Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (93)
Raspunsuri - Pagina 9
Doloress spune:
simonix intr-adevr, azi era DPN-ul meu, deci incepand de azi pot zice ca Patrick are varsta corectata de 0 zile, dupa aceasta varsta ma voi ghida in multe chestii, in primul rand toata dezvoltarea lui psiho-motorie, nu trebuie sa ma stressez ca nu face aia sau cealalta, pentru ca eu mereu (pana in jur de doi ani) trebuie sa tin cont de varsta asta.
Vestea cea mare este ca de cateva zile suge la san! Eu renuntasem demult sa il pun si iata ca singur s-a hotarat, se cobora cu capsorul pana in dreptul sanului si incepea sa il suga, asa prin tricou, deci am inceput sa ii dau, de cateva nopti numai asa se linisteste. Culmea e ca papa in continuare biberonul si dupa mai suge si sanul vreo jumate de ora. E destul de greut, insa eu vreau sa il incurajez, poate asa o sa stimuleze lactatia. Deci daca il nasteam la termen nu aveam probleme cu el.
Simonix nu trebuie sa iti faci griji cu papatul, fiecare bebe are ritmul lui. Al meu e mai fomist, insa are si zile cand doarme cate 5-6 ore legat si nu papa mai deloc. Insa in majoritatea timpului papa prea mult zic eu si apoi vomita.
Cu mama e bine tare, imi face mancare, spala biberoanele, am scapat de treburile casnice. Eu ma concentrez asupra copilului numai si e tare bine, simt si eu ca ma bucur de copil. A incercat la inceput sa isi impuna unele pareri si i-am taiat-o scurt, asa ca nu se mai baga deloc, sta cuminte in banca ei chiar daca nu ii convin unele chestii. In schimb socrela mea , chiar la asa distanta imi face nervi, nu e chip sa ii zic ca bebe a a vut o noapte mai agitata, ea de aici trage concluzia ca ma plang si imi zice sa nu ma mai tot plang atata, ca ce am de facut altceva, decat sa legan copilul. Nu stiu de unde concluzioneaza ea ca eu ma plang. Ca ea daca ar fi in locul meu numai in brate l-ar tine si l-ar iubi toata ziua. Adica eu sunt mama rea ca nu il tin in brate toata ziua. In fine, bine ca e acolo departe.
Stefany inca nu am montat aerul conditionat, il voi monta la urmatoarea perioada calduroasa, pana acuma tot a fost ploaie si frig. Tot la mine in dormitor il voi monta si eu, o sa ii dau drumul cat il duc pe bebe in living si apoi cand il duc in dormitor il inchid. Si asa sta cu noi toata ziua in living, nu ii place deloc singur. Daca vrei, iti pot da eu numarul meu pe privat sa ma anunti sa le anunt si pe fete.
Nicole eu stiu ca bebele trebuie sa pape in jur de 110-150 de ml inmultit cu nr de kg pe zi. Deci la 4 kg ori 110 ar veni 440 ml pe zi. 440impartit la 6 mese sa zic, vine 75 de ml la o masa. Al meu insa papa 100 de ml la o masa. Nu e regula, unii copii papa mai mult, altii mai putin. Totul e sa ia in greutate constant si sa ude in jur de 6 pampersi pe zi, asta e semn ca e bine hidratat si ca papa suficient.
Doloress si minunea mea Patrick
Povestea nasterii
CamiM spune:
Salut!!
Miss,Buburuzii,Stefany si restul burticilor nastere usoara fetelor:
Ma bag si eu in discutia cu aerul conditionat: eu cred ca e un mit chestia cu aerul conditionat .. si curentul. La noi este foarte cald si oriunde ai fi se foloseste aerul conditionat. In casa, la magazin, in masina,la muzeu la joaca etc. Sofia mea nu a racit in 2 ani decat o singura data( si atunci nu cred ca din cauza aerului conditionat), iar la Sabina de la nastere din maternitate mergea aerul conditionat si nu pare sa o deranjeze in vreun fel.Astia pe aici au oricum un fix si vara- iarna tin foarte rece inauntru. Poate sunt si persoane sensibile la AC dar sincer marea majoritate cred ca sunt mai mult decat ok. Prin casa Sabina sta imbracata in body cu manecuta scurta si atat iar cand doarme pijamaluta si o invelesc eventual pe picioruse cu un scutecel subtire( pe care evident ca il da la o parte cu jocul de picioare - fotbalista mamii..).
