Gravidute si mamici de Constanta (26)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Buna,
Raportam cu mandrie 8 lunisoare implinite sambata!
Matei este din ce in ce mai infloritor: 10 kg, 77 cm si mare chef de miscare. acum mergem rapid spre orice coltosor de camera de-a busilea, pasim cu incredere in sandalute de mers si atentam zgomotos la telecomanda lui tati, telefonul lui mami, aparatul foto, dvd-urile etc. etc.
Ma gandesc sa-i aplic o sedinta foto luna viitoare ca doar intram intr-un alt post si sunt si fotografii mai liberi.
Ziceti-mi si mie: cat mai costa pe luna o bona in C-ta pentru 8 ore pe zi ingrijire copil?

Mama lui Matei (5 nov. 2007)
[[URL=http://family.webshots.com/album/562151171ZHVSEO][/URL]Matei[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

quote:
citat din mesajul lui Ingerash_M

Buna ziua si de la noi!

Intrebare pt fetele care au nascut prin cezariana: Cum este cu recuperarea de dupa? La cat timp dupa operatie ati stat cu puiul vostru? Durerile sunt chiar asa de inspaimantatoare?
Pe mine, practic, ma sperie mai mult nasterea naturala si toate complicatiile care pot aparea: circulara de cordon, suferinta fetala, epiziotomie, travaliu f lung, dureri infioratoare, senzatia ca "nu se mai termina odata"....
Voi ce ziceti?

am vazut poze frumoase de printessa de jojo_miha - m-am indragostit de okisorii ei.

Poop pe toata lumea!

Mihaela
33s+
poze cu noi

Ingerash, eu am nascut prin cezariana si datorita unor probleme cu ochii dar in mare parte si datorita temerilor (pe care le ai si tu). Dupa operatie am stat in postoperator ziua respectia si noaptea, iar a doua zi dimineata m-au dus la salon, unde au adus-o imeiat si pe bebica mea, pe care am pus-o imediat la san (in pozitie culcat). De a doua zi am pus-o la san si in brate. Dureri mai mari au fost doar cand a trebuit sa ma mute din pat pe targa si de pe targa in pat in salon, apoi au fost suportabile. Eu am stat 5 zil in pital, iar apoi acasa m-am descurcat foarte bine singura (mie de asta imi era cel mai teama , ca n-o sa ma descurc). Mai greu/rau mi s-a parut furia laptelui, pe care am facut-o acasa si n-aveam pompa....dar s-a rezolvat si asta....
Nu trebuie sa iti fie teama de nici una dintre modalitatile de nastere, adica de dureri, o sa uiti imediat ce ti vezi puiul!
Sarcina usoara in continuare si nastere la termen!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

quote:
citat din mesajul lui AndreB

Buna,
Raportam cu mandrie 8 lunisoare implinite sambata!
Matei este din ce in ce mai infloritor: 10 kg, 77 cm si mare chef de miscare. acum mergem rapid spre orice coltosor de camera de-a busilea, pasim cu incredere in sandalute de mers si atentam zgomotos la telecomanda lui tati, telefonul lui mami, aparatul foto, dvd-urile etc. etc.
Ma gandesc sa-i aplic o sedinta foto luna viitoare ca doar intram intr-un alt post si sunt si fotografii mai liberi.
Ziceti-mi si mie: cat mai costa pe luna o bona in C-ta pentru 8 ore pe zi ingrijire copil?

Mama lui Matei (5 nov. 2007)
[[URL=http://family.webshots.com/album/562151171ZHVSEO][/URL]Matei[/url]

Felicitari voinicului!
Pe la odisee (pardon, clubul scutecelor) nu prea te vad. Am facut si eu ca sotul meu...cand ma vede ca intru pe net ma intreaba "ce mai fac gravidele?"...da noi suntem toate mamici de muuuuulllttt timp!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Ingeras, pt cezariana citeste povestea nasterii mele, de la semnatura, ai acolo si despre recuperare. si bine faci ca alegi cezariana - aici poate sa imi sara in cap oricine ca nu ma supar - ca eu am vrut natural si tare am mai suferit si pa la urma tot la ceza am ajuns. regret ca nu am recurs din prima la ceza, nu ma simt mai mama ca am suferit 5 ore.

