Livada in sarbatoare:cirese de mai-iunie 2006 (69)
Raspunsuri - Pagina 5
LYLY809 spune:
quote:
citat din mesajul lui wapi
Lylyfaptul ca inca nu vorbeste, nu inseamna ca nu comunica. Colectivitatea ii ajuta - asa ca daca poti sa-l duci la gradinita nu ezita. Sora mea are un baietel care abia acum la doi ani si noua luni spune doar cateva cuvinte, dar intelege tot, eu zic ca se incapataneaza sa nu vorbeasca. L-a dus la cresa de la un an si ceva si nu a avut nicio problema in a se face inteles cand mai vrea mancare sau apa sau orice altceva , oricum el ii "dirijeaza" pe toti ceilalti - se joaca toti cum vrea el. Peste cateva luni probabil le va sparge urechile.
Eu zic sa nu mai fi stresata - poate ii transmiti si lui starea aceasta si mai bine tace decat sa spuna ceva. Lauda-l cat poti atunci cand face ceva bine, cititi carticele, jucati-va impreuna si rezultatele vor aparea
Stefy tocmai are o mica febra, nu stiu de la ce, ca nu are alte simptome, mergem deseara la doctor sa vedem ce este ...
Sa auzim de bine!
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
Iti multumesc pentru incurajare, insa a comunica inseamna a transmite/instiinta/ a face cunoscut ceva. Alec nu imi transmite nimic. Cand ajung acasa parca nici nu ma vede. Poate ca se bucura in sinea lui, insa nu o arata. M-am decis sa ma duc la serviciul acela cu program monstruos. Oricum,2 ore in plus, 2 ore in minus pe zi cu sau fara mine, tot aia e pentru fostul Razacila.
dalina2x2 spune:
Multumim frumos pentru primire!
Si LA MULTI ANI! si din partea noastra tuturor sarbatoritilor la care n-am fost "prezente"...
LYLY, Adriana mi-a spus ca ai avut si tu probleme cu un dintisor la piticul tau... Si Anita mea a cazut si si-a ciublit un pic dintisorul. Imi poti spune tu cum ai rezolvat-o?
Mersi muuult!
N-am apucat sa intru pana acum, am incercat de vreo doua ori sa incarc pozele de la ziua noastra insa nu mi-a mers netul...
Primiti din partea noastra cate-o feluita de tort
(nu ca m-as lauda, dar a iesit delicios! )
Am inceput sa ma duc si la servici.
Nu pot sa cred... dar am noroc de o secretara si o directoare tare dragute care ma mai inteleg si pe mine si ma lasa sa plec cand trebuie sa le dau la fetite sa pape... stiti voi... in invatamant, vacanta... nu stiu ce m-as fi facut daca incepeam serviciul in tromba, in timpul anului scolar!!!
va pup si va doresc numai bine la toate, sa aveti grija de voi si de puiuti!
Avem poze de la ziua noastra aici: http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/aniversarea%20a%20doi%20anisori/
Multi tuturor!
_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/
http://ro.fotoalbum.eu/dalina
"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"
wapi spune:
Lyly faptul ca nu se manifesta cand te vede - nu inseamna ca nu comunica. Daca stie sa ceara apa, sau papa, sau ca nu vrea ceva = comunicare.
Sa vezi ce bine te simti cand iti inchide usa sa iesi din camera si zice "du-te mami, du-te!" pentru ca vrea sa stea cu tati sau stiu eu cu ce persoana venita in vizita si care-i acorda atentie .
Noi am fost aseara la Marcu, avem o amigdala cu puroi - cealalta nu are nimic- de aici si lipsa de alte simptome (tusit, durere la inghitit)- din pacate ne-a dat antibiotic, asteptam si rezultatul la exudat sa vedem ce iese.
Si eu sunt plecata 11 ore de acasa, uneori nu sta nici sa-l pup cand ajung acasa, mami e buna sa-l care pe strada cand e obosit, ca atunci nu vrea la tati
pentru tine si pentru Alec
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
stefi_z spune:
quote:
citat din mesajul lui neda
Bine ai venit Stefi!
Desigur ca te primim. Asteptam sa ne dai mai multe date despre tine si cireasa ta si fetele va vor trece pe listuta.
