i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 26
voljena spune:
quote:
Originally posted by Luna1
Ea este importanta mai presus de toate.
asa ar trebui sa fie... dar mai sunt inca unii care considera principiile lor ca fiind mai presus de viata si drepturile acestei copile napastuite...
miereamara spune:
Poate mi-a scapat mie din discutiile anterioare, dar i s-a facut amniocenteza? Cum pot fi medicii atat de siguri ca acest copil este sanatos? Ei sunt cam nehotariti...pe de-o parte afirma ca mama si copilul sunt perfect sanatosi, iar pe de alta parte subliniaza importanta urmaririi sarcinii si nasterii pe motiv ca fatul ar putea avea malformatii grave???
In rest, ipocrizie la maxim...sunt curioasa cate de mamele de aici si-ar lasa fetitele sa nasca la varsta de 11 ani si ar creste cu mare drag copilul fratelui lor (unchiul fetitei).
Si Xio, sa stii ca in cazul Sindromului Down tot la varsta de 18-20 de saptamani se provoaca avortul, nu ai cum sa fii sigura ca un embrion pana in 12 saptamani are sau nu SD (poate doar in urma analizei numite CVS, dar care se face tot dupa 12-13 saptamani). Nu poti pune cu certitudine diagnosticul de SD intrauterin decat in urma amniocentezei care se face intre 16-20 saptamani. Restul...sunt doar niste teste statistice...Dar tu stiai lucrurile astea nu...?!!!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by voljena
o invit si pe Sheannamp sa citeasca...
medicina moderna romaneasca
Multumesc de invitatie! Permite-mi sa dau acest link foarte util si mamicilor care au trecut prin experienta unui avort la 21 de saptamani sau a unei nasteri premature la 25 de saptamani.
Sigur li se vor deschide ochii.
In alta ordine de idei, sa dam search pe google nu tine loc de educatie.....
Cristina_C spune:
http://www.ziare.ro/1213996685-Fetita_de_11_ani_violata_de_unchiul_ei_silita_de_Codul_penal_sa_devina_mama
Pozitia Presedintelui Colegiului Medicilor din Ro, V. Astarastoae, medic legist:
„Codul penal prevede ca avortul în cazul unei sarcini de peste 16 saptamani se poate face numai în doua situatii: daca fatul are malformatii care îl fac neviabil sau daca respectiva sarcina pune în pericol viata mamei”, explica prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din România (CMR). „Este foarte greu de luat o decizie în aceste cazuri, este o problema de etica si tine de dreptul la viata;. Primordial este dreptul la viata al mamei, dar daca viata acesteia nu este în pericol, nu poti suprima viata fatului. Daca medicii de la Iasi au decis ca nu se face avort înseamna ca viata mamei nu este în pericol. Totusi, în momentul în care va veni pe lume, copilul ar trebui dat în plasament.
Ar trebui dus într-un loc în care nimeni sa nu stie ca s-a nascut în urma unui viol si a unui incest. În acest fel, nici mama nu si-ar mai aminti vazându-l de ceea ce i s-a întâmplat, iar psihoterapia ar ajuta-o sa treaca peste aceasta etapa. De asemenea, daca ar fi dat în plasament, si copilul ar fi protejat si nu va fi marginalizat de comunitate. Studii ample au aratat la copiii proveniti din incest, daca acestia stiu despre incest, ca au probleme pshicomportamentale, dezvoltând tulburari de comportament si chiar psihoze”, a mai spus prof. dr. Asttarastoae.
blackpanterro spune:
Mie aici mi se pare ca discuta mutii cu surzii....
Pana la urma ma indoiesc ca fetita va avea parte de un avort....va naste copilul si toate doamnele pro life vor merge fericite la casele lor si vor trai happily ever after pentru ca s-a mai "salvat" o viata nepasandu-le cum va fi viata celor doi dupa, nepasandu-le de fetita "moarta" psihic si poate(sper sa nu) intr-un final fizic.Iar de soarta copilului sa se ocupe cei din orfelitate, nu? Orfelinatele alea minunate din Romania unde copiii nu sunt legati de calorifere si lasati sa moara de foame, care nu mor incet de lipsa totala de afectiune din jurul lor.Mi-e complet scarba...
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Sheannamp spune:
Si voljena, am vazut pe viu, nu din articole din ziare suferinta unei femei cu sarcina oprita in evolutie (deci nici macar numai era vorba de un FAT CARE CRESTE SI SE DEZVOLTA NORMAL) care a trebui sa treaca printr-un travaliu provocat la 25 de saptamani. Nu vrei sa vezi asa ceva vreodata, crede-ma....