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Inimioara mea

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Mav si Doc va urez concedii placute si stai linistita ca vei gasi cazare ,noi nu am rezervat nimic inainte .
Andicu frumoase poze.
AndreB dar are bebe greutate,noi la 9 luni avem 7.8kg,bravo voua,noi suntem mai mofturoase la mancare.
Si eu am nascut tot prin cezariana ,cat am stat la bloc operator am zis ca nu ma mai ridic de acolo si dupa 2 zile se mirau asistentele ,ma aplecam .Am si nastere normala cu 17 ore de travaliu cu taietura si ruptura si lesinat facut morfina ,niciodata nu am povestit nasetrea Amaliei,a fost groaznica nasterea si foarte groaznica situatia,Amalia a avut 2.300 grame dar cu toata taietura m-am si rupt si acasa ma trezeam din somn de durere,stateam cu pungi de gheata,nu era de ajuns ca aveam sufletul distrus si inima sfasiata.Am zis ca voi recomanda tuturor femeilor cezariana.
Cami an admirat-o si noi pe tiza noastra,e o dulce.
Noua ieri ne-au pus AC si ne-au devastat casa,pereti murdari,parchet zgariat,am vrut sa sun sa fac reclamatie dar nu m-a lasat sotul.Va pupam.

Mihaela si Teodora Ioana (29.09.2007)
printesa mica
http://community.webshots.com/user/jojo_miha
concediu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

'Neata! Buburuzei mele i-au aparut niste bubite mici, mici pe langa gurita. Sunt asa de trista... pana acum a avut tenul f curat. Ce as putea folosi pt asta? V-am tot auzit vorbind de diferite creme dar nu mai stiu care si pentru ce era fiecare.

Mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Yannia...acele bubite din jurul guritei sunt cauzate de salvia .
Asa a avut si fii-mea si i-a trecut imediat cu crema
BIODERMA- Peri-oral(speciala pentru iritatiile din jurul gurii)
Se gasesete in farmacii .

Ingerah...ieri am stat si ti-am scris un mesaj lung referior la ce intrebai de cezariana,dar mi s-a sters....offf ...nu cred ca mai am timp sa o iau de la capat,dar voi incerca sa il sintetizez acuma si sa il trimit.sper sa reusesc.Mai ales ca eu am inca proaspata cezariana de acu o luna si 3 sapatamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingerash_M spune:

Va multumesc tuturor din suflet pentru raspunsuri, m-am mai linistit!

Sunteti niste dragutze!!!

Mihaela
33s+
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Ingerash....Durerile sunt suportabile...in caz ca nu rezisti prea bine la durere ...poti cere oriacand calamate cat timp esti la spital.

Cea mai grea zi este prima zi dupa operatie.
Operatia dureaza 45-50 de minute.
Ti se va monta un cateter( cel mai bine e sa ceri sa ti se faca in vena de la mana ..nu in cea de la brat-asa vei putea si tu alapta pe bebe mai bine si va fi mult mai comod si pentru tine in sensul ca nici nu o vei simti).

Apoi ti se va monta sonda , care va fi un pic dureroasa,dar mai mult in senul de jena( vei simti ca si cand ai avea cistita si vrei sa urinezi ,dar nu poti si te inteapa un pic)

In sala de operatie vor fi multi oameni special pentru tine si bebe ...te vei sui pe masa de operatie,te vor apleca in fata peste burtica si te vor intepa in coloana pentru anestezie.
Nu doare deloc ,chiar daca suna aiurea...mai tare doare sonda...
In cateva secunde vei simti efectele anesteziei ...o caldura placuta iti va amorti picioarele ...te vor intinde pe masa si iti vor pune paravanul in fata ta.
Te vor lega de maini si ti se va monta la brat aparatul de luat tensiunea ...

Operatia de cezariana incepe chiar imidiat dupa ce te intinde pe masa...
E posibil sa simti in primele minute o stare de lesin,de voma, de sufocare...care pot fi cauzate si de emotiii...dar e important sa le semnalezi asistentelor toate starile tale.
E bine sa ceri masca de oxigen ,care te va ajuta foarte mult sa te relaxezi.

In vreo 5 minute e scos copilul...vei simti ca o presiune ...ca o apasare si zgaltaire...dar nu doare deloc.
Tin minte ca am citit pe undeva odata ca o femeie descria senzatia aceea de scoatere a copilului din uter :"ca si cand aveam o masina de spalat rufe in functiune in burtica mea".

Dupa ce bebe e scos..vei mai ramane inca 40 de minute sa te coasa la loc...in mare parte va trece destul de usor...vei fi asa euforica...te vei gandi la bebe ...te vei simti usurata ca totul e bine..ca ai dus sarcina la bun sfarsit...
Dupa operatie....te va lua cu targa si te vor duce in salon .

Prima zi vei primi perfuzii, nu vei putea manca, dar vei putea sa bei apa.
Ti sa pune pe abdomen fie o punga de gheata , fie una de nisip-care va ajuta la vindecare.
Ti se vor administra calmante in perfuzie...vei fi inca amortita cateva ore ...fie inca 3-4 ore...fie chiar 7 ore.
Nu trebuie sa te sperii ca vei ramane asa .
Odata ce incepi sa iti simti picoarele ....incearc acat mai des sa le misti..sa le rotesti..sa le ridici un pic spre piept...asta te va ajuta mult a doua zi cand va trebui sa te ridici din pat.

LA 18-24 de ore de la cezariana te vei scula din pat...ti se va da sonda jos...deci vei fi nevoita sa mergi singura la toaleta.
Prima ridicare va fi cea mai groaznica...o sa iti simtit plamanii compresati ,nu o sa poti respira prea bine...te va lua cu lesinul...dar nu trebuie sa te dai batuta...
Simti ca te rupi cand te scoli in picioare, dar stai linistita ca nu se va desface operatia in nici un caz.
E bine sa nu te fortezi prima oara...scoal-te incet..pe reprize...te intinzi la loc daca simti ca ti se ace rau ...dar continuii asa pana te ridici de tot pe picioare si faci cativa pasi.

Poti sta mai intai in fund pe marginea patului ...si apoi sa te ajute cineva sa te scoli si in picioare si sa faci cativa pasi.

Celelalte ridicari or sa fie din ce in ce mai usoare.Doar prima e cea mai grea.
Apoi va trebui sa faci multa miscare ca sa treaca durerile mai repede si sa te refaci cat mai rapid.
Plimbari la toaleta , sau pe hol...

A doua zi poti manca..la inceput mancaruri mai usoare, supa ,iaurt.
Primele zile traficul intestinal va fi mai lent, vei fi imbalonata, vei avea crampe..dar se va ameliora repede acest neajuns si vei vedea ca nu te va durea deloc cand vei merge la toaleta prima oara dupa operatie.

Operatia in sine te va durea ca si cand ai avea o febra musculara puternica la muschii abdominali ( cum te-ai simtit dupa vereo 100-200 de abdomene ).
Durerile mai mari pe care le vei simti in primele zile vor fi de la retragerea uterului ...deci de la contractii ale uterului ...dar acele dureri sunt un semn bun -semn de refacere si aceste dureri le au si femeile care au nascut natural.

Oricand poti cere calmante ,daca simti ca ai contractii prea dureroase.
Primele zile vor veni asistentele si iti vor face toaleta la pat ( adica te vor spala cu apa oxigenata in vagin pentru a nu exista blocaj de lohii ).
Primele 2 zile vei sta mai mult cu vata...dar dupa aceea e bine sa poti sa iti pui absorbante ..e mai igenic ca nu mai curge sange peste tot prin pat si te vei simti mai curata si tu .

In a doua sau a treia zi vei fi chemata sa ti se faca toaleta pe masa ginecologica.Stai linistita ca nu te va durea sa te pui pe masa si nici sa te ridici.Chiar nu doare ,caci te vor ajuta asistentele.Deci sa nu iti fie frica.

Perfuziile in vena le vei mai tine poate si a doua zi ,depinde cum decide doctorul .dar e important sa te hidratezi ,sa bei cat mai multa apa.
Cu cat bei mai multa apqa ,cu atat vei elimina anestezicul mai repede din organism si nu vei suferi prea mult de dureri de cap .

Durerile acelea mari de cap si ceafa pot aparea dupa 2-3 zile de la operatie...e bine sa stai lungita la pat ca sa treaca si sa bei un pic de cafea ca nu dauneaza chiar daca alaptezi.

Bebele ti se va aduce in salon in primele 2-3 ore si vei putea sa alaptezi ...chiar daca nu ailapte sa nu te imacientezi...de obicei laptele apare dupa 3 zile de la operatie...importnat e sa ti bebe la san si sa suga ca sa iti stimuleze glandele.
In primele zile , bebe va plange mai mult...va fi mai agitat...i sa va da in spital supliment de lapte la seringa.
Insa odata ce ai laptic ,chiar daca e mai greu sa alaptezi la inceput, e importnat sa insisiti si sa ii dai numai laptic de la tine ,fara alt supliment.
Daca bebe ia in greutate, chiar daca plange si crezi ca o face de foame , nu e adevarat ...trebuie sa ai incredre in tine si sa continui alaptarea naturala.
Primele sapatamani de alaptare sunt mai importnante ,in sensul ca ele sunt decisive daca renunti sau continui .
Totul e sa ai incredere in tine si bebe.

Intr-o sapatamana durerile se reduc considerabil...iar in 2 sapatamani vei fi ca noua.
LA inceput vei alapta culcata in pat intr-o parte...sau chiar poti sta si in fund si sa sustii copilul cu o perna ...
De asemenea, il poti ridica pe bebe, il poti tine in brate( de a doua-a treia zi)
Atele se scot de obicei cam in a 5-a sau a 6 a zi...Daca esti cusuta cu mai mult ate nu te va durea deloc cand ti le va scoate....daca cusatura e cusuta doar cu un fir ...atunci te va durea un pic ...dar nu exagerat.
De obicei a 4 a zi iti dau drumul acasa , dar poti sta si 5 zile sau 6 zile .

Importnat e

-sa fii odihnita cand te duci la cezariana...sa incerci sa furi cat mai mult somn noaptea in spital ( nu poti prea mult ca e greu sa te odihnesti in spital )
sa nu fie prea cald in camera unde stati..caldura te moleseste si mai tare.

-sa incerci sa ramai fresh...sa iti periezi parul ...sa te speli pe dinti...sa iti dai cu apa pe fata...sa te clatesti la subbrate...pe sani ...sa te imbraci in haine mai curate...ideea e sa iti mentii o stare de bine pshica ca sa te refaci mai repede.

-sa ai un strugurel la tine , caci vei avea buzele cam uscate.
-sa ai la tine un leucoplast antialergica, in caz ca se irita pielea e bine sa il folosesti pe cel aduc de tine si nu de la spital...iritatia aia e ca o rana vie si ustura si doare mai ceva ca operatia.
Leucoplast antialegic se gaseste la farmacie si e bun si pentru bebe sa ii lipesca bandajul la ochii in cazul in care va face icter si va trebui pus la lampa( marca urgo).

E importnant sa ai totusi o rezerva si o persoana care sa stea cu tine non stop sa te sustina , sa te ajute si sa faca posibil sa poti pastra copilul cu tine non stop in camera...sa te ajute sa iti dea bebe la san..sa il schimbe ( caci primele 2 zile nu prea vei putea sa le faci singura ).
La Medgidia unde am nascut eu e mai usor sa ai rezerva ta decat aici in Constanta< iar conditiile de acolo nici nu se compara cu cele de aici .E foarte curat si asistentele sunt prietenoase.

Incizia de la cezariana e micuta...maxim 10 cm ..."bikini line"...si de abia de va mai observa.

Cam atat ...importnat e sa fii deci odihnita si optimista si sa te bucuri de acele clipe care sunt unice si nu se vor mai intoarce niciodata( chiar daca vei mai face inca o cezariana -fiecare nastere e unica )
Sa stii ca timpul de acolo va trece...vei putea veni cu bebe acasa si in curand amintirile mai putin placute se vor sterge si vei ramane mereu cu o noastalgie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Daria_Ioana, tare frumos si bine ai spus!!

Eu as adauga un sfat, daca faci rahianestezie, neaparat dupa ce te duce la terapie intensiva dupa operatie sa bei 2 litri de apa, ca sa nu ai dureri de cap. Eu stateam cu furtunasul in gura (iti dau asistentele) si beam cu inghitituri mici pana am terminat 2 litri. Obligat sa te fortezi sa te ridici si sa te misti mult, cu cat te ridici si te misti mai repede cu atat te refaci mai repede!

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Inimioara mea

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...

Mergi la inceput