i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 25
avmaria spune:
Eu am venit prima data pe forumul asta cam la un an dupa ce mi-am pierdut primul copil, care s-a nascut mort, are un certificat de nastere-deces, este trecut pe livretul meu de familie, am avut dreptul la concediu de maternitate in intregime - la salar integral- pe care nu l-am luat caci pentru psihicul meu am hotarat sa ma intorc la servici sa-mi ocup mintea. Am fost surprinsa, la modul cel mai sincer, sa vad ca pe forum nu se folosea niciodata termenul de copil ci de sarcina - "durerea pierderii unei sarcini", am pierdut o sarcina etc, nu se prea pune problema inmormantarii... Am fost surprinsa sa constat ca pana si propria mama isi numea copilul sarcina. Am fost surprinsa sa vad o mamica care a dat acelasi nume pregatit pt primul - care a murit la 39 saptamani, celui de-al doilea copil un an mai tarziu. In acelasi grup de mamici o alta mamica vroia sa faca la fel dar a iesit baiat si nu fata. Vreau sa evidentiez ca in Romania nu e in mentalitate ca "fatul", oricat de inaintat in varsta ar fi sa fie considerat ca si un copil daca nu se naste viu, chiar si de propria familie. Eu cam asta am observat aici pe forum. De fapt vreau sa subliniez un "paradox" : alte tari sant mult mai tolerante in privinta conditiilor in care se poate face un avort, pe de alta parte fatul are un statut social ca atare. Chiar anul asta s-a schimbat legea in Franta, ceva gen 20 saptamani, nu mai stiu exact, a devenit limita pt a avea un statut social, care presupune inregistrarea la starea civila. Din moment ce acest statut social e recunoscut, multe din drepturile aferente unui copil sant acordate : concediu de maternitate, reducere de impozite acordata timp de un an, etc.
De faptul ca pe subiectul asta toate posturile pro-life folosesc cuvantul "copil" si nu "sarcina", desi unele dintre aceste aceleasi persoane vorbesc de pierderea unei sarcini in mod normal pe la alte posturi, ma abtin sa mai comentez ...
Edit ca sa fac o precizare : intotdeauna la intrebarea "e primul copil ?" am raspuns e primul in viata, am mai avut un copil care a murit. Argumentul pe care l-am tot citit aici este "respectul pentru copil" - cel nenascut. Ce inseamna concret respect pt voi cele care-l tot fluturati ? Unde incepe si unde se termina acest respect? Am impresia ca nu merge prea departe de usa cortului, dupa cum vad ca se pune problema : "poate-l adopta cineva", "il dau eventual sa-l creasca o bona, cu banii cumpar orice", etc ... Ce inseamna respecutl pt viata pana la urma?
szivarvany spune:
Avmaria
dar, sa nu uitam, ca aceasta fetita de 11 ani NU si-a dorit sarcina-fatul-copilul, oricum l-am denumi !!! !!! !!!
DC nu se intelege k a fost violata ??? Nu e gravida din greseala , din dorinta ...
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by iulia_b
Ca mama ce sunt, eu remarc la ai mei si o buba daca o au, daramite o burta care creste, lipsa menstruatiei s.a. Sau daca semnele fizice sa zicem ca nu le-as fi observat, ceva, ceva as fi vazut in comportamentul ei, ca doar a suferit o trauma, nu? Un copil de 11 ani poate disimula atat de bine? Normal ca parintii acum vor sa scape cat mai curat si ceea ce ma intriga cel mai tare este ca se declara oripilati si socati. Eu ma declar socata cum o mama poate sa nu observe ca fetita ei de 11 ani e insarcinata. Dar poate sunt eu asa mai pesimista si-i caut prin toate partile sa vad daca n-au cumva ceva nelalocul lor.
Cred ca mai degraba s-ar face o ancheta parintilor fetei, macar sa-i invete cineva sa comunice cu proprii copii si sa evite astfel de tragedii.
