Livada in sarbatoare:cirese de mai-iunie 2006 (69)
Raspunsuri - Pagina 6
wapi spune:
Neda am avut si noi o perioada in care spunea ca vrea ceva si daca nu i se oferea sa vezi distractie (de ex. iesit afara la ore imposibile, sau cerea apa dar nu vroia din cana lui, vroia dintr-un pahar etc). Cred ca vecinii au crezut ca-l ard cu fierul rosu
Dupa vreo doua luni s-a calmat "singurel" cum spune el.
Acum ne distram cand trebuie sa luam medicamentele, am renuntat la antitermice ca nu mai face febra, avem doar antibioticul de doua ori pe zi. Cand i-l dam noi ritualul este urmatorul: il anuntam ca trebuie sa-l ia si de ce, el spune nu, i-l dam putin "fortat", el incepe sa tuseasca, si tuseste, tuseste pana vomita tot 
Aseara la ora 11 il schimbam pentru ca vomitase tot ce mancase, i-am spus ca trebuie sa-i dam din nou, el a zis "altadata", eu am zis "acum"; s-a conformat si nu a mai tusit dupa; apoi si-a baut linistit lapticul (a doua oara, pentru ca prima portie a dat-o afara). Doar ca sa ne arate ce poate sa faca ! ![]()
Acum sunt in criza de inspiratie cu mancarea de la ora 17:00, da semne de plictiseala fata de branzica si iaurt. Niste sugestii ar fi binevenite.
Lyly eu as mai astepta o vreme....
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
doroti_5 spune:
Buna dragelor.
In primul rind la multi ani pentru toate cireselele si mamicile de ciresele care nu am reusit sa le felicit.
In al doilea rind bun venit noilor membri ai livezii.
Lili eu sunt de aceeasi parere cu tine, trebuie sa duci copilul la medic, chiar daca nu are nimic, te calmezi tu, si nu te mai stresezi, astfel nul stresezi pe el. Ce am vrut sati mai spun, eu cred ca bona lui, acea care aveai tu probleme cu ea, cred ca a influentat la situatia creata intrun mod anume. Nici nu stiu. La noi aici iti da trimitere la neurolog la un an, un an jumate, la doi, nu stiu mai departe ceo sa fie, dar periodic trecem pe la el, la psiholog nu nea dat trimitere, dar eu daca asa avea cea mai mica teama mas infiinta in fata lui, la urma urmei cei asa de strasnic, e si el medic, si asta ar fi ca daca nu tratezi ceva macar previi. te
pe tine si pe d-ul Rizacila.
Neda, si a noastra mai face crize de personalitate, tati cedeaza mai repede, eu nu. Daca am zis asa ramine. Sa-ti zic de ce. Am o nepoata de 10ani, a fost alintata de toti imprejur, pai sa vazi ce needucat de copil e acum, nu poti discuta normal cu ea, eu ma tem sa ma gindesc ce o sa fie mai tirziu, de aceea pe a mea o sa o tin mai din scurt. Oiubesc enorm si vreau sa fac om din ea, in adevaratul sens al cuvintului, daca am zis ca nu esim afara ca e noapte, o data i-am aratat ca e noapte si nu se vede nimic, si atit, mai mult chiar daca face nazuri eu nu ma duc sa-i arat ca e noapte si nu se vede afara, ii zic ca e noapte daca nu intelege, stau si astept, nu-i permit sa iasa afara, ea deja deschide singura toate usile, mai plinge, se linisteste singura, vine sa o mingii tot eu, si imi spune ca afara e noapte si nu esim si gata, gasim alta ocupatie. Acum deja stie ca daca e noapte stam in casa, nu mai plinge.
Si inca ceva noi am facut un pact cu sotul, le-am adus la cunostinta la toti (bunei, matusi s.a. ca si a noastra era sa fie o alintata mare, are cine o alinta), daca eu am pedepsito nu merge altcineva s-o jeleasca, astfel ea stie daca mami a pedepsit la mami tre sa-si ceara scuze, mami o mingie dupa asta, nimeni nu se implica ca de nu e scandal mare. Si daca sotul o pedepseste (mai rar ce-i drept), el tre s-o mingie, eu nu ma implic.
