oligospermie - putini dar (ne)buni! - 30
Raspunsuri - Pagina 5
ruxandrab spune:
Felicitari Pisik06! Sarcina usoara si bebe sanatos!

Super sa fi chiar tu exceptia, nu?

inna30 spune:
Pisik06Felicitari si sa iti dea d-zeu o sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos care sa va aduca numai bucurii.
Ai dreptate si noi suntem in aceeasi situatie, in februarie am avut 600mii sp/ml, A+B 7%, si nu am mai facut-o pana luna trecuta, tot la giuly la cocei, dupa tratament naturist am ajuns la 15 mil sp/ml, acum speram sa fie bine si sa reusim cu o inseminare, sau o minune ca la voi.

pup toate fetele, mult succes, eu intru mai rar dar ma citesc destul de des.capul sus fetelor si cu d-zeu inainte
inna30 spune:
iazminn sotulica a luat potent-power cate 3/zi si napraznic tot 3 /zi.....nimic nu a dat rezultate mai bune, a luat si altele care nu au avut efect , ba din contra mai rau a fost.
speranta2008 spune:
buna, fetele
am o intrebare, sotul meu a fcaut spermo la Medsana...Rezultatele nu sunt grozave, dar am adunat procentele de la mobilitate A+B+C+D si rezultatul nu este 100% ci 105%... este corect? Eu cred ca este o greseala... puteti sa imi spuneti daca am dreptate....Suntem hotarati sa o refacem , e ceva ciudat..am acceptat ideea ca are ceva, dar vrem niste rezultate clare...
Vmultumesc tuturor fetelor care scriu pe acest forum, este foarte util si interesant..

gabi_ducu spune:
Buna fetelor,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca v-ati confruntat cu asemenea probleme.
Sotul a facut 2 spermograme in decurs de 2 luni prima in 15.MAI si a 2-a in 14.IULIE, al carui rezultat este diferit. Intre timp a luat ceva antibiotic pt ca la spermocultura ia iesit stafilococul auriu; nimic altceva nu a luat.
Ultima spermograma care a facut-o arata astfel (din 14 IULIE )
Mobilitate la 1h: 23,5% din care 17,7% in mob. progresiva
(Val. normale: 50% sperm. mobili la 1 h)
Nr. spermatozoizi/ejaculat: 479,7 milioane
(Val. normale: >40 mil)
Nr. spermatozoizi functionali/ejaculat: 9 milioane
(Val.normale;>14 mil)
Viteza medie; 10 micrometri/sec
(Val.normale: > 5 micrometri/sec)
Nr.spermatozoizi/ml: 106,6 milioane
(Val. normale: > 20 milioane)
Nr.spermatozoizi cu mobilitate progresiva/ml: 18,9 milioane
(Valori normale: >10 milioane/ml)
Nr. spermatozoizi functionali/ml: 2 milioane
(VAl. normale: >7 milioane/ml )
Spermatozoizi cu morfologie normala: 29%
(Valori normale: > 15%)
CONCLUZIE: ASTENOZOOSPERMIE
gabi_ducu spune:
Continuare.....
Spermograma din 15 Mai 2008 arata astfel:
Vascozitate: crescuta
- lichefiere obtinuta dupa 4ore prin metode mecanice
Mobilitate:
La 1 h: 60% mobili dintre care 50% cu mobilitate normala progresiva
Numaratoare:
spermatozoizi: 28mil/ml (VN: > 20 mil)
Leucocite: 0.1 mil/ml (VN; <0.5 mil/ml)
Celule rotunde : rare
Spermocitograma:
frecvente hematii
FORME ATIPICE: 50%
FORME TPICE: 50%
CONCLUZIE:
HEMOSPERMIE
NORMOZOOSPERMIE
Si-a facut spermocultura si i-a iesit stafilococul auriu, care se pare ca a fost cauza lichefierii greu obtinute la 4 ore.
Acum nu mai are acest stafilococ, dar diagnosticul este altul.
Am observat ca si prezentarea celor doua spermograme sunt diferite si sunt facute si de biologi diferiti.
Vreau sa va spun ca am stat de vorba cu o persoana care lucreaza la laborator (mama unui amic carelucreaza de 30 ani) si a spus ca uneori analizele nu sunt concludente pt ca se incurca. Va dati seama !?
Urmeaza sa mergem la urolog sa vedem ce zice!
Va pup
evanescence spune:
speranta2008 eu cred ca este o greseala undeva normal ar fi trebuit sa fie 100%,ar fi bine sa repetati spermograma in alt loc dar peste 1 luna zic eu nu asa repede.
Ce sa facem dupa ce ne chinuie soarta asa mai ne lovim si de incompetenta medicilor,laboratoarelor etc 
Asta este ce putem noi sa facem
![]()
Iti doresc succes si o spermograma mai buna
in asteptarea unui ingeras
speranta2008 spune:
buna
evanescence, multumesc pentru confirmare..ma gandeam eu ca sunt prosti unii doctori...in fine
Vom reface spermo...si sper sa fie bine

ruxandrab spune:
Salutare!
Revin si eu cu vesti. A fost intr-un final si sotul meu sa ii dea tratament... 10 zile de antiinflamatoare, apoi control ... si apoi 3 luni de gonal 2 fiole /sapt.
Sunt optimista si sper sa fie ok. Mai stiti pe cineva care face tratamentul cu gonal.... adica barbati...
?
Hai cu