Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (82)
Raspunsuri - Pagina 11
sanduta spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Dimineata cand ne-am trezit stateam in pat cu copilasii la ora de dragaleala.Si la un moment dat am vazut cum ii zvacnea/pulsa fontanela Amirei.Doamne ce m-am speriat! La Robert n-am vazut niciodata asa ceva. Am sunat-o pe pediatra si m-a linistit,spunandu-mi ce e ceva normal,zona nefiind osificata se poate vedea f usor pulsul unui vas de sange. Bine...m-am linistit dupa ce-am mai dat vreo 2 telefoane...
Daca o sa vedeti vreodata asa sa nu va speriati ca mine.Eu ma si vedeam alergand prin spitale... Doamne fereste!
Rodica,dupa cum descrii starea Paulei,s-ar parea ca e mai degraba un disconfort la burtica.
Mai fetelor...nasterea e minunata oricum ar fi avut loc,fie naturala,fie cezariana. Fiecare isi stie f bine motivele pentru care a optat sau nu pentru cezariana.
Eu am facut cezariana,pentru binele copilului,asa am considerat eu ca e mai bine.Cu toate ca sunt destul de puternica,zic eu ,nu fizic cat pshihic,nu m-am simtit in stare sa nasc natural.Nu-mi pare rau nici o secunda,cu toate ca imi mai pun din cand in cand intrebarea:"oare cum ar fi fost daca...?". Din punctul meu de vedere nimic nu se compara cu intalnirea de a doua zi si cu emotia primului alaptat.Ca cele care au nascut natural s-au intalnit mai repede si au simtit mai repede ce am simtit eu a doua zi este altceva.Dar in acelasi timp acelasi lucru.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Eu am vazut acel puls pe la 2 luni si atunci m-am speriat. Si eu am sunat ca disperata
ellis spune:
LUMINITA -cu tine nu mai vorbesc! eu pun regim de slabit si tu poze cu pustoaice de liceu!
SANDUTA- cantar de bucatarie electronic. sunt 5 mese, nu 7.
Despre nasterea naturala - cred ca recuperarea e mai usoara dc la cezariana; insa ca iti alaptezi copilul la 15 min, il tii in brate...povesti...depinde de medici, de politica spitalului...la Elias e VARZA in domeniul asta, copiii nu stau cu mamele, ii vezi 30 min la masa, la ore fixe, 6, 9 ,12,..de parca asa ar manca copiii, in indoapa de formula si ii iei cu colici acasa...si multe altele. Altceva despre nasterea naturala si medici tampiti care o transforma intr-o experienta traumarizanta: joi la 6 dimineata o prietena in 37 sapt a plecat la Elias cu contractii mari, sa nasca; stiti ce i-au facut din ordinul marelui vladareanu, care nu mai vroia nicio nastere ca sunt prea multi bebei? ii administrau ginypral sa-i opreasca nasterea si nu l-au lasat pe dr Tutunaru sa ii faca cezariana, in conditiile in care a avut sangerari de la 30 de sapt, are miopie si sapt trecuta a facut pareza pe jumatate din fatza; si a nascut natural, fara epidurala la ora 18, dupa ce a zis ca se arunca pe geam, iar acum e traumatizata si plangecand ii zice cineva de nastere. S-a gandit vreun moment acel vladareanu ca poate muri sau sa i se agraveze pareza? A fost o experienta frumoasa? Eu am aflat seara tarziu ce se intamplase ca nu avea telefon la ea ca m-as fi dus cu televiziunea sa vada ce se intampla acolo.
Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NASTERII
http://picasaweb.google.com/mariusadrianalex/6LuniAlessiaALESSIA 6LUNI
ellis spune:
quote:
Originally posted by Araliaquote:
Originally posted by logam
Buna dimineata! La multe lunite sarbatoritilor de azi!
Eu iar am de invatat ca maine am 3 examene
Am pus niste poze cu mine daca vreti sa ma cunoasteti .Sunt de dinainte de sarcina dar nu e nici o diferenta de greutate fata de acum. Sa nu dati cu rosii! .
La semnatura, a doua.
Luminita, mama de Sorina mica - 10 noiembrie 2007
poze Sorinutza mica
Alte poze
Dispari de-aci' slabatura! Sa nu te vad! Te urasc! Asa eram si eu acu 2-3 ani, dupa aia am inceput sa-mi cresc dosul...eu sper sa fie o tumora, nu shunca!
Aralia de Piu Mic Alexia Diana
5 Nov. 2007
POZE
www.youtube.com/watch?v=x9cURJc01dc" target="_blank">De-a busilea...in felul meu!
