Mamici norocoase de sept-oct 2008 (76)
Raspunsuri - Pagina 17
CD27 spune:
Merci mult felicic
, stiu ca sunt anumite antibiotice permise in sarcina, sper ca asta recomandat sa ie unul dintre ele
andy, nici mie nu mi-a prescris nimeni pana acum
, sper sa treaca si sa nu apara complicatii, doamne fereste
, dar mi-e urat de candida, care oricum ma supara daca se agraveaza de la antibiotic 

Pentru Candida am schimbat nu mai iau polygynax, o sa iau KLION, ati auzit de el?
25s
http://albume.claudiugilmeanu.ro/weddings/roxana_cristian/
andy.p spune:
CD eu stiu ca de candida oricum scapam greu.De exemplu cand iau antibiotic eu sigur tre sa iau si ovule ca altfel sigur am probleme pe jos.De ovulele alea n-am auzit,numa de polygynax.Tin pumnii sa fie bine
26+
bbelina
laura si andy (07.04.2002)
VivianaD spune:
Buna seara mamici de septembrie!
Sunt noua pe forum si tot o mamica de septembrie. Am 25s si 5z si problema mea majora sunt hainele. De unde va imbracati?...ce-i drept am luat si ceva proportii si parca nimic nu-mi vine cum trebuie...
Alta intrebare care ma chinuie...aveti probleme cu pigmentare/depigmentare...mie mi-a aparut o pigmentare in zona axilelor care este destul de inestetica si nu stiu ce sa fac 

Pupici
CD27 spune:
Merci Andy 
Am cautat pe net info si vad ca nu ar fi indicat antibioticul asta in sarcina, cred ca am parte numai de dr din astia care imi prescriu medicamente interzise in sarcina 
, sa vezi dilema zilele astea daca ma apuc sa iau sau nu 
25s
http://albume.claudiugilmeanu.ro/weddings/roxana_cristian/
felicic76 spune:
ne-am intors