Repet, e foarte usor sa vorbesti pentru altii si de lucruri pe care le afli din ziare....
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by blackpanterro
Mie aici mi se pare ca discuta mutii cu surzii....
Pana la urma ma indoiesc ca fetita va avea parte de un avort....va naste copilul si toate doamnele pro life vor merge fericite la casele lor si vor trai happily ever after pentru ca s-a mai "salvat" o viata nepasandu-le cum va fi viata celor doi dupa, nepasandu-le de fetita "moarta" psihic si poate(sper sa nu) intr-un final fizic.Iar de soarta copilului sa se ocupe cei din orfelitate, nu? Orfelinatele alea minunate din Romania unde copiii nu sunt legati de calorifere si lasati sa moara de foame, care nu mor incet de lipsa totala de afectiune din jurul lor.Mi-e complet scarba...
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Asa ca hai sa omoram copilul ca sa nu ajunga in orfelinat nu?
kariguld spune:
quote:
Originally posted by blackpanterro
Xio, tu urli in gura mare ca nu iti doresti copii, ca nu te induioseaza vederea unui copil dar totusi daca ai avea o sarcina in
urma unui VIOL si INCEST ai iubi sarcina cu toata fiinta ta...ma lasi?
Da numesc obligativitatea unui copil de a naste un copil crima impotriva umanitatii si daca as fi in locul parintilor as apela la Comisia Europeana pt Drepturile Omului care aici sunt incalcate!!
La fel face si biserica catolica in Africa.Ii indeamna pe bietii muritori de foame sa faca cat mai multi copii ca prezervativul e pacat.Nu le pasa ca pruncii vor fi muritori de foame, ca se vor naste din violuri sau din parinti purtatori de HIV.Din nou nu conteaza CALITATEA VIETII ci viata in sine.
Atata timp cat nu voi traiti vietile amaratilor astora urlati tare si mare dar daca vi s-ar intampla voua a-ti tacea si actiona.Degeaba va bateti cu caramida in piept ca nu v-ar pasa de gura lumii, in cazuri din astea sunt convinsa ca nimeni nu vrea ca lumea sa stie.Nu e o mandrie sa fi violat de un membru al familiei
blakpanterro
nu am vrut sa intervin aici, dar o voi face caci vreau sa precizez ceva.
e foarte usor sa se vorbeasca despre acest subiect, sa se spuna ce si cum trebuie facut, cine a gresit, cine a luat hotarari gresite, etc, etc. din afara, fara a cunoaste amanunte, persoanele respective, ca sa nu mai spun, fara ca sa aiba cineva habar ce inseamna sa treci printr-o experienta traumatizanta!
si sa exemplific!!!
in urma cu ani, am mai spus asta pe forum, am lucrat cu copii strazii. copii abuzati in toate modurile, chinuiti, cu parinti imaturi, iresponsabili, etc, etc....copii cu multe lipsuri, crescuti fara cea mai vaga forma de iubire, bolnavi de neiubire!!!!
intre acei copii era o fata, de 14 ani, care fusese violata de sotul mamei, deci tatal vitreg. acea bestie cu chip de om, o violase timp de cateva luni, timp in care mama ei, care lucra in schimburi incepuse sa simta ceva, vedea ca ceva nu-i in regula cu fata ei si o tot intreba, tot cauta sa afle ce anume se intampla. pana intr-o zi, cand a venit de la servici pe neasteptate si la prins pe "sot" asupra faptului. nu a stat pe ganduri, a luat un cutit si l-a injunghiat de cateva ori, pana la omorat. apoi s-a predat la politie! in acele imprejurari, fata a ajuns la fundatia unde lucram eu.
aveam la fundatie, un psiholog, din Norvegia, specializat in psihologia copiilor abuzati. luni de zile de consiliere si discutii, s-a ocupat de ea, am cautat cu toti sa o ajutam, sa o sprijinim, sa o facem sa simta iubirea noastra.... dupa un an jumate, de la venirea ei la fundatie, (locuia acolo), ii spunea doamnei psiholog :"nu stiu daca voi putea sa inchid vreodata ochii si sa nu vad penisul acelui barbat, fata lui ranjind cand abuza de mine, ma simt rupta, simt ca-mi lipsesc bucatele din trup..."
nu va pot descrie in cuvinte durerea care o transmitea atunci cand vb cu noi, suferintele ei si mutilarea sufleteasca si-au pus amprenta si asupra mea, ani de zile m-am gandit la fata aceea , frumoasa cu un par negru superb, la suferinta ei si la neputinta de a se reface, cat de cat la o viata oarecum normala...
