Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (91)
Raspunsuri - Pagina 16
danangie spune:
MADA pai da ai dreptate in ceea ce spui. Sunt sigura ca nu ti-ai lasat copilul sa urle. Dar Alessio acu' ce intelege el daca ii spun ca ala e patul ptr dormit? Astept sa creasca mai maricel si sigur voi face si eu asa. Oricum, am inceput bine zic eu.....adica se pare ca in carut ii place. Si ziua doarme linistit in carut. Si de-acum voi incerca si noaptea.
Fetelor, eu Duminica cealalta pe 29.06.2008 , voi face botezul. Stiu ca e devreme. Dar vin nasii aici si stau doar o saptamana. Si vreau sa profit sa-l botez ca nu am pe cine altcineva sa pun sa mi-l boteze. Am vorbit deja cu preotul...e deja aranjat. Tre' sa mai vorbesc la restaurant pentru masa de dupa. Vroiam sa va intreb......ce cadou se face la nasi?? Ce as putea sa le iau?? Si apropos de nasi.....nasii mei....adica nasul e verisorul lui Alin.Mai cool nici ca se putea. Deci, noi ne intelegem perfect. Eu cu nasa avem aceeasi varsta. Nasul e mai mare cu 4 ani. Ne cunoastem de vreo 15 ani.DIARUX naspa cu nasii tai? Ce varsta au?
ALESSIO, comoara mea
AnnaBaby spune:
Danangie mie nu mi se pare ca e prea devreme, si eu vreau sa fac botezul cat mai repede, iar petrecerea mai incolo. La noi o sa iasa cam cat o nunta, ca vor fi o gramada de invitati, si de aceea imi trebuie ceva timp sa organizez evenimentul, dar la biserica mergem frumos cu nasii si gata. Cat despre cadou, eu in general sunt adepta cadourilor practice, adica ceva pt casa, ca oricand e nevoie de ceva in plus. Acum, tu ii cunosti mai bine si stii ce ar putea ei avea nevoie, nu stiu, ceva electrocasnice, sau altceva...Si e tare bine sa fie de aceeasi varsta cu voi si sa va intelegeti bine, ca sa pastreze legatura cu finutul lor si peste ani de zile. Ca de multe ori se intampla sa se racesca relatiile iar copilul nu-si mai vede nasii cu anii...
Anna
36+ cu
Ioana Maria
AMR 3+ saptamani
vinebarza
bebe
poze
MissJJ spune:
Dana deci desi o sa ti se para ciudat sa stii ca intelege multe si mai bine incepi de acuma parerea mea, ca zici ca nu intelege dar nu e asa. Acuma primele luni mie mi s-au parut f importante pt a stabili o rutina si sa il obisnuieste pe bebe intr-un fel, e mult mai greu ac e micutz dar se poate si noi deja de la 3 luni fata noastra doarmea noaptea de dim pana seara se trezea numai pt biberonul cu lapte la ora fixa si adormea imediat la loc. Adormea singura in patutzul ei fara sa stam noi langa ea, primele 2 luni au fost mai grele apoi s-a obisnuit cu rutina de baitza schimbat pus in patutz vorbit si explicat si apoi o lasam asa treaza sa se linisteasca singura ca aici asa zic ca asta e secretul nu dupa ce adoarmea sa il pui in pat ca apoi te trezesti ca imediat cum l-ai pus jos se apuca de plans.
Noi am ales metoda asta dupa ce am citit nspe mii de carti si am vb si cu health visitor-ul si am ajuns la concluzia ca pt noi asta este metoda cea mai buna.
La noi fata de la 9 luni doarme seara de la 7 pana dim, am vrut asa, si am avut noroc ca nu i-am impus ora de somn noi ci ea singura si-a format-o, noi asteptam ceva semne de oboseala si la inceput aodrmea la 11 noaptea apoi la 10 apoi la 9 si de la 9 luni la 7 si acuma la fel, pt ca si noi vrem sa avem timp si numai noi doi si copilul are nevoie de somn. Si dupa ce ea se pune la nani la 7 eu strang jucariile apoi punem masa si papam si apucam si noi o ora impreuna la tv seara inainte de somn.
