i s-a furat viitorul

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Amethystviata ei ar fi distrusa si daca,dupa avort nu ar mai putea avea copii niciodata,parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Da Xio au cercetat ca-n .ro dupa cum bate vantul.
Intai nu era capabila parca : http://www.protv.ro/stiri/eveniment/calvarul-copilei-de-11-ani-gravida-in-luna-a-cincea-se-prelungeste.html

Apoi cand s-au gandit ca pot da ei de belele din cauza ca avortul nu e corect reglementat... au declarat-o capabila. Nu va suferi un traumatism grav, viata ei nu va in pericol... voi ce sanse ii dati la 11 ani in .ro... cu un copil: suicid sau abrutizare?

Naste prin cezariana la 11 ani. Care-s sansele unei sarcini cu uter cicatricial care a crescut? Cate dintre voi v-ati lasa fata la 11 ani asa? Doua degete sus? Sau noi suntem destepte, noi nu ajungem la cinci luni?

Apoi genetic. Sunt cosanguini fetita si violatorul, mai apropiate decat veri primari. Doamne nu pot crede noi doamnele credem ca-i bine sa ne alegem copiii perfecti prin in vitro ca sa n-aiba nici o scama posibila si pe copilul acesta il obligam sa aiba un copil a carui sansa de defect genetic este enorm de ridicata intr-atat incat majoritatea religiilor o considera incestuoasa si interzisa.

Uite altii au gandit altfel...
http://www.cnn.com/US/9807/24/incest.abortion/
Aici e clar in caz de viol, incest si viata mamei... se accepta avortul tarziu. Si US e totusi destul de conservatoare in acest aspect.

Mergi la inceput

Natasa copila aceea nu vrea sarcina. Daca o las sa aleaga pe ea si pe familia ei mi se pare minimul de respect pe care il pot acorda unei fiinte umane care si asa a fost tratata fara urma de respect.
Dar ca sa o oblig sa faca ceva contra vointei ei ei...ar trebui sa-i pot spune macar..."Lasa draga fa ca mine ca te ajut eu..."

Asa ca da vorbesc de pe margine, dar nu ma substitui vointei acelei copile. E o mare diferenta, nu crezi?

quote:
Originally posted by lunna27

Amethystviata ei ar fi distrusa si daca,dupa avort nu ar mai putea avea copii niciodata,parerea mea.

Pai si avortul si nasterea se fac in cazul unui copil si a unei sarcini de peste 20 saptamani prin operatie.
Riscul e mai mic cata vreme uterul este mai putin dilatat si deci sarcina mai putin avansata. Daca dupa avort n-ar mai avea copii, dupa nastere sansele sunt si mai mari sa nu mai aiba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Amethyst

quote:
Originally posted by Sneeuwklokje

Oribil caz.

Ma indoiesc ca aceea copila va putea purta sarcina fara nici o problema pe termen lung. Psihic, dar si fizic. S-ar putea ca niciodata sa nu mai poata avea copii. Dincolo de traumele violului, al amintirii lui zilnici timp de noua luni, al vietii duse de copilul pe care niciodata nu-l va putea creste.
Ar putea intra lejer in categoria avort terapeutic pentru sanatatea mentala a mamei. Se fac atatea avorturi pentru feti cu handicap mental incat macar aici e de ales intre doi copii.

Ce simplu decidem noi adultii pentru un copil. Se implica medicii, presa, DC sa faca ceva pentru ea sau copilul ei? Ramane ea in grija noastra? Nu. Vorba fetelor senzatia e de noi, ne ofera prilejul sa ne repliem pe pozitii pro contra...
Daca toti cei care zic sa-l pastreze i-ar da o luna de mancat si plati scoala si un acoperis pentru ea si copil... si de platit un psihiatru pentru amandoi. Tot as mai zice ca-s pro-life nu pro-nebunia celor doi

--------------
"You know what despair is; then winter should have meaning for you."

Exact. Adica dupa ce ca a suportat un viol sa suporte o sarcina si nasterea unui copil care toata viata va sti cum a venit pe lume? Ce sa mai spun de biata copila, te intrebi daca isi va reveni vreodata.

XIO, adica iei de bun ce spune cutare doar pentru ca e "specializat" in domeniu?

Incredibil. Voi va ganditi doar la copilul nenascut ca ar fi omorat, la mama care e si ea un copil nu va ganditi ca moare incetul cu incetul si va fi distrusa o viata??

