i s-a furat viitorul

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Snee - nu trebuie sa presupui nimic despre DC :). Noi schimbam idei si pareri aici si orice argument este cantarit.

Eu am fost convinsa de argumentele medicilor - pentru ca nu sunt medic - si daca ei au concluzionat ca un avort ar pune in pericol si viata fetei ... i-am crezut. Am mai spus: este vorba de a alege intre doua rele. Iar decizia nu este usoara. Pe mine m-a impresionat destinul fatului. Probabil ca el ar putea creste intr-un centru de copii - ma indoiesc ca fata ar avea instincte materne pentru el.

Daca tu ai alte pareri dar si argumente- si crezi ca cea mai buna optiune este avortul, nu te opreste nimeni sa coordonezi activitatea in care fata sa fie ajutata sa avorteze in alta tara. Coordonare. Este dreptul tau sa crezi in ceva si nimeni nu te impiedica sa duci aceasta actiune la bun sfarsit.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Desprecopii, parerea mea e ca mai bine un avort acum decat o viata intr-un centru de copii, ma rog pana la 18 ani.Cu totii am vazut si am fost socati de ce se intampla in centrele de copii din RO.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Nu prea am citit atent,deci s-ar putea sa gresesc, dar daca familia este atat de oripilata cum de n-au adus fata cand sarcina era mai mica, cand totul ar fi putut mai putin riscant? Cum de s-au trezit in luna a 5a?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Nu cred ca "i-a furat viitorul" nimeni - raul principal i l-a facut bestia aceea de unchi, care ar merita impuscat. Si raul ar fi fost produs si daca n-ar fi aparut sarcina, e vorba de pshicul fragil al unui copil de 11 ani. Sarcina intr-adevar complica lucrurile, dar de la asta pina la a sustine ca medicii i-au furat viitorul fetei pentru ca nu i-au facut avort e cale lunga... Sint atitia copii nedoriti care ajung in familii care ii iubesc. N-o poate obliga nimeni sa il creasca, nici pe ea, nici pe parintii cei "socati".

Care, apropo, unde erau cind le-a fost fata violata?
Nu cumva s-ar fi presupus sa o ocroteasca, avea doar 11 ani?!
Nu cumva ar trebui sa fie socati de ei insisi? Pe ei nu-i ia nimeni la intrebari? Nu era de datoria lor sa o apere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Subscriu celor spuse de Elise.
Exista si optiunea sa se dea copilul in adoptie.
Oricum fetita va avea nevoie de consiliere psihologica si acum dar si pe termen lung.

Mergi la inceput

Este adevarat - exista niste raspunsuri lipsa la niste intrebari. De exemplu - de ce parintii fetei nu au reclamat inca violatorul, unde erau si cum s-a putut intampla asa ceva unui copil de 11 ani - care are 2 posibilitati de a-si petrece timpul: la scoala sau acasa cu parintii.
De ce s-a ajuns asa de tarziu la medic - este foarte greu de crezut ca nu se observa ceva ciudat la trupul unei fetite de 11 ani insarcinata in 17 saptamani (la data cand au dus-o la medic). Ce fel de familie este acolo...si ce relatii sunt acolo...
In asemenea conditii - cine garanteaza ca - dupa un eventual avort - fetita nu va avea iar vreo sarcina in 2-3 ani? Si atunci ce este de facut? Cumparat un bilet (cu mai multe infatisari) la o clinica in strainatate?
Eu cred ca medicii ieseni au evaluat cazul in totalitate. Cu tot cu implicatiile sociale. Poate ca ei au mai multe amanunte. Si ce cauta McCain in toata povestea?

