Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (92)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

simonix, trimit pe toata lumea sa nasca in Belgia!!!!!!

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

MAngentism, felicitari pt Pogonici grasun! Sunteti trei copii acum. Sa ne spui ce sentimente ai avut! si cum te simti.
Ylari eu fierb apa plata(sau apa de la filtru mai folosesc, am filtru instalat la chiuveta de la bucatarie).
Eu seara rar il tin pe Mircea in maneca scurta, Doar dc e foarte cald. ZIlele astea, cum a fost nor, l-am tinut in maneca lunga, sa nu faca frigul dimineata.
Cleo, brrr prin groaznica perioada treci si tu acum! Sper sa se termine cat mai repede!!!
Simonix, bine ca ai terminat povestea nasterii, ma duc sa o citesc si sa vad pozicile.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Fetelor, multumesc de incurajari ,

La ora 22.30 Sara a mancat, dar din nou cam putin si erra cam apatica...iar dupa 15 min au apucat-o frisoanele...si tremura toata saracuta si respira greu.. Doamne ce m-am speriat iar.. I-am pus repede termometru : avea 37,4. Am sunat dr si mi-a zis ca daca ajunge la febra de 38 sa-i mai pun un supozitor. Si intr-o jumatate de o ora a facut Sara 38,2... Asa ca i-am mai pus un supozitor si i-a scazut febra. Apoi a dormit cumintica toata noaptea. Acum s-a trezit, a mancat si are temp 37,1, ceea ce e ok.
N-am dormit toata noaptea..stateam si ma uitam la ea si ii numaram respiratia.. Doamne, sper sa nu mai fie probleme si sa fie toti bebeii sanatosi!!

Azi trebuia sa plecam la Breaza, dar am renuntat. O sa vedem cum se simte Sara azi si poate plecam totusi maine (daca e vreme frumoasa)

Va multumesc inca o data pt sustinere

Simonix La multi ani pt Robert!!!

Magnetism FELICITARI!!! Sa fiti sanatosi si sa reveniti acasa repede!!

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alina_anto

Fetelor, multumesc de incurajari ,

La ora 22.30 Sara a mancat, dar din nou cam putin si erra cam apatica...iar dupa 15 min au apucat-o frisoanele...si tremura toata saracuta si respira greu.. Doamne ce m-am speriat iar.. I-am pus repede termometru : avea 37,4. Am sunat dr si mi-a zis ca daca ajunge la febra de 38 sa-i mai pun un supozitor. Si intr-o jumatate de o ora a facut Sara 38,2... Asa ca i-am mai pus un supozitor si i-a scazut febra. Apoi a dormit cumintica toata noaptea. Acum s-a trezit, a mancat si are temp 37,1, ceea ce e ok.
N-am dormit toata noaptea..stateam si ma uitam la ea si ii numaram respiratia.. Doamne, sper sa nu mai fie probleme si sa fie toti bebeii sanatosi!!

Azi trebuia sa plecam la Breaza, dar am renuntat. O sa vedem cum se simte Sara azi si poate plecam totusi maine (daca e vreme frumoasa)

Va multumesc inca o data pt sustinere

Simonix La multi ani pt Robert!!!

Magnetism FELICITARI!!! Sa fiti sanatosi si sa reveniti acasa repede!!

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

brr, saracutsa. Nu ar prinde bine sa faceti o urocultura, sa excludeti infectia urinara?
E posibil si de la caldura/deshidratare sa faca febra?

Acu..io ma gandesc la toate posibilitatile car eimi trec prin minte.

povestea nashterii

Mergi la inceput

simonix, la multe luni si multi ani pt Robert!! Multa sanatate si pofta de mancare!

Fetelor, si copiii vostri se trag de par si urechi cand mananca?? ca a mea uneori isi face urechile...sarmalutse.

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Alina, ooof, cu atit mai mult cred ca ar tb sa alaptezi acum cind iei antib.Sanatate multa.Hai ca poate nu mai face febra...

Cleo, Mateias se trage de par intr-o veselie...Si destul de tare din cite imi dau eu seamaDe urechi nu.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Lavinia-Magnetica

Felicitari din inima si toate cele bune, refacere cat mai rapida si laptic din belsug!!

