Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (13)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

da si eu iqau nacid folic si duphaston tot pt sustinere,...nu c as fi pierdut vreo sarcina dar pt ca e prima sarcina si am 33 de ani...

5+

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Buna fetele! Eu azi ma simt mai bine, vad ca nu ma mai doare stomacul, ieri am plans de durere, am contramandat toate activitatile si am stat toata ziua in pat.
Naty, tu intrebai de eco de 11-13 saptamani, eu merg martea viitoare sa o fac, vorbesti de cea in care masoara pliul nucal si cele doua analize de sange, bi test parca se numeste in RO. M-am hotarat si eu sa-l fac, initial am spus ca nu, avand in vedere ca tb sa-l platesc, nu e acoperit de asigurare si e al naibii de scump, vreo 900 de dolari, dar pana la urma am zis sa-i ia naibii de bani, copilul e mai important decat orice! dupa aceea o sa mai am o ecografie foarte amanuntita, care am inteles ca dureaza cateva ore, pe la 18 saptamani, cand masoara toate organele copilului, cred ca este echivalentul morfologicei din Ro, si dupa asta amnio.

Cu fumatul...eram fumatoare inraita, cam 15 tigari pe zi, am renuntat treptat, am mai fumat cateva tgari in primele saptamani de sarcina, dar de cand am avut sangerarea aia si l-am vazut pe bebe la ecograf, am renuntat complet. Nu am ma putut fuma si nu mi-am inchipuit niciodata ca o sa ma pot lasa atat de usor, fara nici un fel de efect advers...pur si simplu nu imi este pofta..m-a ajutat mult faptul ca s-a lasat si barbata-miu si faptul ca noi nu fumam in casa deloc, singurele locuri unde fumam erau terasa casei si cand conduceam. Oricum aici este mult mai usor sa te lasi de fumat, nu se fumeaza in restaurante sau alte cladiri publice, nu se fumeaza decat pe strada si in general, oamenii nu fumeaza nici macar in propriile case.
Stiu cat de greu este sa te lasi de fumat, am incercat de nenumarate ori, fumez de peste 10 ani, .....dar fetelor macar incercati sa le reduceti la 2-3 tigari pe zi, si luati-va tigari din acelea subtiri si ultralights, au un continut de nicotina mult mai mic decat cele obisnuite. Si cu timpul poate renuntati de tot.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Eu am o stare tare aiurea,sunt obosita si nu pot dormi deloc ziua si pe deasupra mi un rau de nu numa!!!

11+ Doamne ajuta!

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev004pp_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

quote:
Originally posted by mvb

Buna fetelor,
Pentru fumatoare sau cele care inca nu au suficiente motive sa se lase. Am sa va povestesc despre o colega de servicu, care in timpul sarcinii a fumat cred ca mai bine de un pachet de tigari pe zi. De fiecare data cand o vedeam ca fumeaza, cu totii saream cu gura pe ea. Dar ea parca ne facea in ciuda, fuma parca mai mult. Timpul a trecut si a nascut un baietel. Acum are cam un an si 7 luni, dar copilul este atat de mic, de nu-i dai nici macar 7-8 luni. Cand mai trece pe la serviciu, copilul e mereu suparat si nervos. Nu l-am vazut niciodata sa zambeasca. Morala! Nu riscati sa nasteti un copil trist si cu probleme de crestere, doar pt ca nu va puteti lasa de un viciu! Anii trec si copii pot suferi din cauza noastra!
11+

mvb3

mvb ai perfecta dreptate in legatura cu nocivitatea fumatului, dar sincera sa fiu ma indoiesc ca la colega ta asta e cauza slabiciunii si a nervozitatii copilului.
Eu una recunosc ca am fumat cand eram gravida cu Ioana, nu mult, 1-3 tigari pe zi, dar am fumat. Nu am nascut prematur, ci la 40 de saptamani in cap, nu a fost mai micuta decat alti copii, ba chiar a fost grasulie, de 3,700 kg, e foarte sanatoasa si vesela.
Sunt de parere ca daca poti sa te lasi e excelent, dar daca nu poti si nu poti decat sa stai toata ziua super stresat e mai bine sa tragi cateva tigari (nu un pachet pe zi!)