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
Reallaura spune:
Am reusit sa-l adorm ca de la 3 stateam agatati unul de altul. Oricum, ii multumesc ca pana la 3 mi-a dormit legat..
Am remarcat ca nu mai cere formula dupa alaptatul la san, noaptea.
Ceea ce e super. Oricum, simt ca a crescut productia.
Cleo, multumesc mult pentru recomandarile de pediatru. Imi fac si eu o programare.
Dolores, ma bucur tare ca Patrick a inceput sa suga!Parerea mea e ca, in afara de durerile de spate, o sa-ti fie mult mai usor cu alaptatul decat muls, congelat, decongelat, incalzit, dat la bb.
Nici nu pot sa enumar atatea. Ah! Si sterilizat pompa...ma infor!
ce ciudat mi se pare ca a inceput sa faca asta in apropierea DPN-ului...
Simonix, wow, deja ati inceput sa interactionati cu Robertzel...mi se pare excelent. Am remarcat si eu ca Mirciulica rade cand vorbesti cu el si parca se uita in okii mei, dar poate fi o coincidenta deocamdata nu ma hazardez sa numesc asta interactiune.
Dar momentul asta il astept!
Miss Ce facem azi???
Nicole, eu ii dau Bonnisan si sunt multumita. Bine, nu stiu daca a avut colici cu adevarat, dar ma gandesc ca-i ajuta tractul digestiv si i-am dat sin start, nu am asteptat sa-mi faca crize.M-am gandit ca daca il ajuta sa elimine gazele si tot e bine.
MA duc sa mai fac un nani, va pup.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura
CamiM spune:
Laura nu iti face griji, asa mai fornaie bebeii.
Alina_anto nu stiu cum ii dai tu medicamentele Sarei dar noua ne-a explicat pediatra sa i-l dam in gurita asa mai spre obraz si nu foarte in spate ca nu il mai scuipa si sunt mai putine riscuri sa se inece. Multa sanatate de la noi!!
Gabitza felicitari pentru caderea buricului!! Eu am avut lohii pana la sfarsitul saptamanii a 6-a , primele trei sapt fiind destul de abundente. cand povesteai de Andrei al tau parca povesteai de Sofia mea - cand se sperie de ceva se carata pe mine mai sa o arunce pe Sabina jos..
Monik e normal sa mai vomite, Sabina mea vomita uneori, sau macar arunca asa ceva afara ( surplus..). Daca insa se repeta povestea la fiecare masa mergi la doctor.
Cleo lasa potoroasa in pace si nu o mai cantari asa des.. nu faci decat sa te stresezi.. daca ea papa bine si are scutece ude mai asteapta putinel si o sa vezi ca iar sare acul cantarului in sus.
Socrate Sabina mea nu a facut inca nici un vaccin( in afara de Hep B in maternitate), Sofia in schimb a facut gramezi si nu a avut asa reactii neplacute, poate doar un picut de febra de cateva ori dar nu la toate. Cand era mititica tare dupa vacinuri era somnoroasa si dormea muult.
Dolores la multe lunite si ani sanatosi lui Patrick!!
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
Simonix spune:
Doloress - super ! Uite, numai vesti din astea sa auzim ! Felicitari pentru bebe mic si doritor de san Voiam sa iti zic ca m-am uitat la poze si e un scumpic !!! Iar despre soacre hmmm a mea e destul de pasnica, bine, nu ne iubim in mod excesiv, dar e OK, o femeie cu capul pe umeri. Stie cand sa se bage si cand nu (ma rog, a invatat dupa niste mici ciondaneli pe la inceput). Acum e topita dupa bebe si ne suna la 2 zile, ii pun camera si sta si se uita ore in sir la bebe chiar daca piticul doarme tun si nu face nimic interesant. Are si ea camera web si o vedem si noi cum se holbeaza in fata ecranului, nimeni nu zice nimic (deh, dupa 1 ora cam epuizezi toate subiectele de conversatie, chiar si cu mine ), ea sta si se uita la bb cum doarme :)
Eu nu inteleg, cum de vi se spune voua ce sa faceti si ce nu cu bebe... Vad ca mai multe aveti probleme de acest gen, eu nu as accepta decat de la mama asemenea comentarii - si nici de la ea Am tot citit despre reactiile soacrelor si a altor persoane din anturajul mai multor fete de pe forum hmmm... imi pare rau ca se ajunge la asemenea situatii, zau.
