*Gravidute de noiembrie-decembrie2008 (47)*
Raspunsuri - Pagina 12
Amalia spune:
Banu nici eu nu sunt o curajoasa, dar la cezariana nu m-as gandi daca nu se impune pentru ca operatia ramane operatie si-mi e teama. In plus, nici la epidurala nu ma gandesc pentru ca am fobie de ace in coloana. Nu-ti spun ca aproape de fiecare data cand ma duc la dentist mi se face rau, deci iti dai seama ce curajoasa sunt...
(dar ma duc oricum)
Totusi, pe David l-am nascut normal, cu epiziotomie duoa un travaliu de la 9 dimineata la ora 21:45 seara, daca care a devenit mai greu de suportat abia de pe la ora 19...si m-a ajutat Dumnezeu sa trec cu bine peste el. Am mers pe hol si prin salon aproape in continuu, mai ales spre final, si cred ca am ajutat mult si copilul sa coboare si pe mine miscandu-ma. Curaj aveam in ziua aia cu carul, ma gandeam numai la sufletelul mic din burta sa nu-i fac rau si la mine deloc si mi-a dat Dumnezeu putere sa nu ma panichez deloc. Am rezistat bine la durere, nici macar n-am deschis gura sa zic ceva, cu toate ca era dispusa s-o fac daca n-as mai fi resistat.
Asa ca nu trebuie sa-ti fie teama,in final, va fi bine!
Ami, mamica lui David (6 ani si 10 luni)
si
21+
Luca Gabriel
Banu2268 spune:
amalia mi-emi spui de ace...... mai ales ca acul ala pt epidurala e ca un cui
cel putin mie asa mi s-a parut.
Dar am inteles ca ti-ar da cu ceva cu o crema cu un spray inainte sa te intepe cu acel cui. M-am interesat si eu, mi-a povestit o colega de servici cum a fost la sora ei si a zis ca n-a simtit nimic ca i-a dat cu ceva pe spate si travaliu a decurs bine si la final a apasat-o moasa de 2 ori pe burta si a iesit copilul. Apoi la cusut n-a simtit nimic a zis ca decat il vedea pe dr cum trecea cu acul si ata asa
. Norocoasa .....
sper si eu sa fiu asa, de fapt toate sa fim.....
Banu2268 spune:
totusi incerc sa nu ma mai gandesc la nastere de pe acum,
oricum am o fosta colega de facultate care trebuie sa nasca. ea o sa nasca cu epidurala si abia astept sa imi povesteasca tot cum a fost cum e decurs........
20+
Mirtha spune:
Amalia multumesc pt. cei. S-a notat.
Andy de asemenea multumesc pentru link-uri. Incerc sa ma descurc si daca nu reusesc dau o strigare.
Fetelor azi mi-am facut coliva. Un castron ditamai - cu miere , pesmet , nuci cit cuprinde , zahar vanilat , scortisoara , cacao , esenta de portacala , de rom si de migdale. Am ajuns la concluzia ca este cel mai bun desert.....
Mirtha
22+
Mirtha spune:
Andy am citit cam la repezeala cele doua articole , eram curioasa dar sincer nu m-au convins. In concluzie toate sticlele din plastic au potential de a furniza BPA agent chimic ce nu afecteaza adultii dar afecteaza bebelusii in dezvoltare.
Nu am inteles de ce au fost centrate studiile pe 3 firme Avent , Nestlé Gerber and Playtex. E primul studiu de care aud pe problema acestui agent chimic iar toate reactiile gen renuntati la produs
sunt din mediul politic - guvern , departamentul public de sanatate , senatori etc.
Deocamdata nu am gogalit dar vreau sa verific ce tari au mai reactionat la studiul facut de departementul de santatae - alias ministerul sanattii la noi.
Daca nu am surprins bine esenta celor doua articole , te rog , cind ai timp poate reusesti un rezumat.
Am observat ca se dau si sfaturi despre iginezarea biberoanelor care sa diminueze eliberarea respectivului agent : evitarea spalarii cu apa rece urmata de sterilizare.
Iti multumesc ca ne-ai pus la dispozitie articolel cel
putin am pobilitatea de a ma informa si de a lua o decizie in cunostinta de cauza.
Mirtha
22+
marguta spune:
Buna! Nu am mai intrat de mult pentru ca sunt destul de ocupata. vad ca voi ati avut multa activitate pe forum, felicitari celor care si-au sarbatorit ziua de nastere, multa sanatate si La multi ani!
Am fost si eu joi, pe 19 la eco, la dr. Iosup. Am acum 15 saptamani, totul e bine, mi-a zis si mie sa consum multe lichide si sa am grija cu greutatea.
Acum sa va dau ultimele vesti Avem o fetita( doctorul mi-a spus cu certitudine, desi eu ma gandeam ca la 15 sapt e destul de devreme pentru aflarea sexului). E drept ca eu speram si simteam ca asa va fi, iar dr. mi-a confirmat. Suntem foarte bucurosi ca e totul bine, multumim lui Dumnezeu!
O va chema Anastasia, iar Edy vrea sa o mai cheme si Inuka. Mie imi place foarte mult si acest nume, chiar daca nu va aparea pe certificatul de nastere( mai deliberam), mi se pare un nume placut, ca o mangaiere si sigur va fi un supranume pentru bebita noastra.
Maine merg la gineca sa vada echo si sa imi dea trimitere pentru TT. Doamne ajuta sa fie totul bine!
Va doresc multa sanatate si numai bine!
Mirtha spune:
Uite ce am mai gasit , la prima strigare ref. la BPA http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120423&whichpage=5
http://www.bisphenol-a.org/whatsNew/20080205.html
Edit http://www.europafm.ro/stiri/stiinta/detalii.html?showStiri=13314 Articol in lb rom.
Mirtha
22+
Mirtha spune:
Marguta felicitari !
Sa va traiasca Bebelina si sa va bucurati de ea!
Un alt articol despre BPA http://www.jurnalul.ro/articole/124498/biberoane-periculoase!
Mirtha
22+
Andy08 spune:
Mirtha: Din cate am inteles eu problema este la incalzirea acestor biberoane. Prin incalzire se faciliteaza trecerea chimicalelor in lapte. S-a facut referire la Avent, Playtex etc. pt. ca au cele mai mari vanzari de produse destinate bebelusilor. Majoritatea parintilor cumpara produsele lor pt. ca sunt cele mai renumite. Din pacate nu stiu prea multe pt. ca nu m-a interesat subiectul la momentul respectiv. Am vazut stirea la TV, am vb. cu prieteni care au copilasi si care si-au schimbat biberoanele si am vazut rafturile goale la Wal-Mart. Asta a fost prin mai. Sincer, acum nu m-am mai uitat sa vad daca le-au reintrodus pe piata (ma pot uita, daca vrei). Mai incolo, cand voi ajunge la capitolul biberoane, voi mai investiga. Oricum, mi se pare mai sigura sticla.
Am mai gasit un articol frantuzesc care spune ca ei nu au destule studii care considera acele chimicale periculoase. Dar stii cum e.... cum zice americanul...It’s better to be safe than sorry.
Ma uit pe linkurile date de tine si ma intorc.
Andy
14+