Ok, problema s-a rezolvat, vinovati sunt parintii fetitei, deci sarcina poate merge in continuare, da???
Te rog frumos sa-ti amintesti (daca poti !) primele CM, la ce varsta a fost prima data si incepand de la ce varsta au fost regulate. Nu-i asa ca mult mai incolo??? Cum putea sa aiba CM regulat si sa o verifice maica-sa?? si la varsta asta. Probabil ca a fost o intamplare, acum are, acum nu are...
Cum putea sa vada ca i-a crescut sau nu burta...la varsta asta probabil ca se ingrasa sau slabesc foarte usor din cauza tulburarilor hormonale care apar...
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
lunna27 spune:
quote:
Originally posted by Porumbitaquote:
Originally posted by iulia_b
Vorbiti ca si cum a da nastere unui copil si a-l alapta ar fi cele mai groaznice lucruri care s-ar putea intampla. Parerea mea ca ce a fost mai rau deja s-a intamplat: violul . Vorbiti ca si cum avortul ar sterge de la sine durerea, ca si cum dupa aia isi poate relua viata exact ca si inainte.
As fi fost poate de acord cu avortul daca ar fi fost o sarcina mai mica, dar copilul ala misca, e viabil.Ca si durere fizica ar fi cam acelasi lucru, nasterea sau avortul. Asa ca adoptia copilului rezultat ar fi dupa mine cea mai buna solutie.
Dar e mai mult de munca sa oferi unui copil sansa la o viata decat sa-i dai niste bani pentru avort.
adevarul e ca va fi extraordinar de placut pentru o fetia de 12 ani a alapteze, sa suporte durerile provocate de cezariana...
da...,cred ca e al naibii de placut sa suporte si un avort
eu nu inteleg o chestie,daca vine cineva si isi spune opinia la subiectul asta,ii rastalmaciti cuvintele in fel si chip si faceti tot posibilul sa iasa tot cum vreti voi...!!
XIO spune:
quote:
Originally posted by blackpanterro
Xio, tu urli in gura mare ca nu iti doresti copii, ca nu te induioseaza vederea unui copil dar totusi daca ai avea o sarcina in urma unui VIOL si INCEST ai iubi sarcina cu toata fiinta ta...ma lasi?
Da numesc obligativitatea unui copil de a naste un copil crima impotriva umanitatii si daca as fi in locul parintilor as apela la Comisia Europeana pt Drepturile Omului care aici sunt incalcate!!
La fel face si biserica catolica in Africa.Ii indeamna pe bietii muritori de foame sa faca cat mai multi copii ca prezervativul e pacat.Nu le pasa ca pruncii vor fi muritori de foame, ca se vor naste din violuri sau din parinti purtatori de HIV.Din nou nu conteaza CALITATEA VIETII ci viata in sine.
Atata timp cat nu voi traiti vietile amaratilor astora urlati tare si mare dar daca vi s-ar intampla voua a-ti tacea si actiona.Degeaba va bateti cu caramida in piept ca nu v-ar pasa de gura lumii, in cazuri din astea sunt convinsa ca nimeni nu vrea ca lumea sa stie.Nu e o mandrie sa fi violat de un membru al familiei
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Normal ca te las!
Nu-mi trebuiesc copii acum si nu trepidez de fericire la vederea unuia, sa sar sa ma joc cu el .
Dar sincera sa fiu nici nu-mi doresc sa-i omor sau sa ii bat .
Ce as face eu sau ce ai face tu e irelevant(in plus , am mai raspuns o data la intrebarea asta) , ce e relevant este ca s-a produs o drama a carei rezolvare voi spuneti ca e omorarea unui fat nevinovat si viu.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by XIOquote:
Xio, tu urli in gura mare ca nu iti doresti copii, ca nu te induioseaza vederea unui copil dar totusi daca ai avea o sarcina in urma unui VIOL si INCEST ai iubi sarcina cu toata fiinta ta...ma lasi?
