i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 4
XIO spune:
Aortul se face pana in 12 saptamani , pt. ca dupa luna a treia tinand cont de modificarile embriologice , embrionul devine fat si este considerat fiinta umana.
Avorturile medicale facute dupa acest termen sunt facute in cazul in care copilul este afectat de o boala grava de exemplu.
In acest caz in urma analizelor s-a hotarat ca cel mai bine in situatia data pt. fetita si copilul nenascut este sa se continue fiziologic sarcina, implicand cele mai putine riscuri.
O femeie poate avorta fara probleme , pana in 12 saptamani.
In cazul fetitei insa nu este vorba de un simplu avort , ci de sanatatea ei , precum si de viata unui fat nevinovat.
Daca oamenii care se pricep la asa ceva , adica doctori au hotarat ca e mai bine pt. fetita , nu vad de ce eu , o studenta la medicina sau tu , care nu lucrezi in domeniu ne-am pune sa contrazicem bazandu-ne pe ....istorie si subiectivitate.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
kokiy spune:
Nu vreau sa pic ca musca in lapte ,dar va pun un link despre www.profamilia.ro/culturavietii.asp?omulafi=04" target="_blank">Avort sursa: Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice care pe mine m-a impresionat,desi sunt atee ...
Acum ca parere personala...cred ca daca cineva vrea doar binele fetei(nu doar off-uri pe un topic) sunt sigura ca se poate face ceva...CU TOATE CA EU NU CRED CA AS FI DE ACORD....ma intreb de ce nu se strang bani(de la persoanele binevoitoare),iar acest avort sa se faca in U.K. sau in Olanda(AVORT PERMIS PANA LA 24 SAPTAMANI)...bineinteles daca asta este optiunea fetei si a mamei ei
Cu toate ca o sa primesc nu voi raspunde la provocari....
Va pe toate si va doresc tot binele din lume...
Razvanel soricel
Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by Natasa
Cu asta sint perfect de acord, daca o femeie cere avortul, e dreptul ei sa-l faca, indiferent de parerile celor din jur, religioase, ipocrite sau pur si simplu prefacute. Dar ce faci cu un copil de 11 ani? Decizia o ia mama?(mama care nu a stiut ca fiica ei e violata de unchi?!?) Cred ca aici situatia e mult mai complicata si mai urita si nimeni dintre noi n-ar fi vrut sa fie in comisia care a luat decizia...
Natasa violatorul/abuzatorul este in majoritatea cazurilor cineva cunoscut familiei. Si tot in majoritatea cazurilor toate se afla prea tarziu.
Nu cred ca n-au intrebat fetita ce vrea, desi la aceea varsta nu cred ca realizeaza inca ce i-au facut. Stie doar ca au exclus-o dintre prieteni, joaca si cam atat.
Sa zicem ca doar mama vrea, nu crezi ca alte mame o vor duce direct la "avort ilegal" data viitoare?
Xio avortul dupa luna 12 e permis si daca sanatatea mamei este in pericol. Am si numit fat bbeul. In general in societatile democratice se alege intre viata deja existenta si cea nenascuta daca prima e in pericol.
In cine ai incredere ai zis deja de cateva ori, dar tot nu mi-ai raspuns ce cautau avocatii in procesul de decizie a nubilitatii, care este o decizie medicala. Si ce ai de zis la "geneticieinii si psihologii" sunt nedumeriti de hotararea luata. Aceia nu-s tot medici?
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by kokiy
Acum ca parere personala...cred ca daca cineva vrea doar binele fetei(nu doar off-uri pe un topic) sunt sigura ca se poate face ceva...CU TOATE CA EU NU CRED CA AS FI DE ACORD....ma intreb de ce nu se strang bani(de la persoanele binevoitoare),iar acest avort sa se faca in U.K. sau in Olanda(AVORT PERMIS PANA LA 24 SAPTAMANI)...bineinteles daca asta este optiunea fetei si a mamei ei
Daca cineva din .ro ar strange bani si scoaterea din tara a minorei nu este restrictionata, eu contribui cu draga inima. Pentru ca lucrurile nu-s asa simple. De exemplu eutanasia este acordata dintre cei eligibili, doar cetatenilor, rezidentilor etc.
blackpanterro spune:
Si eu as contribui!
Natasa, eu cand am facut comparatia cu cei pro life din US voiam sa spun ca lor nu le pasa decat de bebele nenascut.Atat! Nu le pasa in ce conditii se naste, daca fata e minora sau nu, daca are ce manca, ce imbraca.Astia pro life nu acorda nici o atentie copilului nascut, numai celor nenascuti.Nu ofera solutii pt cei ce traiesc din welfare, care deja au multi prunci, nu ofera nici un ajutor inafara de a te sfatui sa tii sarcina ca e de la d-zeu....personal mi-e scarba de asa oameni.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Sneeuwklokje spune:
Sa vedem cineva din .ro se ofera sau incercam noi sa trimitem mail la redactie sa-i convinga sa deschid un cont pentru ajutorarea fetitei?
Banuiesc ca DC-ul e chiar contra...
Sa stii Adriana ca McCaine desi e prolife sustine dreptul la avort in caz de incest/viol si late term. Asa ca medicii romni si legislatia au batut recordul.
blackpanterro spune:
Snee, desi nu imi place McCain deloc, bravo lui ca gandeste asa in privinta asta, mi se pare de bun simt sa fi de acord cu avortul in caz de viol/incest.Cum naiba poate fata asta sa aiba o viata normala cand a fost violata si nici nu poate sa uite deoarece dovada violului va fi mereu in fata ei.Toata viata va trebui sa iubeasca?! copilul facut cu unchiul....oare asa ceva e posibil?Poti iubi un copil rezultat din viol/incest??
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Natasa spune:
Chiar presupunind ca se incepe stringerea banilor, mai devreme de luna a 7a nu cred ca s-ar reusi ducerea ei in strainatate, ceea ce oricum ar echivala cu o nastere...
camicreata spune:
buna fetelor.Doamne fereste am citit acest subiect si am ramas fara cuvinte.Cum se poate asa ceva?Cum va reactiona acea fetita cand va vedea bebelu?
Nu pot sa-mi imaginez.Sunt niste oameni fara inima,nu se gandesc deloc asa cum zice ricea la viitorul fetitei.Speram intr-o minune. Doamne ajuta si sper sa fie bine.
apoi
burgalassi
XIO spune:
Snee, s-a apelat si la avocati pt. ca trebuiesc respectate anumite legi.
Viata in pericol i-ar fi pus in aceeasi masura si de avort.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/