Pupici pentru dolofanul Bogdanici Pogonici, sa fie sanatos, papacios si mai ales necolicos!!

Neata fara pic de greata la cu laptic! Iote ca nici azi-noapte nu vru baiatul asta sa paraseasca domiciliul. De dormit insa am dormit bine, cu toate ca m-am trezit mai devreme decat de obicei (citesc pe aici de o ora, iar Bogdan inca doarme, ca si-a luat liber azi). Aseara n-am mai avut nici unul din noi putere de prestat , eu aveam un burtoi ca de beton si abia ma miscam, in plus am avut ceva contractii si imi facusem sperante ca gata, acusica se intampla si la mine miracolul... dar vad ca bebe m-a pacalit si mi-a tras clapa si de data asta.

Ce ziceti de meciul nemtilor cu portughezii? Ei, asta da mentalitate si strategie de invingatori... Bogdan zicea ca portughezii ii vor pulveriza pe nemti, eu am fost mai rezervata si am zis ca nu se stie niciodata, nici un meci nu seamana cu altul, iar nemtii sunt echipa de turneu care se gaseste tot mai bine pe masura ce joaca, iar in plus au totusi o mentalitate de luptatori, nu ca mamaligile noastre balcanice... Per total, nemtii au castigat meritat si meciul a fost frumos... Sa vedem ce fac turcii cu croatii diseara, desi eu sincer sper sa nu mai ajung sa vad meciul, sa fiu deja la spital...

DanaH, cam asa a fost si la mine cu invitatia/anuntul ala, eu nici nu fac botez si – daca as organiza ceva – as avea cel mult 10 invitati, dar m-a apucat febra creatiei, ca prea mult mi-a placut ideea… si am stat si eu ore in sir, sa prelucrez pozele pe Photoshop, apoi sa descarc tot felul de caligrafii de pe net, apoi sa aranjez totul in Word… Dar recunosc ca-mi face si placere, as face non-stop chestii din astea… Ma gandeam ca macar sa mi-o imprim si s-o inramez sau s-o pun la jurnalul de sarcina pe care mi-l voi face cu postarile de pe DC… si vorba ta, pentru placerea mea… Vad ca scumpisoara ta se dezvolta perfect si nu-ti face probleme, of, ce bine e sa mai citesti si despre copii din astia, cand vad cat sufera alte mamici…

CamiM, si saru’mana pentru , sa speram ca-si face efectul azi-maine… Cat despre bebe nr. 3, va admir daca luati in considerare eventualitatea, eu una ma opresc cu siguranta dupa David… si zic mersi ca il fac si pe el… asta in caz ca se decide totusi sa mai iasa si el odata

Cleo, speram sa citesc ca ti-au mai trecut durerile… Of, biata de tine… Bafta cu asistenta, sa te poata ajuta! Si tine mobilul deschis, ca eu am sa-ti trimit SMS de indata ce vin contractiile... ca sa-mi tineti pumnii in timpul travaliului!

alina_anto, bafta multa cu tratamentul tau si sa nu sufere bebelina prea mult, sa-si revina repede cu fazele astea cu febra Imi dau seama in ce tensiune stai…

Ylari, nu-ti mai face atatea reprosuri, asta e situatia si nu ai cum s-o schimbi! Numai de-a naibii nu-i face pe plac socrelei sa te invinovatesti tu pentru ceva care poate oricum s-ar fi intamplat… Eu sunt convinsa ca tu esti o mama extraordinara, sufletista, nu-ti mai face atatea probleme. Citeam undeva ca alaptatul nu este un instinct, ci este ceva care trebuie invatat, ori tu gandeste-te ca ai inceput cu cezariana, ai avut mereu greutati si sicane acasa si nu ti-a priit mai nimic in prima perioada, deci cand ai fi putut sa exersezi alaptatul, ca sa mearga snur? Concentreaza-te mai bine pe linistea ta sufleteasca, asta se va reflecta pozitiv si asupra bebelunei!

ache, simonacip, saru’mana mult de tot pentru incurajari

Simonix, ti-am citit pe nerasuflate povestea, teribil de frumos scrisa si cu multe detalii, cum imi place mie Hai ca mi-ai facut mult curaj!! Visez la o nastere ca a ta!! Am vizionat si pozele, meseriase, manca-l-ar mama pe el de ochios dulce!!

Laurita, poate ca Mirciulica are un puseu de crestere, de-aia are nevoie de papica mai multa si mai frecvent! S-ar potrivi, ca te apropii de 6 saptamani…

O zi cat mai frumoasa, fetele

Felicia 39+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
Gnothi seauton

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Ce faci, Miss??? Pai nici nici bebe afara??? Daca ai stat sa te uiti la nemti!!!! Una peste alta, te pup, sunt aproape sigura de ce si-a luat Bogdan liber azi... hi, hi, hi!!!!
Despre meci... era de asteptat. Totul se rezuma la mentalitate. Portughezii sa se ia de mana cu ai nostri! Eh, asta e. Oricine dar sa nu castige italienii ca am un cui (chiar piron as putea sa spun) impotriva lor, ca sunt xenofobi. Parerea mea. Am fost anul trecut in Italia si nu mi se pare cine stie ce, sunt la fel de "tzigani" ca noi, sa nu isi mai tina nasurile pe sus asa...
In fine, hai ca am dat-o in balarii.
Merci de incurajari, eh, ma apuca uneori, dar mi-a trecut acum. Noi o sa iesim afara, va pup si abia astept sa ma intorc sa citesc ce ati mai scris :)

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

MAGNETISM FELICITARI! RECUPERARE RAPIDA!SA-TI TRAIASCA BEBELE!

VAi fetelor, cate probleme, Alinabine ca i-a scazut febra Sarei, am sa merg si eu la farma sa cumpar supozitoare cu paracetamol sa am in casa ca povestea ta mi-a dat de gandit. Bine ca sunteti ok acum si va tin pumnii sa nu mai reapara febra.

Cleo, aveam si noi pe forumul asta o fata cu laptic din belsug si acum si tu cu probleme.eu stiam ca intai se da pe sani cu dusul cu apa calda ca se se fluidizeze lapticul si sa curga repede, apoi se mulge si la sfarsit comprese cu apa rece sau gheta.
Tin pumnii sa te faci repede bine si sa pape potoroasa din nou de la ambii sani.

Simo, vad ca tu fierbi apa pt lapte.eu niciodata n-am fiert-o, am folosit apa plata pe care am incalzit-o direct in biberon in cuptorul cu microunde cateva sec (20)

Alina cu iubirea noastra, Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

'neatza fete cucuiete! m-am hotarat azi sa nu mai dorm peste zi si de aceea bag o cafea aromata si stau la taclale cu voi dis de dimineatza (pt mine). pe alex l-am dus la scoala, teodora doarme inca scaunul de masina si nu o scot de acolo ca mi-e teama ca se trezeste. macar cafeaua sa mi-o beau si eu fara sa o tin in bratze.

chiar asa, voriam sa va intreb, este posibil sa scada lactatia din cauza cafelei? ca parca eu nu am facut nimic in plus sau in minus, decat aceasta cafea, si mi se pare ca nu mai am la fel de mult lapte. mi-ar parea cam rau sa trec pe formula, macar pana incep munca sa o mai tin numai pe lapte de mami. dar daca nu s-o putea.... asta este.

si acum sa vad daca pot sa fac un conspect....

CamiM, nu, nu sunteti singuri nebuni. noi ne dorim chair foarte mult al treilea bebe. pt copii este foarte bine, se ajuta unul pe altul cand o sa fie mai mari. iar pt noi, avem casa plina. evident, plina si de probleme, dar bucuriile sunt mult mai mari. acum.... noi visam, dar sa vedem daca se paote. ne-am dat timp de gandire un an. daca in anul asta termin si eu doctoratul si imi gasesc un job (daca s-ar putea permenent, ca sa scap de stresul cautatului din nou dupa o vreme... ar fi si mai bine)... evident, deja au aparut parerile in jurul nostru (soacra) ca ajunge doi, ca ce ne mai trebuie... dar sa fim noi sanatosi si vedem noi ce facem, nu ne luam dupa altii.

felicitari, magnestism, pt bebe grasunel. sa fiti cu totii fericiti si sanatosi si sa se faca flacaul amre si voinic.

cleo, cred ca ti-au mai zis fetele: incearca si cu o foaie de varza pusa pe san. am inteles ca ajuta foarte mult cand este rosu si doare. prin ce mai treci si tu cu sanii astia... sper sa se rezolve curand si sa poti sa alaptezi fata linistita.

Ylari, incearca sa te linsitesti cu alaptatul. nu inseamna ca esti o mama denaturata, nu trebuie sa te simti vinovata de asta. in definitiv faci cum ii este mai bine lui bebe. decat sa o chinui cu stropul de lapte de la san, sa nu creasca, mai bine ii dai formula si se dezvolta normal. cumva te inteleg, si eu ma simt cumva ciudat ca nu am putut sa nasc normal, ci prin cezariana. dar daca asa este mai bine pt bebe....
incearca sa te linsitesti, bebe simte agitatia ta chiar daca nu o alaptezi. si lasa lumea care face fetze-fetze. teoria merge excelent, dar cu practica e mai greu. sa ii vezi pe ei in conditiile tale si dupa aceea sa vorbeasca.
sa nu uitam sa sunt mame (mai ales pe aici) care nici nu isi pun problema sa alapteze. eu cand spun pe aici ca vreau sa alaptez pana pe la 6 luni daca se poate, fac niste ochi mari... mai sa imi ridice statuie. inclusiv doctorii.

ylari, simona, eu stiam ca daca fierbi apa plata, creste concentratia de minerale, ceea ce nu face foarte bine la bebe. plus ca daca fierbi si apoi se raceste, apa nu mai este sterila. iar fierbinte, evident ca nu se poate folosi.
eu la alexandru am fiert apa de la robinet. acum m-am hotarat sa folosesc apa plata fara sa o mai fierb. o fi bine... o fi rau... o sa intreb si la doctor, sa vadem parera lor.

simonix, la multe luni pt robertzel dragutzel. citesc povestea ta la a doua cafelutza (asta fara cofeina) si revin cu impresii.

alina, cred ca te-ai speriat foarte tare. sanatatea multa sarei iar voua nervi de otel. imi amintesc in ce panica am intrat noi cand a facut alexandru prima data febra. am suant-o pe prietena mea de aici (care avea doua copilasi) la ora 2 noaptea si de atunci la fiecare jumatate de ora. oricum, primii doi ani a fost mai greu. din cauza gradinitei racea si facea febra cam la fiecare doua saptamani. dupa.... ne-am linsitit. acum cred ca o sa fim mult mai relaxati, desi sper sa nu avem ocazia (sau cel putin, nu prea curand).
vroiam sa iti spun ca aici se considera febra (mai ales daca ii pun termometrul in funduletz) incepand de la 38.5. oricum, doctorii nu iti fac nimic decat daca are copilul peste 39.5 timp de trei zile.
ce am facut eu... dezbracat chiar si pana la pampers, sosete cu otzet (atentie, diluat cu apa, ca altfel ii arde pielea), supozitor cu paracetamol. iar in cazuri extreme, impachetari nin cearceaf ud sau chair si baie/dus in apa ceva mai rece decat cea in care ii faci de obicei baie. si sa nu uit, foarte imporant, trebuie hidratata bine bine.
dar sper sa nu mai ai nevoie de sfaturile astea prea curand. si niciun bebelus.

Miss, eu nu am vazut meciul foarte atenta, eram cu ochii mai mult in calculator la noua jucarie cu invitatia. dar am vazut scorul si nu m-am bucurat foarte tare. eu tineam cu portughezii, mi-au placut in meciurile din grupa. acum singura sperantza a mea este ca olandezii sa ii bata in finala pe nemtzi. cred ca o sa fie aici sarbatoare o saptamana, nu atat ca ar castiga campionatul, ci ca i-ar bate pe nemtzi. acum cativa ani, cand i-a batut in semifinale, ziceau olandezii ca nici nu ii mai interesa ce fac in finala, daca au batut nemtzii este ca si cand ar fi castigat campionatul.
oricum, cu nemtzii este tare greu. stii cum se zice: un meci cu nemtzii este castigat numai cand ii vezi imbarcatzi in autocar, in drum catre casa.

Mergi la inceput