Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (92)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

salutare !!!
Felicitari Magnetism ..sa-ti traisca bebelusul , sa fie sanatos si norocos ...
haide miss P ..te asteptam si pe tine cu vesti bune !!!!

Ylari ..nici eu nu mai alaptez ..ma simt aiurea dar nu am avut incotro din mai multe motive ..
eu stiam ca apa minerala plata nu se fierbe ..tocmai din cauza unor minerale care se transforam prin fierbere ..eu nu o fierb si de cele mai multe ori ii dau lapticul facut cu apa la temp camerei ...
Alina , multa sanatate Sarei !!

fetele , va rog frumos povestiti-mi si mie in mare despre ce este vorba cu invitatiile de botez , revista , etc ...
o zi buna va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

simonix, am citit povestea nasterii. am scris si acolo, m-a impresioant tare mult. felicitari pt bebe voinicel.

si am vazut si pozele. robert seamana perfect cu tine. si are un perisor...

vroiam sa spun ca asa a fost si povestea nasterii pt mine, dar varianta cezariana. sunt eu suparata pe sistemul olandez ca se bazeaza mult pe natural, dar cand ajungi in spital totul merge perfet. evident ca mai au si "rateuri", dar slava domnului, la mine a mers totul bine.

Mergi la inceput

eu astept sa mi se trezeasca printzesa, sa ii dau sa manance si apoi sa plecam ca fetele prin oras, prin magazine. vreau sa ma uit dupa rochitze pt botez. sper sa nu vin suparata ca arat ca balena in toate rochitele.
oricum, m-am hotarat la ceva mai hipi. si asta pt ca nu vreau sa mai car costumul lui tati, pantofii, si o sa se imbrace in pantaloni si camasa de in. si, evident, ca nu pot sa ma imbrac eu in cele matasuri. asa ca tot ceva de in, sau inflorat, sau ceva flower-power.

Mergi la inceput

am vazut ca vorbeati de suzeta. va spun si eu parerea mea.

eu cred ca mai bine suge copilul suzeta decat degetul. suzeta poti sa i-o iei, cu povesti, cu putin plans, dar tot scapi de ea. dar cu degetul ce faci? pt ca din cate am inteles eu, copilul oricum are nevoie sa suga cand este mic. il ajuta si la colici.

la alexandru am folosit suzeta inca din spital si am scapat de ea aproape de doi ani. el o tinea in guritza numai pana adormea, dupa aceea o scotea singur afara. e drept ca in primele luni plangea putin cand o scapa, dar oricum eram langa el.
mai tarziu, atunci cand lua suzeta (suzi) si o gargaritza mare si rosie (ritza) era semn clar ca este obosit si vrea sa doarma. oricum, suzi si ritza ne-au insotit peste tot acea perioada. apoi ne-am hotarat noi sa o dam pe suzi la un bebe mic, care plange foarte tare. a fost el suparat cateva seri, dar repeta ca suzi este la bebe. o avea inca pe ritza, care il consola.

la teodora am incercat mai multe tipuri de suzeta si nu o accepta pt nimic in lume. se stramba, ii vina sa vomite, o impinge cu limbutza. in schimb ma foloseste pe mine pe post de suzeta. cand este obosita, ii este somnic, vrea sa stea cu nasul in tzatza. nu suge, doar o morfoleste acolo. iar daca o ii scot tzatza din gura, incepe sa planga. exact cum ar face si cu suzeta. asa ca nu cred ca este un mare avantaj.
oricum, eu o sa mai incerc cu suzeta, sper ca pana la urma sa o accepte.

si mai vroiam sa zic ceva: azi finutzele mele impinesc un an, scumpele de ele. nu pot sa le vad, ca sunt in vacantza in romania, dar cand se intorc... facem petrecere si rupem si turtele. cand ma gandesc cat de micutze erau la nastere (si eu le-am vazut la vreo 3 saptamani, ca eram plecata in vacantza) si ce mari si frumoase s-au facut acum... ce trece timpul asta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

Magnetism felicitari pentru bebe grasunel. Sa creasca mare sanatos, papacios si necolicios, iar tu sa te refaci repede-repede

Cleo imi pare tare rau sa aud prin ce treci cu sanii. Sper sa treaca repede.

Miss Nu-ti face probleme in legatura cu diametrul caputului lui David. Dragos a avut 33 cm si uite ca am nascut usor si fara epiziotomie. Cred ca totul depinde de elasticitatea perineului si de colaborarea cu moasa. Hai ca-ti tin pumnii si scot agitatele pentru tine si Daviducul

Am postat si eu povestea nasterii aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122981
pentru cine doreste sa o citeasca. Din pacate nu pot sa o pun la semnatura ca nu pot intra pe profilul personal sa-l modific.

Poze
http://s198.photobucket.com/albums/aa159/ancaurn_bm/DRAGOS/]DRAGOS-poze[/url]

Mami de Cezara (19.07.2003) si capos Dragos (11.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Fetele, Sara tot apatica este si nu prea mananca... Acum are 37,6. Am inceput sa-i dau augmentin suspensie si eu am inceput sa iau ampicilina.. Am citit despre stafilococul pe care il am - se numeste stafilococ coagulazo negativ si se ia in cele mai multe cazuri din spital... Fir-ar mama lui de euroclinic.. Am auzit ca ar mai fi cazuri de mamici si copii infestati cu bacteria asta din spitalul euroclinic...Mai nasol e ca este destul de grav..citeam ca depistat la timp, nou-nascutul are sanse rapide de recuperare prin tratament cu antibiotic. Dar eu am aflat abia ieri de existenta acestui stafilococ....daca o avem din spital inseamna ca ne chinuim cu ea de o luna jumate????... Prognosticul unei infectii bacteriene la nou-nascut nu este prea imbucurator..,mortalitatea fiind de 30-50% !!! Dar Sara nu mai este nou-nascut, ea este de acum sugar. Bebelusii de pana la o luna sunt considerati nou-nascuti. Dupa aceea sunt sugari.

Dr a zis sa incep s-o alaptez din nou. Acum este insa o problema...aseara am mancat tort cu ciocolata si parca nu as vrea s-o agite pe Sara. Voi ce ziceti?

Cleo, de supraincalzire nici nu se pune problema pt ca o tin in casa doar in body subtire,cu maneca scurta si sosetele subtiri.. Infectie urinara...nu stiu...dar daca acum ia antibiotic ii va face oricum bine.

Eu acum ar trebui sa ma mulg, dar nu pot pt ca stau cu ea in brate.. doarme la pieptul meu si nu imi vine sa o pun in patut singurica...asa ca mai astept pana se intoarece sotul de la piata.. Azi dimineata m-am muls 160 ml si as mai fi scos dar ma plictisisem..

Va pup si sa stiti ca inseamna mult pt mine cand vad ca imi sunteti alaturi

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

Alina-anto eu zic sa incepi sa o alaptezi dar cam de dupa-amiaza. Cred ca pana atunci nu va mai avea efect ciocolata aia. Imi pare tare rau pentru voi. Stiu cum e cand bebe e bolnavior si nu prea ai ce sa faci decat sa astepti sa treaca. Dar fi curajoasa ca se va face bine repede. Toti copiii, chit ca se imbolnavesc usor, au o fantastica putere de recuperare. Ai sa vezi ca Sara isi va reveni foarte repede si peste cateva zile o sa si uitati episodul asta. Uite de incurajare pentru tine si Scortisoara de la mine si de la Dragos.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

quote:
Originally posted by ancaurn

Alina-anto eu zic sa incepi sa o alaptezi dar cam de dupa-amiaza. Cred ca pana atunci nu va mai avea efect ciocolata aia. Imi pare tare rau pentru voi. Stiu cum e cand bebe e bolnavior si nu prea ai ce sa faci decat sa astepti sa treaca. Dar fi curajoasa ca se va face bine repede. Toti copiii, chit ca se imbolnavesc usor, au o fantastica putere de recuperare. Ai sa vezi ca Sara isi va reveni foarte repede si peste cateva zile o sa si uitati episodul asta. Uite de incurajare pentru tine si Scortisoara de la mine si de la Dragos.

Poze

Multumesc mult
Stiu ca o sa treaca dar momentan imi e tare greu

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piggy spune:

Laurita multumes cmult pentru raspuns...e mai greu acum la inceput cu grijile astea din orice...
as mai avea o intrebare...e vreuna dintre voi cu surplus de laptic?
eu am cam mult si azi cred ca s-a transformat colostrul in laptic adevarat si nu stiu cand ar fi mai bine sa mulg excesul - inainte sa pape ilinca sau dupa ce papa?
mananca cu foarte mare pofta si se ineaca cu el ca vine prea mult in guritza...si uite asa ne chinuim in cate 3-4 reprize ca sa papae macar 10-15 minute in total...

http://tt.lilypie.com/dLTwp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzii spune:

buna dimineata... spre pranz

felicitari, magnetism, pentru bebelus pogonici si recuperare usoara. iar bogdanici sa fie exact asa cum iti doresti.
eu ma vad nevoita sa declar la purtator o maaaaare puturoasa.
se pare ca ii place tare mult la mine in burtica si nu vrea sa iasa deloc.
am fost dimi la domnu' doctor, am facut un test non-stress si mi-a zis ca ne mai vedem duminica. uffff, ce mult mai e pana atunci.
am si eu o intrebare, a fost cineva la magazinul baby comfort din crangasi? e ceva de capul lui?

pupici multi,
Mihaela 40s1z cu o puturoasa

Mergi la inceput