Ce flacau e Mihaita, si sa stii ca economist se face, si poate vri-un sef, daca stie el ce masina vrea si ce nu, bravo
.
Wapi multa sanatate la ciresica, sa-i treaca repede bubica
.
Cami, cum te descurci cu doua printesele? Mai poti?
Oana lu Paul ce face Ana? I-ai facut regim?
Sa va zic despre noi. Avem o luna de cind mergem la gradinita, e superincintata. Prima saptamina nu plins deloc, apoi a vazut ca toti pling si a crezut ca asa tre sa fie si hai si ea sa plinga, asa ca in ultima zi a saptaminii nu am duso, mai si ploua si am lasato acasa. Si facut ea concluzie ca daca mai plinge nu o duc si de atunci nu mai plinge deloc, chiar ramine cu placere acolo, imi da by, pupic si pleaca la joaca.
Am invatat sa facem la oala, dar se mai scapa inca in chilotei, noaptea nu face deloc, doar foarte rar, de o luna de cind iam scos pe noapte pampersul a facut cred ca de doua ori doar in pat, o data asa sa intimplat, dar o data a avut febra, cred ca de la masele.
Mai avem de esit doua masele si gata suntem cu dantura completa. Maninca tot ce e bun la gust, si vesnic e flaminda, cind nu ii dai maninca, si tot la 11kg suntem, e leit tatsu maninca mult si fara nici un rezultat.
Sa va zic ce mi-a facut la medic la doi ani, la neurolog, pe atunci ea batea toti copii, poate in semn de dragoste, si ii zic sotului, el a fost la medic, zic spunei sa ne recomande ce sa facem ca e foarte rea. Ea ajunge acolo, era un copil mai mic la medic, il imbraca taucasu, si statea cu capul la marginea patutului, ea se duce si o tine, "tine capu sa nu dea jos", dupa care ii da jucarii, se intinde si o pupa. Si sotul ce trebuia sa faca, cica ii era rusine sa zica ca ea e rea.
Acum de cind e la gradinita, deja nu mai e problema, se joaca cu copii foarte frumos, si se joaca mai mult cu baieteii, are si un baetel preferat in grupa, si se jaoca mai mult cu masinutele, iaca aici eu nu stiu cui ii semana ca si eu si taicasu preferam masinutele cind eram mici. In rest ii seamana lu tatsu, chiar si la miscari, nu are nici o bucatica de la mine. Insa, eu sunt mai severa si pe mine ma iubeste mai mult, si asta ma face foarte fericita, ca pina nu demult il iubea numai pe tatsu, acum pe amindoi, dar e vede clar ca mai mult la mine se trage.
Sa va zic si despre mine. Nu am scris asa de mult timp pentru ca nu am timp, deloc. Si in urma presiunilor nervoase care le supor in compania in care lucrez am hotarit sa plec. Am un sef idiot, si practic am rezistat pina acum doar datorita colectivului care e minunat, dar deja nu mai pot, nu mai rezist psihic la tipete si prostii. Am hotarit sa plec din companie, emidiat am si gasit alt job mult mai bun, doar ca o sa-mi ocupe si mai mult timp, daca pina acum cu tot cu drum ma tinea ziua de munca 12 ore, acum fara drum va fi 12ore, plus 2 drumul, sa vad cum rezist. Asa ca de la 1august imi schimb locul de munca.
In rest nimic nou.
Va
pe toti si totate (Adi nu am uitat de tine sa stii, tie un
prietenesc aparte).
doroti_5
cu
Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157601403631242/" target="_blank"> 8, www.flickr.com/photos/7297231@N05/1113189888/in/set-72157601434403497/" target="_blank"> 9, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157602687181824/?photo_deleted=1740457215" target="_blank"> 10
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
neda spune:
Fetelor,va multumesc pt raspuns.
Pe mine nu ma supara tare crizele de personalitate ,asa cum ati descris voi ci mai mult frustrarile lui.Daca nu poate pune 2 piese la un loc, se enerveaza, daca nu poate deschine usa de la masinile lui, la fel Sau isi baga tot felulri de lucruri/obiecte in masini si dac acumva nu reuseste sa le scoata e jale mare.
AM citit intre timp ca, intre 2 si 3 ani e operioada critica pt copii.Uneori numita "prima adolescenta"...