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 9+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Serena-bine ai venit!si eu am 11 sapt si 2 zile si dpn pe 5 ianuarie.o sarcina cat mai usoara!

11+ Doamne ajuta!

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev004pp_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Le urez si eu bun venit fetelor noi, Alinuk si Selene, sper sa nu fi uitat pe cineva!

mireamara si eu merg saptamana viitoare la eco pentru masurarea pliului nucal dar nu fac testul de sange (dublul test), voi face doar triplul test in saptamana 16 (parca).

ariya iti inteleg perfect supararea ... cand am ramas eu gravida cu Ioana sotul meu (prieten pe atunci) nu o vroia de loc, imi tot spunea sa fac avort si credea ca ma va convinge. Cand a inteles ca nu glumesc cand zic ca voi avea copilul cu sau fara el, s-a resemnat oarecum, dar tot nu a dorit-o, toata sarcina nu l-a interesat de noi. Asta pana a vazut-o ... acum o adora. Dar sentimentul tau de mama e tare nasol, parca ti-e mila de puiutul acela care nu e dorit decat de tine, mie mi se rupea sufletul la gandul ca taica-su nu o iubeste. Am crezut ca nu o sa il iert dar uite ca timpul a trecut si am mai uitat... Insa pe socrii mei nu ii pot ierta si nici uita, cand am fost gravida nu au dat nici macar o data un telefon sa vada ce fac si cum ma simt si cand am nascut deodata s-au trezit ca vai ce mult o iubesc, e odorul lor ... le-am si zis o data ca se pare ca ei cred ca pe Ioana a adus-o barza si ar trebui sa se maturizeze si sa isi dea seama ca 9 luni a fost la mine in burta. Noroc ca ai mei m-au sustinut din prima clipa ca nu stiu ce ma faceam. Hai ca m-am lungit, dar mi-ai adus aminte ce greu e cateodata.

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 9+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Multumesc de primire, fetelor! Si bun-venit si de la mine, noilor venite!

Raluca, n-am mai luat acid folic, daca mi-a fost rau atunci... In plus, eu m-am simtit rau din 30 aprilie incoace, de vreo 2 saptamani, asa, e mai OK, mi-am mai revenit. Mi-a fost greata de absolut orice mancare, iaurturile ce le toleram mai bine, si fructele. Am rontait si corcoduse verzi, ca nu mai stiam cu ce sa tai greata persistenta (24 de ore din 24).

Eu sunt mare amatoare de cereale integrale, care contin si acid folic. Am consumat kilograme, cred, de Cheerios si Cini Mini. Cand a aparut spanacul, am mancat si spanac, acum o sa caut gulii, ca vad ca si alea au. Am baut si sucuri naturale.

Eu am incercat sa iau acid folic la recomandarea unei prietene, nu a medicului, pentru ca nici acum nu am medic de familie. In prezent, sunt in orasul Galati, pe care nu am ajuns inca sa-l cunosc bine. Nu e orasul si nici macar zona mea de bastina. :)

Teoretic, bebe ar trebui sa fie bine, practic... Doamne fereste de ceva rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

@Michelle81, vezi daca nu cumva muzica de Bach te ajuta sa mai scapi de greturi...

Sau cateva inghitituri de limonada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Alinuk si Selene bine ati venit!!

Si eu merg sapt viitoare, pe 23 iunie la eco pt pliul nucal De-abia astept!

Fetelor, mi-am luat rezultatele la analize si n-am nevoie de vitamine si minerale, ba din contra fierul pare a fi in exces, Sideremia este peste valorile normale... mai are cineva asa?

Catalina

12+

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

alynuk...felicitari!sarcina usoara si bb sanatos.
asa repede ai aflat sexul?wow..eu am 10 s si 2 zile,iar urmatoarea eco e la 12 s cea care masoara pliul nucal...dar banuiesc ca nu pot afla atunci..

POZE
my baby
10+

Mergi la inceput