Inca o data - eu nu pot decat sa deplang soarta fatului. Ca si el are nevoie de un avocat in aparare, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa76 spune:

groaznic!

oricum am lua-o raul a fost facut deja .ori ca tine sarcina ori ca nu, tot i s-a distrus viata.iar hotarirea comisiei in cauza fost luata in ideea sa fie totul legal.in rest ma indoiesc ca s-au gindit la ea si la ceea ce presupune inca 4 luni de sarcina pt biata copila plus perioada de lauzie,plus,plus...iar copilul care il va naste va fi vai amar de capul lui.si uite asa nenorocitul a distrus doua vieti o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

desprecopii ti-am vazut opinia si mi-am zis ca nu va veti implica in ceva in care nu crezi .
Nu o pot coordona singura de la distanta deci daca nimeni din .ro nu se ofera, ii bat deja la cap pe cei de la ProTv. Nu colectez bani de pe siteul vostru. Dar daca-i conving pe ei sa deschida un cont si sa-l publice pe siteul lor macar eu si Adriana vom dona ceva.

quote:

In asemenea conditii - cine garanteaza ca - dupa un eventual avort - fetita nu va avea iar vreo sarcina in 2-3 ani? Si atunci ce este de facut? Cumparat un bilet (cu mai multe infatisari) la o clinica in strainatate?

Asta mi se pare nedrept si foarte rautacios... e ca si cum ai spune ca un copil e vinovat de mediul in care traieste. Legea si bunul simt ne spun ca si-n cazul unor relatii benevole discernamantul copilului lipseste, deci nu el este de blamat. Daramite in cazul unui viol.
Si nici nu pricep cu un copil ar imbunatati situatia familiei sau eradica promiscuitatea... decat ca o viitoare victima de abuz, nu?
Abuzatii care nu primesc tratament psihiatric devin in majoritatea cazurilor abuzatori.... asa ca...
quote:

Eu cred ca medicii ieseni au evaluat cazul in totalitate. Cu tot cu implicatiile sociale.

La cate disfunctionalitati ale sistemului medical si social din .ro, citesc doar pe acest site la adoptii ... sa nu vorbim de gravidutze ca ele saracutele or fi subiective si habar n-au despre ce e vorba...
eu nu mi-as lasa copiii pe mana lor cu carte alba.

quote:

Si ce cauta McCain in toata povestea?

Era o discutie cu blackpanthero care spunea ca cei din prolife refuza avortul dar nu ajuta pe cei care pastreaza sarcina. Si cum McCaine este ca persoana publica cel care se declara prolife, ii spuneam ca intr-un interviu pana si el declara ca-n caz de viol si/sau incest nu se opune avortului unei sarcini inaintate.

quote:

Inca o data - eu nu pot decat sa deplang soarta fatului. Ca si el are nevoie de un avocat in aparare, nu?

Da, cum nu.

quote:

de ce parintii fetei nu au reclamat inca violatorul, unde erau si cum s-a putut intampla asa ceva unui copil de 11 ani - care are 2 posibilitati de a-si petrece timpul: la scoala sau acasa cu parintii.

Scoala nu dureaza opt ore in .ro. Deci copilul era la scoala si apoi acasa. Nu cu parintii. In. ro standardul e de mai multe ore de lucru+transport, nu e 9-17.
Casa nu este a unei familii restranse in .ro, fratele ar putea si sa locuiasca cu ei..., ar fi putut fi babysitterul cand au plecat undeva parintii. Sunt supozitii... dar iti citez cateva chestii perfect plauzibile.
Un viol este un soc si pentru un adult. Majoritatea nu-l marturisesc imediat... e o campania intreaga care spune femeilor sa se prezinte imediat pentru a putea obtine dovezile necesare unui proces.
Un incest distruge increderea copilului in familie... este adesea tinut secret prin subjugarea copilului. Si in vest sunt descoperite adesea in colectivitate si nu acasa.

Deci cat timp o fi trecut pana copilul o fi deschis gura. Probabil cnd sarcina a devenit vizibila. Cat pana l-or fi crezut, l-or fi dus la medic... vai de capul ei. Cu ce o fi fetita vinovata de sistem, de parinti de discutati cazul ei de parca paintii si sistemul ar fi fost de partea ei.

Restul argumentelor mele... au cazut in apa... nu merita nici o discutie... whatever eu am raspuns la tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Snee, sint dispusa sa ajut daca ai mai multe detalii.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Noutati: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-3324803-ministrul-sanatatii-vrea-organizarea-unei-dezbateri-publice-tema-intreruperii-sarcina.htm

Mergi la inceput