Strange Case of Dr Nastasia and Mr Hyde
Raspunsuri - Pagina 14
profesoressa spune:
quote:
Originally posted by spektor
Pentru Profesoreassa,
Ce ID elegant si impozant, esti tare, nici nu ma mir
M-a induiosat povestea ta din care am inteles ca atit tu, cit si copilul ati iesit fara nici o problema.
Daca te-ai fi interesat ai fi aflat urmatoarele:
- anestezia epidurala se poate initia atunci cind dilatatia colului e de 2-3 cm, situatie in care ajungi dupa ce ai trecut printr-un numar de ore de contractii mai mult sau mai putin dureroase (in functie de toleranta fiecaruia la durere). Durerile anterioare acestei dilatatii sint suportate de femei ORIUNDE IN LUME.
- La Spitalul Cantacuzino pun anestezie epidurala TOTI anestezistii cu exceptia unuia.
- Managerul Spitalul nu e nici doctor, nici profesor universitar (desi cred ca asta a sustinut-o altcineva).
- De curiozitate: cit era in plic?
spektor, bun venit pe forum. ma crezi sau nu, aparitia ta aici ma bucura foarte mult. nu pentru ca mi s-ar parea ca avem ceva in comun, ci pentru ca esti chiar dovada care lipsea cazului prezentat de mine aici.
as trece peste observatiile infantile referitoare la IDul meu, pentru ca nu au nici o legatura cu subiectul. dar am vazut ca tu l-ai scris altfel, pentru ca ti s-a parut mai ironic, si as vrea totusi sa te lamuresc: nu este IDul pe care l-am vrut, ci unul pe care l-am mai gasit disponibil; e un ID care spune totusi ceva despre mine, pentru ca mie chiar asa mi se spunea la munca (lucram cu italieni); ai dreptate, suna cam pretentios, dar asa s-a nimerit si, pana la urma, ce conteaza? (vezi cu cata rabdare iti explic? defect profesional, nu ma pot abtine :)). revenind la lucruri serioase, nu intereseaza pe nimeni pe acest forum (de adulti!) ce crezi tu despre IDul meu, nici macar pe mine. ceea ce mi se pare interesant in ceea ce spui tu este acel "nici nu ma mir". de ce nu te miri? ma cunosti? stiai cu ce ma ocup? ti s-a parut ca se potriveste cumva cu firea/aspectul/stilul meu? ;)
revenind acum la subiect... daca m-ai cunoaste mai bine, ai fi sigur ca nu am avut intentia sa induiosez pe nimeni. daca totusi a fost cineva induiosat de aceasta poveste, a fost pentru ca e o experienta sinistra pentru o gravida/proaspata mama, pentru ca este adevarata, pentru ca multe femei au trecut prin asa ceva sau prin situatii asemanatoare, pentru ca sila de doctorasi spagari si iresponsabili este resimitita de milioane de oameni in tara asta. dupa cum spuneai, tie nu ti s-a parut nimic induiosator, pentru ca, la urma urmei, am iesit din spitalul ala si suntem acum sanatosi la noi acasa. asta e o observatie mult mai interesanta decat cea referitoare la IDul meu. de ce? pentru ca am mai auzit-o si alta data. ii povesteam candva dr.Nastasia prin ce a trecut o prietena a mea care tocmai nascuse in Cantacuzino si unul dintre comentariile dumnealui a fost chiar aceasta: pana la urma au plecat santaosi de aici si ea, si copilul, asa ca sa mai lase povestile astea. v-am spus eu ca este ceva interesant aici! ;)
referitor la anestezie si la dureri... nici o femeie, ORIUNDE IN LUMEA ASTA, nu se asteapta sa nasca fara dureri (mari!). daca naste intr-un spital si nu stie daca/de ce/cum i se face o anestezie, poate cineva ar trebui sa ii explice, nu? in al 2lea rand, iti dau dreptate, poate fac mai multi anestezisti epidurala in Cantacuzino, habar nu am, eu am spus doar ce mi-a zis o asistenta/moasa care lucra acolo! poate nu e adevarat ce mi-a spus, dar eu nu aveam cum sa stiu asta si nici motive sa nu o cred. dar ce spui despre faptul ca pana la urma am facut rahidiana si am avut dureri cumplite de cap 3 saptamani? nu puteam sa fac nimic de durere, nici sa ma ridic, nici sa mananc, nici sa dorm... nici macar nu mai vedeam (am avut niste tulburari de vedere si nu puteam sa citesc, sa ma uit la tv etc.) am intrebat niste prieteni doctori ce parere au si cei de aici mi-au spus ca nu mi-au fost puse suficiente perfuzii. cei din america mi-au spus ca s-a folosit un ac necorespunzator, pentru ca o rahidiana facuta corect nu da astfel de dureri. eu nu sunt medic, SPUN CE AU SPUS ALTI MEDICI.
despre managerul spitalului nu stiu si nu am spus nimic, incearca sa te concentrezi. stiu ca e greu sa lucrezi in ture, dar daca tot ne facem timp sa cititm ce scrie pe forumuri despre noi si ai nostri si sa dam si raspunsuri, macar sa fim coerenti...
cat despre cat era in plic... de ce ma intrebi pe mine? de ce nu spui chiar tu cat era? ;)
si acum, sa explic si de ce spuneam ca ma bucur de aceasta aparitie a lui spektor. pentru ca acum putem vedea toti, cei care am tot discutat si ne-am contrazis aici, cum stau de fapt lucrurile. xio are dreptate, exista multi doctori respectabili si multi pacienti aberanti, dar iata ca exista si doctorul cu o inteligenta deloc sclipitoare, care raspunde ca un copil ofuscat, care asteapta ca pacientii sa SE INTERESEZE ca sa afle (unde? pe forumuri? asta si facem, ca in spitale nu ni se dau explicatii), si care, cel mai important, intreaba CAT ERA IN PLIC!!! mai este nevoie sa adaug ceva? asta era important deci, cat era in plic, nu faptul ca nu au dreptul sa primeasca si sa ceara bani... daca era putin, se justifica tot ce s-a intamplat, nu?
XIO spune:
quote:
Originally posted by ina_nzquote:
Originally posted by spektor
Pentru Profesoreassa,
Ce ID elegant si impozant, esti tare, nici nu ma mir
M-a induiosat povestea ta din care am inteles ca atit tu, cit si copilul ati iesit fara nici o problema.
Daca te-ai fi interesat ai fi aflat urmatoarele:
- anestezia epidurala se poate initia atunci cind dilatatia colului e de 2-3 cm, situatie in care ajungi dupa ce ai trecut printr-un numar de ore de contractii mai mult sau mai putin dureroase (in functie de toleranta fiecaruia la durere). Durerile anterioare acestei dilatatii sint suportate de femei ORIUNDE IN LUME.
- La Spitalul Cantacuzino pun anestezie epidurala TOTI anestezistii cu exceptia unuia.
- Managerul Spitalul nu e nici doctor, nici profesor universitar (desi cred ca asta a sustinut-o altcineva).
- De curiozitate: cit era in plic?
Vai domnule Dr. Nastasia dar ce v-ati suparat!
Sa speram ca nu o sa va varsati oful pe bietele paciente sperand ca unele dintre ele activeaza pe DC si le aratati dumneavoastra lor!!
Ma intreb insa ce "pasarica" v-a suflat pontul despre subiectul asta.....o pasarica de asistenta sau de gravida care spera sa reduca suma din plic cu aceasta favoare
Ina
Pe mine ma uimeste lejeritatea cu care facem acuzatii fara sa avem dovezi(nu doar la acest subiect) si cu carene dam cu parerea despre oameni pe care nu ii cunoastem , nu i-am vazut , si care sunt raspanditi si la ii de km distanta. Dar NOI STIM !
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Natasa spune:
Xio, fii pe pace, daca nu e nastasia e cineva extrem de apropiat, care stie detalii pe care altcineva nu avea cum sa le stie! Nu lua apararea cui nu merita, cu atit mai mult cu cit macar teoretic am vazut ca incerci sa te delimitezi de asemenea specimene.
ramiris spune:
XIO, luatul spagii cand n-o ceri nu era condamnabil parca (gresesc?!), se pare ca nu e cazul pentru ca vad ca se intreaba imperativ "Cat era in plic?" ca si cum suma derizorie (din punctul de vedere al noului membru al forumului, care evident a nimerit absolut intamplator pe acest subiect) ar arunca o noua lumina asupra situatiei si ar demonstra probabil ca Professoresa si-a meritat tratamentul.
Ca de, era clinica privata a dl-ui doctor, nu spital de stat, asa ca mamica a primit serviciile pentru care a platit, nu? Platea mai mult, era tratata mai bine.... poate...
Intr-adevar, postul lui lamureste situatia si ne arata ca Professoresa numai exagerata n-a fost cand si-a spus oful aici.
Mie mi se pare ca situatia prezentata de ea este confirmata cu varf si indesat de aceasta postare "intamplatoare" si evident "nesubiectiva".
Ca e chiar doctorul, ca e cineva apropiat sau ca e un coleg/colega din acelasi spital nu stiu sa spun, dar este evident ca una din variantele astea trei este valabila.
profesoressa spune:
xio, cred ca ina a facut o presupunere logica, nu o afirmatie. 9 oameni din 10 s-ar gandi ca a fost o "pasarica"... sigur ca pare o "impunsatura", dar a fost cu umor :)
elyanne spune:
Intrebare intrebatoare...
Ai zis ca inaintea ta nascuse o prietena tot acolo si a avut probleme... banuiesc ca dupa a avut cam aceleasi pareri si cu ale tale acum... si totusi ai mers sa nasti acolo... probabil pt. ca aveai incredere in doctor... si ai lasat al o parte toate partile negative despre spital...
Si atunci... de ce m-ai jignit (ca eu asa am luat-o... cand ai spus ca n-ai vazut lucrurile tocmai roz pt. ca tu ai fost crescuta intr-o curatenie impecabila... urmand sirul logic eu am acceptat conditiile de acolo pt. ca m-au crescut in cort) cand am spus ca o experienta negativa poate influenta parerea despre tot in jur?
Nu-i nevoie sa-mi rapunzi... eu oricum mi-am facut o parere...
Prefer sa comentez ceea ce stiu cu adevarat...
Stiam pe pielea mea ca 2 dr. fac perdiurala... si despre asta am spus... Tu DOAR auzisei ca un singur dr. face asta... si ai spus-o de parca stiai tot personalul din spital...
Acum daca ne lansam in presupuneri pot spune si eu ca nu se face clisma in salon... n-au cum... se face la sala de tratamente (sau cum s-o chema) ... si ca putea sa fie orice altceva pe peretii aia...
Si ca sa deviez de la subiect... sunt maternitati in tara despre care te ingrozesti daca afli cum se petrec lucrurile... ca se rad la tine cand le pomenesti de epidurala... maternitati in orase mari...
Cred ca n-ait vazut suficeinte spitale (nu doar maternitati) ca sa va faceti o parere...
Da... spitalele private nici nu se compara... dar nici tarfiele... si poate nici pregatirea unor doctori... de ce nu m-ar fi primit sa nasc prematur? Pt. ca nu aveau aparatura necesara? Nu prea cred... atunci ce le lipsea???
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
claucia spune:
Professoresa, te-a suparat faptul ca anestezia nu ti-a fost facuta corect?
Daca esti sigura, mergi si reclama anestezistul.
ca te-a durut nasterea sau ca nu ti-a explicat nimeni nimic? Cred ca a doua pentru ca asa reiese din postarea ta, stii si tu ca nasterea doare intr-o proportie mai mica sau mai mare si este subiectiva perceptia fiecaruia si asupra durerii si asupra intamplarilor.
Sincer, sincer, imi pare rau ca tu ai simtit totul ca pe un cosmar si ca nu te-ai bucurat de nastere, alcineva (si nu e cazul sa jignim sa spunem ca din cauza ca ai fost tinuta ca in palme ai perceput asa iar altii obisnuiti probabil cu mizeria (?) percep altfel) nu ar fi avut aceeasi perceptie, tine de persoana si de aceea orice nastere este extraordinar de subiectiva.
Imi pare bine ca sunteti bine, si tu si copilul, ca nu aveti nici o problema din spital sau din afara spitalului si sincer, singurul lucru regretabil imi pare gestul doctorului de a numara banii si a-i considera putiti. Restul, tragedia/cosmarul/intamplarile nefericite/ceea ce am patit etc, mie nu mi se par, sau mai degraba eu le percep ca suportabile si unele inevitabile pentru o nastere. Aici raportez si la sistemul nostru sanitar.
Citeste povesti despre nasteri - daca ai timp si chef, eu am citit zeci (multe zeci si nu exagerez) si ai sa vezi cum povesti mai terifiante - ca si intamplari - sunt povestite mult mai lejer si cum povesti mult mai triste sunt fericit rezolvate precum si lucruri mult mult mai grave percepute intr-un mod atat de diferit. Povesti emotionante.
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia
Natasa spune:
ELyane, sa stii ca nu trebuie sa ai o experienta negativa ca sa vezi rahatii de pe pereti (la toaleta, ce-i drept). Eu n-am avut nicio problema la nastere, am fost tratata decent de doctor, anestezist si asistentele de la nasteri, dar asta nu ma face sa nu spun cit pot de tare cit de mizerie era in salon, la WC-uri si ce scirbe si neoameni erau asistentele de la nou-nascuti. Cred ca ne-am invatat sa inchidem ochii, sa trecem cu vederea toate jegurile umane si materiale doar pentru ca am scapat cu viata dintr-o cloaca de genul asta. Eu o spun pe mina pe inima, Dumnezeu a vrut ca eu sa am un copil sanatos si eu sa ies bine din spital, sistemul nu are niciun merit si doar intimplarea a facut ca totul sa iasa bine. Ca se poate si mult mai rau decit in Cantacuzino, sint convinsa, dar asta nu ar trebui sa fie o consolare. Tot din acelasi laudat Cantacuzino au iesit copii cu probleme grave pentru ca nu s-a facut o cezariana la timp (sau deloc, ca spagile sint mari) sau mame care nu mai vor sa faca alt copil de frica unei experiente asemanatoare. Da o cautare pe net (si pe forumul asta) si citeste experiente oribile si nu intotdeauna terminate bine.
Stiu ca iei apararea spitalului si a medicilor de acolo de cite ori ai ocazia si ma bucur ca nimic nu te-a facut sa-ti schimbi parerea, dar a minimaliza traumele unora avind ca punct de comparatie nivelul nostru de rezistenta la mizeriile inconjuratoare mi se pare fara sens. Mai ramine sa intrebi si tu cit era in plic si pe urma sa te revolti ca la o asa minunatie de spital si-a permis sa dea o suma care era sub prestanta si largimea buzunarului lui Nastasia. ALtfel nu vad comparatia cu spitalele particulare unde "tarifele nici nu se compara". Asta e spital de STAT nu trebuie sa aiba tarife decit daca ti se da o chitanta. SI ca sa te linistesc, in spitalele alea particulare, tot medicii de la stat lucreaza, nu au clonat ei altii, atit doar ca nu au aparatura necesara pentru prematuri si prefera sa tina eventualele scandaluri departe de ei.
elyanne spune:
Natasa eu am vazut diferente intre 2004 si 2007 in ce priveste comportamnetul asistentelor de la non-ascuti (acum nu pot sa fac o comparatie clara pt. ca in 2004 mandra era la etaj, in 2007 baietii au stat la prematuri jos... si erau alte asitente tinere si f. dragute... carora le-am dat o cutie de bomboane pe 8 martie... atat... in 12 zile de stat in spital). Nu m-a jignit nimeni nici atunci, nici acum...
Despre curatenie... cel putin la mine in salon, la et. 1 facea curat mereu... de 3 ori pe zi...
Daca iei forumul la rand sunt nenumarate cazuri cu probleme f. grave la toate spitalele... municipal, elias etc. ... de cfr2 n-am citit...
Si se taie chitanta la cantacuzino... du-te la eco... dimineata, cand se fac... ca o platesi si ti-ai luat chitanta... doar asta am facut eu in ultima vreme la spital. Si una dintre ele facute de dr. Nastasia... ca el era la eco in ziua respectiva...
Am zis si alte dati... asta am obs si eu ca nu se grabesc deloc cu cezarienele... si asta afecteaza bb-ii care stau in burta fara lichid... Asta e o problema...
Evident ca tot dr. din spitalele de stat lucreaza... dar poate nu's ce-i mai buni... mi-e greu sa cred ca la ditamai spitalul particular, cu pretentii si tarife pe masura n-au aparatura necesara pentru prematuri...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
profesoressa spune:
am scris o gramada si nu a aparut... si cat m-am chinuit :) elyanne, iti raspund un pic mai tarziu din nou, cand ma lasa bb, sper sa nu mai apara vreo eroare.