Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (13)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Buna fetelor!
Nu prea am timp de scris, dar am sa incerc sa imi fac...
Sa va spun cum stau lucrurile in Franta...
Nimeni nu se agita...in afara de mine evident!
Aici doar 3 ecografii sunt obligatorii: 12 saptamani de amenoree (SA), 22 SA si 32 SA.
7 controale prenatale: primul in primul trimestru de sarcina, apoi in luna 4, 5, 6, 7, 8 si 9.
Asa ca eu care sunt doar la 5 sapt si 4 zile...nu am nicio sansa sa imi vad bebele degraba la ecograf...
Totusi cu mari pile (sunt medic) am reusit sa am o programare inainte adica prin sapt 8 pt o ecografie pe care o voi plati, caci nu intra in cele 3 obligatorii...
Se merge pe principiul daca e sa fie avort spontan precoce...va fi...si oricum nu se prea poate face nimic ca bebe sa ramana in uter daca el din diverse motive nu mai vrea sa stea acolo, cel putin nu se poate face nimic in primul trimestru...
Se mai merge pe principiul...daca e sa fie avort spontan, probabil e vorba de anomalii cromozomiale sau alte anomalii grave ale embrionului...deci e mai bine asa...natura e mai desteapta decat noi...Oricat de mult ne-am dori sarcina, daca e sa fie avort spontan precoce...poate e mai bine asa decat sa fie probleme pe viitor cu bebele.
Nu se recomanda niciun fel de vitamine...in afara de acid folic 0,4 mg pe zi 4 saptamani inainte de conceptie si 8 saptamani dupa.
De la caz la caz, daca e lipsa de fier se recomanda suplimentare cu fier. Daca nu, nu se da fier in primul trimestru.
Se fac in schimb analize destul de detaliate PRECONCEPTIONAL inca!
Sa cat de repede de la descoperirea sarcinii.
Subliniez preconceptional pt ca in Romania de obicei aceste analize sunt cerute tardiv.
-uzualele: hemoleucograma, creatinina, glicemie, analizele de ficat(ASAT, ALAT, gammaGT, fosfataza alcalina, bilirubina), colesterol total, trigliceride, HDL colesterol, LDL colesterol (atentie bilantul lipidic nu are valoare in sarcina, dar e util preconceptional), ionograma sanguina, calciu, fosfor, fier, feritina, coeficient de saturatie a transferinei
-hepatita B, C, HIV, sifilis
-toxoplasama (daca e negativ, se repeta la 4 sapt pe toata perioada sarcinii)
-rubeola (daca e negativ preconceptional se face vaccinare obligatorie inainte de a ramane gravida!!! atentie dupa acest vaccin nu e permisa sarcina timp de 3 luni!!!)
-citomegalovirus
-grup sanguin, Rh, aglutininele iregulare
-TSH (pentru tiroida)

Cred ca nu am uitat nimic...

E la latitudinea medicului si a pacientei realizarea triplului test, in functie de rezultatul eco de 12 saptamani.

In functie de factorii de risc se realizeaza mai devreme sau mai tarziu testul de depistare al diabetului gestational.

Tensiune arteriala monitorizata des, albumina din urina la fel , odata pe luna pt detectarea preeclampsiei.

Examen bacteriologic al urinei odata pe luna pt detectarea infectiilor urinare.

Eu sunt 5 sapt si 4 zile, prima eco si primul consult ginecologic de cand sunt gravida vor fi pe 1 iulie!

Sunt la a doua sarcina, prima in aprilie tot anul asta...avort spontan la 4 saptamani si 3 zile...deci fff precoce.

Semne actuale: dureri de burtica, cam ca de ciclu, dar de obicei am doar o senzatie ciudata in burta, nu e durere...e..ceva...; urinari mai frecvente; dureri de sani de intensitate variabila, mai ales noaptea cand dorm pe ei; nu am greturi, dar am o senzatie ciudata de ...parca nu imi e bine; imi e somn si casc tot timpul.

Va pup pe toate!

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna seara la voi!