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Amethyst , am de ales intre a crede varianta doctorilor ,a vocatilor , psihologiclor , samd , sau a crede varianta unor persoane de pe forum care stiu totul de la TV>
Pe care crezi tu ca o aleg?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Un avort acum nu presupune tot taierea uterului, Sneeuwklokje? SI vointa fetitei de unde o stiti, a aparut intr-un interviu la tv? (intreb, nu ironizez pe nimeni) Chiar crezi ca optiunea "taiat uterul in luna a 5a" e mai etica decit acceasi poveste in luna a 9a? Eu nu am certitudinea ca vreuna dintre optiuni e "buna", doar am presupus ca niste oameni care se pricep au luat o decizie corecta. Daca e sa credem ca totul s-a facut la misto discutia nici nu mai are sens.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Natasa

Un avort acum nu presupune tot taierea uterului, Sneeuwklokje? SI vointa fetitei de unde o stiti, a aparut intr-un interviu la tv? (intreb, nu ironizez pe nimeni) Chiar crezi ca optiunea "taiat uterul in luna a 5a" e mai etica decit acceasi poveste in luna a 9a? Eu nu am certitudinea ca vreuna dintre optiuni e "buna", doar am presupus ca niste oameni care se pricep au luat o decizie corecta. Daca e sa credem ca totul s-a facut la misto discutia nici nu mai are sens.

Ba da Natasa exact asta am si scris mai sus ca este operatie in ambele cazuri. Riscul creste cu dilatarea atat.
Familia era "bulversata" de faptul ca doctorii au revenit asupra decizei initiale de a nu o declara nubila. De asemenea daca nu-l voiau, nu aveau de ce sa ceara avortul nu?
Numa sa si apara in public cu nume si poza ii mai lipsea copilei.

Xio aceeasi doctori au zis nu-i nubila, e nubila. Nu eu.
Si faptul ca-n alte tari se admite avortul tarziu pe acest motiv... tari in care un prematur are sanse de supravietuire la 20 de luni... hmmm ma face sa ma gandesc ca poate doctorii romani au ales ce li s-a parut mai convenabil si mai simplu pentru ei, nu pentru copila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Snee, pt. doctori e la fel de usor sa faca un avort sau o nastere , decizia s-a luat in urma consultarii cu avocati , mai multor teste , samd.
Ma gandeam eu ca la un moment se va ajunge si la ideea ca aia sunt niste ratati carora le-a fost lene sa ajute copilu'
Super.
In unele tari femeia poate fi omorata cu pietre , dar noi stam in Romania si aplicam legile de aici.
In plus, din nou , parerea mea , tin sa am mai multa incredere in cei acre au studiat cazul obiectiv , cu hartii si analize in fata , decat oamenii care se uita la TV.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu ma intreb,"a posteriori"desigur,daca se facea cezariana ce faceau mai departe cu micutul scos la 4 luni?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO

Snee, pt. doctori e la fel de usor sa faca un avort sau o nastere , decizia s-a luat in urma consultarii cu avocati , mai multor teste , samd.

............
In unele tari femeia poate fi omorata cu pietre , dar noi stam in Romania si aplicam legile de aici.....

Uite aici n-am inteles. Ce cauta avocatii in procesul medical de a declara au ba o copila nubila? O declara medical nu?

Sunt convinsa ca cezariana o practica cam la fel la 5 sau 9 luni, dar consecintele nu-s neaparat aceleasi, nu?

Da Xio raul nu are limite... de ce trebuie sa limitam empatia?

b_nica fatul ar fi murit. Acum vor fi sper doar doi oameni marcati pe veci. Dar ca bonus avem o lectie pentru alte nefericite de origini modeste care si-ar cauta apararea in justitie. In loc sa declare incestul/violul, il vor ascunde si vor cauta o metoda "artizanala" de a scapa de sarcina nedorita.
Dupa atatea tragedii din epoca "decreteilor"... credeam ca am invatat ca o femeie care vrea un avort il face oricum, in indiferent ce conditii, riscandu-si propria viata. Stii asa cate victime feminine au fost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

quote:
Originally posted by Sneeuwklokje

quote:
Originally posted by XIO

Dupa atatea tragedii din epoca "decreteilor"... credeam ca am invatat ca o femeie care vrea un avort il face oricum, in indiferent ce conditii, riscandu-si propria viata. Stii asa cate victime feminine au fost?

--------------
"You know what despair is; then winter should have meaning for you."

Cu asta sint perfect de acord, daca o femeie cere avortul, e dreptul ei sa-l faca, indiferent de parerile celor din jur, religioase, ipocrite sau pur si simplu prefacute. Dar ce faci cu un copil de 11 ani? Decizia o ia mama?(mama care nu a stiut ca fiica ei e violata de unchi?!?) Cred ca aici situatia e mult mai complicata si mai urita si nimeni dintre noi n-ar fi vrut sa fie in comisia care a luat decizia...

Mergi la inceput