Da numesc obligativitatea unui copil de a naste un copil crima impotriva umanitatii si daca as fi in locul parintilor as apela la Comisia Europeana pt Drepturile Omului care aici sunt incalcate!!
La fel face si biserica catolica in Africa.Ii indeamna pe bietii muritori de foame sa faca cat mai multi copii ca prezervativul e pacat.Nu le pasa ca pruncii vor fi muritori de foame, ca se vor naste din violuri sau din parinti purtatori de HIV.Din nou nu conteaza CALITATEA VIETII ci viata in sine.
Atata timp cat nu voi traiti vietile amaratilor astora urlati tare si mare dar daca vi s-ar intampla voua a-ti tacea si actiona.Degeaba va bateti cu caramida in piept ca nu v-ar pasa de gura lumii, in cazuri din astea sunt convinsa ca nimeni nu vrea ca lumea sa stie.Nu e o mandrie sa fi violat de un membru al familiei
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
ce e relevant este ca s-a produs o drama a carei rezolvare voi spuneti ca e omorarea unui fat nevinovat si viu.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
Care fat-sarcina-copil pune in pericol viata mamei poate nu neaparat fizic ci psihologic, faptul ca fetita aia va fi socata pe viata dupa ce a fost violata mai are si un copil nu s-a luat in consideratie ca ii pune viata in pericol? Sau a ii pune viata in pericol inseamna strict numai daca o omoara fizic?
Intreb pentru ca in tarile dezvoltate a pune viata mamei in pericol se considera inclusiv la nivel psihologic. Au facut o evaluare psihologica si au dovedit ca nu o va afecta marele eveniment al nasterii? Sa fim seriosi inainte de a vorbi de o viata in formare sa vorbim de una existenta. Sa fim intai in stare sa o protejam pe aceasta si apoi sa vorbim de alte potentiale vieti.
XIO spune:
quote:
Originally posted by Luna1quote:
Originally posted by XIOquote:
ce e relevant este ca s-a produs o drama a carei rezolvare voi spuneti ca e omorarea unui fat nevinovat si viu.
Care fat-sarcina-copil pune in pericol viata mamei poate nu neaparat fizic ci psihologic, faptul ca fetita aia va fi socata pe viata dupa ce a fost violata mai are si un copil nu s-a luat in consideratie ca ii pune viata in pericol? Sau a ii pune viata in pericol inseamna strict numai daca o omoara fizic?
Intreb pentru ca in tarile dezvoltate a pune viata mamei in pericol se considera inclusiv la nivel psihologic. Au facut o evaluare psihologica si au dovedit ca nu o va afecta marele eveniment al nasterii? Sa fim seriosi inainte de a vorbi de o viata in formare sa vorbim de una existenta. Sa fim intai in stare sa o protejam pe aceasta si apoi sa vorbim de alte potentiale vieti.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
A , si atunci avortul intr-o sarcina atat de avanasata nu o afecteaza cu nimic? Faptul ca i va fi scos copilul viu din burta si va muri e ok.
Daca va fi scos viu si dat in adoptie va fi mai rau?
Sheannamp spune:
In primul rand vreau sa imi cer iertare mamelor care au trecut prin imensa trauma de a trebui sa avorteze in luna mare.
Nu stiu nici daca au putut citi sau scrie la acest topic.
In al doilea rand, cred ca iar trebuie corectate niste aspecte.
Avortul nu presupune obligatoriu interventie cezariana.
Se poate provoca nasterea iar efectele pe aparatul genital sunt in acest sens mai mici decat in cazul sectionarii uterine.
Comisia medicala pentru asta a fost cheamata sa evalueze atata starea de sanatate a femeii (tragic, dar medical asta e termenul) cat si a copilului si consecintele ulterioare asupra sanatatii fizice si mentale a ambilor.
In plus aspectele legale care nici ele nu pot fi neglijate doar pentru ca asa vrea opinia publica grijulie pentru soarta fetei.
