.Dar daca mama era retardata,sigur si copilul va fi.
Eu am vazut o fetita a carei mama era oligofrena,si la 3 anisori,nu vorbea deloc,scotea niste sunete,nu se uita intr-un punct fix,nu era atenta cand o strigai,era foarte tulburata.Si fusese crescuta de maternala de la o luna.
Ai grija.
asi spune:
Irene e greu de luat o decizie dar pana nu vezi copilul nu poti sa te pronunti.Sa stii ca un diagnostic corect se pune la copil dupa 1 an jumate.Trebui sa vezi in ce context s-a pus diagnosticul la mama.Sunt medici care zic ca e oligofrena dar de fapt sa fie doar lipsa de educatie si socializare.Citeste cu atentie dosarul copilului si evaluarea psihica a mamei , vezi copilul si apoi ia o decizie.Asa doar din povesti nu poti sa iei o decizie obiectiva.
Curaj si multa bafta!
IreneCAM spune:
Asi, Andrada, multumesc pt raspunsuri si incurajari. Nu exista o evaluare psihologica a mamei, doar mentiunea de pe fisa de externare si constatarile facute de asistentii sociali care au lucrat cu ea. In cazul copilului, se pare ca e dezvoltat normal pt varsta lui, insa nu exista un diagnostic pus de dr. Ma gandesc si poate o sa mergem sa-l vedem saptamana viitoare. Problema e ca mie imi plac toti copiii mici si cred ca asa se va intampla si acum...dar o sa ma macine afectiunea mamei lui, asta e cert:(!
"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb
asi spune:
Irene daca nu exista un certificat medical care sa confirme boala poate ca ea nici nu exista.Sunt femei care vor cu tot dinadinsul sa renunte la copii si atunci mimeaza sau spun ca au tot felul de boli ca sa poata justifica abandonul.
Trebuie sa ai credinta in Dumnezeu ca te va ajuta si indruma.
aissa spune:
Buna seara fetelor!
Si noi suntem bolnave, de marti face asta mica o febra de toata groaza, foarte greu cedeaza desi de marti seara e pe antibiotic, antitermic la 4 ore, sustinut de supozitor... Abia azi da semne sa o ia spre bine,a avut vreo 3 tentative de incalzire dar imediat la antitermic au cedat. Daca trec noaptea asta...ma declar spre revenire. A avut episoade de febra aseara cel putin in care in fund fiind inchidea ochii si nu rectiona cand o strigam, la 12 noaptea o zgaltaiam sa deschida ochii, a fost cumplit. E ceva viroza, saptamana trecuta a fost nepotul meu asa, saptamana asta Ale iar de ieri si mama e bolnava, ieri au gasit-o zacand prin baie pe jos, acum cica arde ca focul... Feriti-va desi nu vad cum... Noi nu suntem in colectivitate de 5-6 saptamani si tot am luat-o.
Catty si Ale a avut herpangina, nu vad legatura cu antibioticul (decat ca a intalnit organismul deja slabit). E cumplita si stiu cum e si nenorocita aia. Ii daduse si sangele la aftele alea lui Ale, nici pufuleti nu putea manca. Aciclovyr o saptamana i-am dat. Sanatate multa.
Irenecam - primul copil pe care l-am vazut si pe care aproape il luam acasa, avea astfel de antecedente. Il vizitasem, era tare frumusel, timid. Cand am vrut sa depunem cerere pt el ne-a avertizat asistenta care ii stia dosarul ca mama avea pb psihice, la modul ca avea un certificat de handicap mintal in baza caruia primea si ceva venituri, nu stiu exact, pensie ceva. Nu am avut curaj sa riscam, desi copilul, de cca 1,5 ani, mergea, vorbea putin, parea ok. Asta e, unii au curaj sa isi asume anumite responsabilitati, noi insa nu am putut.
sabineta spune:
Aissa si eu am avut febra numai peste 39 (si atat) acum 2 saptamani... pana la urma am ajuns la urgenta si pt ca ma banuiau de meningita, mi-au facut o radiografie la plamani. Surpriza: aveam 2 pete de toata frumusetea de la un virus care se cuibarise de ceva timp acolo. O saptamana m-au durut plamanii (stranie durere) si abia puteam respira... a fost groaznic.
Ideea e ca daca nu mi-ar fi facut radiografia, ma trimiteau linistiti acasa zicandu-mi ca am facut insolatie.
Din fericire am reusit sa pastrez boala asta imputita numai pt mine, ca tare frica mi-a fost sa nu-i dau lui rares...
pup toti bolnaviorii si sa va faceti repede bine
aissa spune:
Eu vreau sa merg sa ii fac un exudat pt ca anul asta efectiv nu are 2 luni si trage o febra. De cand a inceput gradinita, de la sfarsitul lui ianuarie asa a fost. Vreau sa ma lamuresc daca are ceva in gat, recurent (pt ca de cele mai multe ori a fost ca acum, febra fara altceva, curs nas sau tuse) sau e doar slabit sistemul imunitar si e caz sa intervin cu vitamine. Pacatul nostru este ca Ale, pt ca refuza sa manance, a inceput sa aiba un regim nesanatos, lipsit de fructe si legume. Si incep sa ma condamn pt asta, din dorinta de a manca ceva, i-am dat orice a vrut si se poate ca prin asta sa ii fi slabit organismul.
Oricum la noi acum e mama bolnava, tot cu febra mare, deci a 3-a din familie in 2 saptamani e pusa la pamant. E un virus foarte puternic, credeam ca daca vine caldura scapam de viroze.
Ale are deja peste 48 de ore fara febra asa ca zic ca am scapat si de data asta....
misha71 spune:
Claudia ce mai faci? Gata cu examenele? Eu, ca de obicei...stau si cuget..sau doar stau, ca tot banii aia ii dau.
Sint tot cu casa goala, insa astept....
Toti vor sa traiasca in virful muntelui...Dar toata fericirea si cresterea au loc in timpul urcusului.