Fetele din Austria (24)
Raspunsuri - Pagina 10
miha13gina spune:
Buna seara,fetelor!
Noi ne-am intors marti din mini vacanta,am avut noroc ca nu a fost nici f.cald(decat vineri cand am ajuns),dar nici nu a plouat!
Sambata am fost la Grado la mare,iar duminica am fost la un parc acvatic in Padova http://www.padovaland.com/.A fost frumos,ne-am intalnit cu prieteni nostri...
Thomas s-a balcait un pic si el in mare si in piscina,si i-a placut
.
Violeta,e minunat ingerasul vostru,sa va traiasca multi ani fericiti impreuna cu celalate minuni!Esti o luptatoare,te admir foarte mult!
Si pentru mine a contat foarte mult ca Victor a fost langa mine la nastere!!
Thomas e bine,acum se intoarce de pe spate pe burtica,isi prinde picioarele cu mainiile(inca un pic si le baga in gura),rade in hohote,daca ii razi si tu...nici nu stiu cum au zburat astea 5 luni(luni le face).
Costi e in concediu?Pe fete si pe Stefan le mai trimiti in Romania?
Flavia,noi am stat la fratele meu in Italia!
Lianei ii doresc sa-si gaseasca linistea si pacea sufleteasca si sa aiba parte numai de bucurii.
Adriana,si Thomas avea treziri matinale,dupa aia a avut o perioada cand in jur de 1 adormea,dar acum nu mai am pb adoarme pe la 9, se mai trezeste in jur de 1 dupa aia pe la 6 si mai adoarme pana pe la 8!
Lara mai merge la gradinita?Mama ta mai e aici?
Silar,va doresc din tot sufletul sa va mutati cat mai curand impreuna!
In ce bezirk vreti sa va mutati?
pupici si noapte buna!
GinasiThomas
danat spune:
Buna fetelor. Pe scurt, am lipsit pentru ca duminica seara am mers cu Raducu la ambulanta la spital, unde ne-au si oprit pe loc si abia ieri am iesit. Ce s-a intamplat: simbata dimineata am vazut pe o manuta a lui Radu ceva care semana cu o muscatura de insecta mai mare ( a mai fost muscat in Buc de paianjen si stiu ca reactiona destul de urit, se umfla, se face mare). L-am uns cu fenistil si am cumparat un insecticid sa dam prin toata casa. Ciudat era ca numai acolo era muscatura si ca nu-l minca! I-am dat preventiv si Claritine (antialergic) ca sa preintampinam vreo reactie.
Duminica marimea "muscaturii" era aceeasi numai ca tindea sa se invineteasca si tot nu-l minca....ceea ce a inceput sa ma puna pe ganduri, dar starea lui era foarte buna, vesel, in verva, asa ca l-am lasat in pace. Duminica pe inserate imi zice sotul meu ca vede pe corpul lui Radu, mai precis pe maini si picioare, niste puncte foarte foarte mici rosii, sub piele. Nu am mai stat pe ganduri, am plecat la 9 seara la spitalul din bez 3 (unde in luna iulie nu primesc urgente) si am fost redirectionati catre alt spital din bez 10. Ajunsi acolo, initial le aratam "muscatura" de pe manuta care dr-ilor li se pare cam ciudata, si punctele rosii de pe maini si picioare. L-au puricat pe Radu pe toate partile, l-au intors si analizat si concluzia a fost ca trebuie sa ramina la spital...ne-a cazut tavanul in cap. Sotul meu a intrebat daca nu il putem aduce a doua zi numai pt analize, sa nu stam internati, dar ni s-a raspuns ca e periculos si poate fi chiar "mortal"....De ce? Pentru ca "baiatul dvs poate avea o boala de sange grava si trebuie facute analize imediat" .
Am ramas deci acolo, i-au luat mult mult singe, pentru tot felul de teste, nu vreau sa va povestesc cum au trecut cele 3 ore pina la aflarea rezultatului, si prin ce stari am trecut amindoi. Radu era doar putin speriat, el si-a vazut de ale lui micutul, a reusit sa adoarma pe la 1 noaptea.