Copacul De Hartie
Dar din dar se face rai: Ajutati-l pe Stefanel!
slaninutza e mai buna ca tumora!
POVESTEA NASTERII
Aralia spune:
quote:
Originally posted by dany26
am adaugat si noi 4 pozici noipt cine are timp ...
www.flickr.com/photos/23764698@N06/" target="_blank">POZE
Am vazut pozele noi! Tu arati superb si bebe Andrei e nemaipomenit!
Aralia de Piu Mic Alexia Diana
5 Nov. 2007
POZE
www.youtube.com/watch?v=x9cURJc01dc" target="_blank">De-a busilea...in felul meu!
Copacul De Hartie
Dar din dar se face rai: Ajutati-l pe Stefanel!
adra_bell spune:
Dany, cu ce e facuta poza asta? http://www.flickr.com/photos/23764698@N06/2586215333/
Noi inregistram succese dupa succese la diversificare, Eva deschide gura anticipativ, e drept doar la primele lingurite, urmatoarele i le-a dat o girafa si la ultimele m-am maimutarit mai rau ca la circ. Important e ca a deschis gura cand a vazut lingurita.
Petro am citit povestea, emotionanta, asta mi-a lipsit mie la cezariana, primele minute petrecute cu bebelusul, mi-as fi dorit sa am experienta asta, dar nu a fost sa fie.
Totusi nu am vazut unde se poate vota povestea.
Aralia, hai ma ca braziliencele alea cu portbagaj sunt sexy. Tu esti si inalta, cat de mult te-ai putut ingrasa, ca doar nu mi-ai batut recordul. Aceleasi probleme cu tenul le am si eu, nu chiar cosuri, niste bubite asa ca de iritatie si ce ten superb am avut in sarcina.
Printesa
Citeste o poveste
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
eladea2005 spune:
quote:
Originally posted by ellis
Despre nasterea naturala - cred ca recuperarea e mai usoara dc la cezariana; insa ca iti alaptezi copilul la 15 min, il tii in brate...povesti...depinde de medici, de politica spitalului...la Elias e VARZA in domeniul asta, copiii nu stau cu mamele, ii vezi 30 min la masa, la ore fixe, 6, 9 ,12,..de parca asa ar manca copiii, in indoapa de formula si ii iei cu colici acasa...si multe altele. Altceva despre nasterea naturala si medici tampiti care o transforma intr-o experienta traumarizanta: joi la 6 dimineata o prietena in 37 sapt a plecat la Elias cu contractii mari, sa nasca; stiti ce i-au facut din ordinul marelui vladareanu, care nu mai vroia nicio nastere ca sunt prea multi bebei? ii administrau ginypral sa-i opreasca nasterea si nu l-au lasat pe dr Tutunaru sa ii faca cezariana, in conditiile in care a avut sangerari de la 30 de sapt, are miopie si sapt trecuta a facut pareza pe jumatate din fatza; si a nascut natural, fara epidurala la ora 18, dupa ce a zis ca se arunca pe geam, iar acum e traumatizata si plangecand ii zice cineva de nastere. S-a gandit vreun moment acel vladareanu ca poate muri sau sa i se agraveze pareza? A fost o experienta frumoasa? Eu am aflat seara tarziu ce se intamplase ca nu avea telefon la ea ca m-as fi dus cu televiziunea sa vada ce se intampla acolo.
POVESTEA NASTERII
of doamne... ce ma ingrozesc atsfel de povesti... e trist ca se mai intampla inca astfel de lucruri in maternitati...am auzit si eu tot felu de povesti groaznice, si atunci chiar stai si te intrebi daca sa mai faci copii...
nasterea e frumoasa in filme, ma refer la procesul in sine...
abia cand ajungi acasa poti sa te bucuri cu adevarat de bebe... asta in cazul in care te simti bine si in putere... altfel... si daca nici nu dormi nopti intregi(a se citi luni de zile) din cauza colicilor....atunci iti vine sa-ti iei lumea in cap...
dar altfel.. eu zic ca si mamele care au trecut prin experiente traumatizante, cand isi vad copilul uita de toate necazurile... si unele chiar mai au curajul sa mai faca unul, doi...
Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC
are mama o fetita...
Eric in centrul de joaca
http://b1.lilypie.com/ce5Mp3.png
eladea2005 spune:
super poveste, Petronela... nu stiu cum se face ca de fiecare data cand citesc povestea nasterii cuiva ma apuca plansu'... asa-s io, mai sentimentala...
ERIC
are mama o fetita...
Eric in centrul de joaca
sanduta spune:
quote:
LUMINITA -cu tine nu mai vorbesc! eu pun regim de slabit si tu poze cu pustoaice de liceu!
SANDUTA- cantar de bucatarie electronic. sunt 5 mese, nu 7.
POVESTEA NASTERII
Da e foarte adevarat ce spui.
La noi in Mures de multi ani nu am mai auzit de asa ceva. Aici sunt doua maternitati, in ambele copii stau langa mame si conditiile si doctorii sunt extraordinari. Probleme la nastere, gen complicatii, acum eu zic ca tine de norocul fiecaruia, nu se stie eu la al doilea copil daca imi v-a fii la fel de usor. Eu spuneam din perstectiva de a alege intre nastere naturala si cezariana. De aceea am spus ca nasterea naturala e frumoasa. Eu cand aud de operatie deja imi tresare inima, si asta e o cezariana. Bineinteles nu vreau sa supar pe nimeni, dar daca ai o sarcina normala eu cred ca cel mai bine e sa nasti natural si doar daca e viata ta sau a copilului in pericol sa faci cezariana. Eu asa vad lucrurile.
Insa nu m-am gandesc la nesimptirea doctorilor pentru ca aici in Mures de mult nu am mai auzit de asa ceva.
In legatura cu cele 7 mese, era doar un exemplu pt ca spunea ca lesina
Ank83 spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Mai fetelor...nasterea e minunata oricum ar fi avut loc,fie naturala,fie cezariana. Fiecare isi stie f bine motivele pentru care a optat sau nu pentru cezariana.
Eu am facut cezariana,pentru binele copilului,asa am considerat eu ca e mai bine.Cu toate ca sunt destul de puternica,zic eu ,nu fizic cat pshihic,nu m-am simtit in stare sa nasc natural.Nu-mi pare rau nici o secunda,cu toate ca imi mai pun din cand in cand intrebarea:"oare cum ar fi fost daca...?". Din punctul meu de vedere nimic nu se compara cu intalnirea de a doua zi si cu emotia primului alaptat.Ca cele care au nascut natural s-au intalnit mai repede si au simtit mai repede ce am simtit eu a doua zi este altceva.Dar in acelasi timp acelasi lucru.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
chiar nu am stiut ca ai nascut prin cezariana.... Tu sincer mi se parea ca esti tipul de femeie convinsa de nasterea naturala ... asa mi se parea mie... Zic asta fara alte vorbe ascunse.... sau sa crezi ca te condamn ...Doamne fereste... dar asa am crezut
Ank Raul 17.10.2007
si cu bb2
Poze Raulito
www.top-shop.ro/concurs/index.asp?tn=friendhome&parent=4008570&sid=77776 br / " target="_blank"> excursie Paris
sanduta spune:
quote:
Originally posted by eladea2005quote:
POVESTEA NASTERII
of doamne... ce ma ingrozesc atsfel de povesti... e trist ca se mai intampla inca astfel de lucruri in maternitati...am auzit si eu tot felu de povesti groaznice, si atunci chiar stai si te intrebi daca sa mai faci copii...
nasterea e frumoasa in filme, ma refer la procesul in sine...
abia cand ajungi acasa poti sa te bucuri cu adevarat de bebe... asta in cazul in care te simti bine si in putere... altfel... si daca nici nu dormi nopti intregi(a se citi luni de zile) din cauza colicilor....atunci iti vine sa-ti iei lumea in cap...
dar altfel.. eu zic ca si mamele care au trecut prin experiente traumatizante, cand isi vad copilul uita de toate necazurile... si unele chiar mai au curajul sa mai faca unul, doi...
ERIC
are mama o fetita...
Eric in centrul de joaca
Ai atata dreptate
Cateodata stau si ma gandesc ca daca sotul meu mult si iubit ar fii nascut el, oare ar mai face al doilea copil??? Pe mine ma apuca rasul numai la gandul asta, eu as spune ca Da ar mai face unul dar oare le ce ar spune?
Adevarul ca nu numai durerile nasterii ci tot ce tine de bebelusi (nopti nedormite, dureri de san, nervi) le uiti cand vezi cat de frumusel iti zambeste, sau cat de boem spune mama sau tata, cat de dragas se adaposteste la sanul tau, incat ti se pare ca viata e mult mai frumoasa cu ei langa tine. Si atunci iti spui ca merita orice sacrificiu realizarea lor.