Ciresica noastra nazdravana ne-a invadat vietile in 9 mai 2006 si de atunci ne bucura si ne supara in fiecare zi....dar e minunat si de fapt asa sunt copiii. Traim fiecare clipa la maxim, ne bucuram impreuna pt fiecare mic pas facut, plangem impreuna pt fiecare bubita....
LYLY809 spune:
dalina, daca e doar un pic ciobit nu-i problema,noi l-am avut fracturat. Daca e fracturat sau nu, se poate vedea numai daca-i faci o radiografie dentara
wapi, ma duc la psiholog cu el. Imi pare rau ca ati ajuns la antibiotic.
va dorim numai bine
adriana spune:
Lyly, cum te duci la psiholog cu el? De ce? Mie mi-au dat trimitere la neurolog, dar nu m-am dus.. Hai, nu mai fii asa suparata
Lipsa limbajului trebuie corelata cu alti factori ca sa dea de gandit ca e ceva mai serios.. Trebuie sa urmaresti daca interactioneaza, daca are anumite obsesii(de ex. sa aseze lucrurile/jucariile intr-o anumita ordine) daca spune ce vrea atunci cand ii e sete/foame, nu neaparat propozitie (de genul "Mama, da-mi", sau "Mama, apa"), ci doar un cuvant.
Daca vrei, am un fel de scala in care se urmaresc mai multe aspecte: jocul, interactiunea cu persoanele cunoscute(mama, tata), intelegerea limbajului, limbajul expresiv, gestica (refuza un obiect, il cere din privire), etc si ti-l pot trimite sa il studiezi..
As vrea sa mai scrieti, fetele care aveti copii inceti la vorba, poate ne facem si noi o parere asupra acestui aspect-daca e de ingrijorat sau nu..
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
CamiM spune:
Salut livada!!
Stefi bine ai venit!!Sedere placuta in livada chiar daca in ultima vreme ii cam pustie. Vine toamna si ne mai revenim.. sper.
Lacra ne promisesei nsite poze de la imas.. Cu vorbitul tinem pumnii sa vii cu vesti bune de la medic- daca te hotarasti sa mergeti pana la urma. Sunt aproape sigura insa ca Razacila nu se grabeste si atata tot. Sofia abia in ultimele saptamani si-a dat drumul la vorba( nu foloseste verbe prea multe inca dar... ajungem noi si acolo) Inca foloseste acelasi cuvant pentru mai multe obiecte( scaun e si scaunul dar si canapeaua, si orice altceva pe care te poti aseza.. desi intrebata ce este zice si cuvantul canapea dar cand ne "povesteste" ceva in graba foloseste tot scaun). Repet asta e ceva destul de nou si pentru noi.. din ultimele saptamani ca inainte nici noi nu dadeam pe spate cu vorbitul - imi arata cu degetul ce voia sau cel mult mormaia pe limba ei. In public inca e foarte timida si nu scoate o vorba, de multe ori abia dupa ce ne despartim de o persoana zice si ea "bye-bye".
Neda ce fain ai povestit despre Mihaita.. iar faza cu "pune tata baterii mici" e grozava.. Asa si Sofia daca nu merge ceva stie ca "epaa tata".
Despre frustrari mai are si Sofia( cand nu reuseste sa faca ceva de pilda sau nu are voie) si chitaie, chiraie, ne bodogane...ce sa facem. Ii explicam de fiecare data de ce nu se poate sau cum se poate remedia situatia.. deocamdata perseveram.. Acum vreo doua zile incerca sa se incalte cu pantofii de la o papusa si normal ca nu reusea si tot chitaia si eu ii spuneam ca nu se poate ca sunt prea mici si sunt ai papusii la care ea imi zice:"eskiski catzi mei"( adicatelea sa o scuz dar aia sunt pantofii ei)
Mult succes la gradi. Si noi o sa o ducem dar de la anul in toamna. Abia astept sa ne povestesti cum merge. Si mai pune si tu poze cu frumuseii
Wapi multa sanatate lui Stefanita.
Dalina ati fost la stomatolog cu dintisorul? Tinem pumnii sa se poate remedia usor.
