Spanacul congelat - help!

Spanacul congelat - help! | Autor: anghelada

Link direct la acest mesaj

Va rog sa nu va suparati daca mai este vreun subiect asemanator insa la cautare nu am gasit ce doream.
Azi vreau sa fac spanac la bb-ul meu de 9 luni. Dar ca sa ajung in piata si sa curat nu am timp. Am spanac congelat si as vrea sa imi ziceti daca este bun. Eu si sotul mancam foarte multe legume congelate tot din lipsa de timp. Le fac la tigaie timp de 15 min si am o garnitura f rapid. Dar nu stiu ce sa fac pt fetita mea? In mod normal nu ar tb sa aiba nimic ciudat in el ca doar e congelat,nu?

Si cum combinati spanacul cu ou? ca eu i-am dat pana acum ou doar fiert tare si destul de rar.

Multumesc. Puteti sterge subiectul dupa ce primesc un raspuns daca mai este altul la fel.

Ada, mamica fericita de Amalia Elena

http://community.webshots.com/user/anghelada

Cineva acolo sus ne iubeste.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

eu am folosit legume congelate din comert pt mancarea baietilor cand erau bebici; in principiu ar tb sa scrie pe punga daca contine si altceva decat spanac 100% (unele legume mai au si conservanti, dar pe spanac nu am vazut)

eu le dadeam cu ou fiert, fierbeam spanac + morcov si ce mai puneam pe acolo, dupa care la blender cu 1 ou fiert, un pic de unt, smantana, branzica sau ce consideri ca vrei sa pui.

pofta buna!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anghelada spune:

Multumesc pentru raspuns. Asa ma gandesc si eu ca tb sa scrie daca mai contine si altceva.
Ma duc sa ii fac sa vad daca ii place, ca vreau sa ii dau la masa de pranz. Pana atunci ma mai uit sa vad ce mai ziceti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_pur spune:

nu te ingrijora ca legumele inghetate sunt mult mai sanatoase (au mai multe vitamine) decat cele cumparate in piata care stau pe tarabe cu zilele. cel putin nemtii fac teste regulat legumelor inghetate. spanacul inghetat bio (niciodata proaspat pt ca e fff bogat in nitriti daca e stropit ) eu l-am dat lui patrick dupa un an. scrie pe punga cat trebuie gatit, dar de obicei 10 minute. eu il fierb cu foarte putina apa si apoi cand apa scade ii pun un pic de sare si smantana, dar nu multa. apoi il fac piure si il asez pe un pat de cartofi piure. si asa mananca. e tare delicios. daca gasesti in supermarket poti sa cumperi spanac cu blup de la firma iglo. e cam aceeasi reteta si aproape orice copil il iubeste.

sper sa fiu de folos.
anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

daca mai contine ceva, trebuie sa scrie pe eticheta, cel putin asa e normal, dar in romania nu este o lege din pacate... nu ma faceti sa va dau detalii la ce ma refer (oricum nu este vorba de legume), aveti sanse sa nu mai puneti gura pe anumite alimente. si eu stiu doar un caz dar imi inchipui ca mai pot fi si altele identice.

intrebarea mea este... in romania dati oul intreg inainte de implinirea anului? aici la 9 luni am primit ok-ul pentru galbenus dar pentru albus am asteptat sa implineasca un an. cica este alergenic...

bafta multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Am auzit o data o pediatra la televizor,ca legumele inghetate sunt bune pentru prepararea mancarii la bebei.Acuma nu stiu daca e ok.Eu am noroc ca avem gradina si in fata blocului si la tara si ii dau legume din gradina,inclusiv spanac.

Ama galbenusul se poate da de la 6 luni,de 3 ori pe saptamana,iar albusul de la 1 an,pentru ca albusul e alegenic.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
Asa s-a nascut Bea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

tinand cont ca aici la 6 luni incepem diversificarea pana se introduce galbenusul mai trec vreo 3 luni, deci aici primesti ok pentru galbenus la 9 luni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruka spune:

Eu fac destul de des spanac congelat, pun si un pic de orez si vad ca-i place, numai sa iei simplu, fara smantana sau altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

si eu am folosit legume congelate pt prepararea mancarii fetitei.
chiar spanac, numai congelat i-am facut. oul (galbenus) l-am pus pur si simplu peste spanac in timp ce fierbea. la fel cum zicea cineva inainte, am adaugat si putina smantana. si uneori in loc de ulei de masline am folosit unt.

raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anghelada spune:

Super, inseamna ca am gandit si eu ca voi. Si eu cred ca sunt bune legumele congelate.

Ama, eu dau doar galbenusul, abia dupa un an am sa ii dau oul intreg. Oricum cred ca i-am dat prima data la 8 luni si o sapt.

Am preparat spanacul astfel: am facut un sos bechamel cu o lingurita rasa de faina, apoi am pus 2 cuburi de spanac, o lingura de orez fiert, o jumatate de rosie fara piele si tocata marunt, f putina ceapa si un catel de usturoi tocate marunat. Le-am lasat sa fiarba 10-15 min. In blender am pus galbenusul de ou fiert tare, si spanacul, le-am pasat.

A mancat bebica mea un castronel de al ei plin. Cand am vazut ce pasta verde era in caston eram sigura ca nu va manca, mie chiar nu imi place spanacul.

Am sa incerc si alte legume si am sa fac si reteta cu cartoful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Noi mancam doar spanac congelat, si suntem foarte multumiti.

Crinuta si Rayan

GNLD- un mod de viata!

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput