Strange Case of Dr Nastasia and Mr Hyde
Raspunsuri - Pagina 15
profesoressa spune:
quote:
Originally posted by claucia
tine de persoana si de aceea orice nastere este extraordinar de subiectiva.
Imi pare bine ca sunteti bine, si tu si copilul, ca nu aveti nici o problema din spital sau din afara spitalului si sincer, singurul lucru regretabil imi pare gestul doctorului de a numara banii si a-i considera putiti. Restul, tragedia/cosmarul/intamplarile nefericite/ceea ce am patit etc, mie nu mi se par, sau mai degraba eu le percep ca suportabile si unele inevitabile pentru o nastere. Aici raportez si la sistemul nostru sanitar.
Citeste povesti despre nasteri - daca ai timp si chef, eu am citit zeci (multe zeci si nu exagerez) si ai sa vezi cum povesti mai terifiante - ca si intamplari - sunt povestite mult mai lejer si cum povesti mult mai triste sunt fericit rezolvate precum si lucruri mult mult mai grave percepute intr-un mod atat de diferit. Povesti emotionante.
Ai dreptate, Claucia, e atat de subiectiv felul in care fiecare femeie vorbeste despre nastere. Uneori ma gandesc si eu ca poate mi-am facut rau si singura, ca puteam lua totul mai usor si ca dracul nu e asa de negru. Alte ori insa mi se pare ca m-as minti singura daca as incerca sa vad povestea asta altfel.
Oricum, vroiam sa iti spun ca inainte de a naste nu ma rugam niciodata pentru o nastere usoara, pentru un doctor cinstit sau pentru conditii bune in spital. Ma rugam doar sa fie bb sanatos, atata tot. Asta a contat si conteaza cel mai mult pentru mine - sa ma scol dimineata, sa ma uit la el si sa vad cat de sanatos este. Nu e deloc putin lucru. E un noroc fantastic, o binecuvantare sa ai un copil asa si sunt profund recunoscatoare. Lui Dumnezeu, desigur. Ne-am dorit din tot sufletul un copil si ne bucuram de el in fiecare clipa.
Nasterea copilului meu nu a fost in nici un caz o tragedie, ci o bucurie imensa. Tragedia este ca avem astfel de spitale si ca multi doctori, chiar si dintre cei care si-au inceput cariera frumos, se schimba in felul asta.
claucia spune:
quote:
Originally posted by profesoressaquote:
tine de persoana si de aceea orice nastere este extraordinar de subiectiva.
Imi pare bine ca sunteti bine, si tu si copilul, ca nu aveti nici o problema din spital sau din afara spitalului si sincer, singurul lucru regretabil imi pare gestul doctorului de a numara banii si a-i considera putiti. Restul, tragedia/cosmarul/intamplarile nefericite/ceea ce am patit etc, mie nu mi se par, sau mai degraba eu le percep ca suportabile si unele inevitabile pentru o nastere. Aici raportez si la sistemul nostru sanitar.
Citeste povesti despre nasteri - daca ai timp si chef, eu am citit zeci (multe zeci si nu exagerez) si ai sa vezi cum povesti mai terifiante - ca si intamplari - sunt povestite mult mai lejer si cum povesti mult mai triste sunt fericit rezolvate precum si lucruri mult mult mai grave percepute intr-un mod atat de diferit. Povesti emotionante.
Ai dreptate, Claucia, e atat de subiectiv felul in care fiecare femeie vorbeste despre nastere. Uneori ma gandesc si eu ca poate mi-am facut rau si singura, ca puteam lua totul mai usor si ca dracul nu e asa de negru. Alte ori insa mi se pare ca m-as minti singura daca as incerca sa vad povestea asta altfel.
Oricum, vroiam sa iti spun ca inainte de a naste nu ma rugam niciodata pentru o nastere usoara, pentru un doctor cinstit sau pentru conditii bune in spital. Ma rugam doar sa fie bb sanatos, atata tot. Asta a contat si conteaza cel mai mult pentru mine - sa ma scol dimineata, sa ma uit la el si sa vad cat de sanatos este. Nu e deloc putin lucru. E un noroc fantastic, o binecuvantare sa ai un copil asa si sunt profund recunoscatoare. Lui Dumnezeu, desigur. Ne-am dorit din tot sufletul un copil si ne bucuram de el in fiecare clipa.
Nasterea copilului meu nu a fost in nici un caz o tragedie, ci o bucurie imensa. Tragedia este ca avem astfel de spitale si ca multi doctori, chiar si dintre cei care si-au inceput cariera frumos, se schimba in felul asta.
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia
profesoressa spune:
quote:
Originally posted by elyanne
Intrebare intrebatoare...
Ai zis ca inaintea ta nascuse o prietena tot acolo si a avut probleme... banuiesc ca dupa a avut cam aceleasi pareri si cu ale tale acum... si totusi ai mers sa nasti acolo... probabil pt. ca aveai incredere in doctor... si ai lasat al o parte toate partile negative despre spital...
Si atunci... de ce m-ai jignit (ca eu asa am luat-o... cand ai spus ca n-ai vazut lucrurile tocmai roz pt. ca tu ai fost crescuta intr-o curatenie impecabila... urmand sirul logic eu am acceptat conditiile de acolo pt. ca m-au crescut in cort) cand am spus ca o experienta negativa poate influenta parerea despre tot in jur?
Nu-i nevoie sa-mi rapunzi... eu oricum mi-am facut o parere...
Prefer sa comentez ceea ce stiu cu adevarat...
Stiam pe pielea mea ca 2 dr. fac perdiurala... si despre asta am spus... Tu DOAR auzisei ca un singur dr. face asta... si ai spus-o de parca stiai tot personalul din spital...
Acum daca ne lansam in presupuneri pot spune si eu ca nu se face clisma in salon... n-au cum... se face la sala de tratamente (sau cum s-o chema) ... si ca putea sa fie orice altceva pe peretii aia...
Si ca sa deviez de la subiect... sunt maternitati in tara despre care te ingrozesti daca afli cum se petrec lucrurile... ca se rad la tine cand le pomenesti de epidurala... maternitati in orase mari...
Cred ca n-ait vazut suficeinte spitale (nu doar maternitati) ca sa va faceti o parere...
Da... spitalele private nici nu se compara... dar nici tarfiele... si poate nici pregatirea unor doctori... de ce nu m-ar fi primit sa nasc prematur? Pt. ca nu aveau aparatura necesara? Nu prea cred... atunci ce le lipsea???
Elyanne, iti raspund pe rand (a 2a oara, ca prima oara a dat o eroare si am pierdut tot!).
Doua prietene trecusera de curand prin niste situatii tare urate - una dintre ele a nascut acolo, uitata de doctorul ei si dezamagita ca nu a vrut nimeni sa-i faca epidurala (desi o pusesera sa o cumpere), alta a pierdut o sarcina de aproape 6 luni si a fost lasata singura intr-un salon, au lasat-o sa se chinuie groaznic... in fine, va povesti ea ce si cum a fost. Prietena care a pierdut sarcina la Cantacuzino a insistat mult sa nu nasc acolo, era speriata si foarte suparata. Chiar daca mi-au trecut prin minte tot felul de ganduri negre, mi-am zis ca totusi ele erau la alti doctori. Ba chiar le spuneam ca eu am incredere ca doctorul la care mergeam eu nu m-ar lasa sa nasc singura sau cu cine se nimereste sa fie de garda. Si, ce-i drept, nici nu a facut asta. Imi ramasese o oarecare teama ca s-ar putea sa fie nevoie sa imi faca epidurala si poate nu o sa mi-o faca, dar debordam de optimism/prostie si nu m-am orientat spre alt spital. Acum imi dau si eu seama de toate deciziile proaste pe care le-am luat, nu stiu ce a fost in mintea mea. Da... am avut incredere in doctor, asta e adevarul. Il stiam de 4 ani, nu puteam sa am mai multa incredere in unul total strain.
Spuneai ca te-am jignit. Sunt convinsa ca nu ai nevoie de scuzele mele, dar eu te rog totusi sa ma ierti daca te-am jignit si sa ma crezi ca nu am avut nici cea mai vaga intentie. Nu am intrat pe acest forum si in aceasta discutie ca sa jignesc pe cineva, nu am placeri de genul asta si nici nu imi sta mintea la asa ceva. Ceea ce am vrut eu sa spun, si imi pare rau ca nu m-am exprimat suficient de clar, era ca sunt si oameni (si nu ma refeream la nimeni anume, spuneam la modul general!) care ar putea considera tolerabila mizeria din spital, pentru ca nici acasa nu stau in conditii mai bune. (Am mers la toaleta, dupa mine a intrat o femeie, eu m-am intors aproape imediat; am stat la usa, pana cand femeia respectiva a iesit, iar cand am intrat a 2a oara am vazut ca lasase mizerie pe vas, pe capac, pe langa vas... la astfel de oameni ma refeream). Imi pare rau ca nu m-am facut inteleasa. De obicei sunt atenta la ce spun/scriu, dar cand intru pe forum mereu sunt pe fuga, obosita, cu bb in brate (ca acum) si uite ca fac boacane.
"tu DOAR auzisei ca un singur dr. face asta... si ai spus-o de parca stiai tot personalul din spital..." Aici tu gresesti. Eu NU AM AUZIT, ci o asistenta sau moasa, ce o fi fost, MI-A SPUS MIE, direct, personal, neintrebata. Asa a fost si asa am spus. Nu cunosc tot personalul si nu am preluat ce mi-a spus ca pe un adevar. Povesteam, pur si simplu, ce s-a intamplat. Si am mentionat ce mi-a spus asistenta/moasa tocmai pentru ca mi-a influentat starea, mi-a creat emotii si mi-a cam taiat din optimism. Tu cum ai fi reactionat daca erai in travaliu si venea la tine un angajat al spitalului spunandu-ti asta? Poate nu vroiai neaparat sa nasti cu epidurala, dar nu cred ca iti pica bine sa ti se spuna tocmai atuci ca sunt slabe sansele sa ti-o faca cineva daca e nevoie. In plus, erau cateva doamne acolo care se plangeau ca nu li s-a facut, una era chiar suparata rau... ce puteam sa cred? ca i-a venit asistentei sa scoata o minciuna?
Ca se poate si mai rau e adevarat, am vazut si eu in alte spitale cum se urcau gandacii pe pacienti... Dar asta nu inseamna ca in Cantacuzino e bine sau normal.
Si tarifele in spitalele particulare nu sunt (semnificativ) mai mari, ci doar "la vedere". O consultatie la ginecologie e 50-70ron si astepti cam 15min. La stat dai tot atat si astepti 1-2ore, timp in care ai fi lucrat si ai fi facut niste bani, nu? Iar doctorii sunt aceiasi, doar ca la particular trebuie sa respecte niste reguli - de ex, sa se poarte frumos cu pacientii, sa le acorde suficient timp etc.
Bedrosmart spune:
quote:
Originally posted by profesoressa
Si tarifele in spitalele particulare nu sunt (semnificativ) mai mari, ci doar "la vedere". O consultatie la ginecologie e 50-70ron si astepti cam 15min. La stat dai tot atat si astepti 1-2ore, timp in care ai fi lucrat si ai fi facut niste bani, nu? Iar doctorii sunt aceiasi, doar ca la particular trebuie sa respecte niste reguli - de ex, sa se poarte frumos cu pacientii, sa le acorde suficient timp etc.
[/quote]
Profesoressa (ce frumos suna cuvantul asta in italiana), nu numai ca tarifele sunt la vedere si nici macar substantial mai mari decat cele date, pe sub mana, in spital (de curand a nascut o colega la CF2 prin cezariana si a costat-o, la negru, peste 30 milioane - mai punea nitel si nastea elegant la Euroclinic).
Cred ca jegosenia cea mai mare e alta: o clinica privata presupune niste investitii private, de obicei destul de substantiale, caci aparatele si instrzmentele medicale, mai ales astea ultramoderne, sunt departe de a fi ieftine. Si vorbim aici, uneori, chiar de milioane de euro investiti. Deci e normal ca tarifele la privat sa fie mari, mai ales ca ti se ofera si conditii (dar si tratament din partea personalului) super bune. La stat, medicii incaseaza aceleasi onorarii, dar se folosesc de toate dotarile spitalului, care nu le apartin. Pe gratis, oameni buni. Eu am mai scris asta o data pe forum, dar cei care lucreaza in domeniu mi-au sarit in cap la asa o idee. As vrea sa vad, macar o data in viata, un medic care da si el din spaga primita (chiar daca neceruta) de la bolnavi si investeste ceva in nenorocitul de spital in care lucreaza, ca de acolo isi castiga banii. Sa vad si eu ca da un leu sa se puna perdele, sau sa se varuiasca, sau sa se schimbe paturile alea sinistre de metal. Vaaaaaaaai, dar cum sa faca dl. dr. asa ceva? Pai doar alea nu sunt ale lui, nu? De ce sa dea bani degeaba? Lasa, el o sa investeasca banii primiti de la bolnavi ghici unde? Pai in propria clinica privata, nu-i asa? Pacat, atat pot zice, ca uneori oameni de mare calitate umana si profesionala (cum sunt multi medici) ajung sa fie pur si simplu schimonositi de gustul banilor si se transforma uneori in niste monstri.
A mai scris cineva mai sus si subscriu si eu: de cele mai multe ori cand dai bani la medic (mai ales cand nu dai pentru tine, ci pentru cineva drag), nu dai de placere, nu dai din recunostinta, de fapt dai de FRICA. Si nimic nu e mai oribil decat sa santajezi un om bolnav cu propria lui teama de moarte. Si hai s-o recunoastem: asta se intampla in spitale, asta ti se transmite non stop cand esti acolo pe patul de spital: vezi ce faci, stimabile, ca daca nu dai, o patesti, o sa te doara, o sa suferi, si poate chiar o sa te simti FOARTE rau. Asa ca fa bine sa dai.
Din experienta mea cu spitalele, am observat ca in general personalul mediu (si nu medicii) este mult mai dur cu bolnavii si "cere" bani cu multa insistenta si nerusinare. Am pus "cere" intre ghilimele pentru ca rareori ti se cere pe fata, dar ti se da foarte clar de inteles asta.
Care consider eu ca este insa vina medicilor de calitate, a celor corecti, profesionisti adevarati, cei care se mai gandesc la binele pacientilor si nu la spaga din plic? (Pentru ca exista asemenea medici, exista, le sunt recunoscatoare celor cu care am avut de-a face si departe de mine gandul de a-i pune pe toti in aceeasi oala). Vina lor este insa faptul ca inchid ochii. Ca nu iau atitudine atat fata de colegii incorecti, cat si fata de asistentele inumane. Ca nu se implica mai mult in viata din spital a pacientilor, in starea lor de confort minim, in bunastarea lor psihica (care de altfel are o importanta majora in vindecare). Si mai grav: ca nu se implica atunci cand E CLAR ca un coleg greseste diagnosticul sau tratamentul unui bolnav, dar, pentru ca "nu e cazul lor" prefera sa inchida ochii si sa accepte situatia, pentru a nu-si jigni colegul. Asta mi se pare de departe cel mai grav lucru.
Spunea cineva (ironic, mi s-a parut) ca Profesoressa ar trebui sa zica merci ca a iesit din spitalul bine sanatoasa alaturi de copilul ei si sa nu se planga pentru experienta traumatizanta pe care a trait-o. Chiar asa? Dar unde suntem fratilor, in Botswana (scuze pentru cetatenii de acolo pentru comparatie)? Unde ne aflam, in evul mediu? Chiar asa, de ce mereu sa ne multumim cu minimum? Ce suntem, vite? Nu avem dreptul sa fim tratate omeneste? Nu avem dreptul la corectitudine, la vorba buna, la intelegere, la explicatii cu privire la tratament? Pai cine nu e dispus sa se comporte asa cu pacientul din dotare, nu-i problema. Inseamna ca nu e facut sa fie medic si poate sa-si gaseasca alta ocupatie, eventual mai profitabila, unde sa nu fie nevoie sa fie amabil toata ziua buna ziua cu pacientii nesuferiti si ignoranti. Corect?
Profesoressa, sfatul meu: incearca sa uiti, chiar daca acuma pare greu. Bucura-te de bebe, vezi-ti de viata ta si de lucrurile frumoase care te asteapta. Nasterea a fost doar primul moment din viata lui bebe. Pai stii cate momente de neuitat mai urmeaza? Crede-ma, NENUMARATE. Nu merita sa-ti amarasti sufletul cu toate mizeriile astea. Dupa cum ai vazut, pe alde Spektor n-o sa-i schimbi niciodata, ca mizeria sufleteasca e nevindecabila. Asa ca pe cei din tagma asta, lasa-i in mizeria lor, ca atata merita. Dispretul e cel mai bun tratament pentru ei. Si mila, ca sunt oameni schiloditi sufleteste.
Bedrosmart
claucia spune:
quote:
Originally posted by Bedrosmartquote:
Originally posted by profesoressa
[quote]
Profesoressa (ce frumos suna cuvantul asta in italiana), nu numai ca tarifele sunt la vedere si nici macar substantial mai mari decat cele date, pe sub mana, in spital (de curand a nascut o colega la CF2 prin cezariana si a costat-o, la negru, peste 30 milioane - mai punea nitel si nastea elegant la Euroclinic).
Cred ca jegosenia cea mai mare e alta: o clinica privata presupune niste investitii private, de obicei destul de substantiale, caci aparatele si instrzmentele medicale, mai ales astea ultramoderne, sunt departe de a fi ieftine. Si vorbim aici, uneori, chiar de milioane de euro investiti. Deci e normal ca tarifele la privat sa fie mari, mai ales ca ti se ofera si conditii (dar si tratament din partea personalului) super bune. La stat, medicii incaseaza aceleasi onorarii, dar se folosesc de toate dotarile spitalului, care nu le apartin. Pe gratis, oameni buni. Eu am mai scris asta o data pe forum, dar cei care lucreaza in domeniu mi-au sarit in cap la asa o idee. As vrea sa vad, macar o data in viata, un medic care da si el din spaga primita (chiar daca neceruta) de la bolnavi si investeste ceva in nenorocitul de spital in care lucreaza, ca de acolo isi castiga banii. Sa vad si eu ca da un leu sa se puna perdele, sau sa se varuiasca, sau sa se schimbe paturile alea sinistre de metal. Vaaaaaaaai, dar cum sa faca dl. dr. asa ceva? Pai doar alea nu sunt ale lui, nu? De ce sa dea bani degeaba? Lasa, el o sa investeasca banii primiti de la bolnavi ghici unde? Pai in propria clinica privata, nu-i asa? Pacat, atat pot zice, ca uneori oameni de mare calitate umana si profesionala (cum sunt multi medici) ajung sa fie pur si simplu schimonositi de gustul banilor si se transforma uneori in niste monstri.
A mai scris cineva mai sus si subscriu si eu: de cele mai multe ori cand dai bani la medic (mai ales cand nu dai pentru tine, ci pentru cineva drag), nu dai de placere, nu dai din recunostinta, de fapt dai de FRICA. Si nimic nu e mai oribil decat sa santajezi un om bolnav cu propria lui teama de moarte. Si hai s-o recunoastem: asta se intampla in spitale, asta ti se transmite non stop cand esti acolo pe patul de spital: vezi ce faci, stimabile, ca daca nu dai, o patesti, o sa te doara, o sa suferi, si poate chiar o sa te simti FOARTE rau. Asa ca fa bine sa dai.
Din experienta mea cu spitalele, am observat ca in general personalul mediu (si nu medicii) este mult mai dur cu bolnavii si "cere" bani cu multa insistenta si nerusinare. Am pus "cere" intre ghilimele pentru ca rareori ti se cere pe fata, dar ti se da foarte clar de inteles asta.
Care consider eu ca este insa vina medicilor de calitate, a celor corecti, profesionisti adevarati, cei care se mai gandesc la binele pacientilor si nu la spaga din plic? (Pentru ca exista asemenea medici, exista, le sunt recunoscatoare celor cu care am avut de-a face si departe de mine gandul de a-i pune pe toti in aceeasi oala). Vina lor este insa faptul ca inchid ochii. Ca nu iau atitudine atat fata de colegii incorecti, cat si fata de asistentele inumane. Ca nu se implica mai mult in viata din spital a pacientilor, in starea lor de confort minim, in bunastarea lor psihica (care de altfel are o importanta majora in vindecare). Si mai grav: ca nu se implica atunci cand E CLAR ca un coleg greseste diagnosticul sau tratamentul unui bolnav, dar, pentru ca "nu e cazul lor" prefera sa inchida ochii si sa accepte situatia, pentru a nu-si jigni colegul. Asta mi se pare de departe cel mai grav lucru.
Spunea cineva (ironic, mi s-a parut) ca Profesoressa ar trebui sa zica merci ca a iesit din spitalul bine sanatoasa alaturi de copilul ei si sa nu se planga pentru experienta traumatizanta pe care a trait-o. Chiar asa? Dar unde suntem fratilor, in Botswana (scuze pentru cetatenii de acolo pentru comparatie)? Unde ne aflam, in evul mediu? Chiar asa, de ce mereu sa ne multumim cu minimum? Ce suntem, vite? Nu avem dreptul sa fim tratate omeneste? Nu avem dreptul la corectitudine, la vorba buna, la intelegere, la explicatii cu privire la tratament? Pai cine nu e dispus sa se comporte asa cu pacientul din dotare, nu-i problema. Inseamna ca nu e facut sa fie medic si poate sa-si gaseasca alta ocupatie, eventual mai profitabila, unde sa nu fie nevoie sa fie amabil toata ziua buna ziua cu pacientii nesuferiti si ignoranti. Corect?
Profesoressa, sfatul meu: incearca sa uiti, chiar daca acuma pare greu. Bucura-te de bebe, vezi-ti de viata ta si de lucrurile frumoase care te asteapta. Nasterea a fost doar primul moment din viata lui bebe. Pai stii cate momente de neuitat mai urmeaza? Crede-ma, NENUMARATE. Nu merita sa-ti amarasti sufletul cu toate mizeriile astea. Dupa cum ai vazut, pe alde Spektor n-o sa-i schimbi niciodata, ca mizeria sufleteasca e nevindecabila. Asa ca pe cei din tagma asta, lasa-i in mizeria lor, ca atata merita. Dispretul e cel mai bun tratament pentru ei. Si mila, ca sunt oameni schiloditi sufleteste.
Bedrosmart
Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33)
Ce urat!!!!
printesa mea Alessia
ina_nz spune:
quote:
Ce urat!!!!
printesa mea Alessia
Ce penibil
Ina
claucia spune:
quote:
Dupa cum ai vazut, pe alde Spektor n-o sa-i schimbi niciodata, ca mizeria sufleteasca e nevindecabila. Asa ca pe cei din tagma asta, lasa-i in mizeria lor, ca atata merita. Dispretul e cel mai bun tratament pentru ei. Si mila, ca sunt oameni schiloditi sufleteste.
Bedrosmart
Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33)
quote:
Ce urat!!!!
printesa mea Alessia
La asta m-am referit.
printesa mea Alessia
Natasa spune:
Spektor, daca mai citesti pe aici (si presupun ca nu ai fugit dupa un mesaj penibil), poate vii si cu raspunsurile la intrebarile pe care ti le-am pus. A, si daca ai aflat :) cit era in plic, vino si fa-o de rusine pe Profesoressa. In plus, sa ne informezi si pe noi daca mama vreunuia dintre doctorii cu buzunare largi de pe acolo a contribuit la construirea spitalului, ca de undeva trebuie sa va vina "drepturile" de stapini ai mosiei. Si inca un sfat "amical", pune-ti o capsa la buzunarele alea cascate de bani, ca e jenanta imaginea!
elyanne spune:
quote:Da, inca 60 de milioane... foarte putin... asta daca nu statea in plus ea sau bb din diverse probleme medicale
Originally posted by Bedrosmart
de curand a nascut o colega la CF2 prin cezariana si a costat-o, la negru, peste 30 milioane - mai punea nitel si nastea elegant la Euroclinic
N-am citit ultimele postari... dar asta mi-a sarit in ochi...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Natasa spune:
Elyane, eu nu te inteleg, parca esti unul dintre nostalgicii de apara litoralul romanesc si spun ca oriunde in alta parte e rau. Ce-ai retinut tu e ca nu stia bine pretul de la Euroclinic (desi la Medlife costa la jumatate si afirmatia devine adevarata), nu ca a dat 30 de milioane!!!!! ca sa nasca intr-un spital de stat. Oare nu te zgiriie la urechi, nu te revolta ca pentru un serviciu deja platit (cu virf si indesat) mai dai 30 de milioane ca sa fii tratat omeneste? Suma din pacate nu e o exceptie, din ce in ce mai multe persoane sustin ca la o nastere se dau 20 de milioane (cine o stabili mercurialul asta al spagilor??) Tu doar esti multumita ca suma e sub cea de la un spital privat, probabil ca doar in momentul in care preturile vor fi egale te vei revolta, nu?
In cazul asta e clar ca tu ai fi chiar indignata sa auzi cu cit l-a jignit Profesoressa pe bietul doctor.