Pyc, asa e si aici, nu se agita nimeni prea tare... si eu incerc sa ma agit cat mai putin, sa fiu in ton cu lumea

Iara a inceput o saptamana.... ufff... tare nu am chef de servici. Mai ales ca saptamana asta sunt in training intensiv, saptamana viitoare colegul "cu experienta" pleaca in concediu pentru 2 saptamani si raman eu sefa peste "parohie" (adica partea ce tine de bani lichizi, bancomat, rezerve din banca) Iar cu bafta mea, exact in perioada aia o sa pice si inspectia bi-anuala, parca vad

Ei, m-am facut si eu un pic de minune duminica... iesisem cu niste prieteni+cunoscuti in parc ... si m-a luat cu ameteli. S-a rezolvat rapid cu un pic de apa si stat jos... dar pe chestia asta am hotarat sa "come clean" si am anuntat vestea mare... cu o saptamana mai devreme decat planuiam. Ce sa-i faci, daca bebe a hotarat ca vrea sa-si faca simtita prezenta, ce putem noi zice Oricum, dating scannul il am joi... toate sa fie bine si vineri anuntam "oficial" pe toata lumea... cati or mai fi ramas in necunostinta de cauza Deci... maine - control la medicul de familie... joi scann-ul... iar miercuri la Marks and Spencer la masurat si cumparat de sutiene noi, ca ce am eu... nu ma mai incape.

Am vazut ca deja se discuta nume... noi avem cateva optiuni... e clar ca primul nume va fi scotian (ne plac numele de origine celta) iar cel de-al doilea romanesc. Avem vreme sa ne hotaram.

Am si eu o intrebare... stie cineva daca branza tip cream-cheese gen Philadelphia se poate papa? Eu faceam destul de mult salmon pasta cu smantana si branza Philadelphia... acum oare mai pot folosi asa ceva?Mersic frumos!

Dark Bendis

10+

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Dark Bendis, daca branza este facuta din lapte pasteurizat, cred ca este OK.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

ai voie branza tip philadelphia...nu avem voie branzeturi fermentate tip camembert,brie,gorgonzola,peste crud,carne in sange....deci fripturicile prajite bine...

10,7,5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetele

va salut si eu putin.....am dormit si am fost plecata la cativa prieteni....

va pup pe toate...

si eu il recomand pe dr.tutunaru.....dar si pe dr. marinescu....eu la cel din urma sunt......dar ca timp cred ca se obtine mai repede o programare la tutunaru decat la marinescu...

pys....suntem de aceeasi varsta....cel putin dupa calculul meu....sa vedem ce zice medicul....eu voi merge la eco iar pe 3 iulie...la 8 saptamani....

5+

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Miereamara, Ariya, multumesc frumos!

Dark Bendis

10+

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Buna fetelor

Au inceput si la mine niste dureri de burta, mai degraba ca niste crampe... dar stiu c-o sa treaca. La dr. m-am hotarat sa merg pe 28 iunie, ca acum e mic si nu se vede mare lucru.

Cum au reactionat copiii vostri mai mari la vestea bebelusului? Luka ma asteptam sa fie mai bucuros... dar a zis deja la toate educatoarele de la gradi si la toti vecinii cu care s-a intalnit ieri. Si i-a avertizat pe toti ca tre sa se poarte cu grija cu mine, sa nu ma supere. Ieri i-am explicat cum creste bb in burtica; statea si ma asculta cu niste ochi de-mi venea sa-l mananc!!

5+

Adina & Luka
obraznicatura lu' mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia spune:

Neatza!
Hai sa incep eu schimbul 1
Felicitari tuturor fetelor care si-au vazut puiul la eco!
Eu ma trezesc cu noaptea in cap ca sa nu prind aglomeratie si sunt deja de la 7 jumate la serviciu. Pana acum mi-e bine, n-am avut greturi, ce-i drept nici n-am mancat nimic, am baut doar niste apa, dar ma cam roade stomacul, sa vad la ce ma incumet sa mananc.
Sa va raspund la niste intrebari: la prima sarcina am fost la plaja prin luna a 5-a, cu costum de baie intreg, acum vrem sa mergem in Turcia in septembrie, deci tot pe la 5 luni, docorita mea mi-a spus ca daca ma simt bine nu e nicio problema. N-o sa exagerez cu statul la soare, o sa gasesc un loc umbros, si am de gand sa inot cat mai mult.
Fetita mea a fost foarte incantata de fratior/surioara, povesteam acum cateva capitole ce scenariu am incropit ca sa-i spunem. Acum ma bate la cap ca ea vrea o surioara, ca sa se joace cu ea cu papusile, ca nu are decat 2 masinute
Si eu trebuie neaparat sa merg sa-mi schimb garderoba, deja nu mai suport pantaloni, cat despre sutien, ce sa mai zic... La prima sarcina am sarit de la 80B la 90D, si am ramas la 85C, nici nu vreau sa ma gandesc la ce marime o sa ajung acum...
Eu am o problema cu centura de siguranta, nu ma mai incape, ma deranjeaza foarte tare. Pe de alta parte nici n-as vrea sa renunt la ea...
Inca nu ne-am hotarat la nume, am intrebat-o si pe Iulia si mi-a zis ca sa asteptam sa vedem daca e fata sau baiat. La ea am aflat pe la 6 luni, sper sa nu am de asteptat atat.
Cam atat pt acum, va doresc o zi buna si linistita!

Crisia mami de Iulia-Nicole (2.12.2002) & bebe2 10+
http://bd.lilypie.com/Uz37p3.png
http://community.webshots.com/user/iulianicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pusyketa spune:

Uffff.....tre sa alerg sa va prind din urma,dar ma straduiesc sa citesc cam tot ce scrieti....greu,ca intru rar pe aici.....poate ma hotarasc sa-mi bag "dusmanul" in casa si sa-mi iau calculator,desi nu vreaaaaaaauuuu....

Sa vedem ce-mi amintesc:

Zicea cineva de chestia cu fumatul.Eu,in momentul in care am aflat ca sunt gravi,am renuntat la tigari.Parerea mea personala,este ca e o prostie ca un medic sa spuna sa nu renunti la tigari (cum am auzit la o colega),sau ca poti fuma 4-5 tigari.....nu stiu,poate ei stiu mai bine.Insa uite un prilej bun,sarcina,de a te lasa....

Burta....ce sa zic? Aveam un pic si dinainte,mai e si balonare,cert e ca e ca o burta de luna a 4-a....
Cu mancarea,nu fac restrictii,daca mi-e foame,mananc,doar ca mi-e foame prea des...

Greturi,Slava Domnului,in tot timpul asta n-am avut decat o singura data.Somnul insa,e monstrul care ma bantuie non-stop!

Eu voi naste la Municipal,cu dr.Vasiliu Cristina

Am uitat ceva?

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

'Neata burticilor!

Mai ce activitate intensa pe aici...am citit in fuga mare!

Bun venit noilor burtici!!! Sa va traiasca puii si sa fiti cele mai bucuroase mamici!

Eu raportez o stare super fericita de BINE, simptomele sunt subtirele... cand o mancare nu-mi prieste, am o tentativa de saturatie si greata, dar in rest, totul este OK. Am ramas in meniu cu poftele. Am inceput sa simt ceva furnicaturi prin venele de la picioare, semn ca devin mai vizibile...burtica creste si a inceput sa se vada un pic(ieri n-am mai gasit nici o rochita din tinuta mea de vara care sa ma incapa). Trebuie musai sa-mi caut hainute de graviduta, ca nu se mai poate. Si: TOATA LUMEA MA RASFATA! Ceea este cu totul si cu totul de aur!!

In week-end am fost la plaja, la Eforie Nord!!! Si am facut si baie: 2 bucati! Nu am stat la soare, am stat sub umbrela, oricum temp acum nu sunt asa ridicate...iar apa marii are 18-19 gr. A fost f bine, briza marii m-a relaxat de tot, n-as mai fi plecat.

Va pupic si va doresc numai stari de bine!!!

Catalina

12+

Bebelusa

Mergi la inceput