Super dragute fetele tale.. si tortul mniaaamm
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
LYLY809 spune:
quote:
citat din mesajul lui adriana
Lyly, cum te duci la psiholog cu el? De ce? Mie mi-au dat trimitere la neurolog, dar nu m-am dus.. Hai, nu mai fii asa suparata
Lipsa limbajului trebuie corelata cu alti factori ca sa dea de gandit ca e ceva mai serios.. Trebuie sa urmaresti daca interactioneaza, daca are anumite obsesii(de ex. sa aseze lucrurile/jucariile intr-o anumita ordine) daca spune ce vrea atunci cand ii e sete/foame, nu neaparat propozitie (de genul "Mama, da-mi", sau "Mama, apa"), ci doar un cuvant.
Daca vrei, am un fel de scala in care se urmaresc mai multe aspecte: jocul, interactiunea cu persoanele cunoscute(mama, tata), intelegerea limbajului, limbajul expresiv, gestica (refuza un obiect, il cere din privire), etc si ti-l pot trimite sa il studiezi..
As vrea sa mai scrieti, fetele care aveti copii inceti la vorba, poate ne facem si noi o parere asupra acestui aspect-daca e de ingrijorat sau nu..
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
trimite-mi rogu-te tot ce ai
si vezi ca 1+1=5 in cazul matale
LYLY809 spune:
quote:
citat din mesajul lui CamiM
Salut livada!!
Lacra ne promisesei nsite poze de la imas.. Cu vorbitul tinem pumnii sa vii cu vesti bune de la medic- daca te hotarasti sa mergeti pana la urma. Sunt aproape sigura insa ca Razacila nu se grabeste si atata tot. Sofia abia in ultimele saptamani si-a dat drumul la vorba( nu foloseste verbe prea multe inca dar... ajungem noi si acolo) Inca foloseste acelasi cuvant pentru mai multe obiecte( scaun e si scaunul dar si canapeaua, si orice altceva pe care te poti aseza.. desi intrebata ce este zice si cuvantul canapea dar cand ne "povesteste" ceva in graba foloseste tot scaun). Repet asta e ceva destul de nou si pentru noi.. din ultimele saptamani ca inainte nici noi nu dadeam pe spate cu vorbitul - imi arata cu degetul ce voia sau cel mult mormaia pe limba ei. In public inca e foarte timida si nu scoate o vorba, de multe ori abia dupa ce ne despartim de o persoana zice si ea "bye-bye".
o sa pun inainte de a incepe serviciul cel nou, dar acum trag tare la cel pe care-l parasesc
avem poze cu Hora de la ziua ei, cu Petra ( tot de la ziua ei) si cu vecinica noastra Maria pe care nu o cunoasteti, dar e nascuta tot in iunie 2006. La 3 petreceri am fost invitati, la toate trei ne-am dus
abibrinza spune:
Buna fetelor!
Neda, accese de furie are si Victor.Cel putin in concediu a fost groaznic.Cand I se punea pata pe ceva sau disparea taica-su din raza lui vizuala incepea distractia.Sincer, eu il las sa se potoleasca singur in astfel de cazuri caci nu am alta sansa.Eu sper ca vor trece sau se vor diminua in timp.
Adriana, Lyly si celelalte mamici de prichindei lenesi la vorbire, eu astept sa isi dea drumul.Aici unde stam noi e un grup mare de prichindei.Numai nascuti in 2006 sunt vreo 10 daca nu mai mult.Pe mine m-a ajutat grupul acesta sa inteleg ca Victor va vorbi.Fiecare copil isi are ritmul lui si mediul lui.Cel mai repede si mai bine vorbesc copiii care au o bunica vorbareata in preajma.Toti, dar absolut toti copiii cu bunici pe care ii avem in cercul de prieteni vorbesc foarte bine.Observatiile mele nu sunt stiintifice si sigur nu au un caracter general, dar la noi se cunoste ca eu si sotul meu nu suntem vorbareti.Copilul cu cine sa vorbeasca?Eu abia astept sa-l duc la cresa, sigur acolo isi va imbogatii vocabularul.
Am o veste buna.Copilul meu cere olitza.Singur a inceput.Sper sa scap eu de frica si sa renunt la scutec noaptea si cand iesim la plimbare.
Lyly, asteptam poze.Pe noi ne vedeti in albumul Saru Dornei.
Dalina,Stefy, bine ati venit!
Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008