M-am hotarat.........adoptie(48)
Raspunsuri - Pagina 11
zafira spune:
quote:
citat din mesajul lui misha71
Buna fetelor
Ma gindesc cu groaza ca mai am mai putin de 3 luni si expira atestatul, iar noi nu ne-am gasit puiul inca.
Iar acte, iar dosar... Or fi la fel de multe hirtii ca si prima data, sau de data asta e mai simplu?
Deja incep sa-mi fac probleme. Ma gindesc sa nu imi mai prelungesc atestatul, asa poate pot lua in plasament un bb din spital, ca asa, cu atestat, nu pot. Nu prea inteleg asta cum vine: esti atestat (deci cautat si puricat peste tot) nu ai voie sa iei in plasament, nu ai atestat (deci poti fi mai rau ca parintii care isi abandoneaza copiii) si iti dau copilul cu ochii inchisi.
Romania, tara tuturor posibilitatilor.....
Toti vor sa traiasca in virful muntelui...Dar toata fericirea si cresterea au loc in timpul urcusului.
Buna Misha,
Sa inteleg ca pot lua un bb din spital (care a fost abandonat) fara sa am acest atestat?
Te rog sa-mi raspunzi ptr ca eu chiar vroiam sa-mi depun dosarul ptr atestare.
Am pierdut o sarcina la 9 sapt obtinuta prin fiv si ma gandesc cu groaza ca si la urmatoare pot pati acelasi lucru, de aceea ne gandim f serios la adoptie.
Multumesc mult.
asi spune:
Zafira poti cere plasamnet si fara atestat dar dac vrei sa adopti copilul tot trebuie sa-l faci.
Diciu cum nu e mare?Are 8 luni jumate si vrea sa mearga deci e mare.E o dulce puiuta voastra.
Misha cum sa nu poti lua copil in plasament daca ai atestat.Nu cred ca iti va refuza plasamnetul daca gasesti un puiut.Ei nu iti recomanda plasamentul dar nu ca nu ai voie daca esti atestata.
Am si eu ceva raspunsuri pozitive.Partea proasta e ca e perioada de concedii.Sper prin august sa rezolvam ceva.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
andrada77 spune:
La noi in Constanta DPC-ul nu da plasament decat la asistentii maternali.La cei cu atestat NU-fara discutie.
Si char daca l-ai luat in plasement,nu se stie daca se rezolva cu adoptia.Te atasezi de copil,si pot sa ti-l ia oricand.
Cred ca la noi e cea mai neplacuta situatie fata de alte judete.Mai sant 5 familii din 2006 care asteapta.Ele au prioritate.Toti vor bebici,si cum un bebe apare foarte rar...Cred ca mai am cativa ani buni de asteptat.
Cumpar hainute in prostie,e singurul lucru care ma face sa ma simt bine.Am un dulap intreg acasa,ma uit la ele,le mai asez...
asi spune:
Andrada cu asteptarea asa e peste tot.Familiile "vechi" au prioritate dar mai sunt si copii de 1 an si peste iar daca ei refuza si vor numai bebe atunci potrivesc din celelalte familii.
misha71 spune:
Asa e si in Calarasi. Indiferent de plasament-simplu sau de urgenta- nu iti dau un copil daca esti atestat. Din cite am inteles, nici in Bucuresti nu iti dau, insa nu in toate sectoarele. Fiecare interpreteaza legea dupa cum ii suna mai bine, sau dupa cine-stie-ce interese.
Andrada si eu dadusem in "patima" asta de a lua hainute in prostie, dupa care am zis ca o iau pe cimpii si le-am dat. Ma gindeam ca poate de asta nu vine, ca nu e bine ce fac (stii cum sint superstitiile alea cu luatul inainte a lucrurilor pt copil).
Zafira, asa cum spunea si asi poti lua (bineinteles daca DPC-ul de la tine accepta asta, insa, nu numai ca-ti trebuie atestat dupa aceea, dar te poti trezi ca vin parintii naturali si iti pot lua oricind copilul. Ca sa faci "adoptabil" un copil e foarte greu, pt ca e legea care te suceste de nu mai stii nici cum te cheama, si uiti si unde vrei sa ajungi pina la urma.
Toti vor sa traiasca in virful muntelui...Dar toata fericirea si cresterea au loc in timpul urcusului.
andrada77 spune:
quote:
citat din mesajul lui misha71
Andrada si eu dadusem in "patima" asta de a lua hainute in prostie, dupa care am zis ca o iau pe cimpii si le-am dat. Ma gindeam ca poate de asta nu vine, ca nu e bine ce fac (stii cum sint superstitiile alea cu luatul inainte a lucrurilor pt copil).
[b]
Eu nu gandesc asa deloc.Dimpotriva....Credinta se bazeaza pe fapte.Trebuie sa te pregatesti pentru un lucru daca vrei sa intre in viata ta.Daca pui raul inainte,sa te astepti sa-l primesti.
Asa ca fetelor,pregatiti-va!
ps:si eu mai disper cateodata,dar imi revin repede.Citesc carti despre gandirea pozitiva.
catty spune:
Dragele mele, imi pare tare rau sa vad ca dureaza asa de mult sa va gasiti ingerasii, dar nu disperati. DD stie ce face si cand va asteptati mai putin se va intampla minunea.
Noi suntem bolnavioare rau de tot. Se pare ca de la ultimul antibiotic luat a facut herpangina o boala tare urata (un fel de herpes in gat) care trece greu de tot. A avut febra, nici acum nu mananca si ne chinuim din 4 in 4 ore sa luam diverse medicamente. Treaba cea mai urata este ca sunt obligata sa o bau in gat de 3 ori pe zi cu o solutie si plange mititica si o doare. Si chinul asta mai dureaza inca minim 1 saptamana Sper insa sa se faca bine curand si sa nu recidiveze boala. Dupa ce termin cu tratamentul trebuie sa ii facem un exudat si o antibiograma sa vedem cum sta treaba. Eu insa sunt f increzatoare ca ne revenim si o sa fim iarasi ca inainte.
Pupici tuturor si succes
asi spune:
Sanatate multa va dorim si cu siguranta in curand o sa fie ca inainte!Poate chiar mai bine
Chiar ca uneori e asa de grea asteptarea
andrada77 spune:
Catty,sper sa se faca bine bubulina ta,si se ne dai in curand vesti bune.
Fetelor,mi-am facut un blog in care scriu despre adoptie,si mi-am facut multi prieteni din USA care au adoptat copilasi din China si Guatemala.
Imi place felul lor de a gandi,aproape toti copilasii sant un pic creoli,seamana foarte mult cu rromii nostrii.Chiar si la trasaturi.E amuzant sa-i vezi pe toti cu copii lor blonzi,si cu unul mic si brunet,tare dragutzi astia mici de altfel..
Fetita mai marisoara pe care eram aproape s-o adopt era rroma,dar imi aduc aminte ca nu mi-a pasat deloc.
Abia dupa mult timp cand am reflectat mai mult,mi-am dat seama..waw...chiar era sa adopt un copil rrom.
Voi ce credeti?Ati adopta un copil rrom?Macar l-ati vedea,de curiozitate?
Daca se mai iveste situatia asta pe viitor,eu nu stiu ce sa fac.Stiu doar ca atunci nu a contat deloc.(si recunosc,nu sant o fana a rromilor,fara sa ranesc pe nimeni)
asi spune:
Buna intrebare andrada!
Cu siguranta m-as duce sa-l vad pe copil insa cred ca asa avea retineri dar depinde foarte mult de ce as simti in acel moment.