Dar na conteaza si care metoda vi se potriveste mai bine voua ca familie.
Fain ca ati stabilit deja botezul. Legat de cadoul pt nasi eu am ales sa iau ceva pt casa ceva ce stiu ca aveau nevoie sau vroiau. De ex nasul fetei de mult dorea o oala din aia electriva slow cooker si stiam ca vrea din aia de mult timp si nu a apucat sa cumpere si am ales sa le luam una din aia. Acuma daca sunt tineri si apropiati ca voi de varsta poti sa le iei si ceva mai personal depinde de cum sunt si ei.
Oricum noi am zis ca e mai bine asa simbolic si sa luam ceva neutru care stim ca au nevoie si le e util, ca ornamente de pus prin casa sau ceva cine stie daca le plac sau na daca nu au si ei e mai greu cu astea.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de
Arianna Raisa si acum
cu
Amira Maya
AMR 4 Zile
a.cicel spune:
Mada sunt de acord cu tine in legatura cu programul tp bb. Nici noi nu amn avut probleme cu Bianca in privinta somnului. esi uneori mai planea, am lasat-o in patut, s-a linistit si adormea singura. De la 6 luni am lasat-o sinura in camera. Abia la 10 luni nu s-a mai trezit peste noapte, dar asta e... m-am trezit si eu, i-am dat lapte si apoi adormea la loc, fara ca macar sa o iau din patut. Ei ii intrase in programul zilnic baita de seara. Dupa baie era lesinata si adormea imediat. Pana pe la 8-9 luni adormea afara cand ne plimbam. Dupa aceea aveam grija ca sa ies cu eala plimbare intre orele de somn, iar de dormit sa doarma in patut. Si s-a obisnuit repede. Stia ca in patutul ei tb sa doarma. Acum e cam greu cand avem musafiri. De fapt a fost greu cand stateam la 2 camere, ca ea nu doarme daca e cineva in camera la ea. Si la mare cand am fost, seara stateam pe balcon pana adormea si apoi intram in camera sa ne punem si noi in pat. Nici asa nu e bine, dar decat sa o leagan... de la 1 an jumate merge singura la pat sa doarma. Pana acum ma chema sa o npun in pat, acuma se pune singura. Am luat si noi un pat asemanator cu al tau. Ii place tare mult. Toata ziua sta in el si se joaca, pune papusile sa doarma, le inveleste, ba il mai ia si pe taica-su sa il puna in patutul ei.
burticile si fug sa dorm o ora, ca aopi tb sa ma pregatesc de nunta. In noaptea asta am chef de dans. Poate dimineata...nasc ![]()
Andreea
37+
Denisa Ioana si
Bianca Maria
POZE
Marina_1609 spune:
hello
eu aseara am fost la cinema si de la zgomotele puternice mi-am speriat copilul si s-a agitat rau. am zis ca nu ma mai duc la filme din astea cu batai....
am pus poze noi pe picasa
32+ cu
ANA SOFIA ???
http://community.webshots.com/user/electra_1609?vhost=community
http://bd.lilypie.com/JZwNp2.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Marina&year=2008&month=8&day=14&babycount=1
Gabriela82 spune:
Dana sub nici o forma nu tre sa consideri ca ai inceput cu stangul, cum spunea si Mada, cred ca fiecare are ritmul ei si felul ei de a fi, nu exista o reteta standard de mamica dupa care tre sa ne luam, a fi mama este un lucru natural si care difera de la o persoana la alta ptr ca si noi la randul nostru suntem diferiti. 
