Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (93)
Raspunsuri - Pagina 8
MissParker spune:
quote:
Originally posted by stefany_p
Miss P cum esti?mai poti>? eu deja simt cum intru in depresie..
ce remedii stiti pt picoarele umflate? de cand ma scol sunt asa, peste zi devin groaznice...
plus ca iese rac...
Eu m-am impacat cu soarta, daca el vrea sa fie Rac, fie cum vrea el, asta e... Ma consolez si eu ca si Tom Hanks e Rac Unde mai pui ca eu, ca Scorpion, niciodata nu m-am impacat bine cu Gemenii... Auzi, pana la urma toate zodiile au oameni de calitate si lichele, asa ca ... ramane cum am stabilit: copilul meu va fi in zodia copiilor iubiti. Gata. Daviduce, mama, vino cand ai tu chef, cand esti pregatit, cand ti se face mila de burta asta a ma-tii care sta sa explodeze
Impotriva picioarelor umflate: stat mult cu picioarele in sus, facut dusuri recisoare si pus jetul rece pe gambe, de jos in sus...
Felicia 39+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
Gnothi seauton
cleo78 spune:
buna seara fetelor.
Revin dupa o zi agitata: parc, vizite, somn ioc de la ora 14:50, cred ca e si de la caldura, plus o veste dura, o cunostintsa indirecta, dupa ce a nascut... a aflat ca bebe are probleme. Din pacate operatii cardiace la noi nascuti in Bucuresti nu se fac. Dumnezeu sa il aiba in paza si sa aline suferintsa mamei!
Despre pediatru la Medicover, eu am fo trimisa la dr Oros, de care sunt f. incantata, bine,nici nu am avut mari probleme, mai mult sunt io speriata (dar cica toti parintii sunt natangi, nu suntem noi cei mai cei) iar dr ne-a explicat ca nu e cazul sa ne ingrijoram etc. O alta recomandare: Liliana Calapod, dar la ea nu am fo. Si ortopedul il voi recomanda, Dr Fodor, la care am fo de cateva ori, si mai mergem, la care era coada (imensa) si la spital.
Simonacip, nu pot teleporta laptele din sanu meu in sanu tau . S-a stricat butonu...
MissParker+stefany_p, hai sa va incurajez, nu am vazut femeie nenascuta! . Si copiii raci sunt atat de dragastosi...iar baietsii - puiii lui mama.
Citind la voi, ca bebeii vostri vomita, pot sa zic ca sunt io fraiera, si nu stiu sa apreciez ca potoroasa mea mananca mai putin. Pai da, ca de vomat 1 data la 1-2 sapt varsa... in rest, nici nu regurgiteaza.
Iar io sunt mama incostienta, nu am curatsat niciodata nasul fetei. Desi mai fornaie, mai ales dupa plans, si mai doarme cu gura deschisa. Dar nu se intampla des, m-am obisnuit ca e mai fornaita... dar cat nu vad muci in nasuc, sau sa o aud ca se inneaca... mergem asha inainte. Fara batista bebelushului, fara pompitsa, etc. Stranuta destrul de des, sper ca elimina singura tot.
lohii? io am nascut acu 6 sapt. Si inca mai am! asha, de 2-3 ori pe zi schimb absorbantul zilnic, is f. seroase.
Dar pe mine ma jeneaza inca epiziotomia.... ma duc sapt aviatoare la doftor. Sa ii arat
Si noi am dat drumul la fraierul conditionat. Dar nu avem in camera la bebe, ci alaturi. Si dupa ce racim o camera, inchid geamul la bebe, si deschid usa sa se mai racoreasca. Brrr...si e abia iunie. Ce ne facem in august? migram la Campina/sinaia./busteni?a ? cat despre aeru. cod. si racit- io zic ca se imunizeaza/obishnuiesc. Problema cu "m-a tras curentul" e o psihoza romaneasca, niciun medic nu o recunoashte, si de fapt se trage de la altele, o sinuzita netratata, masele netratate, infectie latenta, coloana cu probleme etc.care sunt reactivate la orice. Si daca parintele e 'delicat', va cocolosi si copilul.
Io am avut show cu maica mea, si acu am in continuu cu socrul!!! Ca de ce mi-am pus a.c.? ca de ce tin copilul fara bonetica? ca o tin dezbracata! ca de aia a stranutat, ca a prins un curent etc.
Cu spatele...am si io o durere de coloana...brrr. Sambata viitoare il pacalesc pe tati sa sa stea cu bebe, si poa ma duc la un masaj. Nu mai poc de durere...si nici nu avem peste 5 kg.
Mai fetelor, sunt in continuare stresata cu greutatea lui bebe. Avem 6 sapt, si +900gr. De 1 sapt stagnam. La un moment dat am scazut, si m-am speriat rau, am crescu incet, dar per total tot +900gr e . Asta e...
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii
andreap spune:
iata-ma si pe mine..pe aici.
Miss..inca nimic????
Mihaser,la mine e examenul final,am facut cei 3 ani de stagiatura..trebuie minim nota 7....dar nu ma mai stresez,mai e si la anu' altul.
Ce va invidiez ca va plimbati..abia astept sa ies si eu..m-am plictisit de stat in casa.maine gata,macar 1/2 ora tot o plimb
mariuca a rectionat bine..adica asa cred.e cumintica,nu o trage,smuceste...in schimb vrea sa stea numai langa mine cand alaptez,drept ptr.care azi aproape i-a tras un sut in cap,vrea sa vada din 5 in 5 minute daca doarme..etc.plus rasfatul de rigoare:mami ma imbraca,mami ma ia in brate..exact cand nu pot..dar ne acomodam noi unele cu altele,nu?
fetele,va las.va doresc o noapte linistita si un we placut si maine.poate reusesc sa intru dupa examen
sunt asa stresata ca o las atatea ore.....am lapte pt.2 mese..daca mai cere,lapte praf.asta e...ex.e 4 ore,plus drumul.dar vb tatei,4 ore stau aia care stiu!
somn usor
BURTICA
Martie-Aprilie 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004
cleo78 spune:
noapte bunaa, fetelor!
MissParker, astept sms-ul!!!
Stefany, tu cui dai sms in caz de ??
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii
socrate spune:
Na' ca postez si eu.
Noi am fost azi la plimbare dupa 6 am fost pana in parcul Tineretului, am mancat o pizza la cafeneaua actorilor ca pleaca sorela maine dimineata.
Legat de plimbat si baita. Eu il scot la plimbare dupa ce ii dau sa manance. Il imbrac inainte, ii dau sa pape si plecam.
Baita in principiu inainte de masa, dar il programez la 8:30 8:45 cand tb sa pape la 9 deci baie, masaj, imbracat si papat. Dar el se linisteste la baie chiar daca ii e foame mai mananca o manuta dar in principiu nu urla. Urletele la imbracat ca si masajul a inceput sa ne placa.
Al meu vomita si regurgiteaza in continuu. Eu schimb 2 tricouri pe zi din cauza asta. Abia mai tin pasul cu spalatul ca nu mai calc de mult lucrurile de casa.
Alina imi pare rau pt pitica, eu as fi facut criza sa il vad bolnav.
Cu colicile parca o tinem mai bine. Am inceput sa ii dau Bonnisan, ca am terminat SabSimplexul, sa vedem ce face asta. I-am dat decat odata azi ce-i drept. Om vedea.
Miercuri facem 2 luni si vine nenea doctor sa ne faca vaccinul. Bebei vostri au avut reactii adverse la vaccin? Ca eu am emotii.
Noemi,
Doloress spune:
Miss, Stefany haideti fetelor, mai este putin! Mie mi-e tare dor de burtica, dar adevarul e ca nici nu am experimentat neplacerile ultimului tirmestru decat o luna.
Cleo stai calma, mie la spital mi-au zis sa nu ii curat nasucul si nici urechile. Au zis ca se curata singure, nasul prin stranut de exemplu. Eu insa ii curat nasul cu batista bebelusului, si mi se pare o inventie super, al meu chiar e fornait mai mereu si chiar scot mucusori. Cu aerul conditionat de acord cu tine, atatia copii pe mapamond stau numai in aer conditionat 24 de ore din 24 si nu mai patesc nimic.
Socrate si eu la fel, al meu vomita mai mereu. Dar si mananca foarte mult cred eu pentru greutatea lui. Pai abia are vreo 4 kilograme, trebuie sa manance vreo 150 ml per kg, deci 600 pe zi, cand colo el mananca vreo 120 ml la fiecare masa, in total vreo 900 pe zi.
Doloress si minunea mea Patrick
Povestea nasterii
stefany_p spune:
referitor la aerul conditionat si mie mi-e cam teama ca noi il avem montat in dormitor unde va sta si bb. de oprit nu s epune problema ca e nenorocire cu umezeala vara pe aici.
Dolores, tu cum ai procedat cu aerul conditionat?
Cleo, probabil voi anunta inainte sa plec sau nu stiu cum voi face caci nu am nr nimanui si nu as vrea sa deranjez
MissP...eu am vb cu doctorita si cat de curand va incerca inducerea. ramane sa-mi gaseasca un loc liber..deocamdata nu era nimic liber..cate probleme...
Simonix spune:
Buna seara :)
Raportez o zi de shopping cu bebe la purtator :) Un bebe taaare cuminte si curios, care se minuneaza de cel mai mic lucru :) E asa haios, se opreste o gramada de lume si mi-l admira, are succes la cucoane uneori cam prea mare succes, caci doamnele respective se cam reped pe el grrrrrr...
Deja bebicul nu prea mai doarme ziua, insa este cuminte, zambeste mult, a inceput sa se uite dupa jucarii, sa incerce sa le atinga. Nu mai pot dupa el, zau ! Mai avem crize de burtica din cand in cand, sau mai nou facem crize de oboseala, e super agitat, moare de somn, dar nu ar inchide ochii... pentru nimic in lume ceea ce de regula se termina intr-un plans nervos... si trebuie sa il iau pe burtica sau sa il tin atarnat de mine, parca ar fi o maimutzica. Ii place la nebunie sa dansez cu el pe muzica Dnei Sarkozy, sta lipit de pieptul meu si ofteaza :) cred ca e deja indragostit :p
Doloress - parca azi era DPN-ul ?? Oricum, vad ca Patrick evolueaza foarte bine dragutzelul, chiar daca mai are unele probleme, e un voinic si un baietel luptator :) Cu mancatul hmmm nici mie nu prea imi e clar cat ar trebui sa ia: de exemplu, al meu are 4 800gr si mananca 130 ml pe masa, 5 mese pe zi. Mi se pare putin, avand in vedere ce mai citesc pe forum, bebici care golesc sanii mamei si mai manca 100 ml si mai mult de formula sau lapte muls. Uneori si al meu mai ia 160 ml... dar mai rar, in general 130 ii sunt sificienti. Insa nu imi fac probleme, ia f bine in greutate, asa e el obisnuit. Mi-a luat 2 kile in 2 luni, si cand ma gandesc si la primele lui 2 saptamani de viata ...imi zic ca e super bine si nu mai imi bat capul.
Ia spune, cum e cu mama acasa ? Eu m-am obisnuit, ne intelegem de minune acum ca a trecut perioada de shok. Din pacate saptamana viitoare pleaca :( si nu stiu cine mai imi face si mie ciorbe :( O sa fie mai greu cu somnicul, caci dimineata il lua ea pe bebe si mai dormeam si eu cateva ore Ma rog, o astept pe soacra-mea, peste 3 saptamani ;) si ea face ciorbe bune
Miss - hai ca mai e putin ;) Imi place de tine ca ne dai asa sfaturi bune si ai grija de noi :) Sper sa ai un bebe necolicios si care sa planga fix cat trebuie. Stii, ma gandeam la problema suzetei. Eu ii dau suzeta dar nu o prea vrea el. Doar cand moare de foame o ia sau cand e super obosit. Si il calmeaza f bine. Apoi, cand criza trece, o scuipa singur, rar adoarme cu ea in guritza. Oricum nu il las, daca il vad ca adoarme, i-o scot eu. Am inteles ca de suzeta se scapa oricum mai repede decat de degetul in gura. Lui Robert i-au dat suzeta inca din spital, cand a fost la neonatologie si mi-au explicat ca il ajuta cand are crize de colici (ceea ce la noi a fost adevarat). I-au dat o suzeta de cauciuc, si tot asa i-am cumparat si eu, pe acelea de silicon nu le vrea deloc. Cauciucul e mai moale si seamana mai mult cu sanul, am inteles. Al meu nu o vrut san deloc deci nu are de unde sa stie :p Ce am remarcat la Robert: ii cam place sa isi bage degetele in gura, mai ales cand e disperat sau cand sta atarnat de mine ca o maimutza. Si nu imi prea convine, il las nitel, dar fac ce fac si ii schimb pozitia, sa nu isi mai suga degetzelul. Mai bine ii dau suzeta :)
Oricum, o sa vezu tu cum e mai bine pt bebele tau cand va veni el si va veti obisnui. La inceput vei fi intr-o ceatza totala, vei avea impresia ca esuezi lamentabil in rolul de mama, ca vei trai toata viata intr-un haos, ca nu vei reusi niciodata sa iti "citesti" puiul... Apoi toate aceste trairi negative se vor risipi si incet incet te vei acomoda si il vei simti foarte bine pe David. O fi puternic instinctul matern, dar meseria de mama se si invata, zic eu :)
Cleo - cum iti mai este cu sanii? Imi pare rau ca ai asa probleme, de fapt imi pare rau de toate fetele cu durerile astea rele de san care taie din placerea de a alapta. Sincera sa fiu, va admir ca aveti curajul de a continua. Eu in spital cand am vazut ce dureri vii pot avea la alaptat mi-am zis ca nuuuu io nu ma chinui sa alaptez in asemenea conditii. Si poate din cauza asta Robert nici in ziua de azi nu bea direct de la san. Pe langa problemele mele si ale lui, recunosc ca nici nu am insistat prea mult. Am preferat sa trag cu pompa, macar durerea nu era asa... sa ma sfasie. Acum ce sa zic, si eu am dureri, mameloanele mele sunt varza, vai de ele... uneori mai fac si eu rani, cand nu reglez pompa ca lumea. Asta este !
Alina - ce mai face bebelusha ? Sper ca nu a mai facut febra !
Laura - lui Mirciulica, sa nu mai fonfani asa ca se supara mami ! :p
Hmmm ... nu mai stiu cui voiam sa ii mai raspund... hai sa pun si eu o problema: fetele care ati inceput anumite activitati sportive cu sotzii ce metode contraceptive folositi ?? (Miss stim ca tu prestezi la greu acum, sa iti convingi Daviducul sa vina mai repede - aceasta intrebare nu este pt tine hihi) Mie mi-a dat doctorul pilule speciale pt femei care alapteaza, dar nu le-am luat inca si marturisesc ca nici preze nu am folosit sper ca nu va veni surioara lui Robertel prea devreme :p Nu prea as mai vrea pastile, am luat vreo 7 ani pilule hmmm... of ... Voi cum faceti ?
OK... nu in ultimul rand, voiam sa va multumesc pentru urarile facute cu ocazia aniversarii de 2 luni a lui bebemic si pentru comentariile facute pe seama povestii nasterii puiului :) Sa stiti ca povestea postata e in varianta scurtata De fapt ea are vreo 8 pagini de Word :) Imi place sa scriu si am vrut sa astern totul pe hartie pentru a nu uita nimic nimic ;)
Ma duc la nani langa pui, de fapt el e pe jos in landou, iar eu in patutz langa el
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Nicole1980 spune:
Am calculat astazi nr de zile de la momentul conceptiei si pana la nastere si...surpriza sunt exact ca la carte , adica 266 zile. Scumpul de el ce calculat este si punctual, asa sper sa fie toata viata.
Eu ii ziceam doctorului ca eco sigur nu calculeaza bine, insa el zicea k e slab dezvoltat...asa k am sa ma ghidez mai bine de pe instinct de acum inainte.
Intrebare: era la o pagina lo schema de crestere sau de cat ar trebui sa manance bebe ? Imi spune si mie cineva pe unde este ?
Eu sunt tare derutata k nu stiu cat mananca sau cat ar trebui.
Cine foloseste Bonisan, este bun sau sa ii dau sab simplex ?
va pupam pe toate fetele si pe toti bebicii !
Maine dimineata iesim si noi afara prima data.
Hai Miss
Poze
Nicole 39+
DAVID ADRIAN
Bebe David