Rezultatul a venit pe la 3 noaptea, s-a inlaturat orice suspiciune a vreunei boli de sange grave si concluzia a fost: valoarea trombocitelor foarte scazuta (2.000 - fata de minim 150.000 !!!) ceea ce ii putea cauza oricand o hemoragie, oriunde in organism. Cauzele scaderii trombocitelor (mai ales la copiii intre 2-6 ani sunt mai frecvente) sunt raceli cu infectii, virusi, (prin care Radu a trecut recent cu tusea lui prelungita), iar organismul luptandu-se sa omoare infectia sau virusul, omoara dn greseala si propriile trombocite. Ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a dat inspiratia sa mergem cu el ATUNCI la spital si sa nu mai aminam.
I s-au facut perfuzii cu imunoglobulina 2 zile si valorile trombocitelor au crescut zilnic. Acum a depasit valoarea minima si saptamana viitoare refacem testele.
Sa ma iertati fetelor, nu am vrut sa schimb starea buna de spirit de aici, dar am vrut sa va povestesc ca sa stiti si voi ce turnura poate lua o "simpla" raceala si ca astia mici trebuie supravegheati cu mare atentie. Cica dupa 6 ani sunt mai rare cazurile, iar dupa 12 ani nu prea se mai intampla....ne "linisteau" medicii, ca au avut relativ dese cazuri.
Sunt inca sfarsita fizic si psihic, am sa revin.
Va pup.
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)
silar spune:
DANA in primul rand sanatate va doresc la toti. Eu cred ca toti avem de invatat din exeprientele celor din jurul nostru pozitive sau negative, eu una nu m-am gandit niciodata la trombocite cand au fost puiuti mei bolnavi dar de acum o sa deschid ochi mai tare. Si cu starea de spirit - din cate vad sunteti o comunitate bine inchegata si sunt sigura ca toate fetele se gandesc la Raducu sa se faca bine cat mai repede. Acum trebuie sa-i multumim lui Doamne Doamne ca nu s-a intamlat ce au zis doctorii - acolo sus cineva ne iubeste totusi. Multa sanatate si aveti grija de voi.
GINA noi am vrea sa ne gasim ceva langa VIC.
marimar spune:
Dana, nu-mi vine sa cred prin ce ati trecut !!!!Infricosator !!Ati avut inspiratie sa fugiti la spital !! Sanatate multa lui Raducu! Asa o experienta te face sa devi si mai vigilent!
Alina, mie mi-a fost intotdeauna frica de asa ceva si inca imi este foarte tare....Sa nu bage ceva in gura sau nas, bucati mici de la jucarii, piese de leggo mici...Cred ca o sa albesc in urmatorii 3 ani cu bebe...Saracul copil prin ce a trecut si el....dar cred ca si voi !
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
marimar spune:
Fetelor care ati nascut de curind, imi spuneti si mie ce v-ati dus cu voi la spital? Ce sa-mi pun in bagaj????
Pina la urma se pare ca voi naste la Ignaz-Semmelweis in 18.
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Flaflo spune:
Dana, ingrozitor, am ramas fara cuvinte..... Cel mai groaznic este sa-ti vezi copilul bolnav iar tu sa nu poti sa-i faci nimic sa-i alini suferinta. Bine ca s-a terminat, va doresc sa va reveniti curind, atit Raducu fizic cit si tu psihic.
Gina, bine ati revenit bronzati si relaxati!
Eu si acum sint convinsa ca as fi murit la nastere daca nu era Florin cu mine,.....nu rideti, dar durere mai mare nu intilnit inca. Poate si din cauza ca mi-am provocat nasterea, am baut renumitul cocktail declansator care a functionat ca la carte. Moasa mi-a spus ca de aceea durerile au fost atit de crunte, iar la o dilatatie de 8 (cind am ajuns la spital) anestezia iesea din discutie. Oricum durerile se uita cind ajungi sa-ti tii puiul mult asteptat in brate, cel putin eu as fi putut sa mut muntii din loc dupa aceea.
Marimar, de obicei spitalele dau o lista cu cele necesare, insa nu te stresa, sunt dotati cu de toate. La sarcina mea cu probleme a trebuit sa ramin de citeva ori neplanificat in spital si mi-au dat pina si piaptan, periuta si pasta de dinti. La Lainz, unde am nascut eu nu erau halate, in rest cam de toate. Oricum daca te simti mai bine in hainele tale, du-ti camasi de noapte (eu le-am folosit pe ale lor ca erau comode, m-am schimbat ori de cite ori a fost necesar si nu mi s-au adunat rufe murdare). Eu am avut si niste sosete groase ca imi era mereu frig la picioare (dar era ianuarie), papuci de casa, cosmetice, lectura, mobil plus incarcator, sutien de alaptat,.... Cam atit imi amintesc. Tampoane, chiloti de unica folosinta, hainute de bb, pampersi erau acolo la discretie. Bineinteles ca iti trebuie un rind de haine pentru tine si bb cind iesiti din spital, plus cosuletul de masina pentu junior.
adinag spune:
Violeta, cu intarziere felicitari, David sa fie sanatos si fericit, iar tie iti doresc refacere rapida! Scuze pentru intarziere...
Dana, groaznic prin ce ai trecut!!! Cum se simte Raducu?
Silar, ce gest frumos din partea sotului! Sper sa reusiti sa fiti impreuna cat mai curand in Viena!
AlinaH, lume nouaaa! Si imi pare rau ca ai avut si tu probleme cu piciul tau, si pe mine ma streseaza asta cu jucariile mici, nici nu stiu cum sa fac, ca la noi sunt peste tot imprastiate! Si deci asa, ai ajuns una de-a "lor", invarti oalele!
Adina, Flavia ti-a zis bine ce sa iei la spital. Eu am avut un halat (la Jasmina unul subtire), nu e necesar neaparat, dar camasile de noapte sunt tare subtiri si cam transparente, deci se vede sau ghiceste prea bine continutul chiloteilor ptr gustul meu... (scuze ca-s asa directa, dar asa e). Poti sa-ti iei camasi de noapte de acasa, dar sincer spus, de ce sa le murdaresti pe ale tale, cand acolo te poti schimba de cate ori vrei si spala spitalul. Chiloti de unica folosinta sunt acolo, hainute ptr baby ptr perioada spitalizarii tot acolo, nu-ti trebuie decat obiecte de uz personal, papuci de casa, cosmetice... Am avut arnica D6 (parca) impotriva durerile de dupa, stii tu, si-au facut efectul.
OK, ma retrag si citesc din urma, ca nu sunt la zi
Adriana_78 spune:
Buna fetelor!
Dana, imi pare rau ca ati avut parte de emotii, spitale si doctorii. Bine ca nu s-a terminat mai rau! E tare rau sa-ti vezi puiul bolnav, lovit, ranit sau mai stiu eu ce ... doresc tuturor sa aiba parte de cat mai putine necazuri!
Alinah, hai ca m-ai facut sa rad : auzi " am ajuns una de-a lor- invart la oale". Intelesesm ca prin zona Linzului sunt multi romani, mai lasa oalele si tine-te de intalniri!
Adina (Marimar) pt. spital iti trebuie periuta dinti,pasta (si un prosop personal daca nu vrei sa le fol. pe cele din spital), papuci (sosete, daca porti), sutinene si-un halat. Haine pt. iesit din spital pt. tine si bebe. In rest, gasesti tot acolo. Cate zile vrei sa stai in spital, daca e totul OK?
Flavia, despre ce cocktail vorbesti?
Adriana
Flaflo spune:
Adriana, e vorba de "Wehencocktail"( o treime ulei de ricin, o treime votca, o treime suc de portocale), aici il recomanda moasele daca treci de termen si nu se intimpla nimic. Eu l-am baut exact la termen caci eram cu nervi incordati la maxim, cele 9 luni de sarcina m-au costat 10 ani din viata.....
Noi suntem la "clubul miinilor indeminatice", Bianca e obsedata de colorat, decupat si lipit, e foarte mindra ca are foarfecele ei si ar sta toata ziua sa mestereasca. E incredibil cit de mult se schimba un copil, ea cind era mica era intr-o miscare continua, nu au interesat-o niciodata jucariile sau activitatile statice. Apoi a venit o perioada ca nu am mai putut-o dezlipi de televizor, inghitea dvd dupa dvd, iar acum are o rabdare iesita din comun. Daca are de ales intre tv sau desenat, alege intotdeauna desenatul. Acum vrea neaparat sa invete ceasul, ne chinuie de citeva zile sa-i tot explicam. Stie deja orele exacte, cu minutele e mai greu....
Si bineinteles ca e obsedata de engleza, caci prietena ei Romana vorbeste engleza. Ieri mi-a zis ca vrea sa mearga la o gradinita in engleza sa poata vorbi cu Romana in engleza. Nu stiu daca exista pentru asa mici cursuri de engleza de genul "invatam jucindu-ne" ca gradinita nu o schimb sub nici o forma. Ultima perla apropo de engleza a fost saptamina asta cind a venit la mine si mi-a spus:"Mami, eu stiu cum se spune la aua(rana) in engleza, am auzit la Romana". Eu intreb:"Cum?". Ea foarte mindra de ea imi raspunde: "BUBA!". Tare faza.
Na ca m-am intins ca un covor persan, mi-am laudat si eu "marfa" putin, scuzati.....
danat spune:
Buna din nou, iaca mai revin si eu cu forte mai proaspete sa zic asa :-) Multumesc fetelor ca ne sunteti alaturi, ca de obicei!
Suntem ok, mi-e si frica sa mai zic ceva, va dati seama ca il studiez zilnic pe Raducu. Cred ca mi s-a deplasat o doaga de la spitalizare , ca simt nevoia sa ma scol de cateva ori pe noapte sa merg la Raducu in camera si sa-l verific, ca atunci cand era bebe mic.
Azi am incercat sa mergem la Laxenburg, dar ne-a apucat ploaia acolo si am renuntat, din pacate...Cred ca ne-ar fi prins bine o gura de aer proaspat, sa mai uitam de saptamana trecuta. Dar te pui cu Sfantul Ilie ? Apropos, in Romania nu a mai plouat de cativa ani buni pe 20 iulie, ca deh, traditia zice ca e bine daca ploua in data asta.
Violeta am admirat si eu pozele cu piticii, sa iti traiasca! Iar David e un bebe foarte dulce si are moaca de bebe cuminte, nu-i asa?
Flavia sa dea Domnul sa o tina pe Bianca cat mai mult faza cu desenatul si activitatile de indemanare. Zic asta pt ca si Radu a trecut pe la 3 ani printr-o faza dintr-asta in care avea o rabdare, nu imi venea sa cred, facea puzzle-uri repede, unul dupa altul, ii placeau la nebunie, de ajunsesem la dintr-acelea de 120 piese. L-a tinut vreo 3-4 luni si i-a trecut. De tot! Dar fetitele sunt oricum diferite din punctul asta de vedere.
Mai am o rugaminte la tine : da-mi si mie te rog niste idei pe unde ii plimbati voi pe musafirii romani? Si noi asteptam cateva ture de vizitatori in august + septembrie, si as vrea sa imi fac niste scheme in cap, pina una alta.
As fi interesata de niste locuri unde poate fi atragator si pentru copii si nu foarte obositor. Multumesc
Apropos de limbi straine la astia micii: stiti cumva vreun loc unde Radu ar putea vorbi romaneste si germana in acelasi timp? Exista profesori romani aici care ii invata germana pe copii? Sau ceva gen atelier, cerc, legat de Institutul Roman? Intreb pt ca vad ca Radu are aplecare catre limba, nu o refuza, il atrage si de aceea as vrea sa fac cumva sa il ajut, pt ca la gradinita nu sta nimeni e el sa-i explice cum se zice la aia si ailalta, numai ce ii explicam noi acasa.
La spital am fost fortati, in 75% din cazuri, sa ne "descurcam" asa cum puteam in germana (ceea ce nu fost deloc rau, din contra), pt ca asistentele care aveau grija de Raducu nu stiau toate engleza. Asa ca mai cu un "furculition", mai cu un "bitte, danke" ne-am inteles. Radu s-a distrat cu noile achizitii "lu-lu" si "kaki" , si le raspundea cu "Ja, Ja" asistentelor care veneau la patul lui si turuiau in germana. Era ferm insa cand le spunea " ich moechte essen!"
Si inca ceva: m-ar interesa si pe mine un tratament cosmetic normal, un tuns si coafat? Aveti vreo recomandare in domeniu? Si cam cat costa asa ceva in medie?
Multumesc mult!
Va pup, sanatate tuturor!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)