andy.p: nu o sa ti le dea sa le faci, sunt analize noi, de-abia le dau medicii care trateaza infertilitatea. Sora mea a facut 3 IA in 2006 si nici un medic nu i le-a dat sa le faca inainte
cu toate ca sunt importante. Dra mea a fost surprinsa cand le-a vazut pe buletinul de analize, stia sigur ca ea nu mi le-a dat sa le fac, la fel si Dl.T, mi-a zis sa-i dau pace, a doua analiza am facut-o eu de capul meu si am vazut ca-i negativa. Nici nu i-am mai spus drului. Chlamydia este foarte importanta, si recoltata din col si din sange(unde se vede si daca exista anticorpi), ma surprinde ca medicul i-a dat-o lui CD(bine, ea are micoplasma si pe mine m-a ineresat doar ureaplasma, stiu ca amandoua sunt bacterii din col si in aceeasi grupa)
pentru candida, pb veche la mine, sotul este diabetic insulino-dependent si de la insulina dazvoltam candida
. De vreo trei ani m-am oprit la TERGYNAN ovule, singurul care a dat rezultate, acum nu am nici urma de candida. Intrebati medicul de el, daca vi-l prescrie in sarcina. La mine a avut rezultate excelente si de la inceputul sarcinii nu l-am mai luat si nici nu mai am nevoie.
cd: fa-ti neaparat antibiograma, vezi la ce medicamente este sensibila si apoi vezi ce este permis in sarcina si la cate saptamani de sarcina(multe sunt interzise in primele trei luni, apoi sunt permise). (la polisano o sa-ti scoata sigur antibiograma)
Vasile
21+
bibinika
foto
andy.p spune:
CD asta a fost si la mine cea mai mare dilema de cand sunt insarcinata ,cand mi s-a prescris ceva am cautat de nebuna pe net si daca nu era indicat nu luam.Acuma eu as face cum zice Felicic,o antibiuograma ar rezolva partial problema si poate ai gasi ceva antibiotic permis in sarcina.Si intr-adevarsunt antibiotice interzise in primul semestru si apoi sunt k.
Felicic m-ai pus pe ganduri ,nush ce sa fac sa-mi fac sau nu.Oricum daca ma hotarasc sa o fac va fi din sange ca sa nu apelez la dr.ginec.Ea mi-a zis ca nu tre analize specifice sarcinii decat cele obisnuite.Sa vedem.
26+
bbelina
felicic76 spune:
quote:
Originally posted by andy.p
CD asta a fost si la mine cea mai mare dilema de cand sunt insarcinata ,cand mi s-a prescris ceva am cautat de nebuna pe net si daca nu era indicat nu luam.Acuma eu as face cum zice Felicic,o antibiuograma ar rezolva partial problema si poate ai gasi ceva antibiotic permis in sarcina.Si intr-adevarsunt antibiotice interzise in primul semestru si apoi sunt k.
Felicic m-ai pus pe ganduri ,nush ce sa fac sa-mi fac sau nu.Oricum daca ma hotarasc sa o fac va fi din sange ca sa nu apelez la dr.ginec.Ea mi-a zis ca nu tre analize specifice sarcinii decat cele obisnuite.Sa vedem.26+
bbelina
nu inteleg, ce analiza sa-ti faci? ureaplasma si mycoplasma se recolteaza doar din col, parerea mea neavizata este sa nu le faci, chlamydia DA, si din sange si din col, daca nu ai facut-o pana acum, fa-o, este ptr linistea ta si poate duce la ruperea membranelor (am citit de multe mamici care nu au tratat-o si a fost ok, dar nu te risca).
despre ureaplasma si micoplasma "Nu se cunoaste inca foarte bine rata de transmitere la fat si nici daca aceste bacterii pot determina singure avort spontan si nastere prematura, deoarece de obicei au fost izolate impreuna cu alte microorganisme" (de obicei chlamydia)
viviana: bine ai venit, scrie repejor pana la 10-12 msj, acum sunt moderate, dupa aceea te putem vedea in timp real! Despre depigmentare nu stiu ce sa-ti spun, haine cum se descurca fiecare cu burtica
Vasile21+
bibinika
foto
andy.p spune:
chlamydia Felicic,asta as vrea sa mi-o fac tocmai ptr ca e asa riscant.O sa vorbesc cu dr atunci cand ma duc la control sa-mi recolteze.Sorry sper ca nu te-am suparat cu atatea intrebari,dar chiar nu stiam nimic de asta.Thanks si 
26+
bbelina
felicic76 spune:
quote:
Originally posted by andy.p
chlamydia Felicic,asta as vrea sa mi-o fac tocmai ptr ca e asa riscant.O sa vorbesc cu dr atunci cand ma duc la control sa-mi recolteze.Sorry sper ca nu te-am suparat cu atatea intrebari,dar chiar nu stiam nimic de asta.Thanks si26+
bbelina
cum sa ma superi, Doamne Fereste! Da, fa-o daca nu ai facut-o, daca-i pozitiva, am citit de azitrox si sumamed(parca), daca nu ai antibiograma, apoi repetat analiza si esti ok! bey, eu nu vreau sa sperii pe nimeni aici
, stiu ca s-a mai discutat, la analize importante de sarcina, pb erai ocupata si nu ai intrat. 

Vasile21+
bibinika
foto
Muuh spune:
Vreau si eu parola de la contul comun de poze. Saru mana in avans. Nu va chinuiti cu PM dati-mi direct pe mail miruna.jovin@gmail.com. Multumesc mult in avans
Eu tocmai am primit haine pentru BB2, de la socrul meu (un om minunat nu am nimic sa ii reprosez ba chiar am sa ii multumesc pentru 1001 de chestii)si toate sunt roz, portocaliu sau roz cu alta culoare. El zice saracu ca asa le-a gasit acolo in magazine da eu ma uit la ele si imi tot zic ce sa fac eu cu ele. Da lasa ca il fac trendy pe BB2.
felicic ma gandeam ca daca nu ramai la Vasile ce zici de Grigore sau Ilie? Sunt in top 3 la mine dar nu ma pun de acord cu sotul asupra lor. Evident poti spune linistita ca nu iti plac pentru ca nu ma supar.
Miruna
27+ si Alexei (13.07.2006)