In ceea ce priveste trauma psihica, o nastere prematura sau un avort in luna mare e de o mie de ori mai traumatizant decat o sarcina dusa la termen si ulterior dat spre adoptie copilul.
Deja fetitza a suferit un viol, un act de salbaticie poate la fel de mare ar fi sa fie supusa unui avort sau unei nasteri premature.
Ca sa ma explic, cezariana presupune anestezie generala, cicatrice uterina iar riscurile de e pierde uterul sunt destul de mari.
Nasterea provocata (i se da o pastila care initiaza travaliul) evolueaza exact, la varsta de sarcina in care e ea, ca o nastere normala cu deosebirea ca ceea ce naste este un avorton, care nu poate supravietui si care e aruncat in galeata.
Nu poate fi efectuata sub anestezie si ma indoiesc ca exista vreun protocol prin care fetitza sa nu vada sau sa nu realizeze ceea ce i se intampla.
Ori daca trauma violului si o sarcina dusa la capat si apoi copilul dat spre adoptie sau chiar pastrat sunt lucruri care pot fi atenuate cu o psihoterapie adecvata (ca sa numai vorbesc ca acolo, in mediu din care provine, nici macar nu sunt chiar asa de neobisnuite in schimb un avort e mult mai rau vazut) smulgerea fortata a unui fat din burta ei este mult mai traumatizanta.
In ceea ce priveste sanatatea fatului, exista numeroase sarcini produse in conditii de consanguinitate si mai apropiate care au evoluat normal, deci, intreruperea unei sarcini doar pentru acest motiv nu isi are rostul.
Pur si simplu sa susti avortul sau nasterea prematura e ca si cum ai incerca sa stergi urmele violului printr-un act la fel de violent si barbar (pentru ca asta este un avort/nastere provocata in luna mare)
voljena spune:
quote:
Originally posted by XIO
A , si atunci avortul intr-o sarcina atat de avanasata nu o afecteaza cu nimic? Faptul ca i va fi scos copilul viu din burta si va muri e ok.
Daca va fi scos viu si dat in adoptie va fi mai rau?
hai ca nu mai rezist tentatiei - dati-mi cartonase... dar musai sa-i spun fetii asteia sa mai lase forumurile si sa puna mana pe carte, i-am dat si link-uri si nu le citeste nu se mai fac intreruperi de sarcina cu andrele!!
www.netdoctor.co.uk/health_advice/facts/abortion.htm" target="_blank">uite aici
o invit si pe Sheannamp sa citeasca...
medicina moderna romaneasca
Luna1 spune:
Xio eu nu sunt psiholog sa-ti spun in ce masura o va afecta un avort, la fel nu esti nici tu sa-mi spui in ce masura o va afecta o sarcina.
Eu spun doar ca nu vad cum scrie nergru pe alb ca s-a facut un examen psihologic pentru a vedea cum este afectata fetita. Sau nu scrie nici macar ca va fi urmarita dpdv psihologic ci clar, e ilegal avortul la 20 sapt cu exceptia cazului in care ar pune viata mamei in pericol, am hotarat noi ca nu ii pune FIZIC viata in pericol, ce mai conteaza socul.
Intr-o societate perfecta, fara haosul din Romania cu asistenta psihologica da ,s-ar fi putut duce acea sarcina la capat, s-ar fi putut da copilul spre adoptie in secunda doi, sau s-ar fi analizat impactul psihologic asupra fetitei care poate doreste sa-si tina copilul aproape dupa aceea.
Insa eu ma pun in situatia aceea, violata de la 10 ani, fara nicio idee de ce imi creste burta, jucandu-ma in continuare cu papusi, incercand sa uit supliciul ce s-a abatut asupra mea, si brusc aflu ca ma vor taia pe burtica si vor scoate un bebe afara (bebe care intre timp misca la mine in burtica si care pe mine numai asta la 11 ani si m-ar fi terorizat, cum sa-mi miste ceva in burta?). Lasand la o parte faptul ca fetita aia ar trebui sa mearga la scoala, sa sara coarda, sa uite de toate...