Pai hai ca fug la nani :) A fost comentariul le la ora 6 jumate L-am pus pe bebe in patutz yuupiii Din weekendul asta am luat hotararea sa nu il mai culc in landou (caci e bb maaaare si nu mai incape ca lume acolo, se loveste cand da din maini). Se pare ca ii e mai greu in patutz, caci e mai mult spatiu si il "confuzeaza" dar deh, trebuie sa dormim. De la 3 luni gata - ma mut inapoi in dormitorul conjugal si bb trebuie sa se descurce singur :p
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Simonix
Doloress - super ! Uite, numai vesti din astea sa auzim ! Felicitari pentru bebe mic si doritor de san Voiam sa iti zic ca m-am uitat la poze si e un scumpic !!! Iar despre soacre hmmm a mea e destul de pasnica, bine, nu ne iubim in mod excesiv, dar e OK, o femeie cu capul pe umeri. Stie cand sa se bage si cand nu (ma rog, a invatat dupa niste mici ciondaneli pe la inceput). Acum e topita dupa bebe si ne suna la 2 zile, ii pun camera si sta si se uita ore in sir la bebe chiar daca piticul doarme tun si nu face nimic interesant. Are si ea camera web si o vedem si noi cum se holbeaza in fata ecranului, nimeni nu zice nimic (deh, dupa 1 ora cam epuizezi toate subiectele de conversatie, chiar si cu mine ), ea sta si se uita la bb cum doarme :)
Eu nu inteleg, cum de vi se spune voua ce sa faceti si ce nu cu bebe... Vad ca mai multe aveti probleme de acest gen, eu nu as accepta decat de la mama asemenea comentarii - si nici de la ea Am tot citit despre reactiile soacrelor si a altor persoane din anturajul mai multor fete de pe forum hmmm... imi pare rau ca se ajunge la asemenea situatii, zau.
Pai hai ca fug la nani :) A fost comentariul le la ora 6 jumate L-am pus pe bebe in patutz yuupiii Din weekendul asta am luat hotararea sa nu il mai culc in landou (caci e bb maaaare si nu mai incape ca lume acolo, se loveste cand da din maini). Se pare ca ii e mai greu in patutz, caci e mai mult spatiu si il "confuzeaza" dar deh, trebuie sa dormim. De la 3 luni gata - ma mut inapoi in dormitorul conjugal si bb trebuie sa se descurce singur :p
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
mai Simonix, nu stii ca romania are 22 mil de antrenori si rezultate slabe la fotbal, 22 mil de doctori si aproape 1 mil de diabetici.
Asha ca, fetelor, cine mai deschide gura cu sfaturi intrebati-i "sunteti dr??"
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii
MissParker spune:
Neata la cu laptic si pe ziua de azi!
Hai, ma fetelor, se poate? Pai abia o pagina ati umplut de ieri? Unde sunt insomniacele? Ca eu am dormit tun, m-am trezit pe la 2:30 pt. pauza de toaleta si apoi am dormit aproape neintoarsa pana la 7:30… iar contractiile au incetat imediat ce m-am bagat in pat... asa ca mai asteptam...
In primul rand, imi cer scuze ca in tot balamucul asteptarii am uitat s-o felicit pe leeloo, a fost ziua ei alaltaieri: LA MULTI ANI cu fericire si iubire si noroc si bucurii cu cei doi flacai!!
Apoi, azi se aniverseaza Alexutza75: careia ii doresc la fel, multa fericire, sanatate, bucurii alaturi de fetitele ei scumpe!
In al doilea rand, comentariul meciului de ieri: olandezii au fost “demontati” pentru ca 1) au pierdut practica de joc si 2) antrenorul rusilor e un olandez. Per total, 3-1 pentru rusi a fost meritat, desi surprinzator. Sa vedem cu cine vor juca in semifinala… Eu tin cu Spania impotriva Italiei, e clar.