Mada si mie mi se pare exagerat cu alaptatul pana la 8 ani, sunt de acord ca laptele matern e cel mai bun lucru ptr un bebe, dar totusi sa ne limitam la notiunea de bb nu ditamai copilu la 8 ani. imi si inchipui cum merge copilul la scoala si ii povesteste copilului ce a mancat el ieri, lapte de la tzitzi. si la fel cu alaptatul in locurile publice, mie mi s-a parut intotdeauna exagerata treaba, adica eu cand eram copil nu-mi placea sa vad treaba asta si am zis ca eu n-o sa fac niciodata asa. 
eu nu stiam ca si la botez tre sa cumpar cadou la nasi!!! scuzati ignoranta ![]()
GABRIELA
cu ANDREEA???
AMR
8 zile
mcoca spune:
Buna fetelor,
In sfarsit au venit si la noi caldurile, dar acum nu sunt multumita ca au venit asa de 30 dintr-o data.
Dana, francezii zic ca bebele se simte in siguratanta daca doarme intr-un loc mai stramt (gen carutz, patutz mic) si ca nu ii place deloc in patul mare.
De asemenea tot ei zic, ca pana la 2-3 luni nu poti sa-l inveti cu obiceiuri proaste, ca de fapt el are nevoie de foarte multa tandrete, dragoste si mangaieri.
Prin urmare noi din start o sa culcam bebele in landou primele 2 luni, si apoi in patutz.
Si eu sunt sigura ca esti o mama perfecta, si Alessio e suuper dulcic.
Acum despre nasi
, sa va spun continuarea povestii mele cu nasa catolica. Am cerut dispensa la mitropolie si vineri ne-au sunat sa ne zica, ca bla, bla nu s epoate, dar o sa faca un compromis daca punem si un nas ortodox. Si ne-a atras atentia ca nasii nu trebuie sa traiasca in concubinaj (doamne ce idioti, parca trebuie sa caut oameni virgini sau casatoriti)
. Mi se pare ca preotii din strainatate sunt EXTREM de ingusti, desi ar trebui sa fie contrariul. Oricum noi o sa punem nasa noastra c atolica si prietenul ei (care e si prietenul nostru), si care nu traiesc in concubinaj tehnic, deoarece fiecare are casa lui
.
Aaaa si sa vedeti argument la mister popa de la mitropolie: ce catolicii ar accepta un nas ortodox
??????
Acum despre cadou, eu cred ca o sa le fac cadou niste servicii : adica o cina romantica intr-o seara pe un vapor de "croaziera" pe Rhone. Noi am fost si e foarte frumos.
Dia, chiar cu nasul gros nasii tai. MAi noi acasa la noi nu ne descaltam in salon, dar cand merg pe undeva si sunt copii, nici nu astept sa-mi zica cineva ceva, e bunul simtz ce naiba.
Vicky
39+ si
Maya
AMR 5 zile
Bebele casei
Tecky spune:
Mada te rog sa pui poze cu burtica ta ca maine,poimaine nasti si nu apucam sa o mai vedem.
Marina frumoase pozele,ce iubitor este sotul tau cu tine!
Anna ce burta superba ai,mi se pare ca e cam lasata,poate nasti mai devreme ca eu la 38 de sapt am o burta urcata sus la cucurigu,nu da nici un semn ca ar vrea sa coboare.
Nici eu nu m-am gandit ce le vom cumpara nasilor cadou la botez.
Tecky 38 sapt
Raluca Ana
AMR 13 ZILE
Marina_1609 spune:
si pe la noi se obisnuieste sa se dea cadou la nasi. cand i-am zis sotului i-a fost mare mirarea. el nu mai auzise asa ceva. eu cred ca cel mai bine e sa stiti cu se practica pe la nasi ca sa nu cumva sa ramana dezamagiti daca se trezesc fara cadou.
nu prea am inteles care e treaba cunasii necasatoriti. eu sunt ortodoxa si sotul e catolic si copilu il botezam la biserica catolica. nasii pe care ii vrem sunt ortodoxi si traiesc in concubinaj. n=o sa ne lase?
32+ cu
ANA SOFIA ???
http://community.webshots.com/user/electra_1609?vhost=community
http://bd.lilypie.com/JZwNp2.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Marina&year=2008&month=8&day=14&babycount=1