Lily-sfatul meu e sa te duci la psiholog cu Alec.Nu consider ca el ar avea nevoie ,dar consider ca tre sa te duci pt linistea ta.Atita m-am stresat cu Mihai cu varsatul lui de am imbatrinit.Cind dr mi-a spus ca vrea sa ii faca bariu si endoscopie am inceput sa ma intreb daca nu cumva dr crede ca are vreo tumoare la stomac .Nu iti spun cum am asteptat rezultatul la test.Dar odata exculsa aceasta posibilitate ma simt mult mai linistita si pt moment Mihai nu mai varsa.Acum poate fi ceva temporar ...om vedea. Poate ca el a simtit nelinistea noastra si i-am transmis-o cumva si lui.Dar acum papa mult mai bine si fara probleme.Poate ca are doar un bufeu de crestere...poate.
Asa ca Lily, du-te la dr cu el .Dr o sa iti spuna daca e cazul sa iti faci giji sau nu si te v-a sfatui cum sa actionezi sau sa il abordezi .
Adriana-Pe aici circula o vorba .Se spune ca cel de-al doilea copil sau al trei-lea in cazul tau v-a vorbi mai tirziu caci are cine sa vorbeasca pt el.Adica cei mari comunica si pt cei mici.Cei mici mai mult asculta...
neda
arleena spune:

salutari la toata lumea....
noi suntem bine asa in mare doar ca nu stiu de ce nu mai am timp de forum....
http://www.flickr.com/photos/49551753@N00/ am aici niste poze mai recente cu alex si cu ana elleiX cu care ne mai intalnim din cand in cand, cand avem noi mamicile vreme.
alex va merge de la 1 sept la gradi(abia astept) la program lung.
daca doriti sa-l vedeti pe alex cum inoata http://video.google.com/videoplay?docid=6808515971898494602&hl=en
amonar, kailan cum merge cu inotul?mai sunt cirese care invata sa inoate?
lyly ma bucur sa citesc ca ai rezolvat problema dintelui. bine ca a scapat alec de asa trauma....parerea mea ca daca il dai la gradi va comunica mult mai repede si bine.....dar du-l si la un control de specialitate, e cel mai bine.
nu prea am apucat sa citesc multe din urma....dar vad ca au aparut membrii noi in livada si le doresc bun venit si sedere placuta si cat mai multe postari. am vazut doar poze cu gemenele miriam si anita care sunt ff dragute.
neda si alex are crize....si vor mai avea mult si bine de acum in colo.....e greu sa gestionezi asemenea momente si demulte ori nu reusesc......ma tot gandesc ce bine ar fi o supernanny
va pupam si sper sa mai intru mai des din nou....
weekend placut si vreme frumoasa.....ca la cluj e cam frig, zici ca nu prea e vara anul asta
de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea
adriana spune:
Super, arleena.. Alex arata ff bine, Codrin a zis ca are 5 ani![]()
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
mikiion spune:
Eram sigura ca am scris un mesaj, dar cred ca am visat.....Sunt cam obosita si ma cam lasa creierul. Apoi mi-am dat seama ca scrisesem cuiva pe privat...
Despre discutia eterna, vorbit, nevorbit copii......
Pun si eu un filmulet cu Marc ca sa vedeti cam cum comunica. Vreau sa spun ca nu spune mult dar efectiv comunica cu animalele de jucarie, cu mine....www.dropshots.com/mikiion2008#date/2008-07-12/12:31:51" target="_blank">filmulet
Se pare ca si-a dat brusc drumul, cam de vreo 2-3 saptamani, in franceza la gradi. Dar nu si in romana. In franceza se pare ca a trecut direct la fraze cat de cat complete.
De genul- este frumos, m-am lovit la deget. lovit= bobo de fapt.
Mi-au explicat educatoarele, ca e o evolutie brusca si ca le-a uimit. Mai ales cea care a fost in concediu 2 saptamani, a fost socata. Cu ea statea Marc cel mai mult. Si acum cica efectiv ii povesteste, asculata de ordine si raspunde.....
In romana insa e cam la fel, stagneaza sau eu nu inteleg ce-mi spune cand turuie. Pt. ca el amesteca cuvintele franc-rom-engl si nu uneori am impresia ca spune ceva dar nu sunt sigura. Cel mai mult imi place ca atunci cand il intreb daca vrea ceva, el rapsunde nu, ihi( daca nu e prea sigur) si da, atunci cand e sigur sigur.... Asta nu o facea in luna mai , de ex. De aia spun ca si-a dat brusc drumul.
Mi se pare ca a vrut sa ne vorbeasca in franceza la un moment dat, dar vazand ca noi o tinem tot pe romana, s-a oprit, si a revenit la stadiul de cuvinte separate in romana...... O sa-si dea drumul pana la urma si in romana, dar oricum in afara de week-end, noi stam cam 4 ore cu el , in schimb sta intre 8 si 16-17 la gradinita in franceza. Deci mai mult traieste in franceza decat in limba romana.
Despre crize, aici se considera o varsta critica cea de 2 ani cand incep sa-si impun personalitatea( terbilii doi in engleza.....). La Marc se accentueaza atunci cand e obosit, f. f. tare. Si atunci il culc repede. Mai ales ca fiind la gradi atatea ore, el vine uneori frant. Noi mai mergem la jocurile de apa, nu la piscina. Jocurile de apa sunt niste tasnitori, in forma de animale . Nu am poze facute, chiar daca am fost si azi.
Si , logic, cine ii cedeaza repede...taticul!!!!!
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
mikiion spune:
adriana ai probleme cu otitele? parca am vazut ceva pe la americance....Stii ca si noi am avut 6 iarna asta. Daca mai vrei informatii mai contacteaza-ma pe privat.
As vrea si eu schema aia decare spuneai mai sus....
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
Virsta Marc
CamiM spune:
salut livada!!!
Lacra abia astept sa vedem pozele de la petreceri.. chiar ce mai face Hora? dar mami a ei? Pe la noi nu mai da?
Arleena mai ce baiat mare ai si ce fain inoata..![]()

Am vazut si pozele.. ce dragalasa e si Ana,, salutari Ellei!!!
Doroti bine ai revenit si multumim mult de povesti cu Gugutza..
Noi facem bine si ne descurcam.. inca..
Deocamdata Sofia e super incantata de surioara mai mica..asteptam sa vedem cum o fi cand o fi vorba de impartit jucariile..
Multa bafta la noul job!!!
Miki super simpatic Marc..
.. eu va tot urmaresc sa vad cand pui poze/filmulete noi.
Cum merge cu serviciul?
la noi toate bune si roz... rau de tot..![]()
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
mikiion spune:
Merci Cami. Ne-am luat de 2 zile aparat nou si e alta viata. Ca in ultimul timp faceam poze cu telef. Si nu erau de calitate
Am un filmulet nou: http://www.dropshots.com/mikiion2008#date/2008-07-13/17:05:05
Iar Marc si balta lui.......
Plus cu o zi inainte in Gradina Botanica
Cu job-ul , obositor, corpul meu e cam mosnegit si pic la cea mai mica oboseala......Plus ca de azi mi s-a intors seful din concediu si nu mai pot sa stau linistita ca pana acum......
Cu alaptatul cum merge la bebelusa?
Ma duc la culcare.....
Virsta Marc
CamiM spune:
Miki l-am vazut deja... m-am distrat copios cum se balacea Marc...![]()

.. e grozav!!!
sa stapaniti sanatosi noul aparat si.. la cat mai multe poze.
Cu alaptatul merge grozav, mult mai usor ca prima data, am si mai mult lapte si Sabina a supt din prima zi ca o campioana..
De fapt merge asa de bine ca atunci cand am fost plecati din oras am vrut sa ii dau bibe pe drum si mi l-a refuzat total.. a preferat sa nu pape (bine ca dupa asta am cautat disperati o parcare retrasa si am "mufat-o" pe sub tricou..
) Papa mai bine si in consecinta se trezeste mai rar si noaptea, deja are un somn bun de 6-7 ore seara pana se trezeste sa pape.
Voi ce faceti...nu puneti de un fratior/surioara pentru Marc?- vorba unei tipe de aici - hai ca e si pacat ca faceti copii asa frumosi..![]()
Avem si noi poze aici
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008