Simonix, ti-e clar ca si eu intre suzeta si suptul degetului as alege imediat suzeta… Nu-ti mai spun ca deja am cumparat suzete “anti-colici”… Vorba ta, vazand si facand, ca eu ma tem ca nu prea le am cu instinctul, iar teoria e facuta ca sa fie data peste cap de practica, nu? Experimentam si invatam… Si mie imi place cum canta D-na Sarkozy, cred ca si eu il voi adormi bine pe bebe cu muzica ei… Aseara am prins la MTV “Lady Marmalade” si chiar ii spuneam lui Bogdan ca poate asta e muzica de care as avea nevoie la nastere, sa ma stimuleze sa-mi rotesc bazinul cum trebuie In final cred ca ma duc cu cateva CD-uri de Vangelis, asta e muzica divina care ma linisteste pe mine si ma face sa ma simt in paradis…
Doloress, ce veste buna ca scumpul de Patrick a inceput sa suga la san!! Vezi, merita sa nu abandonezi speranta! Continua asa, sa vezi ce bine ti se regleaza si lactatia!
Laurita, bravo pt. progrese!! Pai ce sa facem azi, asteptam… Acum ca suntem deja in zodia Racului, mi se cam falfaie cand va veni domnul… Ah, ba sa nu mint, mai am 2 date sensibile: sa nu vina pe 27 (ziua “multiubitei cumnatele”) sau pe 30 (ziua fostului meu sot). In rest, free choice, atata vreme cat se indura sa vina mai repede, ca ma omoara tonajul asta de burta, ma doare si cand stau jos… iar metoda vad ca da rezultate pe naiba...
Felicia 39+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
Gnothi seauton
Reallaura spune:
Cami M,, sa, merci, o sa incerc sa nu ma mai stresez, dar tot mai merg odata la pediatru...
Miss, sunt chiar curioasa ce zi isi va alege Daviducu!si mai ales, daca evita ce nu trebuie...
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura
ancaurn spune:
Buna dimineata
Miss in primul rand merci pt incercare. Am scris la probleme tehnice si am trimis mail la admin. Sa vedem ce o iesi. In ceea ce priveste zodia lui David, nu-ti face probleme. Fiind in prima decada va avea oricum influente de Gemeni.
Doloress felicitari lui bb pt instinctul regasit. Ar fi excelent pentru el si mult mai comod pt tine daca ai reusi sa-i dai doar san. Succes.
Cleo cum mai esti? Sper ca mult mai bine.
Alina_anto sper ca Sara nu a mai facut febra si v-ati mai linistit si voi.
Noi raportam o cumintenie desavarsita. Papa, somnic,rar cate o ora cu ochii deschisi, dar si atunci e in general cuminte. Si asta de cand ii dau Sab-simplex, ca sa ii raspund si lui Nicole. Am inceput cu Bonisan, ca e natural dar din pacate la noi nu a avut efect. Facea bietul baiat niste crize dupa el...Asa ca am trecut pe Sab-simplex, dar asta e chimic. Bine macar ca il calmeaza. Dar nu e tot timpul asa. Cezara mi-a mers foarte bine cu Bonisanul. Depinde de fiecare copil. Sfatul meu ar fi sa incerci intai cu Bonisan o zi, doua, vezi cum merge si apoi ramai la el sau il schimbi in functie de reactiile lui bb.
Poze
http://s198.photobucket.com/albums/aa159/ancaurn_bm/DRAGOS/]DRAGOS-poze[/url]
Mami de Cezara (19.07.2003) si capos Dragos (11.06.2008)
cleo78 spune:
e, sunt mai bine. Surplus colosal de lapte e doar noaptea si dim., cand tre sa mulg.
Socrate, noi ieri dim. am fo la Cafeneaua actorilor! si am mancat salata si inghetsatsa. Ce buna e...
Stefany_p, e nr meu de tel pe contul comun. Nu ma deranjezi cu un sms!!
Doloress, pai...ce coincidentsa intre insintcul lui bebe si DPN!!
Sau...poa nu e doar coincidentsa! e mama natura care stie ea ce stie. Mai ai laptik? pune-l si la san, cat de des.
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii