Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (15)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

heiiiiiiiiiiiiiiii

buna dimineataaaaaaaa burticiiiiiiiiiiiiiiii

dupa o noapte groaznica in care m-am schimbat de transpiratiede n ori.....acum vad ca momentan sunt ok......si eu am luat un no-spa ieri pt durerea de cap ca imi pocneaaaaaaaaaaa......sper sa imi revin azi de tot.....

va multunmesc la toate de rasp.....pt mine e cam greu ca am medicul la bucale si nu am apucatr sa-i cer un nrde mobil.....sa il pot deranja.....cam atat....

acum va invit la un ceaiiiiiiii sau la o pt cine nu s-a lasat incaaaaaaaaaaaa

pupici
6+

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Neatza burtici.
Eu am un somn pe mine,ca a urlat alarma unei masini de la 7,de m-a zapacit cu nervii,dupa mult timp de urlat s-a sinchisit si proprietarul s-o inchida!
Si m-am trezit cu o stare de greata..pai eu credeam ca au trecut.neahh,mai vin,mai pleaca..maine inchei sapt 11 si apoi incep pe-a 12-a,sa vedem cum o fi atunci.
Am o stare de tensiune la burtica..nu stiu sa explic..
Felicitari fetelor care si-au vazut ieri puiutii..da sa nu plecati,ca nu-i bai ne scoatem majoretele mai devreme
Billy,cred ca ar trebui sa-mi duc si eu barbatu la o clinica din aia..da' bine mai intai sa-l adorm,ca de buna voieeeee...
Cami ai grija cu raceala aia...ceai si multa,multa lamaie.Ai voie paracetamol,nu e contraindicat in sarcina.Daca nu-ti poti suna medicul ginecolog,vbeste cu medicul de familie.
Mai am si eu o sapt si un pic si merg la eco,abia astept..azi trebuie sa ma duc sa-mi fac toxo si listeria,da pana la 12..si nu stiu daca poate sa ajunga al meu in timp util sa ma duca(mai ales ca pe site-ul lor scrie o strada si pe harta iti arata ca e altundeva..eh,macar gasesc azi laboratorul si luni merg sa-mi recolteze..)Eu acum 8 ani am avut un pisoi si vba aia ii schimbam eu nisip si tot..si uite ca nu m-am imbolnavit domne de toxoplasmoza,ca mi-am facut mai tarziu analiza si nu-s imuna!
Fetelor mie cand mi-a luat secretie..pt analiza ,mi-a facut si PAP-ul..eu habar nu aveam.Cand a venit rezultatul am vazut ca scria ceva pe acolo..sunt ok,Doamne ajuta,mai ales ca mereu am zis ca merg sa-l fac si spre rusinea mea nu am ajuns sa-l fac!
Spunea cineva,selene parca,scuze daca confund,da sunt extrem de adormita,chiar si dupa cafea,ca am dormit putin..deci spunea ca a intrebat-o dr daca sa-i faca control..pai da,ca sunt paciente care vor doar eco si sa stii ca sunt si multi dr care merg mai mult pe eco in sarcina decat pe control..Eu sincer prefer eco,nu suport valvele alea de fier si cand am fost la control prima data si a folosit alea sa vada bine,colul..rani pe col ,ceva..am sangerat dupa!Si sincer nu mai vreau..m-a durut..niciodata n-am suportat alea...mereu ma schimbam la fata cand vedeam ca dr apuca fiarele alea si vrea sa le bage in mine.Iar eu zic ca ai platit ok,aici preturile sunt mai mari si chiar daca mergi la cabinet particular daca e aglomerat n-o sa stea cu tine o vesnicie.Cand e mai libera sta mai mult..ultima oara am stat vreo 40 de min. si cand intrasem nu mai era nimeni in sala de asteptare si cand am iesit eram plina!
weekend placut si linistit tuturor!

POZE
my baby
10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Mai fetelor sunteti fantastice,dar cat ati putut scrie!!!

Anca-eu sunt tot cu greturi ai am intrat in sapt 12...

Nu reusesc astazi sa va raspund la toate ca am mult de recuperat si azi nu prea am timp ca am o zi ocupata impreuna cu sotiorul meu!

La noi este ff cald,se anunta 34-35 grade la amiaza,nu stiu ce m-oi face cu caldurile astea mai ales ca trebuie sa mai ies afara pentru una alta.Ieri cand am fost la cumparaturi m-a luat ameteala in magazin si o stare,am baut o gura de cola si mi.a fost mai bine insa sper ca nu vor fi chiar atat de dese aceste stari.Azi avem putin de umblat sper sa fac fata!

Un weekend minunat!sa va ganditi la mine luni ca merg la medic,am niste emotii!!1

11+ Doamne ajuta!

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev004pp_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Cami-antonia-cum esti?intreaba.ti medicul ce poti sa iei,si eu am fost racita putin la inceput de sarcina si doctorita mi,a dat sa iau paracetamol plus vitc(este efervescenta) ca sa nu fac febra ca e periculoasa in sarcina,nu am luat decat una si mi.a fost mult mai bine,doctroita mi.a spus sa iau cateva zile insa eu daca m-am simtit mai bine nu am mai luat,in rest mult ceai cu lamaie,lapte cu miere si multe fructe!sper din suflet ca esti bine!Eu am increderein doctorita mea si am facut ce mi.a spus.

11+ Doamne ajuta!

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev004pp_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

'Neata!

cami ma bucur ca esti mai bine

miereamara felicitari pt eco!

michelle si eu tot luni merg la eco...asa ca o sa ma gandesc la 2 bebici in loc de unul!

leditia este important ca sotul tau sa vrea sa se lase de fumat...terapia functioneaza pt un timp, dupa care omul are de ales: revine sau nu la obicei. Sotul meu si-a dorit f mult si nu s-a mai apucat, in schimb mama, care considera fumatul una dintre placerile vietii si pe care nu vrea sa si-o refuze, a facut terapia, s-a lasat de fumat 2 sapt cat a stat in Ro cu noi, dupa care, la intoarcerea la Paris s-a reapucat. Ea nu si-a dorit cu adevarat, mai mult de gura noastra a mers... Din pacate, asta-i un motiv serios pt care oamenii nu-si gasesc puterile sa se lase nici cand sunt ajutati: nu-si doresc cu adevarat sa renunte, mai mult din considerente materiale, logice...dar in sufletul lor iubesc viciul.

Catalina

12+

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

buna dimineata,fetelor..........
am o problema...am pete maronii si dr mi-a zis sa iau utrogestan 4/zi si injectii cu gravibinon...gravibinonul nu se mai fabrica,mi-ar trebui progesteron retard,dar nu-l gasesc nicaieri...e fabricat de terapia s.a.....aveti cum sa ma ajutati,va rog?imi trtebuie 7-8 fiole...va rooooooooooooog!

10,7,5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Pentru Angellique:

E ceva ce nu-mi suna bine in ce ai zis tu, ca ti-a iesit la Papanicolau HPV incert. Sa-ti zic si de ce. Testul Papanicolau nu depisteaza prezenta HPV-ului, ci prezenta modificarilor celulare produse de HPV, mai ales de tulpinile cu risc oncogen crescut. Testul pentru depistarea HPV (ca sa-ti spuna cu ce tulpini esti infectata - poti fi infectata cu mai multe deodata) se face separat de Papanicolau, costa in jur de 250 de RON.

Deci "HPV incert" nu e cel mai bun diagnostic.

Tu, daca nu ai condiloame / papiloame, inseamna ca nu ai manifestari de HPV. Si eu cred ca sunt femei care nu stiu ca au virusul in corp si nasc natural, bine mersi.

Un rezultat II la Papanicolau deja ridica un semn de intrebare, nu mare, dar il ridica. Eu am avut II/III, cu celule problematice pe col, cu HPV (condiloame) in stadiu incipient, mi s-a aplicat podofilina (o substanta pentru cauterizare chimica, ce nu se poate aplica in sarcina) si, la repetarea testului, a iesit I, col curat, totul perfect OK.

Acum, daca vrei sa te linistesti, poti cere testul de depistarea a tulpinilor de HPV. Daca se dovedeste ca ai, chiar si fara manifestari, vorbeste cu medicul, sa te tina un pic sub observatie, sa nu apara condiloame / papiloame pana la sfarsitul nasterii.

Restul fetelor:

Daca ma inscriu la un medic de familie, imi va lua el tensiunea si-mi va recomanda el analizele ce trebuie facute? Eu am facut anul trecut o gramada de analize. Ginecologul nu m-a intrebat nimic despre posibilele BTS-uri de care as fi putut suferi in trecut si nici daca am facut vreodata vreun test PAP. Si asta mi s-a parut ciudat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Intrebati medicul daca aveti voie sa faceti frectie cu spirt camforat... Daca se mai gaseste... Asta pentru cine e racita... Se face pe spate...

Pentru dureri de cap: masaj la tample sau in zona dureroasa cu ulei de menta.

Altceva, ce sa mai zic...

Ledi, nu de pret imi era neaparat, ci de ce a fost inclus in pret...

Uite, la controlul facut anul trecut, am avut asa:
- echografie: urmarit daca nu exista chisturi ovariene, plus prezenta foliculului (eu de anul trecut vroiam bebe, de acolo toptanul de analize, dar nu m-a lasat HPV-ul)
- folosit pense pentru vazut col, palpat, observat HPV-ul, aplicat podofilina
- recoltat secretie, testat pentru microbi
- recoltat de pe col, trimis la analiza pentru PAP
- vorbit, explicat tot, aratat carti, recomandat citit, documentat

La controlul facut ieri, am zis deja ce simplu a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetelor multumesc ca va ganditi la mine.....eu nu stiu daca am avut febra.....dar e chiar aiurea daca ai febra la sarcina???? eu am avut frisoane si cred ca si febra daca imi era ba cald ba frig.....sper ca bebe sa fie bine......nu am luat paracetamol...am luat doar no spa si f multe sucuri de grefe si lamaie cu miere....caci altceva pt gat nu stiam....

michelle si billy.....sa fie bine luni la eco si sa ne povestiti cum a fost......

iar acum mai am o durere de cap groaznica de care nu stiu cum sa scap....mi-am masat tamplele....mi-am pus spirt pe ele degeabaaaaaaaaaa.....

6+

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

hmm,selene ,nu stiu ce sa zic...eu nu am fost la nimeni care sa ma bilileasca pe toate partile..sa sa sa..desi in majoritatea cazurilor cand m-am dus,m-am dus la cab.particular..in Buc si Cta.
Acum,ma gandesc ca fiind ok,n-a mai stat asa mult la control..vezi tu,eu am auzit ca la controlul ginecologic trebuie sa fii foarte finut,ca in sarcina poate sa-ti provoace contractii..Nu stiu ce sa zic..tu stii mai bine ce si cum.
Acum,ref la PAP,da HPV nu are treaba ...sunt lucruri diferite,se testeaza separat..eu eram adormita de dimineata,cu greturi cat casa,ochii in gura de somn..Doar ca de la 7 urla ori alarma ori o bormasina...deci nu se mai poate dormi..desi-s rupta de somn.Si am mancat pana la ora asta pastile,o cafea si 3 biscuiti.
Aa voiam sa mai zic ceva de PAP...mie mi-a iesit II si sunt ok,colul e ok...nu am rani ,nu nimic..dr mi-a zis ca pt ca femeie de varsta mea,cu activitate sexuala e ok,sa nu-mi fac griji.Si am incredere in ea..Oricum evit sa mai citesc tot felul de subiecte,pt ca ma apuca toate gandurile..de apoi vreau sa fac toate analizele posibile si imposibile..si eventual un credit in banca sa le acopar..Chiar la ultima vizita i-am zis,ca netul face si bine si rau...citesc atat de multe..incat ma stresez cu foarte multe,pe de alta parte e bun ca te informeaza..In fine...un weekend placut

POZE
my baby
10+

Mergi la inceput