am vizitat-o si pe mama ei la inchisoare, (asa erau niste proceduri) si mi-a marturisit ca banuia ce se intampla cu fata ei, si s-a gandit ca daca va fi adevarat, daca il va surprinde pe nenorocit, atunci il va ucide fara sa stea pe ganduri! si ar ucide din nou daca fata ei s-au altcineva s-ar afla intr-o asemenea situatie! nu regreta, nu-i pare rau, doar ca nu a reusit sa-si dea seama ce fel de om si-a luat ca sot!
o priveam pe acea mama, (eu nu eram casatorita atunci) si ma gandeam :"ce nebunie!!! e inchisa pentru crima, a ucis cu sange rece, si spune ca ar mai face-o daca ar intalni o situatie asemanatoare!!!"
acum sunt si eu mama si o inteleg, intr-un anume fel, pana la un punct, caci nu am fost in situatia ei, nu m-am confruntat cu o durere asemnatoare....cine sunt eu sa o judec? sau sa spun ca nu gandeste corect si normal?
de aceea spuneam ca e foarte usor sa filozofezi de pe margine, din interior, e cumplit, dureros pana la sange!
Kari
PS, va rog fara analiza si interpretari!!!
Luna1 spune:
Sheannamp nu trebuie sa te superi insa asa cum se poate face o cezariana sub anestezie totala se poate face si un avort tot sub anestezie totala, iti spun sigur pentru ca asa cum spuneam am urmarit dezbaterile in parlament aici referitoare la limitarea avortului si s-a adus metoda stiintifica a procedurii avortului. Mai exact pana in 14 saptamani avortul se face cu aspiratorul iar dupa este o metoda mai barbara insa ambele sub anestezie totala.
Nu inteleg la fel de ce aduci in discutie femeile care au peierdut un copil dupa varsta fetala de 20 sapt? Ele si-au dorit acel copil si clar au fost marcate de pierderea lui.
Aici chair tu spuneai daca am citit bine ca isi poate pierde uterul aceea fetita. Nu crezi ca e totusi extrem pentru o fetita de 11 ani? Si de ce crezi tu ca faptul ca traieste intr-o societate nedezvoltata e mai ok sa nasti decat sa faci avort? Dimpotriva traind la sat unde lumea arata cu degetul cred ca ar fi fost mai usor de acceptat la nivel psihologic avortul decat "uite-o p'aia care a nascut la 11 ani".
XIO spune:
quote:
Originally posted by voljenaquote:
Originally posted by XIO
A , si atunci avortul intr-o sarcina atat de avanasata nu o afecteaza cu nimic? Faptul ca i va fi scos copilul viu din burta si va muri e ok.
Daca va fi scos viu si dat in adoptie va fi mai rau?
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
hai ca nu mai rezist tentatiei - dati-mi cartonase... dar musai sa-i spun fetii asteia sa mai lase forumurile si sa puna mana pe carte, i-am dat si link-uri si nu le citeste nu se mai fac intreruperi de sarcina cu andrele!!
www.netdoctor.co.uk/health_advice/facts/abortion.htm" target="_blank">uite aici
o invit si pe Sheannamp sa citeasca...
medicina moderna romaneasca
Voljena draga mea , "fetii" asteia care iti scrie acum nu ii este greu sa invete , sa scrie pe un forum , sa faca sport si sa se scarpine sporadic dupa ureche.
Prin urmare , daca las forumul si pun mana pe carte(apropo , sunt in sesiune) , nu mai pot analiza linkurile date de tine , nu?
E logic
Ei , eu am citit ce ai dat tu acolo drept citat, si nu m-a impresionat cu nimic nenea ala care zicea ca daca est religios nu te faci doctor. Asta mi-a ramas mie in minte din tot citatul ala.
Cam stiu cum se fac avorturi , am si vazut live.
Miereamara , exemplul dat de mine era pt. a sublinia ca multe mamici nu erau de acord cu incheierea unei sarcini in care fatul avea Down. Nu conta ce viata ducea , erau impotriva avortului terapeutic.
Ori aici discutam despre un fat viu si sanatos.
Eu nu vad rezolvarea acestui caz prin omorarea luipt. ca taica-su e un tampit.
Fetita de 11 ani va suferi la fel daca va fi facut avortul acum sau peste 2 luni, poate ar fi mai ok pt. ea sa stie mai incolo ca nu i-a fost omorat copilul viu.
Parerea mea.
Si a doctorilor , se pare ca e in acelasi ton.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/